MediaTek MT6595, Οκταπύρηνος με Cortex-A17

Η MediaTek με έδρα την Ταϊβάν ανακοίνωσε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MT6595 αποτελούμενο από τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A17 και τέσσερις Cortex-A7 αρχιτεκτονικής big.LITTLE και GPU PowerVR Series6. Ο MT6595 ενσωματώνει modem 4G/LTE και υποστηρίζει κάμερα έως 20 Megapixel, λήψη και αναπαραγωγή βίντεο επιπέδου 4K, και ήχο 24-bit 192 kHz.

Ο νέος MediaTek MT6595 θα διατεθεί εμπορικά στους κατασκευαστές smartphones το πρώτο εξάμηνο του 2014 με πρώτα μοντέλα να αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

MediaTek MT6595, MediaTek MT6595, Οκταπύρηνος με Cortex-A17

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fanis

δωστε πυρηνες στο λαο!!!!

cr4

Ως κατοχος τετραπυρηνου mediatek νομιζω πως και οι 4 πυρηνες ειναι αρκετοι
Το σημαντινο ειναι η υπαρξη 4g στη νεα γενια
Το επομενο μου κινητο θα ειναι 8πυρηνο λοιπον 😛

user

Δώστε πυρήνες για να πίνουν τις μπαταρίες σαν νεράκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.