Αποτελέσματα Techblog Mega poll, Τα καλύτερα Android smartphones του 2014

Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν δυο Mega poll του Techblog με σκοπό την καταγραφή της τάσης που των φίλων των Android smartphones για τις ναυαρχίδες του 2014. Το πρώτο poll πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του LG G3 και το δεύτερο ξεκίνησε το βράδυ της ανακοίνωσης. Διεκδικητές είναι τα G3, Galaxy S5, Xperia Z2 και One M8.

Και πριν και μετά την επίσημη ανακοίνωσή του το LG G3 κατέκτησε την 1η θέση κερδίζοντας πάνω από τους μισούς φίλους που πήραν μέρος στα δυο poll με ποσοστό 50.97% και 57.14% αντίστοιχα, μάλιστα το ποσοστό του αυξήθηκε. Στη 2η θέση βρέθηκε στο πρώτο poll το Sony Xperia Z2 και στην 3η το Samsung Galaxy S5 ενώ στο δεύτερο poll αντιστάφηκαν οι θέσεις με το S5 να καταγράφει μικρή πτώση και το Xperia Z2 μεγαλύτερη αύξηση.

Και στα δύο poll το HTC One M8 βρέθηκε στην 4η και τελευταία θέση των προτιμήσεών σας.

Αποτελέσματα Techblog Mega poll, Αποτελέσματα Techblog Mega poll, Τα καλύτερα Android smartphones του 2014

Αποτελέσματα Techblog Mega poll, Αποτελέσματα Techblog Mega poll, Τα καλύτερα Android smartphones του 2014

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

64 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Πως μπορείτε να ψηφίζετε ένα smartphone όταν δεν το έχετε δει? αλλά τι λέω… εδώ το ψηφίσατε πριν ακόμα ανακοινωθεί. με κριτήριο μόνο ότι ακούστηκε από τις φήμες…

Makis

Γιατί στις εκλογές τι γίνεται;…πας και ψηφίζεις, ποτάμια ελιές γέφυρες κλπ…τους ξέρεις;…φιλικά για να γελάσουμε…:)

Δημητρης

Δυστυχώς φίλε μου όλα είναι θέμα μαρκετινκ…καλύτερο παράδειγμα από αυτό δεν μπορεί να υπάρχει (αγοράζουμε με βάση τι ακούμε και διαβάζουμε χωρίς να έχουμε προσωπική εμπειρία)απλά τραγικό!!!!

Thodoris

Έχει απόλυτο δίκιο ο προλαλήσας. Σκέψου όμως ότι ακόμα και στις εκλογές οι περισσότεροι ψηφίζουν ό,τι να ‘ναι και με λάθος κριτήρια.

kostas

A) Πως γίνεται πριν την ανακοίνωση να εχουν ψηφίσει περισσότεροι από ότι μετά!
Β) πως γίνεται μέχρι χτεσ να ειχαν ψηφίσει 880 μονο και σήμερα να εχουμε αυτα τα νουμερα!

Καποιο λάκκο έχει η φάβα!

mixalia kan

ποτε θα μπορουμε να ψηφιζουμαι βασει αποδοσεισ τιμησ ?
τα καινουργια πιο ακριβα
ολοι τα ξερουμαι

Aggelos

Παμε καλα ρε παιδια; Τι μαρκετινγκ και πρασινα αλογα; Ενα poll εγινε για τι προτιμαει καλυτερα ο καθενας…Υπαρχει τρελος πολεμος απεναντι στην LG πιστευω.

Ted

Ρε συ κώστα, πώς γίνεται πρίν την ανακοίνωση το g3 να έχει 2336 ψήφους και μετά να έχει 1204???? Μπας και έκανες λάθος;

Stratosior

Για την ακριβεια δεν ειναι του 2014 , ειναι του πρωτου 6μηνου του 2014

jonjon

Stratosior@ δεν είναι λάθος , απλά από τις φήμες ότι θα έχει τον 805,μεταλλικό, αδιάβροχο,κτλ υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες. Ενώ στην ουσία είναι και αυτό μια αναβάθμιση του g2! Γνωμη μου πάντα.

nikos

Τα κινιτα ειναι σαν της γυναικες. Της βλεπεις και λες ουαου. Δεν της επεξεργαζεσε ολλες.

j

@ted και @jonjon στο 2ο poll οι συμμετέχοντες ήταν λιγότεροι (περίπου οι μισοί) να γιατί. @george με το galaxy s4 τι είχε γίνει. Στο περσινό poll βγήκε 1ο πριν ανακοινωθεί επίσημα.

lefteris

η λιστα ειναι ελλιπης. δεν γινεται να μην λαμβανουμε υποψιν τα oppo find 7, oneplus one, xiaomi mi3s και αλλες τοπ συσκευες. εγώ ψήφισα το xperia, οταν μιλαμε ομως για τοπ 2014 δεν γινεται να μπαινουν μονο οι “μεγαλοι”.

AlEx

Το LG G3 (στα χαρτία τουλάχιστον) κερδίζει τον ανταγωνισμό ( Samsung Galaxy S5 , HTC ONE M8 κ.α. ). Η καταπληκτική οθόνη , το Laser Auto-Focus , το πανέμορφο UI , τα ελάχιστα Bezels και οι αλλές λείτουργιες που προσθέσε η LG κανούν το κινητό πολύ καλό και για αυτό το ψήφισε ο κόσμος… ναι μεν πρέπει να δούμε πώς θα είναι η τελική έκδοση αλλά το κινητό είναι TOP.

True

εγω θελω να δω στο Antutu πως τα παει με τον 801 κ την QHD οθονη..!

Αντώνης Μαρίνος

Αν τα αρχικά tests που φαίνεται να εμφανίζονται εδώ και εκεί έχουν έστω και ψήγματα αλήθειας (γιατί όχι ? όλα είναι real-time μαγνητοσκοπημένα), τότε το G3 όχι απλά έχει ισάξια αυτονομία με το G2, αλλά φαίνεται να έχει ΑΚΟΜΑ καλύτερη αυτονομία !!!!

https://www.phonearena.com/news/First-improvised-LG-G3-battery-life-tests-show-promising-results_id56590
https://www.ibtimes.co.uk/lg-g3-battery-life-performance-revealed-endurance-tests-1450442

Και τα δύο links αναφέρονται στα ίδια tests, απλώς τα παραθέτω για λόγους πληρότητας.

Απιστευτable !!!!

Γιάννης σε λέω

LG G3 με χίλια!!!!!! Καλύτερο σε όλα, εμφάνιση, specs, τιμή! Όσο για εσάς, τους κολλημένους με τη samsung, σας εύχομαι το S6 να το βγάλει όχι με τρύπες στο πίσω μέρος, αλλά σε σκατί χρώμα. Να τρέξετε να το αγοράσετε στα 800 €!

ΝΙΚΟΣ

Τι παει να πει “πριν την ανακοίνωση του LG G3” και “μετα την ανακοίνωση του LG G3” ? Και γιατι να περιστρέφονται ολα γυρω απο το Lg g3? Και εγω το g2 εχω αλλα ετσι δεν ειναι αντικειμενική η ψηφοφορία.

Nio

Ρε παιδια δεν λεει ποιο πουλησε περισσοτερο. Ποιο σας αρεσει εγραφε ο τιτλος του poll..!
Δηλαδη ποσο εξυπνος πρεπει να σαι για να το καταλαβεις? Και ζωγραφιες μπορουσε να βαλει μεσα και “φανταστικα” smartphones.
Επισης τι πριν τι μετα την ανακοινωση τα specs και η εμφανιση ηταν ιδια εδω και καιρο, οποτε ξανα σκεφτειτε πριν μιλησετε.

Υ.Γ. η οθοναρα του G3 ειναι ολα τα λεφτα.
check–>YouTube–>G3 amazing display

Johnny

Κι εγώ διαφωνώ με την πραγματοποιήση του πρώτου poll.
Δεν θέλω να κράξω ή να ασκήσω άσχημη κριτική στην ομάδα του techblog αλλά δεν ήταν σωστό που το G3 (το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα όταν ξεκίνησε το πρώτο poll) μπήκε σε σύγκριση με τα εδώ και καιρό ανακοινωμένα z2,s5,one (m8).Για το G3 γνωρίζαμε μόνο τα specs.Ούτε υλικά κατασκευής,ούτε τα καλούδια του ui,ούτε τις δυνατότητες της κάμερας ξέραμε και παρ’ όλα αυτά το βάλαμε απέναντι στα αλλά για τα οποία ξέραμε όλα τα παραπάνω

Ξαφνιάστηκα επίσης που οι μισοί περίπου το ψήφισαν κιόλας (μιλάμε πάντα για το πρώτο poll).Συμφωνώ ότι το G3 είναι το καλύτερο smartphone μέχρι στιγμής αλλά μερικοί το ανακύρηξαν βασιλιά πριν ακόμα ανακοινώθει βασιζόμενοι πάνω σε φήμες.
Και μετά θυμώνετε αν σας πουν οι άλλοι πρόβατα…

j

Όταν είχε γίνει αυτο το πράγμα (poll με κινητο που δεν είχε κυκλοφορήσει) πέρσι με το galaxy s4 όταν λέγανε κάποιοι πως ήταν άδικο που το s4 ήταν μέσα και οι άλλοι έλεγαν “ναι αλλά ο βασιλιάς σας κέρδισε” δεν έγινε τίποτα. Τώρα που η lg βγήκε πρώτη και πέρασε την samsung κατευθείαν να την φάτε (όχι εσυ @johny)

ΝΙΚΟΣ

Εχω την απαραίτητη κριση για να καταλαβω οτι προκειται για προωθηση
Και αφου ειναι τα ιδια specs τι τα θελουμε τα δυο polls?
Συζήτηση κανουμε παντα, απλα φαινεται καπως ολο αυτό, σαν να με υποτιμα ως αναγνώστη.
Αυτο ηθελα να εεκφράσω, ευχαριστώ!

Tom

Καποιο παιδι ειχε ποσταρει και ενα αντιστοιχο ψηφισμα στο phone arena με παρομοια αποτελεσματα. Tα ποσοστα στις πωλησεις πιστευω θα ειναι 70% samsung, 20% LG και τα αλλα 10% Sony HTC. Ομως οπως και να εχει η LG εχει κανει απο περυσι (καλα οχι απο περυσι εννοω απο το G2) τρελη εντυπωση. Αν παιξω με το κινητο και μου αρεσει παιζει να το παρω και γω. Περιμενω και κανα test καμερας και μπαταριας να δω τι γινεται σε σχεση με (κορυφαιο σε αυτα τα δυο) GS5

ΝΙΚΟΣ

Πως δεν εγινε τιποτα j ?
Αφου διαμαρτυρήθηκαν και δεν μπορεις να ξερεις αν ειχα διαβάσει το θεμα με το s4 τοτε και προφανως θα ελεγα τα ιδια γιατι δεν ειμαι φαν και ειμαι αντικειμενικός.
Απλα σεβαστειτε τις αποψεις των συνανθρώπων μας.

Tom

Παιδια να ρωτησω κατι; Πιστευετε οτι GS4->GS5 ειναι μικροτερο η μεγαλυτερο αλμα απο το G2->G3? Ρωταω επειδη εγω πιστευω οτι ειναι μεγαλυτερο και μαλιστα αρκετα. Ο κοσμος διαμαρτυρηθηκε οτι το GS5 ειναι ενα GS4S με λιγες αλλαγες αλλα ο κοσμος λατρευει το G3, την ιδια ωρα που θεωρω οτι η αναβαθμιση ηταν πιο μικρη σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο. Και μου εχει μεινει απορια.

ΝΙΚΟΣ

Φιλε tom πιστεύω οτι το s5 ειναι δυνατο εργαλείο και ας εχει τρυπες στο καπάκι, με ενδιαφέρουν οι δυνατότητες του, νεα καμερα 16mp!Το g3 ειναι κορυφαίο το ηθελα με καλύτερη μπαταρία και το μεγεθος με προβληματίζει λιγο αλλα γενικα εχει δικη του προσωπικοτητα με οθοναρα 3gb ram,αξίζει αν ισχύει η τιμη των 600 ευρώ

Νίκος

Για μένα καλύτερο απο τα 4 είναι το G3 που σκοπεύω να το πάρω μόλις βγεί αλλά μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος με το nexus 5 μου.

Τομ

Το μεγεθος G3 και S5 ειναι σχεδον ιδιο με το G3 να εχει μεγαλυτερη οθονη. Βεβαια πιανουν αρκετο χωρο και τα software buttons οποτε την περισσοτερη ωρα ο χωρος που χρησιμοποιειται ειναι οριακα μεγαλυτερος στο G3 (εκτος απο βιντεο πχ που τα κουμπια χανονται).

Στα αλλα το GS5 πιστευω εχει φοβερη οθονη φοβερη καμερα, ισως την καλυτερη, και πολυ καλη μπαταρια. Πολυ σημαντικα στοιχεια και τα τρια για μενα ισως το top 3 στην σημαντικοτητα.

Το G3 ειναι κουκλα ομως ισως το πιο ομορφο πλαστικο κινητο και επισης το UI φαινεται αρκετα πιο ομορφο (εκτος απο το αθλιο settings menu που καταφεραν να το κανουν χειροτερο και απο samsung).

Απλα μου κανει εντυπωση αυτο που λεω πιο πανω. Περα απο την οθονη τα G3 και G2 ειναι σχεδον το ιδιο κινητο και κανεις δεν κανει λογο για αυτο. Ενω το GS5 που εχει αρκετα καλυτερα πραγματα απο το 4 (για μενα) το κραξαν οτι ειναι το ιδιο. Για αυτο ρωταω. Με ειλικρινη διαθεση ομως.

Ανδρέας

@Τόμ μαζί σου φίλε έχεις απόλυτο δίκαιο! Εγώ είδα τρομερή διαφορά απο σ4 σε σ5. Θα μπορούσε κανεις πλέον να το πει σ4σ αλλα πλέον αυτό δεν γίνεται με όλες τις ναυαρχίδες? Τι μπορούν να αλλάξουν και αυτοι οι καημένοι για να μην έχει καμια σχέση με το προηγούμενο? Η sammy έκανε τρομερή δουλειά με σ5 και προσθεσέ πολλά όπως καλύτερη κάμερα, μπαταρία, ip67, αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και μέτρησης των παλμών καρδίας.. Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι λατρεύω το design της samsung ειδικά το πίσω μέρος του s5 που πραγματικά είναι όλα τα λεφτά αλλα εντάξει αυτά είναι γούστα. Η lg όντως με το g3 δεν έκανε και πολλά εχτός απο οθόνη για εμένα πρσωπικά και τον μέσο χρήστη είναι αχρίαστο τα κλάσματα δευτερολέπτου πιο γρήγορο focus έξαλλου η lg ποτέ δεν φημίστικε για της κάμερες των smartphone της.. Όπως και να έχει δύσκολα θα χτυπήσει samsung και apple. Παρεπιπτόντως στην τελική την παράσταση θα την κλέψει πάλι η samsung με το νοτε 4 γιατί μιλάμε για κορυφαία σειρά και αυτό οφείλετε στο πενάκι που κάνει θαύματα. ✌

nikos

Ποιό το πρόβλημα σας με το πρώτο poll αφού τελικά αποδείχθηκε ότι το techblog έπεσε μέσα σε όλα όσο αφορά τα specs και όταν έγινε η επίσημη παρουσίαση απλά επιβεβαιώθηκε και ακόμη και οι δύσπιστοι πριν την παρουσίαση το ψήφισαν στο δεύτερο poll.Απλούστατα είναι τα πράγματα,δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η φασαρία.

gianakis

kala otan tha doune to kotle kai tis grames stin othoni tou g3 tha gelaso poli…..osoi ixan to g2 kseroun ….tin kinitara….

nikos

@Τομ το sgs4 με το sgs5 έχουν ως μόνες !βασικές!(ξαναλέω βασικές)διαφορές την κάμερα και τον επεξεργαστή!Στο g2 σε σχέση με το g3 οι διαφορές είναι οθόνη,επεξεργαστής,camera και ram!Νομίζω να μετράς ξέρεις…Τώρα το g3 ναι,είναι μια αναβάθμιση του g2 όπως και όλες οι ναυαρχίδες φέτος!Επειδή όμως το g2 ήταν το κορυφαίο smartphone του 13′ (δε πιστεύω να έχεις αντίρρηση σχετικά με αυτό,και μην μου πεις το note γιατί δεν μιλάμε για phablets)έτσι και το g3 έιναι το κορυφαίο του 14′(για το πρώτο εξάμηνο τουλάχιστον).Αν φυσικά φορούσε τον 805 κανείς δεν θα μίλαγε για αναβαθμισμένη έκδοση του g2 αλλά για το τέλειο κινητό!Όμως υπάρχει λόγος που δεν έβαλε τον 805.Όταν άρχισε η μαζική παραγωγή του g3 ο 805 δεν είχε ακόμη δυνατότητα για δίκτυα lte και για αυτό έβαλε τον 801.

lefteris-epp

Καλα ρε παιδια χωρις παρεξήγηση, ορισμενοι εδω μεσα δεν την παλευετε καθολου;
Τι πινετε;
Ενα ερωτημα σας εκανε ο Άνθρωπος με τέσσερις επιλογές από κάτω και εσεις το εχετε κανει κυπριακο και ψαχνετε και δικηγόρο….
Ορισμενες φορες με αυτα που βλεπω με πιανει ανακατοσουρα….
Θα επρεπε εδω μεσα να υπάρχει ελαχιστο ηλικίας, δεν υπαρχει αλλη λογικη.

Ανδρέας

@nikos Δηλαδή η αδιαβροχοποίηση του σ5, ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, καρδίας και η αναβαθμισμένη μπαταρία επειδή λείπουν απο το g3 δεν είναι βασικές διαφορές? Μην λέμε ότι θέλουμε εδω μέσα.. ΌΛΕΣ οι διαφορές είναι σημαντικές και παίζουν τεράστιο ρόλο για αγορά του. G3 απο G2 μόνο οθόνη και επεξεργαστής άλλαξε.. η ραμ μόνο στα 32 οπόταν δεν μπορείς να το περιλαμβάνεις έτσι γιατι ελλάδα μπορεί να μην έρθει καν 32αρι όπως γίνεται με samsung. Η κάμερα πάλι στα 13mp έμεινε μην πεις τώρα για το laser γιατι μεγαλη καινοτομία δεν το λές λιγά κλάσματα δευτερολέπτου πιο γρήγορο focus.. Η μόνη που πραγματικά φάνηκε ότι έκανε αρκετή δουλειά στην κάμερα είναι η samsung που προσπάθησε να την κάνει πιο επαγγελματική. Ξαναλέω ο τομ έχει απόλυτο δίκαιο. ✌

Γιάννης σε λέω

@Νίκο δεν πας να λες ότι θέλεις, ο Τοm έχει μια εμμονή με τη samsung. Συμφωνώ ότι το G3 έκλεψε την παράσταση, σε εμφάνιση, σε specs και σε τιμή. Δεν είχα ποτέ LG κινητό και σκέφτομαι να χτυπήσω το G3 κανα τρίμηνο μετά που θα έχει πέσει η τιμή του στο skroutz. Για μένα η samsung άφησε τη δόξα της στο S4. Με το S5 την έχασε και είναι λυπηρό! Θα βγούνε βέβαια τώρα κάποιοι και θα πούνε, μα πως τα λες αυτά, η samsung έκανε τρελές πωλήσεις και πάλι. Εμένα να μου επιτρέψετε, σ αυτήν τη γενικευμένη τρέλα, εθελοτυφλία και προβατοποίηση του κόσμου να μη συμμετέχω. LG λοιπόν! Η καινοτόμος εταιρία για το 2014!

Ανδρέας

@Γιάννης θα κάνω τον κόπο να απαντήσω και σε εσένα.. Μάλλον η LG απόκτησε προβατάκια μετά απο το g2 και εσύ είσαι ένα απο αυτά.. Δεν ξέρω αν ο τομ έχει εμμονή με την samsung πάντως δίκαιο έχει. Όσο για τιμή αν όντως θέλει να παίξει στα ίσα με samsung πρέπει να πάει 650€ που δεν είναι και τεράστια διαφορά όμως πάλι και το σ5 μέχρι να βγεί το γ3 στην αγορά στα τόσα θα είναι αν όχι πιο κάτω. Κάτι άσχετο επίσης δεν ξέρω αν το παρατηρήσετε εσεις αλλά μόλις βγήκε το σ5 όλοι το βγάζατε 800€+ λόγω των αναβαθμίσεων της σαμμυ και τελικά βγήκε στα 700€ οπόταν τα συμπερασματα δικά σας..

nikos

@Ανδρέας αν θεωρείς σημαντικά τον αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, καρδίας τότε τι να πω…Εχεις δίκιο για το ότι είναι αδιάβροχο και λάθος μου που το παρέλειψα όμως και πάλι δεν το χρειάζονται όλοι οπότε όχι δεν είναι βασικό χαρακτηριστικό!Όσο αφορά τη μπαταρία του g3 είναι πάλι καλύτερη οπότε δεν σε συμφέρει να το λες…Τέλος κόψτε την καραμέλα”η έκδοση των 32gb μπρεί να μην έρθει Ελλάδα”Η LG Helectronics Hellas δήλωσε ότι θα έρθει κανονικά!Και το laser δεν βοηθάει μόνο στοauto-focus αλλά κυρίως στις νυχτερινές λήψεις στο οποίο θα είναι το κορυφαίο μετά τα lumia!@Γιάννης ο τομ είναι καλό παιδί αλλά κάποιες φορές δεν βλέπει τα πράγματα καθαρά.Η αλήθεια είναι πως οι συμπάθιες του είναι η samsung και η apple και αυτό δεν είναι και πολύ καλό!Η lg όντως τα τελευταία 2 χρόνια είναι η μόνη που μας παρουσιάζει πραγματικές καινοτομίες και όχι βλακείες τύπου μετρητής καρδιακών παλμών!

George E.

Ειλικρινά γελάω απίστευτα κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια ψηφοφορία και ακολουθούν σχόλια του τύπου “το δικό μου το ΤΗΛΈΦΩΝΟ είναι το καλύτερο”… Όταν “ωριμάσουν” τα μυαλά κάποιων, θα καταλάβουν ότι η διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου καθορίζει την μέγιστη για εκείνον καλύτερη επιλογή, είτε λέγεται γυναίκα, είτε αυτοκίνητο, είτε ρούχο, είναι ένα…. Τηλέφωνο….

Γιάννης σε λέω

@Ανδρέα χαχαχαχαχα! ρε αρχιπροβατίνα, πώς το συμπέρανες ότι είμαι πρόβατο της LG? Έχω κινητό Huawei και tablet Samsung. Απλά είμαι ειλικρινής και δεν εθελοτυφλώ! Ακόμα και η σύγκριση των τιμών που έκανες είναι άκυρη. Την έκδοση των 599 € του LG G3 πρέπει να συγκρίνεις με το S5 των 759 €, γιατί η έκδοση των 650 € του G3 έχει 3 GB μνήμη RAM και όχι 2 σαν το S5. Όπως έχει επίσης και 32 GB ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και ανάλυση οθόνης Quad-HD. Για να μη μιλήσω για την μετριότατη έως απαράδεκτη εξωτερική εμφάνιση του S5. Άντε τώρα πάνε στη γωνία, γιατί ο βοσκός σου (που λέγεται samsung) σε ψάχνει.

Γιάννης σε λέω

Και όσο για τη διαφορά των 160 ή των 110 €, αν μιλήσουμε για την ενισχυμένη έκδοση του G3, σε σχέση με το S5 που εσύ τη θεωρείς ασήμαντη, για κάποιον μπορεί να είναι σημαντική. Δεν είσαι στο πορτοφόλι του καθενός. Και σκέψου ότι η LG προσφέρει καλύτερα specs και σε μικρότερες τιμές απ’ το S5. Βάλε τη λογική μπροστά και άσε τη μούρλα.

Τομ

Νικο ξεχασες να αναφερεις πολλα στο samsung. Παραδειγμα γιατι δηλαδη δεν αναφερεις την οθονη επειδη δεν εχει μεγαλυτερη αναλυση; Το GS5 για μια φορα καταφερε να εχει φωτεινη οθονη που την βλεπεις ανετα εξω και δεν το αναφερεις. Το λεω αυτο γιατι το GS3 οντως εχει προβλημα εξω στον πολυ ηλιο. Το ιδιο και το S4. Και στο s5 φτιαχτηκε.

Παιδια το οτι εχω συμπαθεια για την samsung προκυπτει απο το ποσο ευχαριστημενος ειμαι απο το κινητο μου. Ειχα και sony και δεν εχω καμια συμπαθεια για την sony. Οπως επισης φαινεται. Νομιζω αυτο που λεω εχει λογικη. Αν καποιος ειναι ευχαριστημενος με το G2 (που ειναι αρκετοι) και μετα λεει καλα λογια για την LG δηλαδη τα βλεπει πιο καθαρα απο μενα;

Τομ

Α και κατι αλλο. Και laptop samsung εχω. Με την πρωτη ευκαιρια το στελνω και δεν ξαναπαιρνω ποτε. Οπως και sony αν και δεν θελω τα κινητα τους με τιποτα εχω και θα εχω πολλα ηλεκτρονικα sony. Ακουστικα headphone και τηλεοραση. Και TV παλι sony θα παιρνα και ας παιρνουν ολοι samsung.

Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι αλλο το οπαδιλικι (κραζω τους παντως εκτος απο την εταιρια μου) και αλλο οι εμπειριες. Η apple μου αρεσει στα laptop της και στα tablet. Imac και iphone δεν θα παιρνα για κανενα λογο. Macbook ομως θα παιρνα και ipad ΘΑ παρω.

nikos

@τομ οκ ας πούμε και την οθόνη.Και πάλι δεν νομίζω να έχει κάνεις σοβαρό επιχείρημα για να με πείσει ότι το s5 αξίζει τα λεφτά του(όπως και κανένα κινητό πλην του one plus one που πωλείται σε τιμή κόστους) και ότι είναι άξιο του ανταγωνισμού!Και όταν λέω σοβαρό επιχείρημα δεν εννοώ μετρητή καρδιακών παλμών και τέτοια!Όσο αφορά τη συμπάθειά σου στη samsung δεν το εννοούσα με κακή έννοια.Είναι λογικό αφού έχεις μείνει ευχαριστημένος απο το s3 (το οποίο ήταν κορυφαίο για την εποχή του)να το λες και να το υπερασπίζεσαι(το s3 όχι τη samsung!!Αν όμως δεν είσαι sheep(και το πιστεύω ότι δεν είσαι)πρέπει να παραδεχτείς ότι το s5 είναι χάλι για τα λεφτά που ζητάει,ότι η samsung έχει καβαλήσει το καλάμι και για οτιδήποτε πουλάει πια την νοιάζει μόνο το κέρδος και τίποτα άλλο!Με άλλα όγια έχει γίνει χειρότερη από την apple που κορόιδευε!

Tom

Το οτι το S5 εχει απο τις καλυτερες μπαταριες, απο τις καλυτερες οθονες, καμερες, ταχυτητες (ολα αυτα συνοδεια με το “αν οχι το καλυτερο”) δεν ειναι επιχειρημα για αγορα; Για να καταλαβω τι ζηταμε απο ενα κινητο μικρα πλαισια; Και τελος; Η μεταλλικη κατασκευη; (το οποιο τρεντ το αρχισε μια εταιρια που ολοι κραζουν) Διευκρινηση, αν με το τα λεφτα του εννοεις τα 700 ευρω οχι εσενα, αλλα ουτε τον ιδιο τον εαυτο δεν μπορω να πεισω, και οχι μονο για το S5 αλλα για ολα. Παρ’ ολα αυτα αν τσεκαρεις skroutz αυτην την στιγμη το S5 ειναι το φτηνοτερο απο τα 3 μεχρι να βγει το LG που λογικα θα ειναι αυτο. Με το χαλι τι εννοεις εμφανισιακα; Εμενα χωρις πλακα δεν με χαλαει η εμφανιση του S5 σε μαυρο (και μπλε). Τα Z2 και HTC ειναι πιο ομορφα βεβαια και πιο ποιοτικα φτιαγμενα. Το G2 δεν μου αρεσε. Το G3 απο φωτο και βιντεο μου αρεσει λογικα και απο κοντα. Τα λεφτα του δεν τα αξιζει κανενα γιατι απλα οπως εχει πει ενα παιδι απο δω μεσα τα κινητα κρατανε ενα το πολυ δυο χρονια και τα 700 ευρω ειναι ΠΑΡΑ πολλα. Τωρα το αν αξιζει το S5… Συνέχεια »

nikos

@Tom αυτό που ζητάω από μία συσκευή είναι να τα έχει όλα σε πολύ καλό επίπεδο(αν όχι στο καλύτερο!)Δηλαδή:h/w,camera,design,ποιότητα κατσκευής,οθόνη κ.α.Και η αλήθεια είναι ότι το s5 σε δύο από αυτά είναι σε επίπεδο mid-range προς low-end συσκευής!Νομίζω δεν χρειάζεται να σου πω ποια είναι αυτά!Μια χαρά έξυπνος είσαι θα καταλάβεις!

nikos

Οι μόνες εταιρίες που καλύπτουν όλα τα παραπάνω σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό με τις ναυαρχίδες τους είναι LG και Sony αλλά τη δεύτερη δεν πρόκειται να την επιλέξω γιατί έχω 50% πθανότητες, για να μην πω παραπάνω, η συσκευή να μου βγει προβληματική!

Γιάννης σε λέω

@Tom συμφωνώ για Sony. Επισης να τονίσω ότι είχα αγαπήσει τα S4 και S3. Αλλά ρε φίλε δεν ανέχομαι τέτοια υπερτιμολόγηση σε συνδυασμό με κακή εξωτερική εμφάνιση για το S5. Η LG νομίζω μας έδειξε το δρόμο για φέτος. Όπως και η Oppo, αλλά αυτή δεν έχει άμεση παρουσία στην Ελλάδα. Ψηφίζω LG, Oppo και Huawei για φέτος. Την τελευταία λόγω G750, ισχυρών specs με 299 €. Δεν είναι τα ισχυρότερα που έχουμε δει, αλλά όμως είναι αρκετά ισχυρά σε μοναδική τιμή.

Τομ

Οκ δεν σου αρεσει σε εμφανιση το S5. Εννοειται οτι αν δεν σου αρεσει κατι σε εμφανιση δεν το επιλεγεις. Καλα για Sony δεν το συζητω τελευταια επιλογη και ας ειναι στα χαρτια το Z2 μπομπα.

Το κινητο που ερωτευτηκα ειναι το HTC M8. Η ποιοτητα και η ταχυτητα ειναι αλλου. Πραγματικα αν ειχε ανταγωνιστικη καμερα εσκαγα και 500 για παρτυ του. Αλλα ειναι χαλια οσο και αν καποοι λενε “μα ειναι ultrapixel οχι megapixel!”

Για ολοκληρωμενο κινητο ομως θα κοιτουσα σε samsung (δοκιμασμενο τεσταρισμενο οπως εξηγησα πιο πανω) και πλεον και LG. Ουσιαστικα η LG εφτιαξε πληρες κινητο με το G2 για πρωτη φορα παντως ετσι. Δεν πιστευω δηλαδη οτι καινοτομει μονο αυτη τα δυο τελευταια χρονια, αλλα εκανε 2-3 βηματα μπροστα με την μια με το G2. Και αρα ειχε την περισσοτερη αναπτυξη απο ολες.

Τωρα τι να πουμε για την Sony που εβαλε οθονη που βλεπεται για πρωτη φορα τωρα με το Ζ2 μετα απο την ονομασια της απο sony ericcson σε sony? Ουτε καν αυτο δεν λεγεται βελτιωση αυτο λεγεται θυμηθηκα οτι το ημερολογιο λεει 2014.

nikos

@Τομ επιτέλους συμφωνούμε και σε κάτι σήμερα!+1 για το one m8 αρκεί να είχε καλύτερη κάμερα,και λιγο καλυτερο σχήμα.+1 Επίσης για το sony!

Τομ

Χαχαχα ε ενταξει καιρος ηταν 😀

@Γιαννη Θα ειμαι ειλικρινης θελω να δω την LG να κανει καλες πωλησεις παγκοσμιως. Προσπαθει πολυ και εχει κερδισει κοσμο. Και πρεπει καποια στιγμη να σπασει και το μονοπωλιο της Samsung. Αν δεν ηταν υπερβολικα κλισε, θα λεγα οτι απο το ανταγωνισμο μονο οι καταναλωτες κερδιζουμε.. Αλλα δεν το λεω 🙂

nikos

@Τομ δεν είναι κλισέ,είναι η αλήθεια!Η lg επειδή δεν είναι πρώτο όνομα στο android(ακόμη τουλάχιστον)προσπαθεί(και τα καταφέρνει περίφημα πρέπει να πω)να βγάζει κορυφαίες συσκευές σε καλύτερη τιμή από τους άλλους.Γιατί προσωπικά πιστεύω πως και τα 100-150 ευρώ διαφορά παίζουν τον ρόλο τους.

nikos

Εγω θεωρω οτι το g3 και το z2 αξιζουν τα αλλα ειναι για πεταμα…
Η LG και η Sony το παλευουν για να γινουν καλυτεροι στα κινητα.Η samsung απο το s3 και μετα επαναπαυτηκε στην θεση της και να πω την αληθεια ακολουθει την apple.Στο τελος θα βλεπουμε την samsung να βγαζει τηλεφωνα σαν το galaxy core,s duos 2 500€ και παραπανω… Παρολο που πηρα το galaxy s duos 2,το βλεπω για sony να πηγαινω μετα αν και θα περνα αλλα επειδη τα εικονικα πληκτρα για μενα δεν με βολευουν πηρα galaxy τελικα…

nikos

συνονόματε συμφωνώ για το g3 όμως την sony όσο καλό και να είναι το z2 δεν μπορώ να την εμπιστευτώ με τόσα προβληματικά μοντέλα!

john

Η καθε εταιρια εχει τον δικο της σχεδιασμο οτι θελει παιρνει ο καθενας…
Αλλα αν ειναι ασχετος ο αλλος και γραφη οτι να νε εδω μεσα…
Ολα καλα ειναι ολα το ιδιο πραγμα κανουν στην ουσια εμεις γιατι μαλωνουμε…?

Trinity

Καλά όχι ότι μπορεί και να μην είναι κάτι φτιαχτό για να προωθήσουν αυτό που θέλουν…

Ανδρέας

@nikos ότι χαρακτηριστικό υπάρχει ξαναλέω σημαντικό η μη δεν παύει να υπάρχει και να δίνει ένα + σε συσκευή όσο για μπαταρία καλύτερη σε αριθμούς είναι αλλα τι να τους κάνεις αν δεν είναι και στην πράξη; Γενικά τι να σου πώ αν θεωρείς τρομερή καινοτομία την QHD οθόνη που σε λίγο καιρό θα έχουν όλες οι ναυαρχίδες… Συν το ότι αν έπερνες ποτε ναυαρχίδα μάλλογ για samsung θα πήγενες γιατι όπως ανέφερες δεν σε βολέβουν τα build in πλήκτρα τα οποία έχει και το g3 @Γιάννης αρχικά με τιμή.. το σ5 ποτέ δεν ήταν 759€ ούτε όταν κυκλοφόρησε.. απο 700€ ξεκίνησε μην λέμε ότι θέλουμε.. Δηλαδή 2 GB δεν σε ικανοποιούν; Όσο για μνήμη build in έχει και η samsung 32 GB αλλα όχι ελλάδα.. Όσο για QHD οθόνη & μικρά bazel ποτε δεν είπα τίποτα για αυτό γιατί όντως η lg μόνο εδώ έκανε μπαμ στο g3 για εμένα. Όσο για το design αν δεν σου αρέσει μην το βλέπεις για εμένα είναι κουκλί ειδικά το πίσω μέρος του.. Προβατό δεν είμαι απλά εγώ έτσι βλέπω τα πράγματα.. Πάντως αν ποτέ άλλαζα εγω εταιρία για htc θα πήγαινα και πάντα είμουν στο τσακ να πάρω το ονε αντι… Συνέχεια »

nikos

@Ανδρέα νομίζω έχει μπερδέψει του ΝΙΚΟΥΣ!εκεί που έχει 3 σχόλια στη σειρά με το όνομα @nikos το πρώτο και το τρίτο είναι δικό μου!Το 2 είναι από άλλον niko…

JohnWave

Γνώμη μου είναι ότι οι συγκριτικές αξιολογήσεις των κινητών πρέπει να γίνονται κάποιους μήνες μετά την κυκλοφορία τους. Το μόνο που μπορεί να κριθεί εξαρχής είναι η σχεδίαση.

Έτσι λοιπόν το μόνο κριτήριο με το οποίο ψήφισα ήταν η σχεδίαση όπου κατά το προσωπικό μου γούστο το G3 υπερέχει πολύ έναντι των άλλων λόγω των εκπληκτικών bezels του. Παλιότερα έδινα μεγάλη σημασία στον τύπο του υλικού κατασκευής αγαπώντας πολύ το μέταλλο. Πλέον με τη συνεχή αύξηση του μεγέθους των ναυαρχίδων, τα bezels αποτελούν για μένα το Νο 1 κριτήριο ως προς τη σχεδίαση ενός κινητού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά μπορώ να κρίνω ( αλλού υπερέχει το ένα , αλλού το άλλο ) αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι χαρτί και ουσία δεν συμβαδίζουν πάντα. Μόνο μετά από ένα εκτεταμένο feedback από τους αγοραστές αυτών των κινητών θα μπορέσουμε να βγάλουμε πόρισμα.

Δημήτρης

Πείτε ότι θέλετε για τις Συσκευές του poll.βγάλτε μαχαίρια.Σφαχτειτε.υποστήριξτε μέχρι τελικής πτώσης το κινητό που σας αρέσει.μόνο μη ξανά δω τη φράση “ο ανταγωνισμός τους μας κάνει καλό”.άν το πιστέψεις αυτό το έχασες το παιχνίδι και όποια κριτική έχεις κάνει πάει στα σκουπίδια.αυτού του είδους ο ανταγωνισμός μόνο καλό δε μας κάνει.είναι τυχαίο που οι τιμές των συσκευών φτάνουν στον Θεό την ώρα που οι μισθοί των εργαζομένων τους και γενικότερα πιάνουν πάτο;είναι τυχαίο που φέτος είδαμε απ όλα τα brands Μόνο αναβαθμίσεις συσκευών Χωρίς τίποτα το ουσιαστικό και εντυπωσιακό;σε κάποιους μήνες,το πολύ χρόνο θα έχουμε όλως τυχαίως έτοιμη 64 bit έκδοση android μαζί με τους 810 κλπ και θα πέσει και πολύ βάρος στο multitask εκμεταλλευόμενοι τις νέες οθόνες.γι’ αυτό το μεσοδιάστημα όμως από αυγουστο-Σεπτέμβρη μέχρι τότε κράτησαν Κάβατζα τον 805.γιατί πρέπει να πουλήσουν συσκευές.Δεν ήθελαν να τον έχουν φέτος έτοιμο όχι ότι δε μπορούσαν.είναι καρτέλ αυτές η εταιρίες γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς.μια χαρά τα κανονίζουν όλα μεταξύ τους και μας έχουν και σφαζομαστε γιατί είμαστε κομμάτι του marketing.φυσικά και υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά εταιρία γιατί παίζεται πόκερ μεταξύ τους ειδικά με τις πατέντες,ποια θα κυριαρχήσει,ποια θα αναρριχηθεί.αλλά ως εκεί.στα βασικά και… Συνέχεια »

skatopsyxos

Μεχρι να ερθει το G3 στην Ελλαδα..θα εχει ανακοινωθει και το Note4 οποτε δεν θα υπαρχει κανενα δίλημμα
Επισης προφανως ολοι αυτοι που παιρνουν μερος σε αυτα τα poll δεν αγοραζουν γτ η LG παει άπατη

nikos

@skatopsyxos η LG πάει άπατη?Στην Ελλάδα ναι,όμως έχεις δει πωλήσεις στο εξωτερικό?Πολύ καλύτερες από την ελεεινή Sony!Αυτή πάει άπατη σε παγκόσμιο επίπεδο!Σίγουρα η LG δεν είναι samsung στις πωλήσεις αλλά όχι ότι πιάνει και πάτο…

dimitris

To Z2 έπρεπε να είχε βγει πρώτο αφού είναι καλύτερο από όλα τα άλλα με κάμερα 20,7 και βιντεοκλήση 4κ . Το g3 χωρίς να κυκλοφορήσει δεν μπορεί να είναι πρώτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.