Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

xiaomi mi a2 a2lite android one προσιτή τιμή, Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

Το Xiaomi Mi A2 διαθέτει IPS LCD οθόνη Gorilla Glass 5 με ανάλυση 1080×2160 pixel, αναλογία οθόνης 18:9 και αναλογία αντίθεσης 1500:1, με 12% μεγαλύτερη οθόνη συγκριτικά με το Mi A1 και το notch να απουσιάζει. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον Snapdragon 660 ενώ υπάρχει η επιλογή για 4GB με 32GB και 64GB αλλά και 6GB RAM τα οποία συνδυάζονται με 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, με την απουσία χρήσης καρτών microSD να προκαλεί έκπληξη.

Όσον αφορά τις κάμερες του Mi A2, η κύρια διπλή κάμερα είναι τοποθετημένη σε κάθετη διάταξη, αποτελείται από φακούς στα 20MP (Sony IMX376) με κλείστρο f/1.75 και στα 12MP (Sony IMX486) με το ίδιο κλείστρο και το χρήστη να μπορεί να επιλέξει, ανάλογα τη σκηνή, με ποιό φακό θα να κάνει τις λήψεις. Όσον αφορά τη selfie κάμερα, αυτή είναι στα 20MP (Sony IMX376) και με το μέγεθος των pixel στο 1μm μπορεί να αποδίδει καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το Mi A2 είναι μέρος του προγράμματος Android One, για όσο το δυνατόν πιο γρήγορες αναβαθμίσεις απευθείας από τη Google, και βρίσκεται στην έκδοση Android 8.1 Oreo. Ο ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3000mAh και φορτίζει μέσω της θύρας USB-C, ενώ δεν υπάρχει πλέον η υποδοχή ακουστικών 3.5mm.

Το Xiaomi Mi A2 θα γίνει διαθέσιμο σε σαράντα αγορές, με τη χώρα μας να περιλαμβάνεται σε αυτές, ενώ οι χώρες για τις οποίες υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας είναι η Γαλλία, με το Mi A2 να κυκλοφορεί στις 27 Ιουλίου, στην Ιταλία στις 8 Αυγούστου και στην Ισπανία στις 10 Αυγούστου. Οι τιμές αφορούν την αγορά της Ισπανίας με τη βασική έκδοση των 4GB/32GB να τιμολογείται στα 250 ευρώ, την έκδοση με τα 4GB RAM και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης να βρίσκεται στα 280 ευρώ και η μεγαλύτερη έκδοση με τα 6GB/128GB να κοστίζει 350 ευρώ.

xiaomi mi a2 a2lite android one προσιτή τιμή, Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

xiaomi mi a2 a2lite android one προσιτή τιμή, Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

Το Xiaomi Mi A2 Lite μια πιο ελαφριά έκδοση του Mi A2 μιας και διαθέτει οθόνη τεχνολογίας IPS LCD στις 5.84 ίντσες με ανάλυση 1080×2160 pixel, notch και αναλογία οθόνης 19:9. Στο εσωτερικό του θα βρούμε το Snapdragon 625 και επιλογές για 3GB και 4GB RAM, ενώ ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης προσφέρεται στα 32GB και 64GB και παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών microSD.

Η συσκευή διαθέτει κύρια διπλή κάμερα τοποθετημένη κάθετα, με τους φακούς να είναι στα 12MP και 5MP, ενώ η selfie κάμερα διαθέτει φακό στα 5MP με μέγεθος pixel τα 1.25 και phase detection autofocus. Το λειτουργικό σύστημα του Mi A2 Lite βασίζεται στο πρόγραμμα Android One και διαθέτει την έκδοση Android 8.1 Oreo. Η μπαταρία της συσκευής είναι χωρητικότητας 4000mAh και φορτίζει μέσω της θύρας microUSB και υπόσχεται 6 ώρες συνεχούς gaming και 34 ώρες αναπαραγωγή μουσικής, με τη Xiaomi να θέλει να αναδείξει τη μεγάλη αυτονομία της.

Το Xiaomi Mi A2 Lite θα κυκλοφορήσει τις ίδιες ημερομηνίες με το Mi A2, σε εκδόσεις με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου στα 180 ευρώ, ενώ για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω υπάρχει η έκδοση με τα 4GB RAM και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης στα 230 ευρώ.

xiaomi mi a2 a2lite android one προσιτή τιμή, Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

xiaomi mi a2 a2lite android one προσιτή τιμή, Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

xiaomi mi a2 a2lite android one προσιτή τιμή, Mi A2 / Mi A2 Lite: Επίσημα τα νέα Android One smartphone της Xiaomi με αξιόλογα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panossd

Οι αναβαθμίσεις δεν έρχοναι κατευθείαν απο την google αλλά περνάνε απο τη xiaomi – η εφαρμογή της κάμερας για παραδειγμα δεν είναι το Gcam- , τουλάχιστον στo mi A1 που είχα, και δεν νομίζω να έχει αλλάξει πολιτική η xiaomi..γράφω το σχόλιο για να ενημερωθουν υποψήφιοι αγοραστές αν το κριτηριο για την αγορα είναι αυτό, όπως ήταν κι εμένα..

I am

Το lite έχει notch και το κανονικό όχι. Πρωτοφανές φαινόμενο. Το σκεφτόμουν για αγορά. Ευχαριστώ panossd για την ενημέρωση αν και νομίζω πως αξίζει αν η κάμερα είναι έστω και λίγο καλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

panossd

@I am, η κάμερα σίγουρα είναι καλύτερη.. το Μi Α1 έχει 2 12άρες και δεν νομίζω πώς ήταν της sony..τουλάχιστον όχι αυτή η σειρα (ΙΜΧ376)

Darth

@panossd και ουτε προκειτε να παρουν ποτε update απο την google η google μονο τα δικα της δλδ τα pixel (που εχουν καταντισει χειροτερα και απο beta phones)

dark_master

@Darth ότι είναι android one παίρνει updates από τη Google.Και όσο πληριαζει ο καιρος το Android θα γίνεται πιο κλειστό και άρα τα updates θα έρχονται απευθείας από τη Google (Project Tremble)

Stelios

Ελεος τα ματάκια μάς ποσα καλούπια εχει κάνει η xiaomi και το μονο που κάνει ειναι να τα βαφτίζει με ενα νεο ονομα.. Έχει καταντησει χειρότερη και απο την σαμσουνγκ πριν λιγα χρόνια

Darth

@dark_master ε καπου τοτε θα σταματισει να εχει και νοημα…. πας στο ios και τελος… ολοι πηγαν στο android επειδι δεν ηταν ios…

panossd

@Darth υπάρχουν κι άλλα εκτός από τα pixel ..βλεοε Nokia (hmd),essential phone κτλ.. δεν ξέρω αν τα παίρνουν απευθείας από την Google τα παραπάνω μοντέλα,αλλά τα παίρνουν την ίδια μέρα με τα pixel..

Νικος

Επισης αν και stock android,ειναι προεγκατεστημενες 5 εφαρμογες της Xiaomi στα 2 αυτα τηλεφωνα…(Feedback,Mi Remote,Mi Forum,Xiaomi File Manager,Mi Drop)

Dimi8

Τα android one της mi φαίνεται πως “πατάνε” πάντα σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα, πχ mi 5x/mi a1, mi 6x/mi a2, redmi 6 pro/mi a2 lite. Η κάμερα δεν είναι gcam γτ δεν υποστηρίζει δύο φακούς, όπως έλεγε πέρυσι η xiaomi για το mi a1. Οι ενημερώσεις, αν κρίνουμε και από το ότι αργούν και από τα λάθη που έγιναν με το a1, μάλλον εναπόκεινται και στην κάθε εταιρεία, ειδικά αν συγκρίνουμε με Nokia. Οι δικές της εφαρμογές απλά συμπληρώνουν τις ελλείψεις (διαχείριση αρχείων, ανταλλαγή κλπ) για αυτούς που θα αγοράσουν το κινητό και δεν θέλουν (ή δεν ξέρουν ούτε) να κατεβάσουν μια εφαρμογή, απλό.

Κωστας

Ρε παιδια…καλησπερα καταρχας..ηρθε οκαιρος να αλλαξω κινητο…θελω να αγορασω xiaomi…ειμαι αναμεσα σε καποια μοντελα της και θελω τα φωτα σας και την γνωμη σας…ειμαι αναμεσα στα εξης:Xiaomi Mi Max3 , Xiaomi Mi Max 2 , Xiaomi Redmi Note 5 , Xiaomi Mi A2 , Xiaomi Redmi Note 6 Pro και Xiaomi Redmi S2…Εγω γερνω προς το Μι Α2 επειδη εχει τον Snapdragon 660 και την Adreno 512..και σε σχεση με τα αλλα ειναι τα καλυτερα specs οσον αφορα τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων…το μονο μειον για μενα ειναι η μπαταρια που ειναι μονο 3000mAh…τι λετε??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.