Το Mi Mix 3 βαθμολογείται με 103 βαθμούς στο DxOMark και παίρνει την τρίτη θέση

Mi Mix 3 βαθμολογείται 103 βαθμούς DxOMark τρίτη θέση, Το Mi Mix 3 βαθμολογείται με 103 βαθμούς στο DxOMark και παίρνει την τρίτη θέση

Λίγες ώρες πριν, είχαμε την παρουσίαση του νέου Xiaomi Mi Mix 3 και το DxOMark δοκίμασε τις φωτογραφικές του δυνατότητες βαθμολογώντας το με 103 βαθμούς και κατατάσσοντάς το τρίτο μαζί με το Samsung Galaxy Note 9 και το HTC U12+.

Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν σημαντική αναβάθμιση στις κάμερες του κινητού σε σχέση με τον προκάτοχό του ενώ πρέπει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο κινητό της Xiaomi που καταφέρνει να αποσπάσει μια τόσο υψηλή βαθμολογία. Το Mi Mix 3 απέσπασε πολύ καλούς βαθμούς τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με το DxOMark.

Το κινητό έρχεται με τέσσερις κάμερες συνολικά, δυο οπίσθιες και δύο κάμερες selfie. Ειδικότερα, στον τομέα της φωτογραφίας η συσκευή πέτυχε 108 βαθμούς κυρίως λόγω του γρήγορου autofocus, της ακριβούς έκθεσης της λήψης αλλά και του δυνατού φλας που διαθέτει η συσκευή για τις βραδινές λήψεις.

Όσον αφορά στο βίντεο, το νέο κινητό της Xiaomi βαθμολογήθηκε με 93 πόντους και σε αυτό βοήθησαν ξανά το πολύ καλό autofocus, η σταθερότητα κατά τη λήψη λόγω του σταθεροποιητή εικόνας (διαθέτει EIS και OIS), το καλό δυναμικό εύρος αλλά και η σωστή απόδοση των χρωμάτων.

Mi Mix 3 βαθμολογείται 103 βαθμούς DxOMark τρίτη θέση, Το Mi Mix 3 βαθμολογείται με 103 βαθμούς στο DxOMark και παίρνει την τρίτη θέση

Όπως όλες οι κάμερες όμως έτσι και η κάμερα του Mi Mix έχει ορισμένα αρνητικά. Αυτά δεν είναι άλλα από την ύπαρξη υψηλού θορύβου σε σκηνές υψηλής αντίθεσης αλλά και σε βραδινές βιντεοσκοπήσεις, η ασυνεπής λήψη πορτρέτου αλλά και ορισμένα σφαλματάκια τα οποία είναι ορατά κατά το συνεχές autofocus στη λήψη βίντεο και ειδικότερα στην εναλλαγή σκηνών.

Το Xiaomi Mi Mix 3 διαθέτει διπλή κάμερα στην πίσω όψη του, με τη μία να είναι 12MP από τη Sony με διάφραγμα f/1.8 και ευρυγώνιο φακό με 1.4μm pixels και τη δεύτερη να διαθέτει επίσης 12MP με διάφραγμα f/2.4 με τηλεφακό. Διαθέτει επίσης 4-axis O.I.S. σταθεροποιητή εικόνας και την τεχνολογία Dual Pixel AutoFocus με 960fps slow motion και λειτουργίες AI. Η διπλή εμπρόσθια κάμερα είναι πάλι σε συνεργασία με τη Sony με 24MP ενώ η δεύτερη είναι 2MP τεχνολογίας SuperPixel με λειτουργίες AI και βοηθά στον εντοπισμό του βάθους για ακριβέστερη λήψη πορτρέτου.

Mi Mix 3 βαθμολογείται 103 βαθμούς DxOMark τρίτη θέση, Το Mi Mix 3 βαθμολογείται με 103 βαθμούς στο DxOMark και παίρνει την τρίτη θέση

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GS

Αν δεν δω φωτογραφίες και βιντεο δεν πιστεύω απολύτως τίποτα.

ΚώσταςD.

Αν τα πήγαινε καλύτερα στο βίντεο θα ξεπερνούσε και το note9 σε βαθμολογία!! Το χάνει στο θέμα λογισμικού η Χιαομι… Χιαομι δώσε πόνο λέμε!!! 😁😋

ΚώσταςD.

Σορυ λάθος μου! Θα ξεπερνούσε και το iphone xs max…😋 Μόνο πόνο Χιαομι παμε γερά!!!!!😁😁😁😁😁

Ιωάννης jb

Το mi mix 1 δεν ήταν που έκανε φοκους μετά από 7 χρόνια;; και τις έβγαζε σαν το ποτάμι μετά τη βροχή..;;
Είναι δυνατόν να έφτασε κορυφή το τρίτο μιξ στη σειρά;;
Μπράβο το μιξερακι.. πρέπει να γίνονται και θαύματα τελικά…

Γιάννης

Δηλαδή αν έβγαινε στις 5.5 ίντσες δε θα ήταν πολύ πιο εργονομικό; Τι μανία είναι αυτή με τις τεράστιες οθόνες; Δε χωράνε στα χέρια μας πλεον! Πριν λίγα χρόνια κοροιδεύαμε ότι στο τέλος το κινητό θα είναι τηλεόραση και να που κατα κει πάει. Τι τους έχει πιάσει δεν μπορώ να καταλάβω… Και το χειρότερο είναι ότι δε βρίσκεις μικρότερες οθόνες απο 6 ίντσες πλέον, εκτός από το XZ2 compact και κάποια κινητά από μικρότερες κινέζικες εταιρείες. Φρενίτιδα!

ΚώσταςD.

Γιάννης. Τα mix είναι “λογικής” της μεγάλης οθόνης. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου!

mech.al.

Για αυτούς που θέλουν να δουν φωτογραφίες υπάρχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο και στο γιουτουμπ, που συγκρίνουν δίπλα δίπλα με αυτές τις iPhone xs… Off topic: η βάση ασύρματης φόρτισης συμπεριλαμβάνεται στο κουτί παρακαλώ! 😄

Flagship killer

Με 6″ φουλ σκριν έχει μικρότερο σώμα από 5.5″ με μπεζελς 😉

alex M

Είμαι κάτοχος του Xiaomi Mi5. Και πριν από αυτό είχα το Xiaomi Mi2A. Μην τρώτε παπά από τις φωτογραφίες, το screen-to-body ratio είναι 85%. Έχει μεγαλύτερα bezels ή chin από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη. Οι οθόνες έχουν παραγίνει. Με αυτό το σχεδιασμό εγώ θέλω 5άρα οθόνη για να έχει το κινητό το μέγεθος του iphone 7. Βγαίνεις έξω πλέον και ο τυπάς που κάθεται 5 μέτρα πίσω μπορεί να δει τις συνομιλίες σου.

Flagship killer

@AlexΜ που διάβασες το ποσοστό που αναφέρεις;;;;;

the Mi MIX 3 features a notch-less 6.39-inch Full HD+ AMOLED display (2,340×1,080 pixels) that has an aspect ratio of 19.5:9. The bezels have been further reduced from its predecessor to achieve a screen to body ratio of 93.4% versus the Mi MIX 2 which had a screen-to-body ratio of 80.8%.

ΚώσταςD.

Flagship killer το είδα και εγώ στο gsmarena 85% και απόρησα… Εκτός αν το μετράει με τον μηχανισμό ανοικτό… Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω…

George

Κορυφαίο flagship κινητό.Κορυφαία, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χαρακτηριστικά.Και-φυσικά-μία από τις τρεις κορυφαίες κάμερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε οποιοδήποτε smartphone στον πλανήτη.’Ολα αυτά,χωρίς να πληρώσεις ούτε 1.700, ούτε καν 1.000 ευρώ που ζητάνε άλλες πιο “έξυπνες”, υποτίθεται,εταιρείες.Απίστευτα χαμηλή τιμή για ένα απίστευτα κορυφαίο προϊόν.Σεβασμός στα χρήματα του καταναλωτή και ΟΧΙ αισχροκέρδεια.Μία μόνο λέξη: Συγχαρητήρια…

Nikopoup

Οι κάμερες από το mi6 και μετά έχουν γίνει αρκετά καλές. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το θέμα της θήκης

Flagship killer

@nikopoup αν δεις video hands on στη συσκευασία (Εκτός από βάση ασύρματης φόρτισης!!!!!!!!!!) Έχει και θήκη! Κανονικοτατη όπου λειτουργεί άψογα το slide !

JohnWave

Περιμένω να δω συγκριτικά κάμερας από τους γνωστούς youtubers. Επειδή ένας φίλος πιο πάνω ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά στο youtube, να πω ότι τα videos ανώνυμων που δεν εμφανίζουν το πρόσωπό τους στα συγκριτικά (πχ tech town, cam view, tech switch) δεν είναι φυσικά άξια εμπιστοσύνης. Όσο για τα αποτελέσματα του dxomark…κρίμα για όλους όσους βασίζουν την απόφασή τους σε αυτά.

George

Ακούω διάφορους που λένε “θέλω να δω πρώτα φωτογραφίες, δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν ισχύει” και τα σχετικά. Θα σας πω μόνο ένα πράγμα: ‘Εχω υπάρξει κάτοχος αρκετών android συσκευών. Σε κάθε καινούργια συσκευή, αγόραζα και διαφορετική μάρκα. Αυτό το έκανα γιατί απλά ΔΕΝ είμαι προσηλωμένος σε καμία εταιρεία. Απλά κάθε φορά επιλέγω την συσκευή εκείνη που έχει τα καλύτερα specs, τα καλύτερα reviews από ειδικούς, αλλά και απλούς καταναλωτές, σε συνδυασμό με τις ανάγκες μου (καλή αυτονομία, μεγάλη οθόνη καλής ανάλυσης, καλός επεξεργαστής, επέκταση μνήμης micro sd κτλ.) ‘Ολα αυτά βέβαια, σε συνδυασμό με την χαμηλότερη δυνατή τιμή. ‘Ετσι λοιπόν κάπως πριν μερικούς μήνες κατέληξα για πρώτη φορά σε Xiaomi, και συγκεκριμένα στο Xiaomi Redmi Note 5, με 4Gb Ram και 64Gb Rom. Αγορασμένο 200 ευρώ από skroutz (τώρα αν δεν κάνω λάθος έχει πέσει στα 170 περίπου.) Σε γενικές γραμμές το τηλέφωνο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου έτσι όπως το περίμενα σε όλους τους τομείς, εκτός από έναν τομέα: Στην κάμερα. Στην κάμερα, πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!! Τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες, όχι μόνο την μέρα σε καλό φωτισμό, αλλά και σε χαμηλό. Εκεί δηλαδή που τα περισσότερα κινητά έχουν το μεγάλο θέμα με τις φωτογραφίες. Δεν λέω ότι… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.