Ο CEO της Microsoft υπόσχεται νέα Windows Phones στο μέλλον

windows phones, Ο CEO της Microsoft υπόσχεται νέα Windows Phones στο μέλλον

Ουκ ολίγα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το τι σκοπεύει να κάνει η Microsoft στο κομμάτι των smartphones. Την ώρα που το ποσοστό που έχει το Windows Phone στην αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτο και δεν έχουμε δει νέα μοντέλα, πολλοί θεωρούν ότι η Microsoft εγκαταλείπει την αγορά.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο MarketPlace, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε πως η Microsoft θα επιστρέψει στα smartphones. Ωστόσο αναφέρει ότι δεν θα είναι κινητά όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει σήμερα. Υπόσχεται συσκευές που θα αλλάξουν τα δεδομένα, όπως έκανε η σειρά Surface.

Ο Nadella εξηγεί πως η Microsoft βρίσκεται ακόμη στην αγορά των smartphones με τα iOS και Android apps της, ενώ συνεργάζεται και με τρίτους κατασκευαστές όπως η HP.

Όσον αφορά στο hardware, o Nadella κάνει ξεκάθαρο ότι η Microsoft ψάχνει για κάτι νέο: “So in some sense when you say will we’ll make more phones, I’m sure we’ll make more phones, but they may not look like phones that are there today”.

Ο CEO αναφέρθκε στο Surface λέγοντας ότι αυτό που έχουν κάνει με τη σειρά είναι ένα καλό παράδειγμα. Κανένας πριν από τη Microsoft δεν είχε σκεφτεί τις συσκευές 2-in-1 και η ίδια δημιούργησε μια πολύ πετυχημένη κατηγορία.

“What we’ve done with Surface is a good example. No one before us thought of 2-in-1s and we created that category and made it a successful category to the point where there are more 2-in-1s coming. And that’s what we want to do”.

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν οι φήμες για το λεγόμενο Surface Phone, αλλά δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

να μας πει και τι λειτουργικό θα βάλει στα νέα μελλοντικά κινητά…

jimaras

καλυτερα να σταματησουν να υποσχονται γιατι τα κανουν μανταρα!!!

ΝΙΚΟΣ

Λειτουργικό : WINDROID @Μανώλης

techgeek

Οι 12 windows phone χρηστες ανά το παγκόσμιο είναι γεμάτοι χαρά

Kostas

@techgeek 12 άτομα που αγνοούν την άποψη σου και αγοράζουν οτι γουστάρουν είναι κέρδος για την κοινωνία

One

Αν μπορούσε να βάλει κανονικά windows σε κινητό που να συνδέονται μέσω βάσης σε πληκτρολόγιο, οθόνη και ποντίκι, πραγματικά θα εφερνε τα πάνω κατω στα κινητά. Ισως να γινει αυτο κάποτε αλλά τώρα μάλλον δεν ειναι εφικτό.

Σταύρος Χρι

Το μέλλον είναι εδώ !

Αλέξανδρος

Άντε να πω και ‘γω την καλησπέρα μου να γίνουν 8 τα σχόλια ( αφού έγινε και κεντρικό θέμα στο Techblog ).
Πέρα από την πλάκα αν δεν μπορεί να φτιάξει το store της με universal apps και φυσικά μαζί με το continuum ( που ελπίζω στο μέλλον να έχει σωστό multitasking
), δύσκολα τα πράγματα.
Τότε η όντως βάζει μέσα full windows 10 και απλά αντί για tablet mode θα έχει mobile mode και όταν το συνδέεις με την οθόνη να γυρνά σε desktop, ή όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω το γυρνά σε windroid και τελείωσε η υπόθεση …….😂😂😂!!!!

keysmith

Πολλές φορές τα έχει τάξει αυτά η MS και κάθε φορά αποτυγχάνει.. Άντε να (ξανα)δούμε..

Νίκος 31

Καλά ας φτιάξει πρώτα απλά βασικά πράγματα να μπορούμε να σερφάρουμε και μετά βλέπουμε για Universal, Continuum κτλ.

Πρός το παρόν 1 χρόνο τώρα με τον Edge και για να ανοίξεις λίνκ εντός σελίδας πρέπει να πατήσεις 20-30 φορές κι αν, παγώνει, κολάει η αφή και πολλά άλλα κουλά τα οποία είναι απαράδεκτο να μην έχουνε διορθώσει ούτε με το τελευταίο Update.

Εδώ στα Desktop έχει βουίξει το Google ότι το Skype κολάει στην εκκίνηση και ακόμα 2 χρόνια μετά να το διορθώσουνε. Πρώτη εφαρμογή στον κόσμο και με το που το αγόρασε η Microsoft το έχει πάρει παραμάζωμα το Viber και άλλες εφαρμογές.

Σταύρος Χρι

@Νίκος 31 Τι συσκευή έχεις και σου παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα ; Έχω το lumia 950 xl 1,5χρόνο τώρα και δεν του είχα κάνει ποτέ factory reset από όταν το πήρα ! Όμως μετά το τελευταίο update είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν android ! Του έκανα ένα backup και μετά factory reset. Το κινητό τώρα απλά είναι πύραυλος πίστεψε με. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ και εσύ κάνε το και θα με θυμηθείς !

ΦΝ

Τα windows κινητά χρειαζεται μια σταθερή στρατηγικη που να τη δουλέψουν συστηματικά.
Αρχικά θα μπορούσε να κανει συμφωνία με μια σειρα απο εταιριες εκτός Hp οπως Nokia, Sony, Xaomi, Samsung, Alcatel κτλ και να βγάλουν εκδόσεις υπαρχόντων κινητων με windows.
Επισης, η αληθεια ειναι οτι εχει εισβάλλει με τα προγράμματα της σε ολες τις πλατφόρμες. Κλασσικό παράδειγμα ειναι η χρήση word, excel, PowerPoint, Skype κτλ. ειτε σε android & iOS

JD

Μονο ο Jon Snow πηγε στον αλλο κοσμο και ξαναγυρισε για τα windows phone ο θανατος ειναι μονιμος.

giorgeee

1. Universal Windows Platform (A Universal Windows Platform (UWP) app can run on any Windows-based device, from your phone to your tablet or PC.)

2. Εξαγoρά Xamarin (Build native apps for multiple platforms on a shared C# codebase. Use the same IDE, language, and APIs everywhere.)

3. Visual studio community δωρεαν (Visual Studio IDE for Windows and Mac
Develop apps for Android, iOS, Mac, Windows, web, and cloud)

4. .NET Core platform (Open source & Cross-platform: Runs on Windows, macOS and Linux; can be ported to other OSes)

Από τα παραπάνω δεν φαίνεται να παρατάει το mobile κομματι.. αλλά να τα ενώνει τα κομματια του puzzle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.