Microsoft Lumia 940, 940 XL: Πλαστικά και πιο ακριβά από iPhone 6, Galaxy S6;

Την περασμένη εβδομάδα η Microsoft έδειξε ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά στην στρατηγική της στα smartphones. Θα προχωρήσει σε απομείωση περιουσιακών στοιχείων αξίας 7.6 δισ. και απολύσεις 7800 υπαλλήλων. Παράλληλα να συρρικνώσει σημαντικά τον αριθμό των νέων Lumia, τα οποία θα περιορίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Σε μια από αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες λέγεται ότι δεν θα έχουν πάνω από 2 μοντέλα, αναμένουμε και τα πολυσυζητημένα high-end Microsoft Lumia 940 kai Microsoft Lumia 940 XL. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από ολλανδική πηγή, η οποία θεωρείται αξιόπιστη, και τα δυο νέα μοντέλα θα έχουν πλαστική (polycarbonate) κατασκευή.

Αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να χαμηλώσει την τιμή του σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό που χρησιμοποιεί μέταλλο για τις δικές του ναυαρχίδες. Η ίδια πηγή όμως επισημαίνει ότι Lumia 940 και Lumia 940 XL, θα τιμολογηθούν πιο πάνω από τo iPhone 6 (ξεκινά από 699 δολάρια) και Samsung Galaxy S6 (ξεκινά από 599 δολάρια).

Επίσης, το ίδιο leak επιβεβαιώνει την ενσωμάτωση σκάνερ ίριδας και στα δυο μοντέλα. Από τεχνικά χαρακτηριστικά, το Microsoft Lumia 940 αναμένεται με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1080×1920 pixel, 424ppi, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB, κάμερα 20 Megapixel, δεύτερη κάμερα 5 Megapixel και φυσικά Windows 10 Mobile.

Από την άλλη, το Microsoft Lumia 940 XL περιμένουμε να έχει οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixel, 515ppi, οκταπύρηνο Snapdragon 810, Adreno 430 GPU, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB που μπορεί να επεκταθεί, κάμερα 20 Megapixel και δεύτερη κάμερα 5 Megapixel.

Η επίσημη ανακοίνωσή τους μπορεί να γίνει προς τα τέλη του έτους, και θα είναι τα πρώτα της Microsoft με Windows 10 Mobile. Όμως μέχρι να γίνουν επίσημα, κρατάμε κάθε επιφύλαξη.

Microsoft Lumia 940, 940 XL: Πλαστικά και πιο ακριβά από iPhone 6, Galaxy S6;, Microsoft Lumia 940, 940 XL: Πλαστικά και πιο ακριβά από iPhone 6, Galaxy S6;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μαριος

Γιατί όλα μα όλα τα windows phone έχουν αυτήν την άσχημα πλαστικοκατασκευή;
όλα έχουν το ίδιο design..
Μετά λέμε για Apple και Samsung.
Aφού και τα windows phone ολόιδια είναι μεταξύ τους και υπάρχουν εκατομμύρια από αυτα.

Τουλάχιστον να φτιάξουν διαφορετικά σχέδια για κάθε κατηγορία..
Και να φύγουν την πλαστικούρα

Ekimolaos

Συγνώμη, λέει η Microsoft πως θέλει να μπει δυνατά στον ανταγωνισμό και παίζει να το προσπαθήσει με πλαστικά κινητά αλλά πιο ακριβά απ’τα μεταλλικά του ανταγωνισμού;; Καλά πλάκα μας κάνει; Τον λάκκο της σκάβει. Και νόμιζα πως θα δούμε τρελό ανταγωνισμό από Microsoft και χάρηκα… Λε πουλέ.

ΑσκιμολαοΣ

Εξαιρετικο λειτουρικο αντικειμενικά υπεροχοσ σχεδιασμοσ ξεχωριζει απο την μαζα. Να κ ενα κινητο π αξιζει τα 850+
Το επομενο μου. Συν οτι δε θα ντρέπομαι να το δειξω κ να βγω μια σελφι στην μαγαζι

gericho

Δεν παίρνω τοις μετρητοίς τη φημολογία, πρώτον γιατί δεν επιβεβαιώνεται η αξιοπιστία της και δεύτερον γιατί οι τιμές στα Lumia πάντοτε είχαν υψηλή τιμή εκκίνησης και ακολουθούσαν την κατιούσα.

Από κει και πέρα επειδή ειπώθηκε κάτι για ‘πλαστικούρα’ , ας είμαστε δίκαιοι. Όσοι έχουμε Lumia ξέρουμε καλά ότι μόνο πλαστικούρες δεν έχουν οι high-end Lumia συσκευές (για να μην πω για το σύνολο των Lumia).
Και όσο και αν θα προτιμούσα κι εγώ μέταλλα και λοιπά υλικά, τα πολυκαρβονικά των Lumia είναι υπέρανθεκτικά, δεν ξεφτίζουν, δεν χαράσσουν, δε σπάζουν, δεν αποχρωματίζονται, δε ξεβάφουν. Με λίγα λόγια πλαστικούρες τα Lumia δεν είναι.

By the way, κρατάω μικρό καλάθι για την αναφορά στη χρήση πλαστικού, γιατί πολύ απλά τα σημερινά Lumia 830-930 πλαστικό έχουν αλλά σε συνδυασμό με μέταλλο. Το δε διάδοχο του 1020 που ακυρώθηκε επρόκειτο να είναι ημιμεταλλικό.

thanoik

Το πλαστικό polycarbonate στην Αμερική είναι απο τα ποιο κορυφαία υλικά για καταπόνηση,οπότε για πλαστικό που κράζετε μερικοί θα είναι τούμπανο

Sotiris

Ανεξαρτήτως υλικού και τιμής οι συσκευές είναι καταδικασμένες λόγω λειτουργικού.

Alex

Polycarbonate για τους Ελληναράδες από πάνω..
https://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate

Εν ολίγης δεν θα είναι σαν τα κινέζικα παπάκια που αγοράζετε.
Με το ίδιο υλικό που φτιάχνουν αντικείμενα βιομηχανίας που πρέπει να έχουν πάρα πολύ υψηλή αντοχή .
Την αντοχή του μπορούν μόνο να φαντάζονται οι κάτοχοι μεταλλικών συσκευών.
Οπότε μπορεί να μήν έχει την μεταλλική κατασκευή που πολλοί ποθούν, αλλά δεν θα φοβάσαι οτι άμα πέσει θα καταστραφεί!

(polycarbonate εχουν τα περισσότερα nokia lumia που πεφτουν κάτω και λένε ευχαριστώ..)

teslas

Όσοι κράζετε για μη ανθεκτική “πλαστικούρα” … τρεχτε τώρα να βάλετε μια φθηνιάρικη θήκη “πλαστικούρα” στα κατά τα άλλα ανθεκτικά μεταλικά iphone σας..

Κάτι τέτοιες πλαστικούρες ήταν και τα παλιά κινητά nokia και ericsson και δεν φοβόσουν να τα αφήσεις πάνω σε ένα τραπέζι μήπως και γρατσουνηθούν… και αν γίνονταν αυτό άλλαζες και την πρόσοψη και ήσουν κορυφή..

Ekimolaos

Συμφωνώ πως δεν θα είναι φτηνιάρικο πλαστικό, αλλά καλής ποιότητας. Αλλά δεν συμφωνώ, εφόσον όσο καλής ποιότητας και να είναι παραμένει πλαστικό, να τιμολογείται το ίδιο, η ακόμα χειρότερα, περισσότερο απ’τα ήδη υπερτιμολογιμένα κινητά. Τα οποία έχουν και ακριβότερα υλικά κατασκευής. Είναι ειρωνία και γελοιότητα, αυτή είναι η γνώμη μου.

@Sotiris
Δεν έχουμε δει ακόμα τα Windows 10 (το τελικό OS, άσε τα Ob) για να τα κρίνουμε. Από πού έβγαλες το πόρισμα τώρα εσύ άγνωστο.

Ιωάννης jb

Αν αυτά που λέει το άρθρο πραγματοποιηθούν, τότε λυπάμαι για αυτούς που θα απολυθούν (δεν είναι και λίγοι) και φυσικά είναι τραγικό αυτό που προσπαθεί να περάσει στο καταναλωτή ακόμη και η Microsoft!
Εντάξει η διαφορετική αναλυση δεν με ενοχλεί διότι το xl έχει περισσότερες ίντσες οθόνη…
Αλλά οι διαφορετικοί επεξεργαστες που θα τοποθετήσει είναι ΈΓΚΛΗΜΑ!!!!!
Είναι κρίμα να βλέπω 10 σχόλια και να το αφήνετε όλοι ασχολίαστο!
Αυτό το σπρώξιμο για να πάρεις τη παντόφλα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!
Μη βγει κανένας εξυπνακιας και πει.. Μα ο 808 είναι καλύτερος γιατι ο άλλος υπερθερμενεται..
Κατά τα αλλά όπως είπα δεν έχω πρόβλημα ούτε με την υψηλή τιμή ούτε με τα υλικά…. Ας υπάρχει και ένα κινητό που θα έχει τέτοια ποιότητα κατασκευής…Δε θέλουμε όλα τα κινητά να είναι ίδια!!!!
Και να αντιγράφουν το πετυχημένο πρότυπο του iPhone.. Υπάρχει και άλλος δρόμος

Ekimolaos

@Ιωάννης jb
Συμφωνώ στο θέμα hardware, αλλά απ’όσο ξέρω τα Windows Phone λόγω OS δεβ απαιτούν τρελό hardware έτσι κι αλλιώς. Αν και πραγματική εμπειρία δεν έχω πάνω στο θέμα γιατί δικό μου WP δεν είχα ποτέ.

Όσο για το μεταλλικό design, αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε η HTC, όχι η Apple. Και ναι, θέλουμε κάτι διαφορετικό, αλλά στην ανάλογη τιμή. Δεν μπορείς να βάζεις πλαστικό και να το κοστολογείς ακριβότερα απ’το μέταλλο. Είναι τραγικό. Όσο καλής ποιότητας και νά’ναι παραμένει πλαστικό.

Φώτης

gericho@ + 1000!!!!!!

forneverarrow

Εσείς που σκίζεστε για τα μεταλλικά smartphones πιάσατε ποτέ κάποιο;; Οχι στο Public βέβαια, αλλα έξω, να το δουλέψετε σε διάφορες συνθήκες. Εκτός του οτι ειναι εντελώς εκτεθειμένο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία (το χειμώνα παγώνει το καλοκαίρι καίει), με το παραμικρό χτύπημα κανει βαθουλώματα! Μπορεί να μην καταστρέφεται, αλλα χαλάει η όψη του. Το πλαστικό απο την άλλη ναι μεν σπάει, αλλα στις περισσότερες περιπτώσεις αλλάζεις καπάκι και τέλος. Εγω με το G3 δεν έχω κανενα παράπονο απο το πλαστικό, όπως και με το S4 παλιότερα. Όταν είχα iPhone 5s μια φορά έπεσε απο μισό μέτρο και στη γωνία που χτύπησε μπήκε μέσα!

Giorgos

Παιδιά και εμένα με νοιάζει να έχει ωραία ποιότητα κατασκευής η συσκευή μου, γιατί όσο να’ναι είναι κάτι που το κρατάς στο χέρι σου πολλές ώρες στην καθημερινή σου ζωή και είναι ωραίο να νιώθεις την ποιότητα όταν το πιάνεις. Για αυτό το λόγο δεν μου αρέσουν καθόλου μα καθόλου και τα υπέρλεπτα και πανάλαφρα smartphones που έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μηλιάς. Η μεγάλη αλήθεια είναι όμως ότι όσο και αν μου αρέσει το αλουμίνιο σαν υλικό (ελαφρύ, όμορφο, δυνατό), όταν το δοκίμασα, κατάλαβα ότι έχει και κάποια μεγάλα μειονεκτήματα όπως ότι γρατζουνιέται ακόμα και με τον αέρα (που λέει και ο λόγος), όπου και να το αφήσεις ακόμα και στην τσέπη χωρίς τίποτα άλλο μέσα, στραβώνει και όταν λερώνεται φαίνεται έντονα όπως και δαχτυλιές..όχι όμως όπως στο γυαλί. Απο την άλλη το το γυαλί δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης του..σπάει/ραγίζει ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο υλικό, το παραμικρό δάχτυλο που αγγίζει αφίνει σφραγίδα την δαχτυλιά πάνω και δεν φαίνεται ποτέ όμορφο εκτός απο όταν είναι τελείως καθαρό και σκουπισμένο, δηλαδή το 1% των περιπτώσεων. Μετά απο αυτό κατάλαβα ότι τα προτιμότερα υλικά από όσα κινητά έχω πιάσει για μένα είναι τα εξής: 1) Βαλιστικό νάυλον που… Συνέχεια »

Giorgos

Γενικά παιδιά από όλες τις εταιρίες τα τελευταία χρόνια τόλμησε και καινοτόμησε πιο πολύ η Motorola και εγώ εκτίμησα τις συσκευές τις πάρα πολύ για αυτό. Ή κάθε συσκευή τελείως διαφορετική απο την άλλη στο design και αυτό έδινε μία ταυτότητα στην καθεμία απο αυτές. Άντε φέτος ψιλοτόλμησε και η LG με το δέρμα άλλα έκανε σωστή έρευνα/προετοιμασία γιατί όσο να’ναι το δέρμα θέλει φροντίδα για να μην ξεβάψει, σκιστεί και να ξεφτίσει.

nikolasx

Πιστευω προσωπικα οτι οι τιμες θα ειναι αρκετα καλες για αυτα που προσφαιρουν τα κινητα, απο την αλλη το συγκεκριμενο πλαστικο θεωρω οτι ειναι καλυτερο απο το μεταλο διοτι αντεχει περισσοτερο σε πεσιματα και γρατσουνιες, με τα Windows 10 θα σκισουν βεβαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.