Microsoft, Κερδίζει $2 δισεκατομμύρια το χρόνο από το Android

Πριν από δύο χρόνια, όταν το Android έτρωγε σίδερα και ανέβαζε τα ποσοστά του στην αγορά, μία έρευνα έδειξε ότι η Microsoft, είναι πιθανό να κερδίζει από το Android, όσα περίπου χρήματα κερδίζει η Google, χάρη σε συμφωνίες που έχει συνάψει με κατασκευαστές για άδειες χρήσης ευρεσιτεχνιών της στο λειτουργικό σύστημα Android.

Η Microsoft έχει συνάψει συμφωνίες με όλους σχεδόν τους κατασκευαστές συσκευών Android (εκτός από την Motorola), όπως με τις HTC, Samsung, LG, ΖΤΕ κ.ά.

Η Google μπορεί να κερδίζει ελάχιστα χρήματα ή και καθόλου από την πώληση συσκευών με Android, λόγω της “ανοιχτής” φύσης του λειτουργικού, ωστόσο κερδίζει πολλά χρήματα από διαφημίσεις αλλά και από σχετικές με την μηχανή αναζήτησης της ενσωματωμένες λειτουργίες στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον Rick Sherlund, αναλυτή της Nomura Securities, η Microsoft κερδίζει περίπου $2 δισεκατομμύρια τον χρόνο από άδειες χρήσης για το Android. Ο αναλυτής πιστεύει ότι το 95% των παραπάνω χρημάτων είναι καθαρό κέρδος, και πως κερδίζει περισσότερα χρήματα από το open source λειτουργικό σύστημα της Google, από ότι με τα Windows Phone.

Για την Microsoft, τα παραπάνω χρήματα, που είναι πολλά, λειτουργούν ως ένα πρόσθετο έσοδο, ως ένα δίχτυ προστασίας, ενώ παράλληλα κερδίζει χρόνο για να εξελίξει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone και να το καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικό. Μία αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα μέσα στην χρονιά, προβλέπει ότι η Microsoft, έως στο 2017 θα έχει κερδίσει περίπου $8,8 δισεκατομμύρια από άδειες χρήσης που αφορούν στο Android.

Microsoft Android deal, Microsoft, Κερδίζει $2 δισεκατομμύρια το χρόνο από το Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrisk

Γατόνι η Μicrosoft…

Darth

μάλλον ποιο πολλά παίρνει από το android παρά απο wp xaxaxaxaxa

Λακης Ραπτακης

γεια σου Darth trollοπαιδο <3

Aggelos

Η πλακα ειναι να κερδιζει πιο πολλα η Microsoft απο την Google στο Android ….

tasos

Και κάποια απο τα έσοδα πάνε στην ανάπτυξη του Windows phone… Πρωσοπικά ευχαριστώ το android που κάνει τα Windows phone καλύτερα.

antreas

Με την διαφορά ότι η Google μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να το κάνει closed source.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.