Microsoft, Σκέφτεται να διαθέσει δωρεάν τα Windows Phone και Windows RT

Τα Windows Phone πηγαίνουν πολύ καλά στην low-end αγορά σε μερικές περιοχές, και αυξάνουν τα ποσοστά γενικώς σε όλο τον κόσμο. Η Nokia ωστόσο, της οποίας το τμήμα mobile devices ανήκει πια στην Microsoft, κατέχει το 90% των πωλήσεων, και η Microsoft χρειάζεται περισσότερους κατασκευαστές να πάρουν την πλατφόρμα στα σοβαρά ώστε να συνεχίσει την άνοδο. Γι αυτό το λόγο η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τα τέλη αδειών χρήσης, για τα Windows Phone και Windows RT.

Φημολογείται οτι η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει εκδόσεις των Windows Phone και Windows RT σε κατασκευαστές δωρεάν, και το μοντέλο μοιάζει με αυτό του… Android, δηλαδή θα συμπεριλάβει διαφημίσεις και θα δώσει κίνητρα και μεγαλύτερη ώθηση ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Skydrive, Office και Skype.

Φημολογείται ότι σήμερα μία άδεια χρήσης για Windows Phone κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 δολαρίων (ανά κινητό) και πως αρκετοί κατασκευαστές έχουν αποφύγει την πλατφόρμα για αυτό τον λόγο. Ίσως με αυτό το μέτρο, η Microsoft να κερδίσει περισσότερους συνεργάτες.

Microsoft Windows Phone Windows RT, Microsoft, Σκέφτεται να διαθέσει δωρεάν τα Windows Phone και Windows RT

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sammyjim

Skydrive, Office και Skype χρησιμοποιώ ετσι κι αλλιώς και σε αλλες πλατφορμες…δεν ειναι αναγκη να Ξαναμπλεξω σε αυτο το Αμετανοητα λειψο λειτουργικό, που ειχα την Ατυχεια να βιωσω μεσα απο ενα κατα τα αλλα υπεροχο κινητο, το Ativ S….ας κοιτάξουν πισω μεχρι το WM6.5 και να ξανασχεδιασουν τη δομή του λειτουργικου τους…τοτε θα πανε μπροστά και Ολοι θα τρεχουμε απο πισω της….σύστημα χωρίς native file browser και αλλα στραβα….ειναι το ανεκδοτο της δεκαετιας!!!!

Darth

Δεν φτάνει να είναι τσάμπα (αυτό είναι του ποιο μικρό πρόβλημα) ας αλλάξει λίγο την πολιτική της στο κατά πόσο θα είναι ελεύθερο και παρσμετροποιισημο το λειτουργικό της και να διαθέσει api της προκοπής και όχι καρα περιορισμένα, και να κάνει κάτι για της τιμές στο market τηςυ
Έτσι θα τραβήξει developers και χρήστες
Άντε ώρα να ξεφύγει από το apple style γιατί δεν είναι Apple η οποία πουλάει για δύο λόγους κυρίως, προσφέρει μόστρα glamour και κύρος (η αυτό νομίζουν αγοραστές της τους οποίους τους έπεισε)
(προς θεού δεν είναι ολοι έτσι αλλά είναι μια τεράστια μερίδα.. Η οποία και οδηγεί την αγορά της Apple)

Τομ

Η MS παει να παιξει το παιχνιδι της apple στο γηπεδο της. Και αποτυγχανει. Τα windows phone ειναι ομορφα αλλα μετρια καθως για μενα δεν εχουν σωστη σχεδιαση για smartphone ενω λειπουν και αρκετα στοιχεια. Ειναι ομορφα και διαφορετικα και για low end κινητο ειναι κομπλε.

Τα windows 8 δεν τα συμπαθει και προσωπικα σκεφτομαι να αλλαξω πλατφορμα και να παω σε macbook (macos). Αν οταν παρω laptop διαθετω τα λεφτα για ακριβο μηχανημα θα παρω macbook, μονο και μονο γιατι τα windows 8 ειναι χαλια! Κριμα γιατι κατι μηχανηματα ακριβα της dell πχ ειναι πολυ καλα. Αλλα με touch οθονες και παιχνιδιαρικο δεν κανεις δουλεια (κυριολεκτικα)

Τα nokia κινητα ειναι πολυ καλα ομως και αν παρεις windows phone το παιρνεις λογω νοκια οχι λογω λειτουργικου. Εγω δεν χρησιμοποιω office, χρησιμοποιω ομως skydrive και κυριως skype. Γενικα τα cloud τα χρησιμοποιω ολα, πιο πολυ dropbox επειδη λογω galaxy εχω πολλα giga, αλλα και skydrive και google drive.

τομ

διορθωση για το παραπανω κειμενο

*Τα windows 8 δεν τα συμπαθει κανεις….

**Με touch οθονες και παιχνιδιαρικο λειτουργικο…

iceman

αλληλουια…..!!!!!

yorgaraz

Όχι… δεν θέλω 2ο android. Έχω γεμίσει με διαφημίσεις.

gas

παιδια ολο τα ιδια κ τα ιδια πραγματα λετε κ δε ξερω γιατι επιμενετε αφου
γνωρίζετε πολύ καλα ότι το λειτουργικο βρισκεται σε φαση ανάπτυξης με την 8.1 στη γωνια κ μετεπειτα συνεχεια.αν δε σας αρεσει οκ σε αλλους αρεσουν κ βολευουν. Iceman εφιάλτες στον υπνο σου βλέπεις με wp

tasos

Διαφημίσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν…..δε είναι google η Microsoft

γιαννης

Τομ παλι καλα που διορθωσες τα αδιόρθωτα…

theo

@yorgaraz μπορείς να κατεβάσεις το adaway απο google (δεν το έχει στο playstore) και να απαλλαγείς απο το 99% των διαφημίσεων στο android! θέλει όμως root στην συσκευή. εγώ πάντως απο διαφημίσεις δεν έχω κανένα πρόβλημα.

sosimple

Οσο μειωνει κανείς τις τιμες, δεδομενο ειναι οτι οι πωλήσεις αυξάνονται. Ως εδω καλα. Το θεμα ειναι οτι τα wp γενικα δεν εχουν θεμα μεγαλης τιμης ειδικα τα μοντελα χαμηλής κατηγορίας. Πχ το ativ s το εχω προτεινει σε 5-6 και το εχουν αγοράσει και ειναι κατενθουσιασμενοι. Με 180-200€ τι καλυτερο μπορει να παρει κανεις ανεξαρτητως λειτουργικου? Υπάρχουν ηδη δηλαδη πολυ φθηνα μοντελα wp. Παρολα αυτα, τα αγοραζουν πολυ “εισαγωγικοι” χρηστες που θελουν ενα smartphone για τα βασικα. Οι ποιο ψαγμενοι κατα κανονα δε μενουν ευχαριστημενοι λογω των περιορισμων. Αμα δεν εχεις file manager και δεν μπαίνουν σπασμενα μη περιμενεις να πάρεις ποσοστο πανω απο 10-15% και αυτο σε πολυ βαθος χρονου, οσο και να κατεβασεις τιμες. Οχι 20€ να το ριξεις αλλα ακομα και αν το επιδοτεις.

bgfd5

Το να αλλαξει την πολιτικη της ειναι κατι που δε χρειαζεται.
Ελευθερα ηταν και τα windows 6.5. Ε και? Ελευθερο ειναι και το android και θυμιζει pc που θελει format πριν γεμισει ο δισκος ωρες ωρες. Ολα καλα αλλα δεν υπαρχει καμια επιστημη ουτε κανενα σουπερ χακεραδικο μοτιβο απο πισω. Οσο το φορτωνεις πραγματα τοσο πιο αγκομαχα ο,τι λειτουργικο και να ναι.

Οσοι χρησιμοποιησαν και τα τρια, (ios, wp 8 και καλα android) πανω κατω θα δουν οτι τα wp ειναι μεταξυ ios και android σε φιλοσοφια πλεον και οχι, δεν ειναι το θεμα αν εχει διακοπτες η notification center.

Ειναι το οτι αγοραζεις ενα 520 που λεει ο λογος και εχεις κατευθειαν την αισθηση οτι ξεφυλιζεις ενα βιβλιο και κοστιζει πλεον …50$ (αντε πηγε 60$ μετα το black friday) και ακομη και η μηχανη ειναι καλη. Μπραβο στη microsoft που πηρε τη nokia καλυτερη δεν μπορουσε να βρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.