Ολοκληρώνεται η αξίας $7.2 δισ. εξαγορά της Nokia από τη Microsoft

Για τον Απρίλιο μετατίθεται η πολυαναμενόμενη εξαγορά αξίας $7.2 δισ. της Nokia από τη Microsoft ενώ αρχικά αναμενόταν να γίνει μέσα στον Μάρτιο. Η φιλανδική Nokia ευελπιστεί να ολοκληρώσει την πώληση των συσκευών και των υπηρεσιών της μέχρι το τέλος Απριλίου.

Αυτό που έχει καθυστερήσει την πώληση είναι να δοθεί το πράσινο φως από την Ασία ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έχουν ήδη εγκρίνει. Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά η Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να καθορίζει η ίδια το design των smartphones της αντί να στηρίζεται σε κάποιον τρίτο.

, Ολοκληρώνεται η αξίας $7.2 δισ.  εξαγορά της Nokia από τη Microsoft


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisMix

Και κάπου Σεπτέμβρη να περιμένουμε το surface phone που θα τα διαλύσει όλα;
γενικα οτι βγαλει ομως αν δεν εχει τουλάχιστον κάμερα 92x καλύτερα να μη βγαλει τιποτα η Microsoft.

Coheed

“H Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να καθορίζει η ίδια το design των smartphones της”

Καλύτερα να αφήσουν το design στους ανθρώπους της NOKIA. Τα Lumia είναι πολύ ωραία και καλοφτιαγμένα. Ίσως να είναι λίγο παχιά μόνο. Και εμένα προσωπικά μου αρέσει και το 2-stage κουμπί για την κάμερα το οποίο όμως φαίνεται πως πάει περίπατο.

GiannisMix

Το πάχος δικαιολογείται λόγω σταθεροποιητή εικόνας.
Μεταξύ μας σιγά το πάχος ρε παιδιά! Το lumia920 ειναι 3χιλιοστα πιο παχύ απ τα υπόλοιπα; σιγά!! Τα 925, 1520 κτλ ειναι κομπλέ και για τους πιο απαιτητικούς ως προς το παχος

Coheed

Γι αυτό έγραψα “ίσως”. Γι αυτούς που το ψειρίζουν πολύ…

tasos

To τμήμα devices & services(κάποιες πατέντες) όχι όμος και τα here maps και προφανός δεν αγοράζει ολόκληρη τη Nokia.

Sot11

Αυτο ήταν λοιπόν, το τέλος ενός κολοσσού! 10 χρόνια τώρα αγοράζω συνεχόμενα νοκια, αν επέμβει τόσο πολυ η Microsoft και σε σχέδια και στην ονομασία των κινητών δεν πρόκειται να ξαναπαρω. Θα πέσω στα σκληρά, θα πάρω iPhone!

nikos

Παιδιά δεν είναι έτσι. Η μικροσοφτ εξαγόρασε τη νοκια για να βγαζει περισσότερα έσοδα, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα σχέδια κ τις καινοτομίες της νοκια. Όλα θα είναι όπως πριν στα κινητά εκτός απο κάποιες αλλαγές που ίσως να κάνει η μικροσοφτ για να αυξηση τις πωλήσεις. Τα καλά στοιχεία θα τα κρατήσει. Δεν την συμφέρει να κάνει κάτι ώστε να χάσει χρήματα.

Panos7GR

Αυτός ο Elop την κατέστρεψε!!! Κρίμα για την Nokia… Όπως λέει και ο tasos δεν θα εξαγοράσει όλη την Nokia, αλλά το μέρος των συσκευών. Αλλά και πάλι αργά ή γρήγορα θα έρθει και η εξολοκλήρου αγορά της.

Το τεράστιο λάθος της ήταν που δεν έπαιξε με όλα τα λειτουργικά, όπως έκανε η Samsung. Συνέχισε με τα Symbian (που ακόμα και πεθαμένο που είναι παραμένει το πιο ολοκληρωμένο OS) , βάλε λίγο Android, κάνε συμφωνία για Windows Phone. Έτσι δραστήρια έπρεπε να ήταν και όχι πιόνι στα γούστα της M$.

DIMITRIS

Mόνο θετικά βλέπω αυτήν την εξαγορά. Η nokia είχε πάρει τον κατήφορο, το symbian αν και καλό λειτουργικό είχε μείνει πίσω, τα lumia την ξανά έβαλαν στο παιχνίδι. Εγώ αυτό θέλω, την τεχνογνωσία της nokia στα κινητά, με την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής τους και τη MS να συμπληρώνει σε λογισμικό. Τώρα αν ήταν να ακύρωνε εντελώς την ΝΟΚΙΑ με την εξαγορά, δεν θα την έκανε και καθόλου.. δεν έχει λογική αυτό που λέτε μερικοί. Για την τεχνογνωσία της στα κινητά την εξαγόρασε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.