Microsoft σε Samsung, $1 δισεκατομμύριο για να σοβαρευτεί με τα Windows Phone

Μία νέα φήμη, που ξεκίνησε ο γνωστός blogger Eldar Murtazin, ο οποίος στο παρελθόν έχει πέσει μέσα σε αρκετά πράγματα αλλά έχει κάνει… λάθος και σε άλλα τόσα, αναφέρει ότι η Microsoft έριξε στο “τραπέζι” $1 δισεκατομμύριο δολάρια για να δελεάσει την Samsung να “σοβαρευτεί” με την πλατφόρμα των Windows Phone. Αν και πρόκειται για μία απλή φήμη, θα μπορούσε να είναι μία πραγματικότητα.

Παρά την εξαγορά της Nokia, η Microsoft θέλει και άλλους κατασκευαστές στο παιχνίδι με τα Windows Phone, όπως οι Samsung, Huawei και HTC. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να θέλει να δελεάσει την μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο του Android, να συνεχίσει να παράγει συσκευές Windows Phone. Για να δούμε…

Microsoft Samsung 1 δις. δολάρια, Microsoft σε Samsung, $1 δισεκατομμύριο για να σοβαρευτεί με τα Windows PhoneMicrosoft Samsung 1 δις. δολάρια, Microsoft σε Samsung, $1 δισεκατομμύριο για να σοβαρευτεί με τα Windows Phone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Η samsung ειναι ημι-…αδιαφορη στα wp!!! Μεχρι και η huawei δινει περισσοτερη γκαμα.

keysmith

Η MS να σοβαρευτεί ξεκλειδώνοντας το λειτουργικό της και κάνοντάς το λίγο πιο κοντά σε αυτά που θέλουν οι χρήστες. Η samy ας κάνει ότι θέλει, δεν φταίει αυτή που δεν παίζουν την MS, φταίει το ίδιο το λειτουργικό..

tiamat

συμψωνω με keysmith. το παραπληγικο λειτουργικο της microsoft δε προκειται να ανεβει ποιοτικα αν το φορτωθει στης πλατες της η samsung. η δουλεια πρεπει να γινει απο την ιδια τη micr$$soft .

να αφησει τα παρακαλετα και να στρωθει στη δουλεια !

Πέτρος Π

Διαφωνώ με keysmith και tiamat… Το λειτουργικό της Microsoft πετάει, και απ’ό,τι φαίνεται θα είναι το μέλλον στα smartphones… Ήδη η αύξηση στα ποσοστά των WP είναι θεαματική! Παραπληγικό λέει ο άλλος… Εγώ ξέρω οτι παραπληγικό είναι να έχεις λαγκαρίσματα με τετραπύρηνους επεργαστές… Άντε ο καθένας με τα κόμπλεξ του εδώ… Και όσο για το άρθρο αυτό καθαυτό… τραγικό… απλά μια φήμη-ανοησία είναι, σαν αυτές που έλεγαν παλιά οτι η Nokia θα το γυρίσει στα android και οτι ο Elop θα αναλάβει την Microsoft… Κολοκύθια τούμπανα!!

αλέξανδρος

πραγματικα ακουω εδω περα χιλια δυο ατομα να λενε για ξεκλειδωμα των windows phone!άμα ξεκλειδωθει θα γινει μια απο τα ιδια!πραγματικα @Πέτρος Π πόσο δικιο έχεις!να ειναι το κινητο τετραπυρηνο και να τρώει κάτι κολλήματα!αν ειναι δυνατον!windows phone και πάλι windows phone!φανατικα!δεν χρειάζεται να ξεπαραδοαστείς και έχει ενα λειτουργικό που παέι σφαιρα χωρις να σκάσεις χρηματα!απο εφαρμογες ειναι πολυ καλο και καλυπτει σχεδον όλους θεωρώ!

dimart

Το έχουνε περί άπειρες φορές εδώ μέσα.έλεος πιά.ότι καλύπτει τον καθένα. Παιδιά.Αν οι απαιτήσεις σου σταματάνε σε αυτά που σου προσφέρει ενα wp,Καλώς να το πάρεις.θα είναι ιδανικό για εσένα.αν είσαι λάτρης της παραμετροποιησης και ενα σωρό Άλλων που σου προσφέρει το ανδροειδες,θα πας εκεί με κλειστά μάτια.στο θέμα μας,πραγματικά μόνο με τέτοιο τρόπο θα μπορούσε η σαμσουνγκ να ασχοληθεί πάλι με wp τη δεδομένη στιγμή.πουλάει το Android με τη φανέλα. Και μόνο πως να το κάνουμε.δουλεύω σε μεγαλη Αλυσίδα και πρώτο που με ρωτάνε όταν δείχνω συσκευή ,είναι αν έχει android.Ακομα και άτομα που αν τους ρωτησεις τι ακρβως είναι το android δε θα ξερουν να σου πουν ακριβώς

Δημήτρης Κ.

Τι να το κάνει το 1 δίς?Να το δώσει αποζημιώσεις στις μηνύσεις απο apple? 😀

tech21man

Keysmith και tiamat. Μεγα τρολαρισμα. Μη βγει wp thread και κατευθειαν να αποδειξετε οτι δεν εχετε τιποτα καλυτερο να κανετε λες και κρεμεται η περηφανεια σας απο ενα “λειτουργικο”.

leo

Σωστα τα λες tech21man αλλα δε βγαζεις ακρη.τα ιδια κ τα ιδια λενε οι ιδιοι σε κάθε αρθρο για wp.

keysmith

Τι σχέση έχουν οι “καλές” επιδώσεις των WP (no lag) με το αν η MS “ανοίξει” το λειτουργικό της και δώσει στοιχειώδη πράγματα που στην τελική έδεινε και με τα wm με CPU στα 300Mhz..
Φίλοι μου αλλα λέμε άλλα λέτε. Εγώ παλιός χρήστης WM γελάω με τα “καψώνια” που σας κάνει η MS με το “κλειστό” WP. Τόσο απλά. Δεν λέω το android είναι τέλειο, λέω είναι “ανοικτό” (έχει τα αυτονόητα)..
Τα ποσοστά της MS γιατί λέτε έιναι άθλια ακόμα όταν πετούσαν με τα “αρχαία” wm. Απλά δεν πείθουν! Δεν υπάρχει καμία “συνωμοσία” εναντίων την MS που στην τελική είναι από τα πρώτα ονόματα στην πιάτσα.. Δεν το έχει. Ολο το UI team και Consept τμήμα (αυτοί είναι του οικονομικού) είναι για απόλυση χωρίς αποζημίωση.. Τα ίδια έκαναν και στα Windows 8. Πήγαν να τα κάνουν ταμπλέτα και τώρα τα μαζεύουν (λένε τα 8.2 θα έχουν ακόμα και το “παλιό” σταρτ). Ελπίζω να το “σώσουν” το πράγμα. Σοβαρά θέλω και εγώ ένα “αντίπαλο” δέος στο android αλλά τώρα ΔΕΝ υπάρχει.

tiamat

συμφωνω παλι με τον keysmith. το andoid μπορει να εχει γινει σχεδον τελειο αλλα εκανε πολυ μεγαλη προσπαθεια και του πηρε καιρο να φτασει σ’αυτο το σημειο .μακαρι να ειχε αντιπαλο για να βελτιωνοταν ακομα περισσοτερο. το μεγαλυτερο προσον του ειναι οτι προκειται για ανοιχτο λειτουργικο και αυτη η ελευθερια που δινει ειναι κατι το ανεκτιμητο.

οσοι λενε οτι εχει lag ας δοκιμασουν ενα παλιο galaxy nexus, που με μολις 1giga ram κανει θαυματα..

Conx

Συγγνώμη παίδες αλλά έχω galaxy s3 και του έχω περάσει από rootbox, cyanogenmod, slimbean, pardus και πολλές πολλές άλλες, διαφορετικές kernel (siyah kernel, perseus όταν είχα jellybean) και το κινητό δεν ήταν ποτέ windows phone, ή iOS smooth! και μιλάμε για περσινή ναυαρχίδα. Γινόταν πολύ καλύτερο από το σιχαμερό touchwiz αλλά έχει δρόμο το android μπροστά του για να φτάσει τα στανταρ του iOS στο οσον αφορά το user experience. Kαλό το android αλλά έχει πολλά κακά ακόμη.

ZJ-HELLAS

Το κάθε λειτουργικό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και ο κάθε ένας χρησιμοποιεί αυτό που τον εκφράζει.

Vaggelis

Χμμμ άλλαξε η καραμέλα για το Instagram “και άλλες βασικές εφαρμογές”, τώρα μας πειράζει η παραμετροποίηση… Good job MS

ΥΓ: Για να μπαίνει η Google στην διαδικασία να βγάλει το Moto G πάει να πει ότι κάτι σωστό έκανε η Nokia/MS

ΥΓ2: “Ανοιχτό” λειτουργικό δεν μπορεί να γίνει corporate device και έχει μείνει billion dollar market ορφανή μετά το κλείσιμο της Blackberry

tech21man

Tiamat και λοιποι nogood hackers ψευδο ευαγγελιστες της digital εποχης. Αγοραστε πρωτα ενα wp εστω και φτηνο. Ενα 620 για παραδειγμα. Χρησιμοποιηστε το για αυτο που προοριζεται (μεσο multimedia, photo, περιστασιακο browsing για μη σημαντικα πραγματα, facebook και λοιπα, κανα παιχνιδακι, μουσικη, πραγματα που ολα γινονται καλυτερα απο το pc). Πουληστε το μετα και ξαναπατε σε android. Παλι φτηνο, για συγκριση. Η παρτε και ακριβο. Πειτε μου αν υστερει σε κατι ιδιαιτερα. Τα wp πριν τα 7 ηταν τραγικα σε αποκριση και βασανο. Ηταν μαπα. Ηταν απλα καλυτερα σε παρουσιαση απο το symbian. Και η microsoft το ηξερε αυτο. Ολοι το ηξεραν. Ηθελε ξανα απο το μηδεν προσαρμογη στο νεο τροπο χρησης και αυτο κανει, σιγα σιγα με τροπο που θα ειναι επικερδης. Τι νομιζετε ακριβως οτι ειναι το smartphone? Τηλεφωνο? Ειναι και τηλεφωνο. PC/mac δεν ειναι παντως. Και για να το θεσω αλλιως γιατι ο τροπος που περιγραφετε θυμιζει ψυχωση. Αν δεν ειχε φτηνυνει το hardware τοσο και οι touch οθονες, πιθανο να μην ειχατε καν. Θα ψαχνατε κανα netbook να κανετε τις “δουλειες” σας στο “δρομο” και θα λεγατε ποσο “εξυπνο” ειναι να μη παρασυρεσαι και να εχεις ενα 3210 που κραταει η μπαταρια μια εβδομαδα. Ποσοι κυκλοφορουσαν… Συνέχεια »

Αλεξανδρος

Τeψh21man εισαι πολυ μεγαλος… τα ειπες ολα ρε φιλε πραγματικα μπραβο σου.. συγχαθηκα αυτη την κουλτουρα στυλ tiamat και keysmith…μεγαλοτροληδες που η μονη εξυπνη συσκευη που εχουν ακουμπησει ειναι σε κανα ηλεκτρονικο καταστημα παρ’ολα αυτα πετανε την ανεγκεφαλη γνωμη τους οπου δεν χρειαζετε. Τελως παντων τους εστειλες πακετο και σε παω

ir4klis

tech21man, θεούλης.

Να συμπληρώσω πως το 99,99% όταν λένε για “ανοιχτο” εννούν το sideload…. Over & out.

keysmith

@tech21man Αφού εδώ είναι τεχνολογικό site με σχόλια, ο καθένας λέει την άποψή του. Κανείς δεν “τρολάρει” επειδή έχει “αντίθετη” άποψη. Τι να λέγαμε δλδ, να χειροκροτούσαμε “ΜΠΡΑΒΟ MS της έδειξες και κατάλαβε της Samy που εξαιτίας της δε πουλάς επειδή δεν σε “προσπαθεί” όσο πρέπει”.Οχι βεβαια.. Το “η MS βγάζει από το android γιατί εισπράττει από κάποιες εταιρίες κανα δολάριο δυο”, δεν νομίζω είναι επιχείρημα. Σιγά μη βγάζει και περισσότερα από την google που το διαθέτει και δωρεάν (άκουσα το σκέφτεται και η MS να δώσει δωρεάν το WP, νωρίς το σκέφτηκε). Το άλλο με το τι είναι έξυπνο τηλε΄φωνο. Όλα τα τηλέφωνα είναι έξυπνα και το παλιό μου το SE K550 με Java έμπαινε στο ιντερετ και έδειχνε βίντεο είχε CPU και RAM.. Το θέμα είναι αν σου κάνουν την δουλειά όπως πρέπει. Μέχρι χθες λέγατε επειδή δεν είχατε ότι ο File Explorer λίγο πολύ είναι άχρηστος επειδή υπάρχουν workarounds, σήμερα λέτε “ζήτω βγαίνει file explorer για τα WP. Δεν περιγράφω άλλο. Σας έυχομαι καλή εμπειρία χρήσης και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε αυτό τον μέχρι χθες “άχρηστο” file explorer (όταν βέβαια τον αποκτήσετε και να δουμε και τι θα κάνει). btw υπάρχει και φήμη ότι η MS… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.