Microsoft, Σκέφτεται on-screen buttons για τα Windows Phone 8 smartphones;

Ένας πολύ απλός τρόπος για να “μπουν” τα Windows Phone σε περισσότερα smartphones, είναι να απουσιάζουν τα ξεχωριστά… capacitive πλήκτρα από την πρόσοψη. Και όμως, τα τρία διακριτά πλήκτρα που υπάρχουν σε κάθε smartphone με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone καθιστούν ακριβότερη την κατασκευή του κινητού.

H Microsoft λοιπόν θέλοντας να “ρίξει” λίγο τις hardware απαιτήσεις των Windows Phone, ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να εργαστούν με μεγαλύτερη ευελιξία ενδέχεται να τους δώσει την δυνατότητα να προσθέσουν τα πλήκτρα… στην οθόνη του κινητού (on-screen buttons), όπως συμβαίνει με πολλά σημερινά Android phones σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κατασκευαστικό κόστος.

Η Microsoft δεν έχει πάντως κατασταλάξει πάντως στο πως θα μοιάζουν τα πλήκτρα ωστόσο πραγματοποιεί δοκιμές με τις υπάρχουσες εφαρμογές για να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα που θα πρέπει να διορθωθούν. Δεν είναι πάντως κάτι δύσκολο να γίνει, αφού τα on-screen buttons μπορούν να καταλάβουν το κάτω μέρος της οθόνης σε μία μαύρη λωρίδα.

Λέγεται, ότι έτσι, κάποιοι κατασκευαστές όπως η HTC, δεν θα χρειάζεται να αναπτύξουν διαφορετικές εντελώς συσκευές από αυτές που έχουν το λειτουργικό σύστημα Android. Έτσι για παράδειγμα, θα είναι δυνατόν για μία συσκευή όπως το HTC One να δεχτεί τα Windows Phone και να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με Android και μία με Windows Phone. Χάρη σε αυτή την δυνατότητα το κατασκευαστικό κόστος μειώνεται σημαντικά και για μία εταιρεία όπως η HTC, που το έχει μεγάλη ανάγκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

on-screen buttons στα Windows Phone 8 smartphones, Microsoft, Σκέφτεται on-screen buttons για τα Windows Phone 8 smartphones;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Η Microsoft να σκεφτεί να εξαφανίσει τελείως τα πλήκτρα όπως καλή ώρα είχε γίνει στο meego.

Nikos21

Το bezel των nokia παιζει να ειναι μεγαλυτερο και απο αυτο των sony….
Οποτε μια τετοια κινηση ισως κανει λιιιγο καλυτερα τα πραγματα.

fenomeno

Η MS ας φτιαξει πρωτα το music player,μπαρα συντομευσης ,file manager,κανα θεμα να μπορουμε να βαλουμε και πολλα αλλα και μετα ας κοιταξει το bezel που εγω πρωσοπικα το πρωτιμω οπως ειναι …ωραια ,αλογκαριστα,ευχρηστα τα WP αλλα εχουν τεραστιες ελειψεις ακομα και η ms τα διορθωνει με ρυθμο χελωνας !!!!

tech21man

Το music player ειναι μια χαρα (πραγματικα μονο κανενα eq ισως για ολες τις συσκευες περα των nokia), file manager υπαρχει σε beta εκδοση και δεν χρειαζεται καθολου κατα τη γνωμη μου (βασικα σβηνεις ο,τι θελεις, μετακινεις κτλ μεσω των εφαρμογων. Οπως σε πολλα android τηλεφωνα που δεν ειχαν εξαρχης file manager. Για πιο εξτρα περα δωθε, συνδεεις σε msc/mtp την SD η το χωρο αποθηκευσης του κινητου μεσω pc και κανεις ο,τι θελεις. Οπως κανω και στο android. Σαμπως και εκει, αρχεια λειτουργικου δεν εδειχνε χωρις σπασιματα). Μπαρα συντομευσης, για ποιο λογο? Εχεις live tiles. Το καθενα ειναι μια πορτα συντομευσης προς την εφαρμογη που αντιπροσωπευουν. Θελεις και εξτρα μια κινηση να κατεβαινει ενα συρταρι για να βλεπεις ΚΑΙ εκει μικρογραφιες? Αν εννοεις διακοπτες για wifi κτλ υπαρχουν ηδη και μπαινουν στην start screen. Γενικα θα ελεγα καλο ειναι η microsoft να προσεξει, να ΜΗ δινει ο,τι υπαρχει και δεν υπαρχει στα παραπερα λειτουργικα μονο και μονο επειδη το ζητανε μερικοι στο ιντερνετ… Δες και την apple που τα εβαλε “ολα” στο ios 7 και χειροτερευσε σε καποια πραγματα. Τα wp ειναι μια φιλοσοφια απο μονα τους, οχι και τοσο μινιμαλιστικη (βασικα μονο η αρχικη σελιδα ειναι) και σιγουρα… Συνέχεια »

Πέτρος Π

@tech21man: Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου… Το οτι τα Windows phone σημειώνουν μια καταπληκτική άνοδο τελευταία, κάτι σημαίνει… Εμείς οι χρήστες των WP αν θέλαμε android θα παίρναμε android…. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Microsoft να προσθέτει πράγματα απλά και μόνο για να ακολουθήσει τα android… Για μένα και μόνο η ιδέα των live tiles (ό,τι πιο χρήσιμο και λειτουργικό) έθεσε τα WP πολλά επίπεδα παραπάνω από τον ανταγωνισμό… Ποια μπάρα συντόμευσης λέει ένας φίλος παραπάνω…αυτά είναι ήδη ξεπερασμένα και περιττά!

tech21man

Εχω και android και επι καιρω υποσυνειδητα “σνομπαριζα” τα wp. Καποια στιγμη τα χρησιμοποιησα λιγο σε ενα nokia 800 η htc ποιο ηταν (η και στα δυο) ενος φιλου, μου αρεσαν για αυτο που ειναι. Οταν η microsoft περασε στα 8 εδωσε ενα δυο χαρακτηριστικα που τα ηθελα οπωσδηποτε και μερικες εφαρμογες επισης, βγηκαν στο wp store.

Εν παση περιπτωσει, αυτη τη στιγμη, εχω φτασει στο σημειο να μην καιγομαι καν για update. Δηλαδη και ετσι να μεινει οπως ειναι το κινητο μου, μου φτανει και μου περισσευει…

Αντε πες το αυτο για αλλα λειτουργικα

fenomeno

τα wp θα συμιωσουν πραγματικη ανοδο οταν το high end κινητο τους πουλαει πιο πολυ απο τα αντιστοιχα των android,ios και οταν οι μεγαλες εταιριες βγαζουν εφαρμογες και παιχνιδια ταυτοχρονα για για την MS …
το music player ειναι απλα απαραδεκτο (δεν ξερω αν εχετε δουλεψει τα αλλα 2 αλλα ειναι μακραν καλυτερα απο αυτο το πραγμα)
Για να κλεισεις εφαρμογες στο multitask screen περασαν 3,5 χρονια (μεχρι να ερθει το gdr3) !!!
Ωραια απλοτητα !!!
Η μονη που προσπαθει πραγματικα ειναι η μεγαλη NOKIA που εχει βαλει ολα τα δυνατα της και ολη αυτη η ανοδος ανηκει σε αυτην !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.