Microsoft: Φουντώνουν οι φήμες για νέο smartphone

Ένα νέο smartphone με το brand “surface” φαίνεται πως ετοιμάζει η Microsoft, μετά την αποκάλυψη μέλους του reddit για την αγορά του surfacephone.com, το οποίο οδηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας για τα “surface” προϊόντα.

Η αγορά του domain δεν επιβεβαιώνει απόλυτα την έλευση του καινούριου surface phone, ο συνδυασμός όμως της αγοράς αυτής με το report που δημοσιεύτηκε στο Windows Central τον Δεκέμβριο, δίνει πολλές πιθανότητες για κυκλοφορία του smartphone κατά το δεύτερο μισό του 2016. Nα θυμίσουμε οτι στο report, γινόταν αναφορά σε ακύρωση ενός Ιntel-powered Windows 10 smartphone με σκοπό την δημιουργία του surface phone απο την ομάδα που δημιούργησε τα υπόλοιπα surface προϊόντα.

Με μερίδιο αγοράς στα smartphones μόνο 1.7% το τρίτο τρίμηνο του 2015, η Microsoft χρειάζεται κάτι πολύ διαφορετικό αν θέλει να κερδίσει λίγο απο το χαμένο έδαφος. Μην ξεχνάμε ότι οι καταναλωτές δεν είδαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα Lumia smartphones, ενώ και ο αριθμός των διαθέσιμων και χρήσιμων εφαρμογών για το Windows 10 Mobile είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε προς το παρόν πότε θα έχουμε νέα για το surface phone, φήμες ωστόσο αναφέρουν πως ίσως η Microsoft προβεί σε κάποια ανακοίνωση στο developer conference Build 2016 που διοργανώνεται τον Μάρτιο.

Microsoft Surface Phone, Microsoft: Φουντώνουν οι φήμες για νέο smartphone

Πηγη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

όπως και να το ονομάσει το 520 δε το ξεπερνάει σε πωλήσεις!!!! :p

tech21man

Ε εκεινο το ειχε και η κουτση μαρια.

Χανει χρονο. Και αγορα.

Ψαχνω για κατι “καλο” σχετικα σε windows phone και δεν θελω τα φτηνα lumia ουτε και θα δωσω 6-700 για ενα κινητο που καλο η οχι θα χασει γρηγορα την αξια του.

Ας πουμε ενα με snapdragon 615 η 650 σε -+ 300 ευρω και καλα υλικα και καμερα. Πουντο?!?!!! Αν ειχε κατι ετοιμο τοσο καιρο, τουλαχιστο ο πυρηνας της δεν θα αυτομολουσε.

Στο τελος το χειροτερο ειναι τα ιδια τα windows 10 που ειναι ακομη ανολοκληρωτα. Το μεγαλυτερο προσον των προηγουμενων εκδοσεων δεν ηταν οτι ηταν ελαφρια και ομαλα αλλα το οτι ηταν σταθερα καλα και βελτιωνωταν σε καθε update, εγω τουλαχιστο ζητημα να ειχα ενα δυο bugs που με ενοχλησαν και κυριως σε preview εκδοσεις. Τωρα γινεται της …

Ειναι σα να νοιαζονται να προλαβουν το τρενο υπηρεσιων-εφαρμογων σε android-ios. Αν αυτο τους συμφερει οικονομικα οκ, αλλα ετσι δουλεια δεν κανεις με το τμημα κινητων.

tolkien

Τι να λεμε τωρα. Μιας και κατοχος lumia 950 xl επειδη το store δεν θα φτιαξει ΠΟΤΕ και επειδη ακομη προσπαθουν να φτιαξουν τα Windows Mobile 10 (καλα μην πω γι αυτους που ακομη περιμενουν να περασουν τα WM10) δεν παν να βγαλει και surface κινητο. Δεν θα πουλησει. Απλα ο κοσμος φευγει απο τα Windows κινητα (οτι ειχε απομεινει δηλαδη). Και με φοβερα specs να το βγαλει το surface (και το lumia 950 xl μια χαρα ειναι σε specs) δεν προκειται να πουλησει τιποτα γιατι το προβλημα ειναι οτι δεν εχει store, δεν εχει σταθεροτητα και δεν εχει παραμετροποιησει. Αρα γεια χαρα. Ειναι οι τελευταιες κινησεις της Microsoft για μενα πιστευω πριν ανακοινωσει κατι αλλο σε κινητα (λεγε με android). Ηδη ποσες εταιριες που ετοιμαζαν apps για τα WM10 τα ακυρωνουν. Κριμα γιατι σαν λειτουργικο για μενα με καλυπτε αλλα φαινεται ημουνα απο τους λιγους που ημουνα οκ. Αλλα αφου Cortana, skype, outlook, office εχει και στο android μαλλον θα προτιμησω να χρησιμοποιω ως πρωτο κινητο το oneplus 2 που εχω αγορασει, παρα το Microsoft lumia 950xl. (αντε να φτιαξουν λιγο και την Cortana να δουλευει καλυτερα σε android λειτουργικο και μετα αντε γεια Microsoft με τα wm10. Ισως… Συνέχεια »

NZ

Όσο και να προσπαθήσει, το γυαλί έχει ραγίσει!

Android & Windows Phone

Η Microsoft ως κολοσσός του λογισμικού και της τεχνολογίας για την δεν αλλάζει το κακόγουστο και απαίσιο GUI και την εμφάνιση των Windows Mobile.
Φίλος που του έσπασε το iPhone 4s από πτώση πήγε και πήρε το Lumia 640, δεν λέω πολύ καλό κινητό για τα λεφτά του αλλά το design και ευχρηστία του μενού στο λογισμικό ήταν για πέταμα,
από που να ξεκινήσω από τα άχαρα πλακίδια των Windows 8.1 ή στο ανακατεμένο μενού, αλλά το κινητό ήταν lag free δεν κόλλαγε πουθενά όσο αφορά το μενού και την καθημερινή χρήση καθώς και η υποστήριξη των χαρτών ήταν πολύ καλή.
Τα Windows Phone είναι για επαγγελματίες με λογαριασμό Outlook και Office τα iPhone για τους καλλιτέχνες και τα Android για όλους γενικά !!!!

dimitrisdim14

Δεν έχετε καταλάβει κάτι μερικοί εδώ μέσα … Η Microsoft δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το windows phone για χάρη του android …και αυτό γιατί έχει επενδύσει ολόκληρα δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη των windows 10 και όλου το σκηνικού γενικά με τις universal εφαρμογές. Εστησε όλο το λειτουργικό των υπολογιστών έτσι ώστε να συμβαδίζει με τα κινητά της … Οπότε είναι αδύνατον να πάει ποτέ σε android . Εκτός αυτού απορώ και με μερικούς γιατί θα ήταν προτιμότερο για την Microsoft να καταργήσει εντελώς τα windows phone παρά να βάλει android μεσα σ αυτά … Τίθετε και θέμα εγωισμού … δεν μπορεί μια εταιρια κολοσσός στα λειτουργικά συστήματα να βάλει λειτουργικό σύστημα άλλης εταιρίας. Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό … το μελλον δεν είναι το android… το μέλλον θα έρθει από την Microsoft … και το store θα φτιαξει … και όλα θα κυλησουν ομαλα … υπομονή θελει και χρονο … δεν πλέκουν πουλόβερ … γράφουν κώδικα … ! Όλες οι εταιρίες κανουν λάθη… άλλα ο νέος CEO μετράει … και ξαναέβαλε την Microsoft δυνατα στο παιχνίδι σε όλες τις άλλες κατηγορίες … (surface ,surfacebook , office, cloud , windows 10) και παρόλα αυτά δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για τα lumia… Συνέχεια »

Gpapa

Υπάρχει το 2016 κόσμος που ακόμη ελπίζει ότι θα ανακάμψουν τα WP? Μην χάνετε τζάμπα τον χρόνο σας (με 1% μερίδιο αγοράς το 2015 απο 1.7% το 2014 η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη)

dimitrisdim14

Να σε πάρουν για ceo ,στη Microsoft τότε ! Αφού είσαι γνωστης !

Πέτρος Π

@dimitrisdim14 : Αυτό ακριβώς φίλε! Έτσι είναι όπως τα λες, έχω την ίδια άποψη… Λες και ολόκληρη microsoft δεν ξέρει τι της γίνεται και περιμένει τους αναγνώστες του techblog να την καθοδηγήσουν…
Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς, αλλά γενικά εδώ μέσα υπάρχει μια τεράστια προκατάληψη εναντίον της Microsoft… Σε οποιοδήποτε post έχει να κάνει με Windows Phone μπαίνει ο καθένας και γράφει το μακρύ και το κοντό του χωρίς να έχει πιάσει καν κινητό με Windows στα χέρια του.. Λένε για το store χωρίς να έχουν ιδέα.. Ακόμα και για τα πλακίδια λένε οτι είναι άχρηστα και άσχημα… που ουσιαστικά είναι ένα καταπληκτικό χαρακτηριστικό, αφού σου δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι (πχ πρόγνωση καιρού, ειδήσεις κλπ κλπ), χωρίς καν να ανοίγεις τις εφαρμογές!
Αλλά όταν ακόμα και στο ίδιο το άρθρο γράφονται σχόλια του τύπου “ενώ και ο αριθμός των διαθέσιμων και χρήσιμων εφαρμογών για το Windows 10 Mobile είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός”, τότε τι να περιμένει κανείς…

dimitrisdim14

ΠΕΤΡΟ έτσι είναι … Οι περισσότεροι έχουν άπλα δει …δεν έχουν δουλέψει wp κ ας λένε ότι είχαν κάποτε κλπ..

Theo

Όλοι οι “γνώστες” κράζετε για το store και τις εφαρμογές και οτι φταιει η Ms για την έλλειψη σε apps. Πέρα απο κάποιες δικές τους εφαρμογές που κυκλοφορούν (όπως κάνουν και apple-google), οι κυκλοφορία των υπολοίπων αφορά τις εκάστοτε εταιρίες. Δεν βλέπετε οτι γίνεται ένας τρομερός πόλεμος προς την microsoft και τα win mobile γενικότερα; Όλες οι μεγάλες εταιρίες είτε έχουν κυκλοφορήσει απαίσια apps (σε μορφή beta ακόμη!), είτε δεν εχουν κυκλοφορήσει καθόλου (βλέπε snapchat). Μην πει καποιος οτι φταίει γι αυτο το μικρο μερίδιο απο την αγορά των win mobile. Αν υπήρχαν όλα τα apps που πρέπει, θα ερχόταν κόσμος στο λειτουργικό και θα το εμπιστευόταν, το μερίδιο της Ms θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Επίσης κάποιες μεγαλοεταιρίες στέλνουν μια ντουζίνα δικηγόρους στους devs που θέλουν να κυκλοφορήσουν client apps και τους απειλούν (πχ snapchat). Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το τελευταίο, αλλά είχα διαβάσει μια δήλωση του developer που είχε κυκλοφορήσει εφαρμογή snapchat και αναγκάστηκε να την κατεβάσει. Απλά πράγματα είναι, να ξέρετε ποιους κατηγορείτε. Για την google δεν θα μιλήσω καν, είναι ελλεεινή (δες έλλειψη official εφαρμογων στο store).
Όσον αφορά το update σε mobile 10, ναι έχει καθυστερήσει υπερβολικά η microsoft δυστυχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.