Πως λειτουργούν τα διάφορα App Store; [infographic]

Οι εταιρίες αναλύσεων κάνουν προβλέψεις σχετικά με την μελλοντική ανάπτυξη των mobile business σε καθημερινή βάση, με τα αποτελέσματα και τους αριθμούς και είναι αρκετά χαοτικά. Ωστόσο, υπάρχει ένας πιο παραστατικός τρόπος να δούμε πως λειτουργούν οι τέσσερις μεγαλύτερες πλατφόρμες και την σχέση μεταξύ των App Store τους.

Ενδιαφέροντα σημεία του infographic αποκαλύπτουν ότι το Google Play έχει τα περισσότερα downloads εφαρμογών, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν πληρώσει ούτε $1 δολάριο για εφαρμογές. Έτσι τα έσοδα του το 2013 ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του Windows Store.

, Πως λειτουργούν τα διάφορα App Store; [infographic]
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

γιαυτό γουστάρουμε android, γιατί απλά πέρνουμε τσάμπα απο αλού κάτι που πρέπει να πληρώσεις στο μηλοκατάστημα. και όσο περισσότερο κόστος έχει ένα app τόσο περισσότερο χερόμαστε που καταφέραμε να το πάρουμε τσάμπα απο εκεί έξω στο διαδύκτιο.

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Εσεις άν είχατε τζάκι και δέν είχατε ξύλα να ζεσταθείτε, και ο γείτονας σας που μένει στην αμερική και έχει 545645645335355 τόνους ξύλα έξω απο την πόρτα σας, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πέρνατε ένα ξύλο να ρίξετε στην φωτια σωστά ??

WE LOVE ANDROID

ΒΥΕ ΒΥΕ

obi

Στην αρχή ήταν λίγο συγκεχυμένα τα αποτελέσματα, αλλά τελικά όντως όπου Windows ειπναι Windows Phone store.
Και τελικά αποδεικνύεται και επαληθεύεται ότι το πιο ελκυστικό store δεν είναι αυτό που συγκεντρώνει απαραίτητα τη μεγαλύτερη βάση χρηστών αλλά υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες.
https://www.blogmost.com/smartphone-app-store-statistics/

Και όταν αναφέρεται πως το android store είχε μη αναμενόμενα έσοδα αναλογικά με τη βάση χρηστών και τον αριθμό των εφαρμογών στο store, σε αντίθεση πχ με το WP store, τότε αυτό δείχνει κάτι.

Ίσως πολλές εφαρμογές στο android store δεν είναι εξίσου ποιοτικές ώστε να πληρώνει κανείς γι’ αυτές.
Ίσως ο ανταγωνισμός εκεί είναι εντονότερος και ρίχνει τις τιμές.
Ίσως πραγματικά η βάση χρηστών στο android έχει διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό προφίλ.
Και πολλά άλλα.

Από τη σκοπιά του developer αν το δει κανείς τα πράγματα περιπλέκονται…
Και εδώ υπάρχει ζουμί γιατί και οι developers είναι η κινητήριος δύναμη ενός οικοσυστήματος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το android store είναι πλέον κορεσμένο και λιγότερο προσοδοφόρο για έναν dev, σε αντίθεση πχ με το ios ή όπως – δείχνουν τα στοιχεία παραπάνω – ακόμα και με το Windows Phone store που μάλλον δείχνει πολλά υποσχόμενο για διάφορους λόγους.

konstask

Πέρα από το ότι δεν είναι σωστό, αλλά όλοι το κάνουμε το θέμα είναι να μην γίνει συνήθεια. Προσωπικά ότι εφαρμογή χρησιμοποιώ αρκετά την έχω αγορασμένη, από launcher, media player και προγράμματα γραφείου. Όπως το βλέπω εγώ αγοράζοντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά δίνω κίνητρο στον προγραμματιστή να τις αναβαθμίσει και να μην την παρατήσει στο έλεος της.

Junkermann

Για το μόνο που θα μπορούσαμε να σε «φάμε» arg, είναι η ορθογραφία σου.

Δωρεάν εφαρμογές υπάρχουν σε όλες τις πλατφόρμες. Εφαρμογές γραφείου (Office, OneNote) και offline πλοήγησης (Here Maps, Here Drive) είναι μερικές από το Windows Store.

_Junkermann

Thodoris

Αυτό που αναφέρεται γενικά για την ποιότητα των εφαρμογών σε apple vs android stores δεν είναι απόλυτα ακριβές. Πολλές φορές έχει τύχει να βρίσκω πιο χρηστικές εφαρμογές για την ίδια δουλειά στο android παρά στο apple store. Αυτό του android έχει επίσης καλύτερο search για παρόμοιες εφαρμογές και πιο αναλυτική βαθμολόγηση (ανά συσκευή, version κλπ). Ο απόλυτος αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών, σε τέτοια επίπεδα δε λέει και πάρα πολλά, διότι ο καθένας χρησιμοποιεί έναν περιορισμένο αριθμό. Είναι απλώς ενδεικτικός με αμφισβητήσιμη σημασία.

Drake

App category market share for all devices…Games 23%
53% of smartphone owners play mobile games daily… :-Ο
Μάλιστα… Και μετά αναρωτιέμαι γιατί βλέπω κάτι πιτσιρίκια και κάτι geeks να μαλώνουν ποιος την έχει μεγαλύτερη…την οθόνη και γιατί τα smartphone χρειάζονται 850 επεξεργαστές και 10g ram!!! Τελικά δεν είναι μόνο για να παινεύονται οι κάτοχοι τους ποιος έχει το καλύτερο και ακριβότερο (προφανώς δεν έχουν κάτι άλλο για να παινευτούν!), αλλά και για να παίζουν παιχνίδια…τόσο απλά!!! Μιλάμε για ποιότητα, όχι αστεία!!!

Darth

@και βεβαία δεν είναι πρόβλημα απλός όταν ο προγραμματιστής της εφαρμογής δει ότι το πρόγραμμα δεν το αγοράζουν σχεδόν καθόλου και όλο το βαζουν σπασμένο απλός το παρατάει και τελείωσε
όσο τιμές είναι μεχρι 3 ευρώ αντε 35 και εφαρμογή αξίζει αμαρτία είναι να μην την αγοράσεις και να να το βάλεις σπασμένο……. τώρα αν ο άλλος χτυπάει τιμές αλλα στον θεω πάει γυρεύοντας

Αλέξανδρος

Διαφωνώ κάθετα στις “σπασμένες” εφαρμογές. Πρώην χρήστης ios και τώρα android ότι εφαρμογές χρειάζομαι τις αγοράζω για τον απλούστατο λόγο ότι ο άλλος εργάστηκε, δεν γράφτηκε ο κώδικας από μόνος του. Και στις δύο πλατφόρμες αγόρασα εφαρμογές άλλες για εργασία άλλες για διασκέδαση. Αν και με το android το λατρεύω όχι μόνο για αυτά που προσφέρει αλλά ακόμη και για τις ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΠΟΥ ΑΓΌΡΑΣΑ, ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ANDROID ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΉ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΈΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΎΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ. Π.χ το Greenify το έχω στο Lg g pro, στο g pad, στο N7, και στο mk802 android mini Pc και την έχω αγοράσει μια φορά όπως και άλλες εφαρμογές όπως κάτι launchers, σημειωματάρια κ.τ.λ Και αυτό που θέλω απλά να πω στους “εξυπνάκηδες” δεν χάλασε ο κόσμος αν δώσεις και 2 € ούτε ένα καφέ για να κάνεις την δουλειά σου. Συμφωνώ με τον Darth ότι αν είναι υπερκοστολογημένη πας γυρεύοντας. Αυτό μας έχει φάει εμάς τους Έλληνες, η πονηριά μας, γι’αυτό φτάσαμε σ’αυτό το σημείο. Το σωστό είναι η ισορροπία και εννοώ ότι όλοι βάλαμε σπασμένες εφαρμογές στα Pc μας είτε γιατί δεν είχαμε χρήματα και την-τις χρειαζόμασταν εκείνο το διάστημα, είτε για δοκιμή.… Συνέχεια »

nick

Το android κανει τον κοσμο των smartphone πιο δημοκρατικο. Το iPhone ας πουμε οτι ειναι η μερσεντεζ των κινητων. Δεν εχουν ολοι γκαφρα να ψωνισουν μερτσεντε. Αυτο ομως δν σημαινει οτι δεν χρειαζονται αυτοκινητο. Οποτε θα παρουν ενα vw ενα Citroen κλπ. Με την ιδια λογικη δεν εχουν ολοι χρηματα να ψωνισουν αξεσουαρ για το φτηνο οχημα τους. Πχ φοιτητες ανεργοι κλπ ομως παρολα αυτα τους δινεται η δυνατοτητα να χρησιμοποιουν καποια δωρεαν “αξεσουαρ” εστω και περιορισμενων δυνατοτητων. Γι’αυτο λεω οτι μπορει η Goole να μην ειναι καμια αγια εταιρια αλλα εχει προσφερει πολλα κανοντας τα smartphones και τις δυνατοτητες που προσφερει η νεα τενολογια προσιτα σε ολους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.