Smartphones

Mockup δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει το iPhone 14 στο χέρι μας

Το iPhone 14 αναμένεται να έρθει με εγκοπή σε σχήμα χαπιού και όχι με το σχήμα που υπάρχει στα iPhone από το 2017. Αν και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει για αρκετούς μήνες ακόμη, ήδη έχουμε μια ιδέα για το πώς θα έμοιαζε η εγκοπή αυτή στην καθημερινή χρήση.

Μια μακέτα στο Twitter που δημιούργησε ο προγραμματιστής Jeff Grossman δείχνει, τουλάχιστον στην αρχική οθόνη, πώς θα έμοιαζε ένα ‌iPhone με εγκοπή σε σχήμα χαπιού. Η εγκοπή, αντί να είναι συνεχής με τη στεφάνη της συσκευής, είναι κεντραρισμένη λίγο πιο κάτω και είναι πιο κοντή σε μήκος και ύψος, κάνοντας την επιφάνεια της οθόνης μεγαλύτερη και από τις δύο πλευρές.

Η Apple έκανε την εγκοπή μικρότερη με το iPhone 13, ωστόσο ο έξτρα χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες εξακολουθούν να μην μπορούν να εμφανίσουν το ποσοστό της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης, αλλά πρέπει να σύρουν προς τα κάτω στο Κέντρο ελέγχου. Ωστόσο τώρα πιστεύουμε πως η Apple θα έχει φροντίσει να χρησιμοποιείται αυτός ο χώρος αντί να μένει ανεκμετάλλευτος.

Οι φήμες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μόνο τα high-end μοντέλα iPhone 14 θα διαθέτουν εγκοπή σε σχήμα χαπιού, ενώ οι άλλες εκδόσεις θα συνεχίσουν την παράδοση. Βέβαια, αυτά μπορεί να μην αποδειχθούν αλήθεια τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά το iPhone 15, μπορεί να μην έχει καμία εγκοπή, καθώς η Apple θέλει να τοποθετήσει το Face ID και τους σχετικούς αισθητήρες κάτω από την οθόνη.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 15:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.