iPhone: Μόνο με OLED οθόνες από το 2019;

OLED οθόνες, iPhone: Μόνο με OLED οθόνες από το 2019;

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα iPhone τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά τα δύο από τα τρία μοντέλα, το iPhone X δεύτερης γενιάς και το iPhone X Plus θα ενσωματώνουν οθόνες τεχνολογίας OLED, ενώ το χαμηλού κόστους iPhone 6,1 ιντσών θα έρχεται με οθόνη LCD.

Μία νέα έκθεση του ETNews από τη Νότια Κορέα αναφέρει τώρα ότι η Apple αναμένεται να κάνει πλήρη μετάβαση στις OLED οθόνες στα μοντέλα της από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της Apple, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα το σχεδιασμό για τα iPhone του 2019 και αποφάσισε να υιοθετήσει τα OLED πάνελ και για τα τρία μοντέλα.

Στέλεχος της αμερικάνικης εταιρείας δήλωσε επίσης ότι η Apple θα μπορούσε να συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία LCD στην περίπτωση που θα ανακοινωθούν περισσότερες από τρεις νέες συσκευές iPhone το 2019.

Βασικός προμηθευτής των οθονών LCD για το iPhone είναι η Japan Display που σίγουρα θα δει σημαντικό μερίδιο της να μειώνεται εάν όντως η Apple αποφασίσει να ακολουθήσει αυτήν την πολιτική. Όσον αφορά στις OLED οθόνες, η Samsung είναι ο μόνος προμηθευτής μέχρι στιγμής τη Apple για το iPhone X, αλλά έχει αναφερθεί ότι ο Αμερικανός κολοσσός επενδύει δισεκατομμύρια στην LG για να την βοηθήσει στην παραγωγή οθονών OLED τεχνολογίας.

OLED οθόνες, iPhone: Μόνο με OLED οθόνες από το 2019;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Εμένα θα μου άρεσε να προσθέσει την λειτουργία με τις συντομεύσεις (χειρονομίες) και στα παλαιότερα μοντέλα πάντως. Το θέμα οθόνη δεν μου λέει και πολλά…
Και οι ελσιντί τους είναι πάρα πολύ καλές…

Νick

‘Εχω ενθουσιαστεί φοβερά, τεχνολογία οθονών oled σου λέει. Mια τεχνολογία που η Samsung κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια.. ολόκληρα! Και μάλιστα όχι μόνο σε ακριβά, αλλά και σε κινητά μεσαίου κόστους. Αυτή είναι η επανάσταση της Apple;; Οθόνες amoled, αφαίρεση.. υποδοχής 3.5mm και εγκοπές notch;; Καιρός πια να “σοβαρευτεί” ως εταιρεία και να επιστρέψει επιτέλους στην καινοτομία. Πρώτου είναι πολύ αργά και πάρει την κατηφόρα χωρίς επιστροφή (βλέπε Nokia)

Agnostos13

Αν δεν γυρίσει σε μαύρο το UI μια τρύπα στο νερό θα κάνει!

Agnostos13

@Nick
Το μέλλον είναι οι microLED.
Οι oled είναι μεζοβέζικες λύσεις…

ΚώσταςD.

Ναι αλλά μέχρι να έρθουν οι microled οι amoled θα είναι ότι καλύτερο! Και η σαμσουνγκ ήξερε και ξέρει τι κάνει!

Agnostos13

@ΚώσταςD:
H Samsung αυτό παράγει και αυτό προωθεί!

νωντας

Μα δε λεγανε οτι δεν θα βαζανε ποτε ολεντ οθονες στα αιφοουν γιατι ειναι ψευτικα τα χρωματα???Εδω να μου πεις λεγανε οτι δεν εφτανε ο αντιχειρας σε μεγαλες οθονες και τωρα βγαζουνε οθονες κατι παντοφλες 5.8 ιντσες και θα ακολουθησουν σιγουρα και μεγαλυτερες,οτι να`ναι..ποσο χαιρομαι που εφαγε τα λογια της η απλ και αντιγραφει τις πραγματικες ναυαρχιδες αλλων εταιριων..οσο αναφορα τα μηλοπαιδα αυτα καπου κλαινε μονα τους με ολα αυτα συν το γεγονος οτι τα αγαπημενα τους κινητα πλεον καινουν πανω απο 1000 ευρω και δεν εχουν καν τα βασικα,ακουστικα,ραδιοφωνο κ.λ.π..αλλα ξεχασα αυτο ειναι εξελιξη…πραγματικα δεν τα λυπαμαι τα μηλοπαιδα,σε λιγο θα βγαλουνε και τα ηχεια και θα τα πουλανε εξτρα για 300 ευρω..χαχαχαχα

ΚώσταςD.

agnostos13 φαντάζομαι έχεις δει τεστ των amoled ή όχι; μην συγκρίνουμε στο ελάχιστο με οποιαδήποτε lcd led ips. η amoled είναι κορυφή στο είδος της και μην ακούω π@π@ριες… μόνο στις αρχές μέχρι το s2 αντε και s3 μπορούσες να πεις 2-3 κακά πραγματακια. Και στο ελληνικό fullhd (που δυστυχώς έκλεισε) τα καλύτερα είχα διαβασει… Το ξέρει και η apple πλεον εσύ ακόμη;

Agnostos13

@ΚώσταςD:
Αν ήξερες τι προβλήματα βγάζουν (πχ burn-in) και τι διάρκεια ζωής έχουν οι (am)oled δεν θα ήσουν τόσο σίγουρος…
Το δυνατό τους χαρτί είναι το βαθύ μαύρο και φυσικά η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Για το δεύτερο λόγο επέλεξε η Apple να τις βάλει στο ρολόι και πλέον και στο iPhone…

forneverarrow

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται η LCD του iPhone 8 πάντως. Σίγουρα η διαφορά με την OLED του X είναι εμφανής αλλά δεν θα σκάσω κιόλας. Αυτό που δεν θα ήθελα με τίποτα είναι να αυξηθεί το μέγεθος της συσκευής. Μέχρι αυτό του X είναι διαχειρίσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.