Περισσότεροι οι χρήστες φέτος που “άλλαξαν” από Android σε iPhone

Σε μια νέα έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) βασισμένη σε συνεντεύξεις 400 ατόμων που αγόρασαν τα νέα iPhone 5s και iPhone 5c, έδειξε πως ένα μεγάλο ποσοστό των αγοραστών αυτών, προέρχεται από το Android, με το ποσοστό αυτό να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περσινό, με την κυκλοφορία του iPhone 5.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 5 το 2012, το 16% των αγοραστών προερχόταν από συσκευή Android, σε αντίθεση με φέτος που το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 20%, δείχνοντας πως η Apple πούλησε αρκετά περισσότερες συσκευές φέτος. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως αυξήθηκαν οι χρήστες που διάλεξαν σαν πρώτο τους κινητό να αγοράσουν iPhone, και πως η παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων διευρύνεται συνεχώς.

Στον αντίποδα, παρατηρείται μείωση στους αγοραστές iPhone που μετακινήθηκαν από κάποιο άλλο βασικό κινητό ή ακόμα και απο blackberry αλλά και από άλλο smartphone διαφορετικής πλατφόρμας, κυρίως επειδή υπάρχουν ακόμα λιγότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων που είχαν στην κατοχή τους κινητό που δε θεωρείται smartphone. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Mike Levin, συνιδρυτή του CIRP, επειδή η κατηγορία των χρηστών που έχουν απλά κινητά τηλέφωνα μειώνεται, είχε σα συνέπεια ένα μικρότερο ποσοστό αγοραστών iPhone να έρθει από κάποιο άλλο τύπο τηλεφώνου, σε σύγκριση με το 2012 που το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο.

Αυξημένο ήταν επιπλέον το ποσοστό των χρηστών που αγόρασαν τα νέα iPhone, ενώ οι ίδιοι είναι ήδη χρήστες iPhone, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 65%, με το αντίστοιχο ποσοστό για το 2012 να είναι στο 55%. Η αύξηση αυτή μπορεί να κριθεί λογική, σύμφωνα με την έρευνα, μιας και η Apple αύξησε το μερίδιο αγοράς της, και η ικανοποίηση των πελατών παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Και ενώ η αύξηση αυτή ανέρχεται στο 18% σε σχέση με το 2012, το ποσοστό των νέων αγοραστών iPhone προερχόμενοι απο την πλατφόρμα του Android, ανέρχεται στο 25%.

Στην ίδια έρευνα, σημειώθηκε πως μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των Android χρηστών που στράφηκαν προς τα iPhone, σε σύγκριση με το ποσοστό των iPhone κατόχων που μετακινήθηκαν προς το Android. Συγκεκριμένα, σχετικά με την Apple και τη Samsung, οι αγοραστές των iPhone προέρχονται κυρίως απο κάποια Blackberry συσκευή, ενώ οι αγοραστές Samsung συσκευών προέρχονται από χρήστες HTC και Nokia. Επιπλέον, αναφέρθηκε πως στα κινητά της Apple στράφηκε το 20% των χρηστώς που ήταν κάτοχοι Samsung συσκευών, με το ποσοστό που έκανε την αντίστροφη “διαδρομή”, από iPhone σε Samsung, να είναι στο 7% των χρηστών.

Όσον αφορά το ηλικιακό κοινό των πελατών της Apple και της Samsung, αυτό ανέρχεται σε άτομα ηλικίας 18-24 και 25-34 χρονών για την Apple, ενώ για τη Samsung, η ηλικία των αγοραστών να είναι ανάμεσα στα 35-54 έτη και πολύ περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες της τάξης των 55 με 64 ετών και σε πελάτες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Παρατηρούμε πως πολλά στοιχεία και συμπεράσματα προκύπτουν από αυτή την έρευνα αλλά δεν πρέπει να παραλέιψουμε το γεγονός πως η Apple στρέφεται μόνο στην κατηγορία των high end κινητών και όχι σε αυτά των μαζικών αγορών, σε αντίθεση με τη Samsung που τα κυριότερα έσοδά της προέρχονται από τις πωλήσεις σε αυτές τις αγορές.

Android iPhone, Περισσότεροι οι χρήστες φέτος που “άλλαξαν” από Android σε iPhone

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

ένα έχω να πω και δεν το γράφω για να προκαλέσω: έχω βαρεθεί να βλέπει άτομα 60+ χρονών να κρατάνε iPhone.. είναι οι ίδιοι που δεν αγοράζουν πλέον Android των 100-250 ευρώ αλλά πάνε σε iPhone για να μιλάνε με facetime…

Είναι και ο λόγος που θα μετακομίσω σύντομα από iPhone σε Android ή οτιδήποτε άλλο… (+ το απαίσιο iTunes)…

gtar13

Εγώ τελευταία αγόρασα macbook pro,ipad air και λεω να γυρισω απο android σε iphone.Απ’οτι καταλαβα μεχρι τωρα, δεν υπαρχει γυρισμος…

lebron21

Πανεξυπνοι….φυγανε απο την πληρη ελευθερια και πηγανε στο απολυτη σκλαβια ….ρε παρτε το χαμπαρι smartphone χωρις wi-fi direct και χωρις bluetooth που να ανταλασει δεδομενα δεν γινεται. Android και μονο…!!!

tiamat

απο apple σε android να δειτε ποσοι φευγουν καθημερινα σε παγκοσμια κλιμακα….

1 δις χρηστες εφτασε…και μαλιστα πιο γρηγορα ακομη και απο το fb.

σταματηστε να αγοραζεται android ρε!!!!!δε σε λιγο δε θα φτανει για μας!!! 😛

lebron21

Οχι μονο δικια μου γνωμη..!! μη ξεχνας το παγκοσμιο ποσοστο 80% γενικα των smartphones ειναι android αυτοι κατι παραπανω ξερουν απο τα αλλα δυσμοιρα προβατα και μην αρχισουμε να λεμε παλι για λαγκαριζματα γιατι η κατοχοι οπως εγω του note 3 εχουμε κατι iphone 5s να τα τρωμε για πρωινο με τεχνολογια που ουτε στο iphone 8 δεν θα δειτε…!!!

μιχαλης

Και αυτι συμβαίνει γιατι πάνε οι τεχνολογικά ασχετοι και παίρνουν ένα κινητό ανδροιτ με 200 ευρώ το πολύ τους κολαει και πάνε και περνούν ένα iPhone με 700€+ και λένε ότι είναι καλύτερο. Πως να μην είναι

Φωκίων Χαροκόπος

Ωραία τα πειράγματα εκατέρωθεν, αλλά βασίζονται σε ένα μάλλον αυθαίρετο συμπέρασμα. Η έρευνα λέει ότι από τους αγοραστές των νέων iPhone, το ποσοστό αυτών που προηγουμένως είχαν Android είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι (16-20%). Σίγουρα είναι καλός αυτός ο αριθμός για την Apple, αλλά δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Όσο αυξάνονται παγκοσμίως οι πωλήσεις των Android, αυξάνεται αντίστοιχα και η πιθανότητα οι αγοραστές των νέων iPhone να είχαν προηγουμένως ένα (οποιοδήποτε) Android.

gtar13

παντως ενα τετραπυρηνο lg optimus 4x που εχω ακομη,κολλαει τρελα.εχω ενα samsung με κουμπακια των 20€ για να κανω κανα τηλ οταν χρειαζομαι….τα χαρακτηριστικα δε μου λενε τιποτα πλεον ….επαθα κι εμαθα…πιο σημαντικο ειναι το “παντρεμα” hardware-software,η υποστήριξη και η απλοτητα στην καθημερινη χρηση….

fenomeno

lebron21….το 70 % ειναι και οχι το 80% και μην ξεχνας οτι 150k εταιριες παραγουν αντροιντ και στην αντιπερα οχθη ειναι μονο η NOKIA,ΑPPLE ….
και βεβαι και ξερουν τι περνουν ,ειδικα το 80% αυτων που εχουν αντροιντ ειναι κινητα σε τιμες κατω των 200 ευρω και ειναι ειδικευμενοι και διαλεγουν επειδη το γουσταρουν !!!!!ας ειχαν την ανεση να παιρναν i phone και θα σου λεγα εγω τι θα διαλεγαν !!!!!

gtar13

Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι η “εμπειρία χρήσης” και εκεί νομίζω ότι το μήλο υπερτερεί….

George.E

Lebron21 πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου γιατί “εκτίθεσαι”…. Ευτυχώς που σ’αυτό το κόσμο είμαστε διαφορετικοί και έχουμε άλλες ανάγκες ο καθένας μας! Επί του θέματος συγχαρητήρια στην Apple (παρόλο που δεν με καλύπτει το iPhone)…..

fenomeno

ανδροιντ παιρνουν επειδη με μια βολτα στα καταστημα τυπου γερμανος κτλπ. βρισκεις μονο πανφθηνα αντροιντ και πανακριβα iphone,,,wp ουτε για δειγμα σε αυτα τα καταστηματα !!!!!

Dimitris

Είμαι ένας απο αυτούς που έφυγα απο το nexus s στο Nokia lumia 620 και τώρα iphone 5 κ αν εξαιρέσεις το nexus 4 που ήταν η μοναδική μου σκέψη πλην του 5 Πέρυσι και ακομα πυ σέβομαι σαν συσκευή ,δε το μετάνιωσα κ για λίγα χρόνια ηρέμησα.

tech21man

Βασικα ολη η ουσια κρυβεται στην υπερχρεωση. Αυτο κανει η apple αυτο κυνηγαει και η samsung και δεν της καθεται (στο ιδιο ποσοστο εστω). Η samsung μπορει να πουλησει και αρκετα παραπανω απο την apple σε μοναδες? Νο problem, αλλα, το περιθωριο κερδους ειναι μικροτερο. Το λεει και η εκθεση προς τους μετοχους που απλα, η γκρινια εχει να κανει με τον τομεα των “high end” smartphones.

Η αλλιως καλυτερα να πουλας 10000 ferrari παρα 10000000 polo και το θεμα ειναι οτι η apple πιο κοντα στο polo ειναι γενικα αλλα δε βαριεσαι. Καταφερνει να υπερχρεωνει και ο κοσμος να το θελει…οκ. Προς το παρον μαγκια της.

(Απο μενα δεν παιρνει φραγκο).

TechnewzGR

Μέχρι το 2011 ήμουν με ένα παμπάλαιο Nokia N95 8G το όποιο όμως ήταν σκυλί έως τα τελευταία του.

Το πρώτο κινητό που κοίταξα με πολύ ενθουσιασμό ήταν το iPhone 4 αλλά μόλις το έπιασα στα χέρια μου παρα το άψογο design το iOS δεν με έπειθε, μετά ήθελα το Nokia 820 το όποιο ήταν πολύ καλό αλλά τότε τα WP ήταν στα σπάργανα τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο SGS III.

Μέχρι τώρα δεν έχω μετανιώσει ούτε το κινητό το όποιο διάλεξα ούτε το λειτουργικό σύστημα, αν στο μέλλον φύγω από το Android το οποίο το θεωρώ σχεδόν αδύνατο θα πήγαινα σε WP8 και συγκεκριμένα στο Nokia Lumia 1520.

Προσωπικά σε iOS δεν θα πάω ποτέ τώρα αυτοί που πάνε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάνε και ειδικά από το Android.

Δημητρης

Απο android μονο nexus. Τελος.. Τα αλλα δεν αξιζουν, οσους πυρηνες και να εχεις βλεπε sgs4 το κολληματακι του θα το φαει…Απλα! only pure android!

kostas

Τη τσακωνεσται ρε παιδια το 90 % απο τους κατοχους iphone δεν ξερουν τιποτα αλλο να κανουν με το τηλεφωνο τους εκτος κλησεων και καμιας φωτογραφιας. Τη να το κανουν το android και της μεγαλες οθονες μπελας αστε τους στην αγνοια τους το αξηζουν.

johnathan

@heydensto θα συμφωνησω απολυτα περισσοτερο δεν γινεται. ειναι η γνωμη τ καθενος και η επιλογη εταιρειας -smartphone εξαρταται απο τι σε πληρει εσενα
Εγω προσωπικα ειμαι 16 και εχω σ4 το ξερω ειναι λιγο υπερβολικο αλλα με το π το ειδα εμφανισιακα το ερωτευτικα ασε π ηταν και τοτε στα high του

Κώστας Βλαχάκης

Αφαιρεθηκαν ολα τα σχολια του χρηστη με nickname dimitrisk και αλλα που δημιουργουν προβλημα στην ομαλη διαξαγωγη των συζητησεων στο Techblog.gr.

παναγιωτης

Αλλο ενα κολπο της apple – αυτη η “ερευνα”
μπραβο της ομως,το χει με τα επικοινωνιακα “τρικ”,αλλωστε ολα marketing ειναι !!!
και για να λεμε την αληθεια ποιος φευγει απο ενα android κινητο που κοστιζει απο 300(ενα καλο) και παει σε iphone των 700+ ? ΚΑΝΕΙΣ
και παλι μπραβο στο marketing της apple

Αποστόλης Ρόδος

Δείγμα 400 ανθρώπων … WoW … Και στην Αμερική? WoW WoW WoW …
Ελάτε τώρα … Θέλω και μια ανάλογη έρευνα στη Νότια Κορέα, από την Chu Mei Lee Services of Seoul … 😛

dim

Υποθέτω η έρευνα ειναι απο US ε; Εκει είναι που η Apple είναι ανταγωνίσιμη με το Android αν κι εκει 2η. Αν ειναι ετσι δε λέει πολλά πράγματα, οι ανθωποι αγοράζουν το κινητο 100-200 δολλάρια για 2 χρόνια με συμβόλαιο κι απο όσο καταλαβαίνω για κάποιους είναι και συνήθεια… το iphone μάθανε κι εκεί μένουνε. Τα παιδιά παίρνουν το παλιό Iphone του μπαμπα, και το παιδί που δέν είχε ο μπαμπας του iphone θα πάρει iphone γιατι αυτο εχουν οι φιλοι του για να μιλάνε στο imessage. Επίσης έχουν παροχους με δυναμη που εδω δε φανταζομαστε. Η Βεράιζον πχ αποτι καταλαβαίνω εχει την καλυτερη καλύψη και είναι αναγκασμένοι να διαλέξουν απο κινητά που αυτή διάλεξε να έχει στο δικτυο της. Πχ θες nexus5? δεν δουλεύει στο δικτυο της. Με μειωμενες επιλογές, με bloatware στα Android απο τον παροχο ενω στο iphone όχι, με το να μην παίρνεις αναβαθμίσεις εγκαιρα στο android μεχρι ο παροχος να το εγκρίνει κλπ κλπ (ενω στο iphone και πάλι όχι), ε το iphone δεν μοιαζει τοσο κακο. Ακόμη και στα tablets. Διαβαζα τωρα οτι το Nexus7 ενω ειναι υποχρεωμένη η Βεράιζον να δουλευει η συσκευη στη μπαντα της, πρέπει να περάσει πρώτα λέει απο δική… Συνέχεια »

DJ

Ελευθερία το ANDROID αλλά η google έχει χάσει κόσμο από το itunes gift cards δεν έχουν όλοι πιστωτική κάρτα για αγορές κ online games που είναι οι gift cards google ? μόνο στην Αμερική τις έβγαλες ?

kVel

Εδώ θα τα βγάλετε όλοι τα ψυχολογικά σας ?? Σας θιξανε το android και αμέσως αρχίσατε για πρόβατα και άλλα ανούσια κάνετε σαν παιδάκια. Και γιατί πρεπει να έχουμε όλοι android?? Δηλαδή δεν μπορει να πει κάποιος ότι ειναι δυσαρεστημένος με το android αμέσως να τον φάτε… Να κοιτάτε πρώτα τις ανάγκες σας και τα χάλια σας και μετά να μιλάτε για τους άλλους. Στην τελική μερικοί προτιμάμε να πληρώνουμε για το προϊόν παρα να είμαστε εμείς το προϊόν. Με το ζόρι όλοι android?

Πανος.Λαστ.

Στην χώρα που γίνεται η έρευνα λογικό ειναι,
Καλό,χρυσό το android αλλα αν ειναι να κολλάει σε συσκευές θηρία να το βράσω, το θέμα ειναι να λειτουργεί καλά όποτε το χρειάζομαι και σε αυτό το ios σε βγάζει ασπροπρόσωπο και ας έχει τα γνωστά μείον που ολοι ξ΄έρουμε.

DimT

όταν χρειάζεσαι τετραπύρινο και βαρβάτα χαρακτηριστικά για να λειτουργήσει σωστά το κινητό σου με λογισμικό android και βλέπεις iphone 2 (όπως βλέπετε δεν μιλάω για 700ευρώ) να ρολάρει απίστευτα γρήγορα και να μην κολλάει πουθενά, ορκίζεσαι ή δεν ορκίζεσαι πως δεν θα ξαναπάρεις android. Θα βρω ένα iphone 2 ή 3 να κάνω τη δουλειά μου. Ας είναι καλά το ebay.

Thodoris1988

Οταν βλέπεις iPhone 2 ή μάλλον 3GS και 4 να ρολάρουν απίστευτα γρήγορα γιατί κάνουν αυτή τη στιγμή, αυτά που κάνει ένα Android από το 2009, τότε ναι, παίρνεις iPhone. Εννοείται ότι το iPhone 4 δεν θα πρέπει να έχει πάρει την 7αρα του iOS γιατί τότε δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από το Samsung Galaxy Fame. Αν θες να αγοράσεις κινητό Android πάρε Nexus. Αφού έχεις λεφτά για iPhone και θες να τα βάλεις “δίπλα-δίπλα”, τότε αγόρασε Nexus με τα μισά, όχι να βάζεις την τέως 700αρα της Apple και νυν 100αρα στα ίδια επίπεδα με τη νυν 100αρα του Android. Και από τη στιγμή που τα Lags παρουσιάζονται από τη Samsung, πας σε κάτι άλλο, έχετε ακούσει για Lags σε One ή G2; Δεν είμαστε όλοι πρόβατα της Samsung, αν δεν είχε βγάλει το πιο επαγγελματικό κινητό δε θα ψώνιζα Samsung, αλλά και πάλι ούτε ένα Lag δεν έχω δει στην τελική 6 μήνες τώρα και δεν έχω κάνει ούτε ένα Hard Reset στη συσκευή (Galaxy Note 2). Και συγγνώμη, μιλάμε για τί πράγμα ακριβώς; Την μπλε οθόνη την ξεχάσαμε; Τα φαίνομενα του iPad 2 και του iPhone 4 με το iOS 7 επίσης; Το Android “κολλάει”… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Thodoris1988 και όλοι οι φίλοι του Techblog, παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στους Όρους Χρήσης του Techblog για να είστε σίγουροι ότι “θα περάσουν” τα σχόλιά σας. Κάνουμε moderation μόνο σε όποια σχόλια περιλαμβάνουν άσχημες λέξεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και γενικά δεν βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο Techblog. Προσοχή, δεν “κόβουμε” απόψεις, αλλά απόψεις εμπρηστικά τοποθετημένες. Καλή συνέχεια και σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο Techblog! 🙂

TAKHS 7

Μου κανει τρομερη εντυπωση που εχουν androids χαμηλης ποιοτητας υλικων σε μεγεθος παντοφλας με 10 πυρηνες αλλα με τρομερα κολληματα και χανουν to 50% τις αξιας τους σε 5 μηνες και πανε στα IPHONES

DimT

@Thodoris1988. Χαλάρωσε! Θα πάθεις κανένα έμφραγμα. Ήμουν φαν του android, αλλά δεν προτίθεμαι να δίνω 700 ευρώ (ούτε καν 100) για κινητά τα οποία κολλάνε και δεν μπορείς να κάνεις μια κλήση χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα μετά τους 4-6 μήνες.
Προτιμώ να πάρω μια απλή συσκευή με κουμπάκια στην τελική. Και δεν μπορεί η google να ενισχύει το δικό της κινητό μόνο. Αν είναι έτσι, τότε ας κάνει ότι κι η Apple.

Thodoris1988

Δεν πρόκειται να πάθω κανένα έμφραγμα, απλά δεν ψωνίζουν όλοι λόγω μόδας, υπάρχουν και άνθρωποι που το “ψάχνουν” πρώτα. Δεν γίνεται λοιπόν να συγκρίνει ο καθένας δύο συσκευές οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, δηλαδή να λες ότι το Android κολλάει ενώ είναι μια συσκευή των 100 ευρώ, ενώ το iPhone 5S δεν κολλάει που κοστίζει 750 ευρώ! Είναι σα να παίζει κάποιος με τη νοημοσύνη μου.
Ποιό κινητό είχες και σου κόλλησε ενώ το πλήρωσες 700 ευρώ; Ότι συσκευή έχω πληρώσει δεν μου έχει παρουσιάσει κολλήματα, HTC Desire HD, HTC Evo 3D, Samsung Galaxy Note 2 ενώ ήμουν κάτοχος και του Samsung Galaxy Nexus το οποίο πούλησα με Android 4.2.2 χωρίς να συναντήσω ούτε εκεί κόλλημα, ενώ το αγόρασα 300 ευρώ!
Από τη στιγμή που οι mid-range συσκευές θα έχουν πάνω σε λίγο καιρό 2GB RAM και Quad Core επεξεργαστές, δε θα συναντάς κολλήματα, σε συνδιασμό με την 4.3 Jelly Bean και πάνω που θα έχουν. Συσκευές με Froyo, Gingerbread, ICS είχαν θέματα, αν θες πάρε το Sony Xperia L να δούμε αν θα σου κολλήσει ή ένα κινέζικο με Soc MediaTek στα 150 ευρώ.

harispao

Δεν ξέρω τις προτιμήσεις του κάθε ενός αλλά μετά από τη γνωστή σε όλους εικόνα με το καλώδιο όπου ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ επειδή κάτι του έκατσε άσχημα του IOS και μετά από πάραααα πολλά χαμένα δεδομένα (φωτο-επαφές-ρυθμίσεις) επειδή η apple δεν γουστάρει να κρατήσει 3giga ας πούμε ρε αδερφέ σαν partition για να σώζω τις φωτό μου έστω και μη μου πεί κανένας για cloud γιατί είναι απλά ΒΑΡΕΤΟ και δεν θέλουν στην τελική όλοι οι φωτό τους να κάνουν βόλτες στο internet…
Συν έλλειψη bluetooth-ράδιο-επεκτάσιμη μνήμη-DLNANFC-wifi direct κλπ.
Για βάλτε και αυτά να δούμε μετά αν σέρνεται η όχι το IOS και αντίστοιχα Βγαλτε ΟΛΑ ΑΥΤΑ από ενα οποιδήποτε πρωτοκλασάτο android και να δούμε αν πετάει η όχι.
Οι χρήστες των custom roms μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι λέω όταν βάζουν μια πρώιμη rom που δεν υποστηρίζει στην αρχή αυτά τα feautures το πόσο γρήγορα (αστραπή) πάει το οποιοδήποτε κινητό.
ΠΡΩΗΝ χρήστης IOS.

drjohn1980

Στην τεχνολογια δεν υπαρχει μονοδρομος.και οι 2 πλατφορμες εχουν θετικα και αρνητικα.με android κανεις τα παντα με απολυτη ελευθερια,αλλα ειδικα στα tablet οι εφαρμογες ειναι ολιγον χαλια σε συγκριση με του ipad,και οι μπαταριες δεν εχουν καμια σχεση,χρηστης galaxy note 10.1 2014,αλλα για τον δρομο 4g ipad 4 και δεν κοιταω ποτε την μπαταρια,κατα ταλλα ορισμενοι εδω μεσα ουτε μετοχες να ειχατε,τι με νοιαζει ποσα κονομαει οι καθε εταιρεια,αφου βγαζουν ωραια προιοντα εγω ειμαι και με τους δυο,νικητης να ειναι η τεχνολογια που ολο εδω μεσα εχουμε παθος

keysmith

android vs ένα κλειδωμένο, κουτοπόνηρη πλατφόρμα όπως το iphone που ότι περιορισμό έχει το κάνει για να κονομήσει και μονο και ψάχνουμε ακόμα τον νικητή; Ασφαλώς android! Ποια είναι η iphone/apple/ios που: α) θα μου πει εμένα σου κλειδώνω το BT δεν στέλνει δε λαμβάνει β) σου βγάζω το λάδι με αηδίες εφαρμογές τύπου itunes να περάσεις μονόδρομα μουσική και γ) για να βάλω ringtone πρέπει ή να πληρώσω ή να κάνω παπάδες για να το περάσω “δωρεάν” δ) σου κόβω το FM για να έχεις internet radio δλδ μονο data/και εγώ δικαιόματα από τις εφαρμογές μου ε) δεν έχω sd για να αγοράσω storage και άλλα πολλα… Που για να μπεις (εγγραφείς) στο market θέλει κάρτα (γίνεται και χωρίς αλλα το κάρτα είναι το default).. και άλλα πολλα! Με την καμία παιδιά. Android μονο! Καλό ήταν και το symbian αλλα το πέθαναν. Το wp θέλει πολύ δουλειά για να φτάσει σε ελευθερίες τα παλιά wm 6.XX (που ΠΡΕΠΕΙ να έχει ένα SMART phone για το θεό δλδ) οπότε τι μένει? Android με την σωστή ROM και όχι βλακίες προγράμματα (όπως στα pc) να τρέχουν από πίσω και να το γονατίζουν. To μονο λάθος η διαρκής αύξηση των ιντσών στα… Συνέχεια »

Chrisanthos Nonis

ANDROID??? HA HA HA
Ridiculous OS

giannis45

@Chrisanthos χαχαχαχα γελάσαμε πολύ με αυτό που είπες…. ωραίος χαχαχαχα

Chrisanthos Nonis

And I said too much for it, ridiculous. I had many Android devices, I got iPhone 5S and I understand why Apple users are so satisfied from their products .

tsou re

Εγώ πέρασα απο όλα τα λογισμικά και από πολλές συσκευές απλές μέχρι τις σημερινές έχω καταλήξει με ένα φθηνό αλλα καλό windows phone το ativ s τις Samsung και παρατηρώ ότι τα windows είναι καλύτερα και με μέλλων αλλα έχουν ακομα μεγάλες ελλείψεις σε σχέση με τα ios και Android απο iPhone είχα απο το 3gs μέχρι το 4s και είναι αλήθεια ότι σου προσφέρει μια ωραία εμπειρία χρήσης αλλά με προβλήματα στην συνδεσιμότητα τα Android είναι καλά μόνο σε ακριβές συσκευές αλλιως θα φρίξετε απο τα κολλήματα και την έλλειψη μνήμης στις φθηνές συσκευές.Νομιζω πως η περισσότεροι στην κατηγορία που αναφέρεται το αρθο δεν πάνε σε κάποιο λογισμικό η εταιρεία για πάντα αλλα για λίγους μήνες η χρόνο μέχρι να το βαρεθούν και να ξαναπανε σε κάτι αλλο και σε κάποια ποιο καινούρια συσκευή..

νικος

Εγώ πήρα πέρυσι ένα media tek me 130 ευρώ και παρόλο που κολλάει που και που χέστηκα. Έχω 4,7” οθόνη, 3g, wifi, ότι app θέλω και 2 κάρτες sim, backup του τηλεφωνικού καταλόγου στο gmail μου. Και αν φέτος θελήσω να αλλάξω κινητό δεν με ενδιαφέρει αν το πουλήσω ή δεν το πουλήσω. Δεν θα χάσω τον ύπνο μου αν πέφτοντας κάτω σπάσει. Δεν χρειάζεται να πληρώνω “ασφάλεια” για το πανάκριβο κινητό μου ή να μου κόβονται χρόνια ζωής κάθε φορά που έχει κάποιο ατύχημα. Ούτε βεβαίως με σέρνει κάποια εταιρία από τη μύτη με πανάκριβα συμβόλαια και δήθεν δωρεάν κινητά. Στα 100 ευρώ είναι αναλώσιμο.

Clever

Επειδή ακούγονται πολλά για το iphone 5 και 5s και το galaxy S4 της Samsung θα σας πώ δύο πραγματάκια από προσωπική εμπειρία αλλά και από σχόλια φίλων. Καταρχήν για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, αντίπαλος του iphone 5s είναι το Galaxy S5 το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί στους επόμενους δύο με τρείς μήνες στην αγορά. Ήμουν και είμαι χρήστης iphone. To κινητό είναι καλό! Έχει πολύ καλό λειτουργικό και πάνω απ’όλα σταθερό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Samsung ή η Sony πάνε πίσω. Αν ασχοληθούμε με την λεπτομέρεια, δυστυχώς η Apple όσο design και να λανσάρει προς στιγμή δεν τα καταφέρνει.Λυπάμαι πραγματικά αν στεναχωρήσω κάποιους μ’αυτά που θα γράψω αλλά η Samsung ακόμα και η Sony τεχνολογικά υπερτερούν πολύ καθώς και άλλες εταιρείες, σε σχέση με την Apple. Πληρώνετε για ένα τηλέφωνο ένα σκασμό λεφτά ας πούμε 700-800 ευρώ το οποίο έχει κλειδωμένο bluetooth και δεν υπάρχει αναφορά παράδοσης σἐνα απλό sms που στέλνετε. Είμαστε σοβαροί;;;!!! ;Συν της άλλης η Apple δεν συμβαδίζει με την αγορά. Δεν ρίχνει τις τιμές της. Η Samsung όταν βγάζει ένα καινούργιο μοντέλο φροντίζει στο προηγούμενο να ρίχνει και την τιμή του. Πληρώνετε το μηλαράκι, αυτό είναι όλο. Η Apple μπορεί… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.