Motorola, Κατέθεσε ευρεσιτεχνία για αυτοκόλλητο τατουάζ με μικρόφωνο και ανιχνευτή ψεύδους

Η Motorola κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα αυτοκόλλητο τατουάζ, που ενσωματώνει μικρόφωνο, κεραία, πομποδέκτη, επεξεργαστή σήματος ή ακόμα και μία μικρή οθόνη, και το οποίο τοποθετείται στον λαιμό του χρήστη.

Το αυτοκόλλητο-τατουάζ θα μπορεί να συνδεθεί με το κινητό Motorola που έχετε στην κατοχή σας (π.χ με το Motorola Moto X ή κάποιο Motorola DROID) για να στείλει καθαρότερο ήχο, αφού θα έχει εξαλείψει τον θόρυβο στο περιβάλλον.

Όπως είπαμε το τατουάζ θα διαθέτει την δική του κεραία, πομποδέκτη, επεξεργαστή σήματος και μικρόφωνο, αλλά θα μπορούσε να ενσωματώνει και μία οθόνη, αν και λόγω της θέσης του, θα είναι δύσκολο για τον χρήστη να μπορεί να την βλέπει. Ίσως η χρησιμότητα της να αφορά στην ρύθμιση του κ.λπ.

Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω. Το τατουάζ θα μπορούσε επίσης να διαθέτει και έναν ανιχνευτή, ο οποίος θα μπορούσε να από τις κινήσεις του δέρματος να αντιληφθεί αν αυτός που μιλάει, το κάνει με αυτοπεποίθηση όπως όταν λέει την… αλήθεια. Καλά το σκεφτήκατε. Θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν ανιχνευτής ψεύδους.

Η πατέντα της Motorola, θυμίζει λίγο αυτή που είχε καταθέσει η Nokia το πρώτο τρίμηνο του 2012, και αφορούσε σε ένα τατουάζ με μαγνητικό μελάνι, που ειδοποιεί τον χρήστη με απτική ανάδραση όταν το τηλέφωνο λαμβάνει μία κλήση. Χάρη στα διαφορετικά μοτίβα δόνησης, θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε ποιος σας καλεί.

Motorola microphone tattoo, Motorola, Κατέθεσε ευρεσιτεχνία για αυτοκόλλητο τατουάζ με μικρόφωνο και ανιχνευτή ψεύδους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

το επομενο βημα ειναι να καταθετηθει πατεντα με nfc προφυλακτικα για αμεση ειδοποιηση κατα την διαρκεια της πραξης.. δεν παμε καλα ρεεεεεε 😀

Nio

Πολυ μπροστα.!! Μια φορα με κατι φιλους οταν φτιαχναμε ενα μικροφωνο το κολλησαμε στο λαιμο μας κ ο ηχος οντως εβγαινε καλυτερος.
Το θεμα ειναι απο που θα παιρνει ενεργεια αυτο?

Σπύρος

Το πρώιμο στάδιο μικροτσιπ στους ανθρώπους. Δεν θέλει και ιδιαίτερο μυαλό για να τα συνδέσει κανείς.

Δημήτρης Κ.

Αυτό το πράγμα με τα RFID chip δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά..έχουν σκυλιάσει να μας τσιπάρουν η είναι ιδέα μου?

σάκης

Από την NSA πήρε τα δικαιώματα; :-p

Giorgos

Ο ογκος στο λαιμο ελπιζω μονο να μην επηρεαζει τη ληψη σηματος γιατι τοτε δε λεει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola: Aυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν Android 14

Η Motorola δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπό της για τις συσκευές που θα ενημερώσει σε Android 14 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Smartphones Motorola Motorola RAZR

Motorola Razr 40: Αποσυναρμολογήθηκε σε βίντεο

Το τελευταίο βίντεο αποσυναρμολόγησης που κυκλοφόρησε στο YouTube είναι του Motorola Razr 40 και έρχεται από το κανάλι PKBreviews.