Android 4.4, Η Google+ Photos app θα αντικαταστήσει την Gallery;

Το προηγούμενο μήνα, η Google αντικατέστησε την εφαρμογή “Messages” με την εφαρμογή “Hangouts”. Από ότι φαίνεται, η Google θέλει να θολώσει τα νέα ανάμεσα στο open source λειτουργικό σύστημα της και τις υπηρεσίες Internet που προσφέρει.

Υπάρχουν ενδείξεις, ότι στο Android 4.4, η εφαρμογή Gallery θα αντικατασταθεί από την εφαρμογή “Photos” του Google+. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι είχαν την δυνατότητα να ασχοληθούν με πρώϊμες εκδόσεις του KitKat, αφού η εφαρμογή “Gallery” (Άλμπουμ) απουσίαζε από αυτές.

Επίσης, πριν το KitKat, η κάμερα και η εφαρμογή Gallery ήταν ένα APK, ενώ στο KitKat είναι ξεχωριστά με την εφαρμογή κάμερα να ονομάζεται “Google Camera”. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι ενώ όλα τα εικονίδια του Android 4.4 αναβαθμίστηκαν σε υψηλή ανάλυση, το εικονίδιο για την εφαρμογή των φωτογραφιών δεν αναβαθμίστηκε.

Η αντικατάσταση της εφαρμογής “Gallery” από το Google+ “Photos” θα επιτρέψει στις φωτογραφίες σας να ανεβαίνουν αυτόματα στο Google+ λογαριασμό σας, με τον ίδιο τρόπο που τα SMS φαίνονται στο Hangouts.

Είναι πiθανόν η Google να θέλει όλους όσους έχουν Android smartphone ή tablet να διαθέτουν λογαριασμό Google. Έχετε επίσης στο νου σας, ότι για την ώρα η εφαρμογή “Gallery” δεν έχει εξαφανιστεί από το KitKat, οπότε όλα τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις.

Android 4.4 KitKat, Android 4.4, Η Google+ Photos app θα αντικαταστήσει την Gallery;

Πηγή 1, 2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βάιος

Ελπίζω να μην ισχύει αυτό… 😐

Δημητρης

Πάντως στο Nexus 5 μου, με Android 4.4 η εφαρμογη Gallery υπάρχει κανονικά, όπως και η Google Photos για το Google+. Δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να την καταργήσει αν δεν κανεις κάποιο update.

arg

Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα το συνδυάσουν. Πάντως προς το παρόν η σύνδεση του sms με το hangout την έχω ενεργοποιημένη στο κινητό μου εδώ και μία εβδομάδα και μπορώ να πω ότι είναι απλά φοβερή ! όλα τα μηνύματα μέσα σε μία εφαρμογή με άμεση εναλαγή σε περίπτωση που δέν είναι ο άλλος online να του στείλω sms !

Για τις φώτο στο G+ ?
πολλοί παραπονιούνται. άλλη μία φοβερή υπηρεσία το auto backup (ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΑ) ότι φώτο ή βίντεο τραβήξω αυτόματα είναι μέσα στο pc μου στο G+ και επίσης είναι και ΒΕΛΤΙΟΜΕΝΗ σε θέμα χρώματα.

τις προάλλες σε μία καφετέρια έψαχνα να βρω μία φώτο πριν 3 χρόνια τραβηγμένη μέσα από το κινητό μου. όλες μέσα στον λογαριασμό μου πρώην (picasa web album).

Παιδιά μην διαμαρτήρεστε, ανακαλύψτε πόσα μπορεί να σας προσφέρει και μετά κρίνετε.

Ελπίζω τα επόμενα σχόλια παρακάτω να μήν αρχίσουν να κρίνουν αυτά που λέω. Πάρτε το 100% των υπηρεσιών του android και μετά να κρίνετε.

Luke

Ξέρει κανείς ποτε θα έρθουν οι αναβαθμίσεις για Nexus 4;

panagiotis

απ την 2.χχχ υπαρχει ξεχωριστο apk για την καμερα και την gallery.δεν αλλαξε τιποτα στην 4.4

Makis

Ο/Η Luke λέει:
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 στις 9:36

Έχεις (έχουμε) 4.3 από τον Ιούλιο και οι άλλοι ακόμη δεν έχουνε ξεκινήσει…θα πάρουμε, μη βιάζεσαι… 🙂

Darth

Αυτό μόνο καλό δεν μπορεί να είναι ουσιαστικά καταστρέφει το aosp/aokp για να προωθήσει δικές της υπηρεσίες, που σαν κύριο στόχο έχουν συλλογή προσωπικών πληροφοριών με σκοπό εμπορική υλοποίηση του. Η και πώληση στους τρίτους…

Kostas K.

Υπαρχει καιρο τωρα το Google + photos στην 4,3.Θεωρω οτι το gallery καποια στιγμη θα καταργηθει αφου δεν προσφερει τιποτα παραπανω ισα ισα το G+ Photos ειναι πολυ καλυτερο.

@ Luke ας βγαλουν πρωτα το factory image της 4,4 που εχει βγει μονο για το Nexus 5 και θα ερθει και το OTA..Θεωρω οτι σε καμμια εβδομαδα το αναμενουμε.Πηρε πολυ οντως και αυτο μου δειχνει οτι δεν ηταν ακομη ετοιμοι

Αποστόλης Ρόδος

Εκεί στη Google έχουν βαλθεί να μας γυρίσουν τα μυαλά και να μας κάνουν να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν μου φαίνεται… ΕΛΕΟΣ.
Ελα Google… δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ ακόμα κοντά είσαι σε μένα να συμβεί αυτό.

Darth

συμπαθώ το android πάντως με αυτά που βλέπω να κάνει η google με βλέπω να καταλήγω με κάνα win 8 pro tablet(full windows 7 ιντσες) με sim support……………. εκτός και αν βγει κάνα άλλο κινητό με κάνα ubuntu os κλπ (καθαρά και μόνο λόγο εφαρμογών που θέλω)

Sotiris

Ποτέ επιτέλους η γκουγκλε θα σταματήσει να επιβάλει τις εφαρμογές της; Έλεος
Την ίδια κουταμαρα έκανε και στο YouTube! Ειναι το δύσκολο να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ να χώνεται παντού το google+

lothargrt

Αν επιμεινει με το Google+ και το integration στο Android, θα ξενερωσει πολυς κοσμος.
Εγω θα ειμαι ενας απο αυτους…

dimz

Αν θυμάμαι καλά, μου το πέρασε το συγκεκριμένο στο Xperia SP χωρίς κάποια ειδοποίηση.

Ody

Εγω παντως ..google+, hangouts..currents κ λοιπα τις google τα εχω απενεργοποιημενα..

Dami

Ξενερωτικο…αν και ηδη μου εχει σπασει τα νευρα με κατι αλμπουμ που δημιουργει μονο του στα αλμπουμ με 2 φωτογραφιες που εχω στο google+ ! Δεν θελω ρε παιδακι μου να τις ανεβαζω..γουσταρω να τις εχω για τον εαυτο μου και μονο,χερι και εκει? Δηλαδη αμα βγαλουμε καμια γυμνη φωτο την δικια μας θα την δουν ολοι? Η ωρα της εκδικησης μου φαινεται 😛

runner

Μας εχει πρηξει η google με το Google+. Προσπαθει με καθε “μαφιοζικο” τροπο να το ανεβασει. Πας να ανοιξεις λογαριασμο gmail και με το που το συμπληρωσεις,η επομενη σελιδα που εμφανιζεται ειναι για να σου δημιουργησει αυτοματο προφιλ στο google+ ενω δεν στο αναφερει πουθενα οτι θα γινει κατι τετοιο. Το βλεπεις απο το link και μαλιστα στο αναφερει ως εξης “ανεβασε τη φωτογραφια σου” μπλα μπλα.

Καθε φορα πρεπει να προσεχει ο αλλος με τη google για να μην του ενεργοποιησει πραγματα που δεν θελει. Εχει καταντησει αηδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.