Νέες μελέτες δείχνουν συσχέτιση μεταξύ της ακτινοβολίας των κινητών και του καρκίνου

ακτινοβολία κινητά καρκίνος, Νέες μελέτες δείχνουν συσχέτιση μεταξύ της ακτινοβολίας των κινητών και του καρκίνου

Νέες μελέτες στις ΗΠΑ συσχετίζουν την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και των ασυρμάτων δικτύων με τον καρκίνο. Βέβαια, οι μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί σε ποντίκια, αλλά έρχονται να προστεθούν σε άλλες έρευνες που υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία των κινητών είναι καρκινογόνα.

Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν από το Διεθνές Πρόγραμμα Τοξικολογίας των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας των ΗΠΑ κι από το Ίδρυμα Ramazzini.

Βάσει των νέων μελετών, η παρατεταμένη έκθεση ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα ραδιοσυχνοτήτων κάνει τα ποντίκια ιδιαίτερα επιρρεπή σε ένα σπάνιο όγκο που ονομάζεται σβάννωμα, το οποίο επηρεάζει τα κύτταρα Schwann.

Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 3.000 ποντίκια και των δύο φύλων σε διάστημα δύο ετών από τη στιγμή που ήταν έμβρυα μέχρι τον θάνατό τους.

Η έρευνα του Διεθνούς Προγράμματος Τοξικολογίας των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας μελέτησε την κοντινή έκθεση στην ακτινοβολία, η οποία προσεγγίζει τη δόση που λαμβάνουν οι χρήστες όταν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.

Ταυτόχρονα, ερευνητές του Ιδρύματος Ramazzini μελέτησαν τη μακρινή έκθεση, η οποία προσεγγίζει την ασύρματη ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από πηγές τριγύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των τάμπλετ και των laptop. Τα ποντίκια τα οποία εκτέθηκαν στις ακτινοβολίες ανέπτυξαν σβάννωμα σε υψηλότερο βαθμό από αυτά που δεν εκτέθηκαν.

Τα συνδυαστικά αποτελέσματα των ερευνών κατέδειξαν ότι η ακτινοβολία έχει επιπτώσεις στα ποντίκια, κάποιες από τις οποίες σχετίζονται και με την καρκινογένεση.

Τα κινητά και οι συσκευές WiFi εκπέμπουν ακτινοβολία συνεχόμενα, η οποία φτάνει τα μέγιστα επίπεδα στη διάρκεια των τηλεφωνημάτων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.