Nexus 5, Αναλυτικά τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά

Από εδώ και εκεί σιγά σιγά έχουμε σχεδόν ολόκληρη την εικόνα για το αναμενόμενο Nexus 5 που κάποιοι τοποθετούν την ανακοίνωσή του την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε οθόνη 5 ιντσών (4.97″ για την ακρίβεια) Full HD (442 ppi), Snapdragon 800, 2GB RAM, 16GB ενσωματωμένη μνήμη, κάμερα 8 Megapixel, μπροστινή κάμερα 1.2 Megapixel, Wi-Fi ac, NFC, μπαταρία 2300 mAh και Android 4.4 KitKat.

Οι περισσότερες από τις παραπάνω ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προέρχονται από μοντέλο που λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει στην Αμερική (4G/ LTE) αλλά παρόμοια θα πρέπει να αναμένονται και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το ευρωπαϊκό μοντέλο.

Nexus 5 specs revealed, Nexus 5, Αναλυτικά τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Μ

μπαταρία 2300 mAh? παιδια μπορω να πω πως δεν με ξετρέλανε..πιστευω πως ολοι θελαμε το κατι παραπανω..

Darth

μυρίζομε την ίδια ακριβός camera με το nexus 4……………
2300 mAh με αυτό το cpu/gpu/ram και αυτή την οθονη? κάτι σαν αυτοκτονία ακούστηκε…….

someone

Ωραία όλα αλλά αυτή η εμφάνιση… :~

Bασίλειος

ΔΕΝ πειράζει παιδιά.

Μπορει σε πολλούς αν ξινίζουν πολλά, το θέμα είναι ένα.
Τα μοσχοπουλάει η google? στο τέλος της χρονιάς και κάτι, ξέρετε, κατα τους Ισολογισμούς, όλοι και όλα, εκεί κρίνονται.

CSt90

Παρολο που σχεδιαστικα βασιζεται στο G2, φαινεται πολυ πιο ασχημο απο αυτο, ενω το 4 ηταν πιο ομορφο απο το optimous g (imo)

Χρήστος

Με το nexus 4 όσον αφορα την εμφάνιση ανέβηκε ο πήχης, ποσο πιο όμορφο να γίνει σε έπειτα το κινητό, παρολα αυτα ακομη και αν δεν είναι τοσο όμορφο οσο το n4 , αν έχει μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερα καμερα, όπως ακούστηκε οτι θα έχει οπτικά μέρη nikon τότε όχι απλά θα πουλήσει πολύ αλλα δε θα έχει και κανείς να πει κατι αρνητικό μιας και οταν λέμε android εννοούμε πάντα nexus

Νίκος

δεν μπορω να πω πως με δυσαρέστησε.
εχει ομως καποια θεματα.
καταρχας η μπαταρια. τι ειναι τωρα αυτο; μπορουν πολυ καλυτερα…
αναλυση/επεξεργαστη/ram δεν το συζητω… τερας!
καμερα καλη αλλα γινεται και καλυτερα.

γενικα νομιζω πως αν εχει γινει βελτίωση στο android σε θεμα σταθεροτητας, και με την πολυ καλη τιμη που μας συνηθιζει η google, θα ειναι ενα αξιοπρεπες κινητο.

dimisk

Δεν τρελάθηκα κιόλας!

Αντώνης Μαρίνος

Τα nexus είναι πάντα η ιδεατή λύση για το “plain android experience”. Κοινώς τίποτα το τρομερό/ακραίο από πλευράς CPU/GPU/RAM/HDD/Camera κλπ, αλλά το ευρέως κοινώς αποδεκτό “πολύ καλό”. Να μου πεις, 4-5 μοντέλα έχουν βγει (κινητά και tablets) πότε πρόλαβες να το καταλάβεις ? Αλλά έτσι είναι, οπότε λογικό μου φαίνεται το παραπάνω κείμενο….

Το θέμα είναι η τιμή του και αν θα μπορούμε να το πάρουμε εδώ μέσω Store….

Αλεξανδρος

παιδια οσοι κραζετε την μπαταρια εχω να σας πω οτι ο snapdragon 800 ειναι πολυ καλος στην καταναλωση ενεργειας μειωνοντας κατα πολυ σε συγκριση με προηγουμενες γενιες οποτε η μπαταρια ειναι οτι πρεπει για να ειναι και ελαφρυ το κινητο…παντως κρινετε ολοι πολυ βαρια, μη σκεφτομενοι την τιμη της συσκευης που σιγουρα θα ειναι ιδια με την παλια και ειναι απλα μια καταπληκτικη τιμη….ολα σας χαλανε πλεον……που καταντησαμε..

Solon

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι η Google έχει μαλώσει με τις microSD. Αν και δεν αναφέρεται πουθενά αν θα έχει το πιθανότερο από την μέχρι τώρα εμπειρία είναι πως δεν θα έχει. 16gb είναι πολύ λίγα για μένα. Αν όμως βγει και σε 32gb έκδοση ίσως και να το τσιμπήσω.

tsekboy

Πές τα ρε Αλέξανδρε..Τ ότι με τα μισά χρήματα το Ν4 έκανε τα ίδια με το i5 δεν παίζει ρόλο για κάποιους (δείτε dogfights στο utube).

Με 350ε δεν γίνεται να χει 3000mAh μπαταρία, ούτε καραμπινάτη κάμερα, ούτε να είναι καλύτερο απ αυτό που δίνει η LG για ναυαρχίδα της. Δεν είναι λογικό?

Δίνει σε όλους η Google το λογισμικό της δηλαδή, αλλά μετά βγάζει σούπερ ντούπερ κινητό με 350ε να πάνε όλοι άκλαυτοι?

Οκ,και μένα με χάλασε που δεν 8α έχει τη 13αρα του G2, αλλά τι σημαίνει? Οτι είναι μούφα το κινητό? Έχουμε τρελλαθεί τελείως που λεει κι ο κοντόπας.

Αποστόλης Ρόδος

Στα NEXUS αξίζει μόνο το stock android και η τιμή των συσκευών σε σχέση με αυτά που δίνει.

Harris

Όχι μονο το στοκ android αλλά και η ποιότητα κατασκευής του σε σχέση με τις πλαστικουρες των αλλων! Παντα για συσκευές της εποχής του έτσι γιατί το HTC one είναι πλέον το πιο ποιοτικό!

nickoskr

Αν έχει οθόνη σαν του Htc One και κάμερα S4 είναι για μένα το καλύτερο android smartphone που θα κυκλοφορήσει..! Και ας κοστίζει και 100 ευρώ παραπάνω απότι το 4άρι.! Αν ακολουθήσει τον προκάτοχο του και αυτά τα δύο είναι μάπα.. τότε δεν…..

tech21man

Το nexus ειναι ενδιαφερον για αυτο που ειναι, σε αυτους που το κυνηγανε. Καλα κυβικα κατω απο το καπο δηλαδη και google brand και τιμη…Τα υπολοιπα…Πραγματικα ακομη και σημερα δεν καταλαβαινω πως γινεται το g να μοιαζει σε εμπειρια τοσο καλυτερο απο το nexus 4, ειδικα στην οθονη χρωματα κτλ…για καμερα μη το συζητησω, κριμα ειναι.

Παντως οπως ειπε και καποιος, πλεον δεν προκαλει καν εντυπωση με τα τεχνικα χαρακτηριστικα αλλα με το συνδυασμο προς τιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.