Nexus 5, Τιμές σε Αμερική και Ιαπωνία

Εισαγωγέας smartphones στην Ιαπωνία ξεκίνησε από σήμερα τις προπαραγγελίες για το Nexus 5 16GB με τιμή 44,600 yen (340 ευρώ) και το Nexus 5 32GB με τιμή 49,800 yen (περίπου 380 ευρώ). Η εκτιμώμενη ημερομηνία διάθεσης σύμφωνα με τον εισαγωγέα είναι η 14η Νοεμβρίου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα εισάγει την αμερικάνικη έκδοση του Nexus 5 SIM free (σσ. μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε χώρα).

Σε ότι αφορά την Αμερική ακούγεται ότι εκεί το Nexus 5 16GB θα κοστίζει 299 δολάρια Αμερικής (περίπου 220 ευρώ) και το Nexus 5 32GB θα κοστίζει 349 δολάρια Αμερικής (περίπου 257 ευρώ). Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες ότι το μοντέλο 16GB θα ενσωματώνει μπαταρία 2300 mAh ενώ το μοντέλο με τα 32GB μπαταρία 3000 mAh.

Nexus 5 official, Nexus 5, Τιμές σε Αμερική και Ιαπωνία

Nexus 5 official, Nexus 5, Τιμές σε Αμερική και Ιαπωνία

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης

με αυτές τις τιμές των smartphones στο εξωτερικό δε θα έπρεπε να ξαναγοράσουμε τίποτα στην Ελλάδα…

Nio

Στην Αμερικη θες να πεις. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι αμερικανοι ειναι τοσο ευνοημενοι?

Βασίλειος

Super!!!

Όποιος έχει γνωστούς στο Αμέρικα, σώθηκαν!!

Μάκης

Και σε εμάς το λιγότερο 599 (έτσι για να βλέπουμε το 5 μπροστα και να μη μας φαίνονται πολλά!)

Nikos

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Θα είναι ξεκλείδωτο απο Αμεριική; Δηλαδή θα μπορεί να ξάδελφος μου να το στείλει σαν δώρο? Του δίνω και 250 ευρώ για τον κόπο του! Γιατί Ελλάδα κάτω απο 450 ευρώ δεν νομίζω να έρθει.

Darth

@Nio διαφορετική φορολογία και μόνο (κοινός έχουμε κράτος νταβατζή)

Αντώνης Μαρίνος

Παιδιά ο βασικός παράγοντας των χαμηλών τιμών στις μεγάλες αγορές (όπως ΗΠΑ) είναι τα volume discounts. Αλλιώς σου δίνει ο προμηθευτής 10 συσκευές, αλλιώς 1000, και αλλιώς 100.000. Σε άλλη τιμή, με άλλες παροχές, με άλλες ταχύτητες. Λογικό είναι εν μέρει, ασχέτως αν δεν μας αρέσει στην Ελλάδα. Βάλε και τους φόρους, βάλε και τα “καπέλα” της μικρής αγοράς (και άρα περιορισμένου ανταγωνισμού), και έχετε το αποτέλεσμα.

Τεςπα, το N5 θα είναι πιθανότατα το καινούριο μου κινητό, αν και εφόσον δεν πάρω κάποιον κινέζο σε αντικατάσταση του SGNex μου. Έτσι ώστε να δω και κάποια σημαντική διαφορά μέσα-έξω σε σχέση με το υπάρχον, και να “δικαιολογήσω” τα λεφτά που θα δώσω….

Ιωάννης

@Μάκης

Λογικά 470 θα έχει όπως και το προηγούμενο όταν ήρθε Ελλάδα…
Και πάλι βέβαια η διαφορά είναι μεγάλη…

Αν θυμάμαι καλά, η Google ακολουθεί την ίδια τιμολογιακή πολιτική για αγορά μέσω Play Store

Nio

Παραγγελια απο ebay το 32αρι κ σου ερχεται με λιγοτερο απο 400 ευρω..
Κ κατι αλλο. Γιατι τετοια διαφορα στις μπαταριες οι δυο εκδοσεις??? ΛΟγω τιμης?

jordan141

Ας περιμένουμε να δούμε πόσο παραπάνω θα αντέχει η έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία! Γιατι τωρα ειναι αρκετα μεγαλυτερη η τιμη !

Αντώνης Μαρίνος

Πάντως για 16GB διαφορά και σχεδόν 50% μεγαλύτερη μπαταρία, τα 30-40 ευρώ διαφοράς στην τιμή είναι λογική τιμή, ούτε αμελητέα ούτε τεράστια…χώρια που π.χ. τα 16GB θα είναι απολύτως απαραίτητα -και χωρίς εναλλακτική λύση- σε όποιον χρειάζεται το χώρο (και δεν θέλει να κουβαλάει OTG καλώδια)

Γιώργος

Φανταστικό φαίνεται και σε πολύ καλή τιμή!! Λατρεία τα nexus!!!!

Giorgos

Απλα πραγματα. Μαζευομαστε 20 ατομα που το θελουμε, βαζουμε εισητηρια για Αμερικη διά 20 και παει ενας να τα φερει! Αν γινουμε 30 τα “προπαραγγελνουμε” ολα απο εναν εμπορο και ζηταμε και εκπτωση για να βγαλουμε και τα εισητηρια!

HtcFun

@Giorgos
Δεν θα αφήσουν κάποιον να περάσει τον έλεγχο με 20-30 κινητά

Πάντος και εγώ θα ήθελα να το πάρω αυτό το κινητό.

teo

Δεν είναι ευνοιμενοι οι αμερικανοί εμείς είμαστε μα……

alexandros κ

μπορει να μας το στειλει καποιος γνωστος μας απο εκει?(αμερικη) και αν ναι πως?

dimitris

Παίδες υπάρχει τρόπος για αγορά από play store Αγγλίας στην τιμή που θα το δώσει η Google, δεν χρειάζεται να πάτε Αμερική…Πριν 20 μέρες πήρα το δικό μου N4 στις 200 λίρες, στη προσφορά που έδωσαν μέσα από store UK.Υπάρχει μέθοδος δηλαδή.

chris

στο αμερικα η τιμή που λέει είναι ΠΆΝΤΑ δίχως ΦΠΑ και ταχυδρομικά !!!!! Άρα μην τρελαινόσαστε

the great

Το θέμα είναι πόσο θα κανουν τα μεταφορικά για να έρθει μέχρι έδω;

Giorgos

Και απο play store καλη λυση ακουγεται. @Htcfun για ποιο λογο να μην περασεις αν εχεις 30 αποδειξεις;;;

Dimitris

25€ μεταφορικά παιδιά.

dim

@giorgos…θεωρείτε οτι κάνεις εμπόριο, άρα πρέπει να περάσει τελωνείο…..30 κινητά τί θα τα κάνεις για την πάρτυ σου…πόσα δώρα θα δώσεις….άσε που πέρα από το τελωνείο έχει και πρόστιμο για παράνομη εισαγωγή (αν δεν τους τα δηλώσεις κατά την είσοδο….που σε αυτή την περίπτωση μπορούν να σε πάνε μέσα για λαθρεμπόριο….κι ας έχεις αποδείξεις)

nikos

Αν το πάρω από Αμερική,θα έχει Ελληνικό μενού?

ziarkas

Παιδιά δώστε εμένα τα λεφτά να τα φέρω και το κανονιζω.Δική μου ευθύνη.
(Και αν με ξαναδειτε..) :p

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Η LG εχει χαμηλοτερη τιμολογιακη στρατηγικη. Πιστευω στα 499 περιπου θα ερθει. Εδω το G2 εχει 599…δεν γινεται να εχει την ιδια τιμη και το ΝΕΧUS…

kwstas13

@Nikos ναι εχει ελληνικο μενου τα παντα μονο διαφορετικη εξοδο (προοριζεται για αμερικανικου τυπου πριζες,η ταση ειναι οκ δεν εχεις θεμα σε Ελλαδα,δεν θα καει το κινητο)στο φορτιστη εχει αλλα στο δικο μου nexus 4 εγραφε στο κουτι πως προοριζεται για χρηση και στις ευρωπαικες χωρες. Ειναι ιδιο με τα ευρωπαικα μοντελα και ειναι μια χαρα μονο ο φορτιστης διαφερει τιποτα αλλο!μην το σκεφτεσαι το εχω 3 μηνες τωρα το nexus και δεν το αλλαζω για κανενα λογο!

Dimitris46

Σχετικά με της τιμες να πω ότι το ΦΠΑ στην Αμερική είναι 9 τοις εκατό.

Νίκο όλα τα android έχουν ελληνικό μενού εγώ πήρα από Αμερική το Google nexus 2 και έχει ελληνικό μενού

Pit

Αντικατέστησα το Galaxy Nexus μου με Nexus 4 πριν 1 εβδομάδα (από σπόντα καθώς ήμουν κολλημένος με το Gnex και δε σκόπευα να το αλλάξω). Θεωρούσα ότι δε θα μπορούσε να είναι σημαντική η αναβάθμιση. Και όμως. Με ακριβώς τα ίδια apps και services (Καμιά 170αρια user apps) το Nexus4 δεν καταλαβαίνει τίποτα ενώ το Gnex αγκομαχούσε σε πολλές περιπτώσεις. Είναι τόσο δυνατό το κινητό που ακόμα και το Google Now τρέχει σφαίρα (σε όλα του). Πέρα από την ταχύτητα μεγάλο θετικό σε σχέση πάντα με το Gnex η ανταπόκριση της οθόνης αφής. Απλά τέλεια. Θέλω να καταλήξω ότι η LG έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω ότι δε θα κάνει και με το 5. Τα Nexus είναι το απόλυτο Value for money και οποιαδήποτε σκέψη για αγορά καινούριου κινητού καλό είναι να ξεκινά από εκεί.

Αντώνης Μαρίνος

Κώστα, όπως έχεις ίσως καταλάβει, πάω καρφί για το N5…άκουσα χθες φήμη ότι έχει “κλειδώσει” η τιμή στην Ελλάδα κάτω από τα 300€ για το “μικρό”…και άρα λογικά -υποθέτω εγώ- το “μεγάλο” θα παίξει γύρω στα 350€. Μπορείς να κουνήσεις λίγο τις “κεραίες” σου και να μας επιβεβαιώσεις/διαψεύσεις την παραπάνω φήμη ? Είναι άκρως ενδιαφέρουσα για μένα, για να μην κάνω κίνηση για κάποιον premium κινέζο 😉

Δημήτρης

Δε φταίει σε τόσο μεγάλο βαθμό το ΦΠΑ, μεμονωμένα,για τη χαμηλή τιμή στην Αμερική! Είναι θέμα μικρότερης προστιθέμενης αξίας, δηλαδή για να φθάσει το προϊόν σε ένα σημείο πώλησης στην Αμερική, απαιτούνται λιγότερα χρήματα σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο πώλησης στη Ελλάδα. Φαίνεται και στη τελική τιμή πώλησης του, προφανώς. Αυτό συμβαίνει, διότι η Αμερική είναι μια απ’τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραγωγές, στο κόσμο. Επιπλέον, google και motorola είναι Αμερικάνικες εταιρείες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.