Nexus 6 concept με Android 4.5 Lollypop [video]

Στο μυαλό των επισκεπτών της ιστοσελίδας 91mobiles.com υπάρχει ένα Nexus 6 με κυρτή οθόνη 5.2 ιντσών Full HD, τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm 3GHz, κάμερα 13 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4K και ενσωματωμένη μνήμη έως και 128GB. Πρόκειται για ένα concept που δημιουργήθηκε από τα σχόλια των επισκεπτών και δείχνει ενδιαφέρον.

Nexus 6 concept video, Nexus 6 concept με Android 4.5 Lollypop [video]

Nexus 6 concept video, Nexus 6 concept με Android 4.5 Lollypop [video]

Nexus 6 concept video, Nexus 6 concept με Android 4.5 Lollypop [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

δεν εχω αποψηγια το nexus6 αλαλ το 5 που αγορασα προχθεσ ειναι καταπληκτικο το μονο android που δεν λαγκαρει δεν εχω συναντησει αλλο !!! και απο iphone 5 αγορασα nexus 5 μονο για αυτο το λογο και ειναι και τα 2 υπεροχα για να μην αναφερω οτι το στοκ vanilla android 4,4,2 ειναι παρα πολυ κοντα στο ios που ειναι το απολυτο λειτουργικο για μενα !

forneverarrow

Αρχίσαμε νέες μόδες τώρα… μετά από την πατνοφλοποίηση των smartphones στις ίντσες τώρα θα φάμε στη μάπα και τις κυρτές οθόνες? Άρχισαν όλοι να παρουσιάζουν και από ένα τέτοιο μοντέλο…

ageor

Καλά τα λέει.
Αλλά, γιατί στα concept κάνουν πάντα λάθος την κυρτότητα;;

petros

οι κυρτές οθόνες έχουν νόημα μόνο σε τεράστιες οθόνες >60 ίντσες.¨οταν γυρνάς το κεφάλι στις άκρες της οθόνης η κυρτότητα βοηθάει στην εστίαση.Για κινητό η κυρτή οθόνη είναι μεγάλη καγκουριά και κλασικό marketing για μια τεχνολογία χωρίς νόημα

tomtik

Νεξους 66, δεν κυκλοφόρησε μια φήμη ότι ίσως σταματήσει τις νεξους συσκευές και περάσει μόνο σε GPE συσκευές από άλλους κατασκευαστές;

ΠΑΝΟΣ

JIMO +1.ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΟΣ NEXUS 5 ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΧΟΣ IPHONE 4S.

thorgoth

Χάθηκε να φτιάξουν μια αναβαθμισμένη έκδοση του nexus s που και αυτό είχε κυρτή σχετικά οθόνη;;;;

Nikolakis

τα τετραπυρινα πανε περιπατο πλεον, θα κοστιζουν σε λιγο 200ευρω,
Οσο Για τον φιλο Jimo, ειναι λογικο το nexus 5 να πηγαινει σφαιρα τελειως αφου ειναι γυμνο!!! δεν εχει τιποτα πανω του, εγω που εχω το G2 εδω και ενα μηνα και πιο πριν το S4, και τα δυο κινητα τις ιδιες επιδοσεις εχουν, δεν βλεπεις διαφορα, τωρα για το iphone 5,οκ ειναι πολυ καλο, αν και το ioς 7εχεο αρκετα κολληματα μιας και εχω το ipad4. θελει πολλες αναβαθμισεις και αυτο

Alexandros Vourlakos

ανετα το πιο ποθητο τηλεφωνο αν βγει περιπου ετσι, απλα 128 γκιγκα εσωτερικη και κυρτη οθονη σημαινει πως θα κοστιζει 4ψηφιο νουμερο σχεδον…

Nikolakis

αλλα φιλε Jimo, απο οθονη μπαταρια και καμερα το nexus5,,,,,,,,υστερει σε συγκριση με τον ανταγωνισμο!!

Panos7GR

@Nikolakis: Βασικά τα Nexus δεν είναι ποζερο-κινητά, γι αυτό υστερούν κυρίως σε κάμερα και μετά σε οθόνη. Η μπαταρία ήταν λάθος εξ αρχής με τόση λίγη χωρητικότητα και είναι μεγάλο λάθος! Αλλά τα Nexus υπερτερούν σε άλλα πιο ουσιαστικά τιμή, software, official υποστήριξης από Google και την τεράστια unofficial από την Κοινότητα!!! Μπορεί να μην τα πάει καλά σε.μπαταρία, αλλά υπάρχουν ήδη χακιες για αισθητή βελτίωση. Μπορεί η οθόνη να μην είναι η τέλεια, υπάρχουν επίσης χακιες που την βελτιώνουν. Επιπλέον κάθε εφαρμογή Android χτίζεται πάνω σε Nexus, οπότε λογικοτερο ακούγεται ότι όλες λειτουργούν νορμάλ σε αυτό σε σχέση με κάποια.bugs που πετάνε σε άλλα smartphones.

Μια σημείωση: Τα Nexus πλέον δεν τρέχουν Stock (ή Vanilla) Android (καθαρό Android). Από το Nexus 5 κι έπειτα τρέχουν μια Google based ROM. Για καθαρό Android δείτε μια AOSP ROM! (Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά περιέχει τα πολύ πολύ βασικά)

Nikolakis

Εντάξει αυτο λεω φιλε Panos7gr, απλως δεν καθομαι να τα αναλυω ολα αυτα,,
ΜΙλαμε για τον μεσο όρο χρηστων τωρα,και στο κατω κατω τι εφαρμογες θα τρεξει κανεις που θα κανει το κινητο τοσο αδυναμο και πρεπει ολο να περιμενεις να χακαρονται ολα..
Και αφου αγοραζεις κατι, δε το αγοραζεις για να περιμενει κανεις τα χακ απο developers κλπ..
Οποιος θελει να κανει κατιπεριπλοκο το κανει στον υπολογιστη, δε θα ταλαιπωρηθει τωρα πανω στο οποιο κινητο.
Βεβαια, ολη η υποστηριξη αυτη που εχει το Nexus ειναι πολυ θετικο, αλλα αν ηταν τοσο βασικο θα ειχαν ολοι nexus. δεν το μειωνω σαν συσκευη, ειναι πολυ καλη και η τιμη της η καλυτερη απολες. εξω εχει 250δολαρια νομιζω??

theo

@Nikolakis τα nexus είναι developer phones. έρχεται με ένα λειτουργικό χωρίς καμια βετίωση για την συσκευή. γιαυτό τα κάνεις όλα εσύ. γιαυτό δεν έχει καλη μπαταρία/κάμερα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ. είναι developer phone. να πάρεις και να παίξεις μαζι τους. εκεί απυθύνονται. οποτε αγοράζεις nexus και περιμένουν να παίξεις μαζί του. γιαυτό σου δίνει ξεκλείδωτο bootloader σε αντίθεση με τους άλλους όλους… αυτή είναι η ουσία του nexus

Nikolakis

Theo, οκ για τη καμερα, αλλα για τη μπαταρια?? δεν μπορω εγω να το εξηγησω αυτο, αλλα ειναι κορυφη στη τιμη που το πουλανε στην Αμερικη ομως, 250δολαρια, ειναι οτι καλυτερο, Συμφωνω παντως σε ολα τα αλλα που λες, ειναι για προγραμματιστες κλπ.
Θεωρω χαζο επισης να το ζητανε με κυρτες οθονες κλπ….
Οπως ειπαμε ανηκει σε αλλη κατηγορια……..
Επειδη σε βρισκω γνωστη, εχεις καμια λυση να βαλω το 4.4 στο g2? να με παραπεμπψεις σε καποια σελιδα??

theo

@Nikolakis η μπαταρία είναι αρκετή να σε βγάλει μια μέρα χρήσης αποτι διαβάζω. δεν είναι ότι καλύτερο αλλά είναι αξιοπρπή. μεγαλύτερη μπαταρία περισσότερο κόστος. για φθηνό κινητό μια χαρά η μπαταρία. για το g2 τώρα θέλεις root και πιθανότατα unlock bootloader για να ¨πέξεις¨ με το κινητό.
ιδού η βίβλος:
https://forum.xda-developers.com/lg-g2
σ’αυτό το forum θα βρεις τα πάντα. βρες το rom που θέλεις με βάση το μοντέλλο του κινητου (για κινητές εταιρείες αμερική έχει διαφορετικά μοντέλλα). κάτσε διάβασε στο q&a ή στο general tutorial πως να το κάνεις root και να βάλεις recovery και μετά βάζεις rom. δεν ασχολήθηκα με το κινητό δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται μιας και κάθε κινητό έχει διαφορετικό τρόπο να το κάνεις. για τα 4.4 android ψάξε για aosp h cyanogen mod h aokp roms.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ δίαβασε πρώτα όλες τις οδηγίες πως θα τα κάνεις, έλεξε ότι τα drvers στον υπολογιστή σου δουλεύουν σίγουρα και μετά άρχισε να κάνεις ότι σου λέει για να μην έχεις πρόβληματα. καλό παιχνίδη

theo

*παιχνίδι

Nikolakis

Theo, σε ευχαριστω παρα πολυ ρε φιλε για τη βοηθεια σου, ειλικρινα!!! Θα κανω μια προσπαθεια, οχι οτι ειναι αναγκη,αλλα ξερεις τωρα, αν δεν πειραξεις κατι δεν ησυχαζει κανεις..χαχαχα

theo

@nikolakis επίσης ψάξε για xposed framework που μέσω αυυτού δουλεύει το gravitybox kai xblast, και πολλά άλλα Modules. αυτά τα δύο όμως έχουν παρα πολλές επιλογές για να κάνει customize το android σου.

Nick77

Νομιζω πως θα μπορουσαν να το κανουν και καλυτερο..!
Φιλτατε Κωστα Βλαχακη,η οποιος αλλος φιλος techblogger γνωριζει και συγνωμη για το off topic, αλλα ενας φιλος μου πηγαινει Κινα και σκεφτομαι να μου φερει ενα smartphone. Ξερετε να μου προτεινετε 2-3 πραγματικα αξιολογες και ποιοτικες συσκευες μεχρι 250-300 ευρω? Σας ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το ασχετο του πραγματος!

ageor

Η ντιζαϊνιά είναι η μισή μόνο ιστορία στην κυρτή συσκευή. Όλη η συσκευή χρειάζεται να είναι κυρτή και η οθόνη κοίλη στο στο πλάτος, όχι στο ύψος, Ώστε να μπαίνει σε τσέπη παντελονιού χωρίς να ζορίζεται…

30filla

καλό το concept αλλά:
α) δε θα λεγόταν nexus 6 αλλά nexus 5 2014 (βλ nexus 7)
β) δε θα συνεχιστεί η γραμμή nexus από την Google. Θα βγάλει ό,τι μοντέλα είναι στα σχέδια και πλέον θα κυκλοφορούν μόνο οι Google Play editions συσκευων από τους συνεργάτες OEMs.
Η κατάργηση της γραμμής nexus και η πώληση της Motorola Mobile ήταν αιτήματα των OEMs που έβλεπαν την Google να κατεβαίνει επιθετικά στο hardware και ειδικά της Samsung.
Η Google προτιμά να διατηρήσει το στέμμα του software παρά να χαλάσει τις σχέσεις της με τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές και να αρχίσουν τους πειραματισμού με δικά τους λειτουργικά (βλ tizen).
Η Google απομακρύνεται από το hardware στα mobiles αλλά για πρώτη φορά επενέβη στο customisation του λειτουργικού της, ζητώντας από την Samsung να φέρει το Magazine UI (αντικαταστάτη του TouchWiz) πιο κοντά στην αντίληψή της για το Android. Δεν αποκλείεται στη συμφωνία Google – Samsung να υπάρχουν και όροι για το tizen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.