Nexus 6P: Λύθηκε το πρόβλημα του bootloop, αλλά σε βάρος της απόδοσης

Nexus 6P bootloop, Nexus 6P: Λύθηκε το πρόβλημα του bootloop, αλλά σε βάρος της απόδοσης

Πέρσι υπήρξαν αρκετές αναφορές από κατόχους του Nexus 6P ότι τα κινητά τους έμειναν κολλημένα σε bootloop και ουσιαστικά αχρηστεύτηκαν. Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει δώσει κάποια λύση, ούτε και η Huawei.

Αυτό που έκανε η Google ήταν να ζητήσει από τους κατόχους του Nexus 6P, να πάνε τη συσκευή τους πίσω για αλλαγή. Όσοι όμως ήταν εκτός εγγύησης ή δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν την αλλαγή, ουσιαστικά έμειναν με μια άχρηστη συσκευή στα χέρια.

Τελικά την λύση έρχεται να δώσουν τα μέλη του XDA: XCnathan32 και rchtk. Ωστόσο, η λύση αυτή έχει ένα κόστος και αυτό επηρεάζει την απόδοση, καθώς ουσιαστικά απενεργοποιεί 4 πυρήνες από τον Snapdragon 810. Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά σε πιο απαιτητικά apps, θα παρατηρείται κάποιο lag.

Μέχρι στιγμής οι αναφορές των χρηστών λένε ότι η λύση δούλεψε και τα bricked Nexus 6P, είναι και πάλι λειτουργικά.

Οι σχετικές οδηγίες για το πως να διορθωθεί το πρόβλημα βρίσκονται στο XDA forum.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος®

Ημίμετρο, όπως και στην περίπτωση του LG G4 (κι εκεί δόθηκε η αντίστοιχη λύση, η απενεργοποίηση των 2 πιο γρήγορων από τους 6 συνολικά πυρήνες).
Οι εταιρείες οφείλουν να αποζημιώνουν πλήρως τους πελάτες που δε φταίνε σε τίποτα να σκάνε λεφτά που μάζεψαν με ιδρώτα για να αγοράσουν ένα κινητό για να κάνουν τη δουλειά τους, κι αίφνης με υπαιτιότητα του κατασκευαστή να μένουν χωρίς συσκευή.

Μάκης

Έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος Πάνος!
Όταν βγάζεις από την τσέπη σου με κόπο ποσά της τάξεως από 400€ έως και 1000€ (μιας και μιλάμε για ναυαρχίδες) δεν χωράει ούτε καν σαν σκέψη ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ του τύπου που προτείνουν τα παιδιά XDA: XCnathan32 και rchtk.

Καλός η κακός λοιπόν είτε είσαι μέσα στην εγγύηση είτε όχι, και εφόσον είναι εξακριβωμένο 100% ότι το πρόβλημα είναι καθαρά του κατασκευαστή, τότε με το που θα πάθει το smartphone σου bootloop δικαιούται επιτόπου αντικατάσταση με καινούρια συσκευή η όλα τα χρήματα σου πίσω!! Εγώ ξέρω ότι είναι το σωστό και δίκαιο……………

bezilys

Θα συμφωνήσω με εσάς δεν είναι κατάσταση αυτή επίσης γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν κινητά από τις συγκεκριμένες εταιρίες αφού ξέρουν τι προβλήματα μπορεί να έχουν…

Vai

Να υπενθυμίσουμε μονάχα ότι πρόκειται για το 6P που κατασκευαστής ήταν η Huawei και όχι η LG που είναι διάσημη πλέον για τέτοια προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.