Όλα τα Nexus smartphones δοκιμάζονται μαζί σε video

Το Android OS είχε ξεκινήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν κυκλοφόρησε το Nexus One (κατασκευής HTC). Στην σκιά του πολύ επιτυχημένου Motorola Droid, το Nexus One διέθετε single-core επεξεργαστή Scorpion στο 1GHz με 512MB RAM. Μετά από αυτό έφτασε το Nexus S, το Samsung Galaxy Nexus, το Nexus 4 και πρόσφατα το Nexus 5.

Σε διάστημα τεσσάρων χρόνων περάσαμε από μία απλή single-core Scorpion CPU σε ένα quad-core επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 με συχνότητα λειτουργίας 2.2GHz και 2GB RAM.

Εκτός από το να κάνει τα πράγματα ευκολότερα και πιο απλά, η τεχνολογία υποτίθεται ότι πρέπει να μας βοηθάει και στην εξοικονόμηση χρόνου. Και αν και μιλάμε για μερικά μόλις δευτερόλεπτα, αν τα βάλεις όλα μαζί, μετράνε αρκετά. Στο παρακάτω video, όλες οι συσκευές Nexus έχουν ευθυγραμμιστεί και ο χρήστης δοκιμάζει πόσο γρήγορα εκκινούν οι συσκευές και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτώσει ένα παιχνίδι σαν το Temple Run 2. Στην δοκιμή με την εκκίνηση, παρατηρούμε τα Nexus 4 και 5 να πηγαίνουν μαζί και τις υπόλοιπες συσκευές να ακολουθούν, με το Nexus One να αργεί περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Στο Temple Run 2, παρόλο που η ανάλυση είναι σημαντικά υψηλότερη στο Nexus 5 (1920×1080 pixels) παρατηρούμε ότι το παιχνίδι φορτώνει αμέσως, με το Nexus 4 να ακολουθεί και κατόπιν τα Galaxy Nexus, Nexus S και Nexus One. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αρκετά απαιτητικό τόσο σε επεξεργαστική ισχύ, όσο και στα γραφικά. Το πιο σύγχρονο Nexus φόρτωσε το παιχνίδι 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το Nexus 4 ενώ το Nexus One χρειάστηκε 25 δευτερόλεπτα επιπλέον από το Nexus 5 για να το φορτώσει.

Στην δοκιμή με το άνοιγμα της ιστοσελίδας, μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο ομαλότερη είναι η κίνηση pinch-to-zoom στα νεότερα μοντέλα σε σχέση με το Nexus One.

Nexus smartphones legacy, Όλα τα Nexus smartphones δοκιμάζονται μαζί σε video

Nexus smartphones legacy, Όλα τα Nexus smartphones δοκιμάζονται μαζί σε video

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Το Nexus One είναι πραγματηκά αργό

Giorgos

@Θανος που να δεις πως θα ειναι το Nexus 5 διπλα στο Nexus 10!!! (οταν και αν με το καλο σε καμια 4 χρονακια)

Αν το galaxy nexus δεν κοστιζε 300+ ευρω θα το προτιμουσα εναντι του note που αγορασα πριν λιγο καιρο. Φοβερο design..

Δημητρης

Το οτι το παιχνιδι αργει στο 4 συγκριτικα με το 5 λετε να οφειλεται και στο οτι ακομη το πρωην νεξους δε τρεχει ακομη επισημα την 4.4? Ή απλα ειναι θεμα επεξεργαστη πλεον;;

Αλέξανδρος Σ.

@ Δημήτρης, καθαρά θέμα επεξεργαστή, ο snapdragon 800 είναι τέρας, ειδικά μπροστά στον s4 pro

arg

amazing !

Αγαπάμε nexus !!

Δημήτριος

@Δημητρης + @Αλέξανδρος Σ. θεμα Gpu Andreno 320 vs Andreno 330 ειναι…!! Ο επεξεργαστης για τις λειτουργιες του λειτουργικου ειναι υπεραρκετος μιας και μονο στο παιχνιδι φανηκε η διαφορα..!!

mimbos

galaxy nexus 4ever! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.