Nintendo Switch: Κατηγορείται για παραβίαση πατέντας της Gamevice

Nintendo Switch Gamevice πατέντα, Nintendo Switch: Κατηγορείται για παραβίαση πατέντας της Gamevice

Αγωγή εναντίον της Nintendo υπέβαλε η εταιρεία Gamevice, ισχυριζόμενη ότι ο σχεδιασμός του Nintendo Switch είναι παρόμοιος με των δικών της προϊόντων και ότι παραβιάζει τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που η ίδια έχει κατοχυρώσει.

Το 2015, η Gamevice έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Συνδυασμός υπολογιστή και χειριστηρίου παιχνιδιών με εύκαμπτη γέφυρα”, το οποίο αποτελείται από μια υπολογιστική συσκευή συνδεδεμένη με ένα ζεύγος χειριστηρίων σε κάθε πλευρά της. Στην καταγγελία της, η Gamevice αναφέρει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ισχυρίζεται ότι η Nintendo παραβιάζει την πατέντα της και ζητά από το δικαστήριο να σταματήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις της συσκευής και να της αποδώσει αποζημιώσεις.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το δικαστήριο θα επιτρέψει τη συνέχιση της αγωγής, καθώς όπως επισημαίνουν διάφορα δημοσιεύματα, τα χειριστήρια του Switch δεν ενώνονται από την περιβόητη “εύκαμπτη γέφυρα”.

Nintendo Switch Gamevice πατέντα, Nintendo Switch: Κατηγορείται για παραβίαση πατέντας της Gamevice

Η Gamevice αρχικά ήταν γνωστή ως κατασκευάστρια tablet και ονομαζόταν Wikipad. Το 2012 εισήγαγε ένα gaming tablet, το οποίο περιείχε αποσπώμενο χειριστήριο. Αρχικά η συσκευή είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2012, αλλά εν τέλει τελευταία στιγμή η κυκλοφορία μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο 2013.

Από τότε, η εταιρeία μετονομάστηκε σε Gamevice και έχει δημιουργήσει τα δικά της gamepads για συσκευές της Apple, με τα πιο πρόσφατα τον Ιανουάριο του 2017.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Gaming Nintendo Nintendo Switch

Nintendo Switch: Παρουσιάζει το Year in Review 2022 – Δείτε τι παίξατε περισσότερο

Ήταν μια υπέροχη χρονιά για το gaming, είτε περάσατε χρόνο με χαλαρωτικές επιλογές είτε παλεύατε απέναντι σε ομάδες εχθρών, παίξατε πολλά παιχνίδια στο σύστημα Nintendo Switch™.

Games Nintendo Switch PlayStation 4 PlayStation 5

Marvel’s Midnight Suns: Νέο trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας από την Firaxis Game

Στη δημοσιότητα δόθηκε κατά την διάρκεια τού Game Fest Festival ένα νέο trailer για το Marvel’s Midnight Suns.