Nokia 2: Έρχεται νέα super-budget πρόταση από την HMD;

nokia 2 geekbench specs, Nokia 2: Έρχεται νέα super-budget πρόταση από την HMD;

Η Nokia έχει επιστρέψει για τα καλά στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, με τις υπάρχουσες προτάσεις της να σημειώνουν αρκετά ικανοποιητικές πωλήσεις. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία για την κυκλοφορία μιας ναυαρχίδας, του Nokia 8.

Ενώ οι περισσότερες ενδείξεις θέλουν την Φινλανδική εταιρεία (μαζί με την HMD) να παρουσιάζει το high-end κινητό μέσα στον Αύγουστο, φαίνεται πως υπάρχει άλλη μια συσκευή που θα κάνει την εμφάνιση της σύντομα και θα απευθύνεται με την σειρά της σε ένα νέο μερίδιο αγοράς.

Μέχρι στιγμής, τα διαθέσιμα Nokia smartphones κυμαίνονται σε εύρη τιμών κάτω των 200 (Nokia 3) και 300 ευρώ (Nokia 5, Nokia 6). Προφανώς, το φημολογούμενο Nokia 8 θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ. Υπάρχει όμως άλλη μια συσκευή στα άμεσα πλάνα των HMD και Nokia για εκείνους τους χρήστες που θέλουν ένα πολύ οικονομικό Android smartphone για την επιτέλεση βασικών λειτουργιών. Ο λόγος για ένα super-budget Nokia κινητό που έκανε την εμφάνιση του στο Geekbench με κωδική ονομασία “Unknown Heart”. Η HMD έχει χρησιμοποιήσει ξανά τον όρο “Heart” για τα προηγούμενα κινητά με το logo της θρυλικής Φινλανδικής εταιρείας, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα η νέα συσκευή θα είναι το Nokia 2.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν εντυπωσιάζουν. Στο εσωτερικό του κρύβεται ο τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 212 χρονισμένος στα 1.27 GHz και συνοδευόμενος από 1 GB μνήμη RAM, ενώ η έκδοση του Android με την οποία θα λειτουργεί η συσκευή είναι το 7.1.1 Nougat. Αν η τιμή του Nokia 2 είναι κοντά στα 100 ευρώ, τότε τα χαρακτηριστικά δικαιολογούνται απόλυτα, με την συγκεκριμένη επιλογή να είναι η επικρατέστερη για κάποιον που θέλει ένα αρκετά φθηνό και ταυτόχρονα ποιοτικό κινητό.

Αν οι φήμες για τα Nokia 2 και 8 αληθεύουν, τότε μέσα σε λίγους μήνες η Nokia θα έχει εξαπλωθεί σε όλες τιμολογιακές κατηγορίες της αγοράς των smartphones. Οι συσκευές της έχουν αφήσει ικανοποιημένο το τεχνολογικό κοινό, κάτι που σημαίνει πως η επιστροφή της στον χώρο φαίνεται να στέφεται με επιτυχία. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα γνωρίζουμε τα πλάνα της εταιρείας τόσο για ένα high-end εκπρόσωπο, όσο και για μια low-budget πρόταση για τους απλούς χρήστες / καταναλωτές. Μένει να δούμε πως θα κυμανθεί η πορεία τους στην αγορά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Τι εμπειρία θα έχει ένας χρήστης που θα θελήσει να πάρει μια συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικά και από ένα μεγάλο όνομα..

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το Android προσπαθεί ακόμα να αποβάλει το κακό όνομα.

Blats

Αν η τιμή του ειναι κάτω από τα 100€ θα ειναι καλή επιλογή για άτομα που δεν τους αρέσουν τα Feature phones και που γνωρίζουν τα πολυ βασικά για τα smartphones!

kapoios

Πάντως το design του είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα νέα Nokia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.