Nokia 3: Ιδιαίτερα ανθεκτικό σε γρατζουνιές και λύγισμα

Nokia 3 τεστ αντοχής, Nokia 3: Ιδιαίτερα ανθεκτικό σε γρατζουνιές και λύγισμα

Ιδιαίτερα ανθεκτικό αποδείχτηκε το Nokia 3 σε γρατζουνιές και λύγισμα για smartphone της κατηγορίας του, όμως ο φακός της κάμερας φαίνεται θα δυσκολέψει μερικούς.

Το Nokia 3 ανήκει στα οικονομικά μοντέλα της HMD Global, αλλά φαίνεται ότι εν τέλει αποδίδει καλά παρά την πλαστική του πλάτη, καθώς το μεταλλικό του πλαίσιο του επιτρέπει να παραμένει άκαμπτο.

Το τεστ αντοχής διεξήγαγε το JerryRigEverything, όπου ήδη είχε μεγάλες προσδοκίες καθώς όπως δήλωσε τα Nokia είναι από τα πιο ανθεκτικά κινητά που έχει δοκιμάσει.

Στο scratch test της οθόνης, το Nokia 3 έφτασε στο επίπεδο 6 το οποίο είναι αρκετά υψηλό για οικονομικό smartphone και δείχνει ότι η οθόνη διαθέτει tempered glass. Ο φακός της μπροστινής κάμερας, επειδή είναι προστατευμένος από το tempered glass δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Το ακούστικο όμως δεν προστατεύτεται από μέταλλο. Η πλάτη είναι από πλαστικό οπότε χαράκτηκε πολύ εύκολα. Από πλαστικό όμως προστατεύεται και ο φακός της κάμερας, που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς χαράζεται ιδιαίτερα εύκολα, κάτι που δεν θα ήταν ότι πιο βολικό.

Τα πλήκτρα στο πλάι επειδή εντάσσονται στο μεταλλικό πλαίσιο και είναι κι αυτά μεταλλικά, επέδειξαν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα. Για τον λόγο αυτό το JerryRigEverything επαίνεσε τη Nokia καθώς παρά το γεγονός ότι το μοντέλο είναι οικονομικό δεν επέλεξε πλαστικό.

Η IPS οθόνη, ύστερα από κάψιμο 10 δευτερολέπτων αν και μαύρισε επανήλθε. Τέλος, στο λύγισμα το Nokia 3 λύγισε ελάχιστα, όμως συνέχισε να δουλεύει κανονικά. Αν αναλογιστούμε ότι πολλά ακριβότερα smartphones δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά, σίγουρα αξίζουν έξτρα πόντοι σε αυτή την οικονομική συσκευή.

Το Nokia 3 έρχεται με IPS LCD οθόνη 5 ιντσών (1280 x 720), MediaTek MT6737 επεξεργαστή, RAM στα 2GB και αποθηκευτικό χώρο στα 16GB. Η κάμερα στην πλάτη και η μπροστινή κάμερα έχουν αισθητήρες ανάλυσης 8MP.

Για λειτουργικό φορά το Android 7.0 Nougat και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2630mAh. Κοστίζει περίπου 160 ευρώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Μπράβο ρε νοκια θύμισε μας τι παλιές κινηταρες σου που με το νοκια 3310 το κλωτσαγες το πεταγες στον τοίχο σου έπεφτε από δέκα μέτρα και δεν παθαινε τίποτα όχι σαν τα πιο πολλά τωρινα με το γυαλί που αν πέσει και από δέκα εκατοστά σπάει όλη η οθόνη και το πίσω μόνο με θήκη γλυτωνει και επειδή το έχω δει από κοντά η οθόνη είναι όντως αντιχαρακτικη γιατί την εξυσα με κάτι κλειδιά που είχα επάνω μου και δεν έπαθε τίποτα τώρα από επιδόσεις μέτρια πράγματα αλλά για τα βασικά είναι μια χαρά εξαλου στα 159 δεν έχουμε και τρελές απαιτησεις

bezilys

Πεταμένα λεφτά

manosz

Ναι πεταμένα..κάτσε να σκάσω 1100€ για το νοτε να πιάσουν τόπο χαχαχαχαχαχαχα..

Bill K.

Μπραβο στην nokia!!!

bezilys

@manosz εσύ δηλαδή η μαύρο ή άσπρο δεν υπάρχουν αλλά χρώματα!!?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.