Nokia 5800 XpressMusic, Το πρώτο κινητό με S60 5th Edition

, Nokia 5800 XpressMusic, Το πρώτο κινητό με S60 5th EditionΤο πρώτο κινητό που ενσωματώνει τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Symbian S60 5th Edition είναι το Nokia 5800 XpressMusic. Με το S60 5th Edition ο χρήστης αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της οθόνης αφής αποκτώντας πρωτόγνωρες εμπειρίες. Για παράδειγμα αν έχετε μια εισερχόμενη κλήση και θέλετε να την απορρίψετε θα περιστρέφετε απλά το κινητό σας, ενώ και τα παιχνίδια πλέον θα έχουν τον αέρα του iPhone.

Για πρώτη φορά η πλατφόρμα Symbian συνεργάζεται με την τεχνολογία αισθητήρων των μοντέλων με οθόνη αφής προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς εφαρμογών να αναπτύξουν μοναδικά applications. Στον τομέα του Web browsing, η 5th Edition υποστηρίζει το Adobe Flash Lite 3 και φυσικά το scrolling στις σελίδες με πενάκι ή το δάχτυλο. Στον τομέα των Multimedia εφαρμογών, στην έκδοση 5th Edition έχουμε πλέον περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο.

Το Symbian S60 5th Edition ανοίγει τις πόρτες του στην Κοινότητα του Ανοιχτού Λογισμικού (Open Source) επιτρέποντας για πρώτη φορά τη δημιουργία εφαρμογών σε Open C++ για κινητά με εύκολη μετάβαση των εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί ήδη σε πλατφόρμες Linux ή άλλες.

, Nokia 5800 XpressMusic, Το πρώτο κινητό με S60 5th Edition

Nokia 5800 XpressMusic
Το Nokia 5800 XpressMusic είναι το πρώτο κινητό που βασίστηκε στο Symbian S60 5th Edition. Το κινητό ενσωματώνει οθόνη αφής 3,2 ιντσών ανάλυσης 360×640 pixels, Wi-Fi, 3,2Megapixel κάμερα, δέκτη GPS και έρχεται με κάρτα μνήμης 8GB αλλά και έξοδο 3,5mm για ακουστικά.

Βίντεο από την επίσημη παρουσίαση στο Λονδίνο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostask11

καιρός ήταν να βγάλει και η Nokia ένα κινητό με οθόνη αφής.ΠΛΗΡΗΣ εννοώ…
Πάντως δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε…πραγματικά…δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο…
θα μπορούσε να του βάλει 8mp, τίποτα 3D accelerators, καμία ενσωματωμένη μνήμη 8GB… κάτι δηλαδή που να το κάνει πιο ρε παιδί μου, ιδιαίτερο…

qwe

Ναι και μετά θα το πουλούσε στην προνομιακή τιμή των 900€!
Δηλαδή αυτά που έχει δεν σου φτάνουν?
Είναι πλήρες το κινητό!

Κώστας

Πάντως φαίνεται ενδιαφέρον κινητό αλλά νομίζω πως το samsung omnia είναι καλύτερο αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη…

Gogo

Ναι αλλά πολύ ακριβότερο το Omnia! Και Windows, είτε αυτό το θεωρεί κάποιος καλό είτε κακό…

vicky

mipws 3erei kapoios omws pote epitelous 8a kukloforisei???

euxaristw polu!!!

Giorgos

Παιδια και εγώ την είδα την διαφήμιση μόλις τώρα. Στο site της vodafone δεν εχει ανέβει κάτι όμως. Ούτε τιμές ούτε τίποτα. Επιτέλους. Κάλλιο εργά παρά αργότερα!!!

Giorgos

αν κάποιος γνωρίζει κάτι νεότερο!! Όπως πχ αν θα έρθει σε cosmote.. Η αν το έχει φέρει η Alpha Copy στα καταστήματα.. To φοβόμουν ότι θα το πάρει η vodafone άλλα λέω έχει που έχει το iphone…

Argyris

Διάβασα σε ενα site οτι κάποιος το αγορασε σημερα απο την vodafone με 349 ευρώ… το κινητό δεν ειχε τα αυτοκόλητα και το σετάρισμα της vodafone… Δεν γνωρίζς κάτι άλλο.

Phonikos

Το αγορασα εχθες πολυ καλη συσκευη και σε ανταγωνιστικη τιμη 346 ευρω. η συσκευασια περιλαμβανει και θικη.Εντυπωση μου εκανε η μπαταρια του κραταει αρκετα!!!

Fiolitakis

…Το Nokia 5800 XpressMusic είναι το πρώτο κινητό που βασίστηκε στο Symbian S60 5th Edition….
Ελπίζω νάναι και το τελευταίο.
(καταστάλαγμα μιας εβδομάδας προσωπική εμπειρία…)

doom953

to exw sta xeria mou edw k 2 meres…..
exei kala k kaka…..
ta kala den einai disxristo, mporeis na to koumantareis eukola, exei poles dinatotites kalh analhsh stin camera poli kalo video megali othonh euxristo sta mnmata…..
den tha simfonisw oti einai katastalagma mias eudomadas thqa mporouse na einai gi autous pou den exoun k poli kali gnosh h den 3eroun na to a3iopioisoun swsta……

ta kata tou to gps einai me xreosh k ligo diskola mporw na brw logismiko…..

an kapios exei brei programata gia to NOKIA 5800 na mas boi8ish……

euxaristw…..

Fiolitakis

Εμεις λοιπόν αγαπητέ-τή doom953(….pou den exoume k poli kali gnosh h den 3eroume na to a3iopioisoume swsta…)θα σου πούμε,ότι για μπορέσεις να κάμεις εγκατάσταση ακόμα και απλών εφαρμογών στο νέο symbian,βρήκαμε ότι θα πρέπει να τρέξεις τον κωδικό του reset της συσκευής και στην επανεκκίνηση να επιλέξεις χώρα το ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ κι όχι Ελλάδα-Greece. Κι επειδή kapioi pou den exoun k poli kali gnosh, exoyn brei & programata kai gia to NOKIA 5800,θα σου πούμε ότι αυτό δεν έγινε ούτε τη δεύτερη ούτε την τρίτη ημέρα χρήσης της συσκευής.Ψάξαμε,προσπαθήσαμε,βρήκαμε,δοκιμάσαμε και μετά από μια βδομάδα προσωπικής εμπειρίας βγήκαμε υπεύθυνα και δώσαμε το καταστάλαγμα για την 5th Edition της Symbian S60 που οι Φινλανδοί φόρεσαν στο τηλέφωνο κι όχι για το τηλέφωνο.Τήν κλειδωμένη σε πολλά 5th Edition της S60, συνοπτικά περιγράψαμε με μια φράση, για να μη πολυλογούμε. Αξιοποιούμε μια συσκευή όταν στηριζόμενοι όχι μόνο σε αυτά που από κατασκευής μας δίνει,αλλά και σε κείνα που εμείς θέλουμε να εγκαταστήσομε εφόσον λείπουν.Εξάλλου αυτό κάνει και τη διαφορά του SYMBIAN. Όσον αφορά προγράμματα,σε βοηθήσαμε νομίζω αρκετά στο installation των. Ε, μη σου τα πούμε και όλα….!! Ψάξε λίγο, βάλε το χέρι στην τσέπη (ακόμα και για το πάλαι ποτέ απλό quickoffice) και μη… Συνέχεια »

teoeoeoeoeo

na rotiso kati einai sta ellinika to menu????…………….i sta aglika??

doom953

k Fiolitaki sas euxaristw poli gia tis xrisimes simboules pou mou dwsate…
na sas ipenthimisw omos oti eseis stis 23-01-09 apotiposate tis ideesas prwtos k oxi me ta kalhtera logia…k to an eseis mporesate na brite periswteres plirofories ap’ oti egw sigkritika einai a3iepeno sas…alla den exete kanena dikaioma na xaraktirizete to prwsopo mou me logia oti (Ψάξε λίγο, βάλε το χέρι στην τσέπη ακόμα και για το πάλαι ποτέ απλό quickoffice) και μη τα περιμένεις από άλλους έτοιμα όλα.
Και προπαντός μη βιάζεσαι ούτε στη σκέψη αλλά ούτε στο γράψιμο.)
den eisaste se thesh na gnorizete kapoia pragmata k giauto tha sas parakalousa tin epomenh fora pou tha kritikarete ton opoiondipote na eisaste pio prosektikos stis ekfraseis sas.
k oson afora ean exw h den exw balei to xeri mou stin tseph afiste na to gnorizw egw kalitera apo esas…

euxaristw…

o doom953

teoeoeoeoeo

ego pantos den xreonomai katholu sto gps

doom953

teoeoeoeoeo mipos exeis kartokinito tis vodafon cu pou exei 30 mb up/down internet?

Κωστας 48  !!!

πολυ καλο………να το παρετε….γαματο…….

aggelos

Re paidia … Telika axizei h tzampa tha dwsw ta leftoudakia mou???? OUte egw exw akousei ta kalytera gia to Symbian alla auto exei ti na kanoume. Mporei kapoios na mas pei APLA!!!! Axizei ta ;efta tou h na koitaxw tpt allo kai an den axizei mhpws exei kaneis kamia protash na mou kanei gia allah syskeuh???

THNX GUYS….

Antreas

Φίλε μου στα λεφτά που βρίσκεται τώρα το 5800 είναι κατά την γνώμη μου ότι καλύτερο υπάρχει. Symbian, Touchscreen 3.2”, 3.2 Megapixel κάμερα με LED Flash, Wi-Fi και πολλά άλλα. Βέβαια αν νομίζεις ότι δεν σου κάνει για καθημερινή χρήση η οθόνη αφής, ότι θες πολύ καλή κάμερα και κάτι πιο ποιοτικό (έχουν πολλοί προβλήματα με την ποιότητα του) τότε μπορείς να κοιτάξεις αλλού όπως π.χ. το Ν82 που είναι κορυφαίο και αυτό. Αλλά το 5800 με την τιμή που έχει τώρα δεν έχει αντίπαλο κανένα κινητό. Δεν νομίζω να βρεις κάτι άλλο στην τιμή του με τα χαρακτηριστικά που έχει. Ειδικά όταν πρόκειται για καινούριο (και όχι μεταχειρισμένο).
Ελπίζω να σε βοήθησα! 🙂

aggelos

Epeidh kt exw diavasei kai gw se forums gia provlhmata, logika tha vgaloun updates ypothetw… Swsta??? kainourio einai.

Antreas

Προβλήματα περισσότερο στην ποιότητα εννοώ και όχι στο software του τηλεφώνου. Update έχουν ήδη βγει και μάλλον θα βγεί σε λίγες μέρες ακόμα ένα.

ΤΕΟ

KAI META ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ,ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑΣΤΡΑ

Nikos

To pira,gia 320 euro pou mou kostise,einai diastimika kalo

Antreas

Είναι όντως πολύ καλό και αρκετά φθηνό για αυτά που προσφέρει!

natalia

παιδια το κινητο δεν παιζεται !!!ειναι τελειο !!!!γαματο!!!!να το παρετε !!αξιζουν τα 312 ευρω!!!!

michalis

pio ine kalitero se thema ixou afto i to w995????????????

konstantinos

se sxesh me to mynhma:#
Antreas
Πέμπτη 12/03/09 στις 19:04 είπε:

Φίλε μου στα λεφτά που βρίσκεται τώρα το 5800 είναι κατά την γνώμη μου ότι καλύτερο υπάρχει. Symbian, Touchscreen 3.2», 3.2 Megapixel κάμερα με LED Flash, Wi-Fi και πολλά άλλα. Βέβαια αν νομίζεις ότι δεν σου κάνει για καθημερινή χρήση η οθόνη αφής, ότι θες πολύ καλή κάμερα και κάτι πιο ποιοτικό (έχουν πολλοί προβλήματα με την ποιότητα του) τότε μπορείς να κοιτάξεις αλλού όπως π.χ. το Ν82 που είναι κορυφαίο και αυτό. Αλλά το 5800 με την τιμή που έχει τώρα δεν έχει αντίπαλο κανένα κινητό. Δεν νομίζω να βρεις κάτι άλλο στην τιμή του με τα χαρακτηριστικά που έχει. Ειδικά όταν πρόκειται για καινούριο (και όχι μεταχειρισμένο).
Ελπίζω να σε βοήθησα! 🙂
symfwnw me ayta pou leei o filos gia to 5800 alaa to n82 den einai katholou kalo kinito!To exei enas gnwstos mu kai eixe provlhmata me to akoustiko kai xwric na pecei nero panw tou .Thelw sas parakalw thn gnwmh sas !!!Exw dikaio h adiko … Eeee?

konstantinos

ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΜΝΙΑ ΚΑΙ 5800 . ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ 5800 . ΤΟ ΟΜΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΚΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ . ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ9 ” ΟΥΑΟΥ” !!!

konstantinos

(ΤΟΥ 5800)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.