Nokia 6: Αναβαθμίζεται νωρίτερα από τα Google Pixels στο security update Ιουλίου

Nokia 6 Android update, Nokia 6: Αναβαθμίζεται νωρίτερα από τα Google Pixels στο security update Ιουλίου

Η Nokia έχει επιστρέψει για τα καλά στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, άσχετα αν ο κατασκευαστής πίσω από την θρυλική Φινλανδική εταιρεία είναι πλέον η HMD Global. Οι συσκευές που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι τα Nokia 3, 5 και 6.

Στις κατηγορίες τους τα προαναφερθέντα smartphones αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις, με το Nokia 6 να είναι η καλύτερη εξ’ αυτών ως mid-range κινητό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως οι κάτοχοι της συσκευής στην Ταïβάν και το Χόνγκ Κόνγκ έλαβαν το Android security update Ιουλίου νωρίτερα ακόμα και από τα Pixel phones της Google.

Η HMD έχει δηλώσει πως τα Nokia smartphones θα λαβαίνουν αναβαθμίσεις του Android για τουλάχιστον δύο χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας τους, ενώ επίσης υποσχέθηκε ταχεία διάθεση όλων των ενημερώσεων. Κανείς όμως δεν περίμενε πως το Nokia 6 θα δεχόταν την ενημέρωση ασφαλείας Ιουλίου γρηγορότερα από τα Google Pixel και Pixel XL. Μάλιστα, το συγκεκριμένο update δεν εμφανίζεται καν στο Android Security Bulletin για τα δύο Pixel smartphones. Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Google (αφού είχε διαβεβαιώσει για την προτεραιότητα των Pixel κινητών στις αναβαθμίσεις), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια απόδειξη της δυναμικής επιστροφής που επιχειρεί η Nokia τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το Nokia 6, όσο και τα Nokia 3 και Nokia 5 προσφέρουν στους καταναλωτές μια Stock Android εμπειρία χρήσης. Λειτουργούν με μια αρκετά “καθαρή” έκδοση του λογισμικού της Google, χωρίς επιβαρυντικά UI ή προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Να θυμίσουμε πως το Nokia 6 ενσωματώνει οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης 1080p, επεξεργαστή τον Qualcomm Snapdragon 430, μνήμη RAM 3 ή 4 GB και κύρια κάμερα 16 Megapixel (8 MP ο εμπρόσθιος φακός). Όσο παράξενο και αν φαίνεται, η mid-range αυτή συσκευή είναι η πρώτη στον κόσμο που λαβαίνει το Android security update Ιουλίου. Τελικά, ακόμα και στον κόσμο του Android δεν παίζουν πάντα ρόλο τα τεχνικά χαρακτηριστικά…

Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν σημαντική την συνέπεια του κατασκευαστή στην αποστολή ενημερώσεων. Η νέα συσκευή της Φινλανδικής εταιρείας απευθύνεται στους προαναφερθέντες και όχι μόνο, συνδυάζοντας συχνά updates, ανταγωνιστικά τεχνικά χαρακτηριστικά και σχετικά χαμηλή τιμή. Ένα είναι σίγουρο. Η Nokia κάνει ο,τι μπορεί για να αποδείξει την αξία της επιστρέφοντας στον χώρο και μέχρι στιγμής το πετυχαίνει απόλυτα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manosz

Δν βλέπω σχόλια..Στο άρθρο για το λεντ που ήταν μικρότερης σημασίας όμως είχε Γτ έπεσε φτυάρι…αν κ θεωρώ φάουλ να Μν βάλει λέντ δν μπορώ να Μν πω ένα μπράβο για την συνέπεια σχετικά με το update..

James

Βγήκαν τα update και για nexus/pixel κάνα δυο ώρες αργότερα από το Nokia. Δε νομίζω οτι τίθεται τόσο μεγάλο θέμα αξιοπιστίας για τη Google 😛

Tir

Για τα λεφτά που ζητάει, όσο και να “ποστάρι” στα φόρουμ αποδώ κι απο κι, δεν…
Όχι άλλες αρπαχτές!

nikmour

@Tir με sd430 δεν πάει πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.