Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

Nokia 8 Sirocco επίσημο SD 835 σχεδιασμό τιμή 749 ευρώ MWC 2018, Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

Η Nokia επιφύλασσε την κυκλοφορία ενός νέου high-end μοντέλου στο MWC 2018, μαζί φυσικά με την επισημοποίηση του 8110 4G feature phone και των low-budget / mid-range μοντέλων 1, 6 (2018) και 7 Plus. Ο λόγος για το Nokia 8 Sirocco.

Η νέα συσκευή ουσιαστικά αποτελεί έναν μεταβατικό top-tier εκπρόσωπο, μέχρι την επισημοποίηση της πραγματικής ναυαρχίδας της Nokia αργότερα μέσα στο έτος. Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα εξαιρετικό κινητό τηλέφωνο με χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Συγκεκριμένα, το 8 Sirocco ενσωματώνει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835, συνοδευόμενο από 6GB μνήμη συστήματος και 128GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη έχει μέγεθος 5.5 ίντσες, έχει μικρή κυρτότητα και ανάλυση 2K. Ο σχεδιασμός είναι ανανεωμένος και σύμφωνος με την bezel-less τάση της εποχής, συγκριτικά πάντα με το προηγούμενο Nokia 8 μοντέλο.

Nokia 8 Sirocco επίσημο SD 835 σχεδιασμό τιμή 749 ευρώ MWC 2018, Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στο smartphone είναι ακριβώς τα ίδια modules που συναντάμε και στο νεοανακοινωθέν Nokia 7 Plus. Η κύρια στο πίσω μέρος αποτελείται από δύο φακούς 12MP + 13MP (ο ένας είναι telephoto), ενώ η εμπρόσθια είναι της τάξης των 16 Megapixel. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως το 8 Sirocco έχει πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε νερό και σκόνη. Αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής, ο Φινλανδός κολοσσός διέπρεψε για άλλη μια φορά. Το 95% της συσκευής αποτελείται από Gorilla Glass 5, ενώ το αλουμίνιο έχει δώσει την θέση του στο ανοξείδωτο ατσάλι.

Όσοι θέλουν να κάνουν δικό τους το νέο Nokia 8 Sirocco, θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Απρίλιο. Το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλει κανείς για την αγορά της συσκευής είναι 749 ευρώ (τουλάχιστον πριν τους φόρους της εκάστοτε αγοράς). Σίγουρα πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση που θα μπορούσε να κερδίσει τις προτιμήσεις πολλών καταναλωτών. Αναμένουμε με ανυπομονησία τον ερχομό του στην χώρα μας.

Nokia 8 Sirocco επίσημο SD 835 σχεδιασμό τιμή 749 ευρώ MWC 2018, Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

Nokia 8 Sirocco επίσημο SD 835 σχεδιασμό τιμή 749 ευρώ MWC 2018, Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

Nokia 8 Sirocco επίσημο SD 835 σχεδιασμό τιμή 749 ευρώ MWC 2018, Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

Nokia 8 Sirocco επίσημο SD 835 σχεδιασμό τιμή 749 ευρώ MWC 2018, Nokia 8 Sirocco: Επίσημο με 6GB RAM και νέο σχεδιασμό [MWC 2018]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

835, 750 ευρώ… Γεια σου LG g6 του 2018
.. Δε βάζουν μυαλό οι εταιρείες τέλος…

dimitrisdim14

Ποιότητα νοκια … Φοβερό τηλέφωνο … Έχω το S8 αλλά το ζήλεψα το ατσάλι

,steluos

Καλά έχω πάθει πλάκα έχω δει πολλά video στο youtube είναι πανέμορφο με σωστές διαστάσεις και όχι 18:9

Stelios

Έχω πάθει πλάκα είναι πανέμορφο σωστές διαστάσεις δεν εχει οθόνη 18:9τσιμπαει λίγο μόνο η τιμή

Blats

Πολύ Ωραίο!!!Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι το πρώτο ΝΟΚΙΑ 8…..
Ή τιμή είναι τσιμπημενη συμφωνώ και εγώ….αν μέσα καλοκαιριού πέσει κανένα 100€ πουλάω το s8

lneam

Ο βασικος λογος της επιλογης του αλουμινιου στα smartphone ειναι η ιδιοτητα που εχει για γρηγορη μεταφορα της θερμοτητας, οπως και στους ενισχυτες ηχου. Παραλληλα μια χαρα κανει την δουλεια του στην αεροναυπηγικη ως Τ6 και Τ7. Αυτος ειναι και ο λογος που ολοι οι κατασκευαστες smartphone το εχουν στο σασι, για ψυξη και στρεπτικη ακαμψια.
Προσωπικα δε αγοραζα καμια συσκευη smartphone με ανοξείδωτο ατσάλι. Ειναι λαθος υλικο κατασκευης για την σωστη της λειτουργια.

Makis

Ναι…. ωραίο κινητό…. φοβερό!!! Ζηλεύω… αλλά μόλις άκουσα την τιμή ήταν σαν να έφαγα μια γερή κλωτσιά!!!! :/
Επίσης, παρατήρησα πως πλέον δεν έχει φακούς έναν έγχρωμο και έναν ασπρόμαυρο που λειτουργούσαν μαζί μέχρι τώρα, αλλά ο ένας είναι τηλεφακός!!!

Konstantine

Μια διόρθωση, η μπροστινή κάμερα είναι στα 5 megapixel…!

Σιμος

Σίγουρα 835; Νόμιζα κάπου είδα 845.. τέλειο είναι..

Karl

Χαχα άσε μας ρε νοκια. Ρε τι τραβάμε. Μια λέξη… Άπατο θα πάει

NikosAr

Ούτε για πλάκα ….

giorgosgek

χαλια δεν ειναι , ισως περυσι να πουλαγε σαν τρελο, τωρα ειναι λιγο ακριβο γι’αυτο που ειναι , το design και το android one το βοηθαει σε συγκριση με αλλα κινητα , τα νοκια 9 και 10 τι θα εχουν και ποσο θα κανουν δηλαδη

Σταύρος Χρι

Ότι τωρα κάποιος θα προτιμήσει να δώσει 750 ευρω και δεν θα πάρει το iPhone 8 plus αλλα το Nokia 8 ή το s9… Εντάξει δεν ξερω σε τι κόσμο ζούμε.. (Δεν θα αγοραζα ούτε και εχω iPhone)

NikosAr

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τον λόγο ύπαρξης αυτών των * νέων κινητών … και ιδίως σε αυτή τη τιμή …. γιατί δηλ. να διαλέξεις αυτό από κάποιο άλλο , σε αυτά τα χρήματα … τι καινούργιο μας προσφέρει η HMD-NOKIA ?

giorgosgek

@Σταύρος Χρι Οτι το s9 ειδικα κολλαει μπρικια δηλαδη , τσαμπα ολος ο ντορος και ολες η εταιρειες μαζι με apple που ακολουθουν, τα ισοπεδωνουμε ολα δηλαδη , μαλλον τρολλαρεις, πολυ καλυτερο το Nokia 8 να ξερεις ,οπως και αλλες ναυαρχιδες, δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις.

mech.al.

Και μετά σου λένε, γέμισε ο τόπος xiaomi…750 ευρώ για sd835 και LCD οθόνη;; Άντε γειά!

#133

Οθόνη P-OLED θα έχει φίλε @mech.al. που σημαίνει ότι θα σπέρνει λογικά.

lneam

εως τωρα ολοι “γραφουν” την γνωμη τους σε ενα προιον και αναφερουν τιμη τα 749€.
——-
εαν διαβασουμε το αρθρο, η τιμη ειναι ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 24%. Δηλαδη η τελικη ειναι στα 929€.
Για να δουμε τωρα την αποψη σας ….

rambo

απιστευτο τηλεφωνο ευγε

Μιχάλης

H HMD πάει να το παίξει οτι τα NOKIA σήμερα είναι σαν αυτά που έφτιαχνε παλιά ο ομόνυμος κολοσσός. Δεν είναι. Ουτε η HMD είναι κολοσσός. Το κύρος, η εμπιστοσύνη και η αίγλη που χάθηκαν δεν κερδίζονται μάλλον έτσι. Η ΝΟΚΙΑ για μένα έχασε το παιχνίδι πριν αρκετά χρόνια και η HMD δεν είναι η nokia. Είναι σα να έρχεται ενας κινέζος από το πουθενα με μια τηλεφωνάρα των 900euro και να προσπαθεί να σου το πουλήσει, χωρίς υπόβαθρο. Δυστυχώς δεν μπορεί με το ίδιο brandname να ανταγωνιστεί εδραιωμένες εταιρίες όπως Apple, Samsung, LG ή ακόμα και Xiaomi.

Asos206

Επιτέλους ένα καινούργιο με 16/9,ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλοι…

Γιώργος

Μιχάλη προφανώς και υπάρχει το υπόβαθρο. Το πρώτο ισχυρό στοιχείο στην προσπάθεια της HMD για εδραίωση στο χώρο είναι προφανώς το πανίσχυρο brand name της ΝΟΚΙΑ το οποίο είναι ικανό να κερδίσει εκατομμύρια καταναλωτές. Το δεύτερο πανίσχυρο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η HMD με τις συσκευές της δεν προσφέρει “ξανασταμένο” φαγητό όπως όλες οι εταιρίες που αναφέρεις αλλά PURE ANDROID με μηνιαίες αναβαθμίσεις! Και το προσφέρει σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές των Google Pixel κινητών, οπότε έχει όλα τα φόντα να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα ΑΡΚΕΙ να μείνει ΠΙΣΤΗ σε αυτό που την κάνει να διαφοροποιείται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.