Nokia C9: Πληροφορίες για Snapdragon 820, 4GB RAM και τιμή 461 δολάρια

Η Nokia ήταν κάποτε κυρίαρχη στην αγορά των mobile συσκευών, αλλά κάποια προβλήματα και λάθος χειρισμοί (πχ. αποκλειστικη συνεργασία με Microsoft), την ανάγκασαν να πουλήσει το τμήμα στη Microsoft. Έκτοτε, είναι πολύ συχνές οι πληροφορίες για την μεγάλη επιστροφή της στα smartphones.

Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει μόνο το Nokia N1 Android tablet, το οποίο δέχτηκε θετικές κριτικές αλλά αποφάσισε να απευθυνθεί μόνο στην αγορά της Κίνας, κάτι που σαφώς δεν άρεσε στο διεθνές κοινό της, όπου έχει πολλούς fans. Όσο για τα smartphones, η ίδια έχει παραδεχτεί ότι θα κάνει το μεγάλο comeback, αλλά δηλώνει ότι δεν βιάζεται.

Η ίδια μπορεί να μην βιάζεται, όμως βιάζονται οι φήμες που μιλούν συχνά πυκνά για το επερχόμενο Android smartphone. Οι νέες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για το Nokia C9, το οποίο φημολογείται με μεταλλικό frame και τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820, που μπαίνει σε όλες τις μεγάλες ναυαρχίδες του 2016 (βλέπε Samsung Galaxy S7, LG G5, Sony Xperia X Performance κ.α).

Η κάμερα αναμένεται στα 21 Megapixel, η εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel, η μνήμη RAM 4GB, η ενσωματωμένη μνήμη 32GB/64GB/128GB και η μπαταρία θα είναι αποσπώμενη. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, (πράγμα καθόλου βέβαιο), πρόκειται για μια συσκευή επιπέδου ναυαρχίδας που δεν υστερεί από τις υπόλοιπες που τρέχουν Android.

Τέλος, η τιμή του Nokia C9 λέγεται ότι θα είναι στα 2.999 Yuan, περίπου 461 δολάρια Αμερικής. Η Nokia θέλει δηλαδή να κυκλοφορήσει μια δυνατή συσκευή με οικονομική τιμή, αυτό που κάνουν οι Κινέζοι. Μην ξεχνάμε ότι η ίδια θα αναλάβει μόνο τον σχεδιασμό του smartphone και θα βρει κάποιον συνεργάτη να αναλάβει την κατασκευή και την πώληση (όπως στο Nokia N1 tablet).

Μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις, αλλά τι θα λέγατε για ένα τέτοιο Nokia smartphone με Android;

nokia c9 specs leaked, Nokia C9: Πληροφορίες για Snapdragon 820, 4GB RAM και τιμή 461 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotosr35tc

Αν βγει Nokia με Android και τόσο πολύ καλά χαρακτηριστικα και είναι και όμορφο πιστεύω ότι έχω φύγει με την μία από samsung. Ολα μου τα χρόνια από παιδί είχα Nokia ο μόνος λόγος που έφυγα είναι όταν βγήκε το s3 ε από τότε έχω μόνο samsung για ευνόητους λόγους οπότε περιμένω με ανυπομονησία

JIM

Και εμένα όλα τα τηλέφωνά μου ήταν NOKIA αλλά μετά πήγα σε LG.

panosz75

Το Nokia Ν8 μου, συσκευή 5.5 ετών, ακόμα το χρησιμοποιώ σαν δεύτερη συσκευή, και πιάνει σήμα παντού, ακόμα και σε κλειστούς χώρους, είναι ακόμα αγρατσούνιστο μπρος-πίσω, η κάμερά του είναι ανταγωνιστική ακόμα και σήμερα (διάφραγμα 1/1.83, οπτικά μέρη Carl Zeiss, φλας ξένου, κλπ κλπ κλπ). Αν η τωρινή Nokia θυμηθεί τον πάλαι ποτέ καλό εαυτό της και δεν μετατραπεί σε μια ακόμα εταιρία φασόν (τουτέστιν μόνο κατ’ όνομα Nokia), τότε εγγυημένα θα κλάψουνε μανούλες. Μέχρι τότε, μόνο με δυσπιστία θα αντιμετωπίζω τέτοιες φήμες.

Fanis

Nokia πάντως δε θα είναι… Όχι ότι θα με χαλάσει… Με αυτά τα specs θα σκοτώνει! Κ η τιμή όνειρο!!!

Alex

Επιτέλους ένα καλό νέο!! Nokia από πάντα, 3330 το πρώτο μου, N95, Ν8 και 920… Αφού το κατέστρεψα πήγα Κίνα μεριά με lenovo zibe z και τώρα 1+2… Είχα σκοπό να πάρω το Μι5 αλλά νομίζω πως πρέπει να περιμένω!!!

Παναγιώτης

Μακάρι να βγάλει ένα κινητό αντάξιο του ονοματος της.
Το θέμα είναι κατα πόσο NOKIA θα είναι αυτο σε σχέση με την παλία ΝΟΚΙΑ.
Απο θέμα ενημερώσεων, υποστήριξης κτλ. Γιατί αν ασχοληθεί μόνο με τον σχεδιασμό δεν λέει κάτι

keysmith

Αν έχει ποιότητα φωτογραφίας ανάλογη του lumia 930 (λίγο από την δόξα του 808 που έχει μεγάλο αισθητήρα να μπει σε λεπτά κινητά) και οθόνη “λογική” amoled (ασχέτως pixel καλύτερα να είναι απλό hd 720) και ασφαλώς μικρόφωνα 140db δυνατότητας εγγραφής με ωραίο ηχείο. Τότε θα κάνει εντύπωση και θα θυμίσει την παλιά καλή nokia (όχι πάντα καλή). Αλλιώς θα είναι ένα ακόμα καλούτσικο android.

Darth

αν βγει nokia nokia καλος… αν βγει foxcon με ενικιαζομενο ονομα δεν παιζει (υπάρχουν ποιοτικότερες )

tech21man

Θα ηθελα να ειναι nokia, αλλα δεν ειναι. Ειναι foxconn στην καλυτερη με λογοτυπο nokia και αμφιβολο αν εχει κατι το αμιγως φινλαδικο επανω αφου θα παρει πακετο το soc απο qualcomm και τα τελευταια κολπα της πρακτικα τα μεταχειριζεται η microsoft.

Με το συμπαθειο, αλλα γιατι να το προτιμησει κανεις απο τα αλλα? Εκτος και αν ριξει κατι πραγματικα αξιο σαν usp. Δεν το βλεπω.

Α και με τον τροπο που φερθηκαν οι φινλανδοι την τελευταια φορα προς την ελλαδα, ειτε σε euro cent ειτε σε δραχμη τον ιδιο αριθμο θα παρουν απο μενα και ειναι τα πεντε μειον δυο μου.

giannogeorge

Είχα μόνο Nokia και μετά καπάκι Samsung. Τώρα αν θα ξαναγύριζα… δεν ξέρω. Ο launcher της ενώ είναι πρωτότυπος δεν με τραβάει. Και αν πει κάποιος ότι μπορεί κανείς η βάλει κάποιον άλλον, αν είναι να αλλάζουμε launcher, dialer, κλπ για ψύλλου πήδημα, καήκαμε.

Γιάννης

Στον δρόμο που χάραξε η TurboX Αμερικής (Apple) και αυτοί , θα σχεδιάζουν το κινητό και μετά θα το φτιάχνει η Hon Hai (aka Foxconn).

DImitris

Ελπιζω το comeback να μην ειναι China-come back οπως στο Ν1 tablet που δεν ηρθε ποτε Ευρωπη. Mιας και η Νοκια πουλησε το τμημα κινητων στη Microsoft και ειδαμε οτι σιγα σιγα απο Νοκια τα κινητα βαφτιστηκαν Microsoft δε νομιζω να μπορεσει να χρησιμοποιησει ξανα το ονομά της σε κινητο στην Ευρωπη χωρις την “ανοχη” της Μicrosoft. Καλα να ειμαστε θα τα ζησουμε ολα.

Panos7GR

@giannogeorge: Συγγνώμη αν υπάρχει ένα κινητό τουμπανο που πληρεί τις προδιαγραφές που θες να έχει το επόμενο κινητό σου και έχει φοβερή value for money τιμή, αλλά δεν σε βολευει ή δεν σου αρέσει ο launcher δεν είναι αυτός σοβαρός λόγος για να τον αλλάξεις;;;;; Αδερφέ δεν θα αλλάζει κάθε ώρα το launcher. Θα κατεβάσεις αυτόν που σε βολευει πχ Google Now Launcher και θα τον έχεις μόνιμα και τέλος η υπόθεση. Android συσκευή έχεις, ενέργειες όπως αυτές είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λειτουργικού έναντι των ανταγωνιστών.

Beowolf Ahates

Εμένα το πρώτο μου τηλ. ήταν το SH888,..οπότε θα περιμένω την Εricsson να βγάλει smartphone…

keysmith

^ haha… Like για το σχόλιο.

tech21man

Panos launcher μπαινουν και σε αλλα λειτουργικα. Ε οκ, μονο στα windows phone και σιγουρα οχι με την ποικιλλια του google store αλλα υπαρχουν.

Το ρουφηγμα της μπαταριας ειναι σοβαρος λογος να μη θες αλλο launcher.

Οταν εταιρειες σαν την samsung εχουν γραψει πανω απο το 60% διαφορετικο σε κωδικα απο το google stock android η το πως η sony διαχειριζεται την μπαταρια κτλ, το να ριξεις αλλο launcher επανω σε καποιες περιπτωσεις ημι ακυρωνει καποια πλεονεκτηματα.

Panos7GR

Σίγουρα μπαίνουν και σε άλλα λειτουργικά; Για launcher μιλάμε έτσι; Οχι για themes. Για το iOS από παλιά ξέρω ότι μπορείς να αλλάξεις launcher (ή να “πειράξεις” τον υπάρχον), αλλά με προυπόθεση να έχεις jailbreak. Αλλαξε; Γιατί όντως έχω να ασχοληθώ με iOS αρκετό καιρό, οι γνωστοί μου πλέον Android ή έχουν μείνει με iPhone 4/4S και καταλαβαίνεις έχασα το “ψαχούλεμα” που έκανα. Πάντως στα Windows, όπως είπες, δεν γίνεται, στο BB OS (που τυχαίνει και έχω συσκευή) δεν γίνεται, ακόμα και στο Sailfish OS που είναι και open source πάλι δεν γίνεται. Για το battery drain, μμμ… και ναι και όχι. Σίγουρα έχει επίπτωση στην μπαταρία, αλλά προσωπικά είμαι χρήστης 2 χρόνων μόνιμα του Nova Launcher και δεν έχω παρατηρήσει battery drain. Πιστεύω εξαρτάται ποιόν launcher θα διαλέξεις. Αυτός ο 60% διαφορετικός κώδικα που αναφέρεις έχεις δίκιο. Από την άλλοι όλοι οι launcher τα “κολπάκια” που έχει κρύψει η Samsung και η κάθε Samsung στο launcher τους τα έχουν εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα τα έχουν και προς παραμετροποίηση. Η μόνη εξαίρεση αποτελεί η σειρά Note -που είναι μια κατηγορία συσκευών από μόνη της- που με αλλαγή launcher ουσιαστικά το “καταστρέφεις” καθώς ο lancher του έχει τις λειτουργίες… Συνέχεια »

tech21man

Στα windows phone επι καιρο εχει android launcher και ios style.

Ο kitkat ηταν ο καλυτερος με κανονικές οθονιες εικονιδια widget δικα του κτλ. Τα μενου απο κατω ηταν φυσικα τα στοκ.

Να πω ότι αξιζε τον κοπο? Οχι ιδιαίτερα παρα μονο για να αλλαζεις τγν ψυχολογια σου που κ που.

Δυστυχώς δεν υπηρχαν launcher που θα αλλαζαν παραπανω το στυλ των πλακιδιων με διαφάνεια και κανονικο background.

Χρησιμοποιώ συνηθως sony τα οποια διαχειριζονται την μπαταρια παραδοσιακα καλα και οι οι launcher την επιβαρυνουν. Αλλα κ με samsung δεν θα περιμενα κάτι καλύτερο.

Γενικα τους launcher τους θεωρω κομματάκι περιττους εως και γιαβτο αναθεμα εκτος πια και αν φροντισε ο κατασκευαστής να σου σπασει τα νευρα βλεπε huawei η oppo η ποιοι ηταν αυτοι που ξατα καιρούς δεν βάζουν app drawer η μιμουνται το ios
Κτλ…

Για οποίους θυμούνται το spb mobile shell απο symbian ο,τι εκανε το android τοτε και τωρα το εκανε το ιδιο και καλυτερα. Αλλα δεν εποιασε ποτε πυτε όταν μεταπηδησε στο android

Panos7GR

Μάλιστα κατάλαβα. Κι εγώ περιττούς τους θεωρούσα, αλλά ο Google Now Launcher παρά ήταν “άδειος” και ήθελα περισσότερη προσαρμογή στις ανάγκες μου και εδώ ο Nova με “έφτιαξε”.
Να ‘σαι καλά φίλε tech21man για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αυτό το θέμα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες που αγνοουσα σχετικα με τις άλλες πλατφόρμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.