Nokia Lumia 1520, Έχει καλύτερη οθόνη από τα Xperia Z Ultra, Note 3 και iPhone 5s;

Όπως φαίνεται να αποδεικνύεται από την παρακάτω δοκιμή, η οθόνη του Nokia Lumia 1520 (6 ίντσες, ανάλυσης 1920×1080 pixels, τεχνολογίας LCD IPS ClearBlack) αποδίδει καλύτερα τόσο σε συνθήκες έντονου φωτισμού όσο και στο σκοτάδι. Ειδικά στο σκοτάδι, η τεχνολογία Apica Assertive της οθόνης του Lumia 1520 κάνει αυτόματα τις απαραίτητες ρυθμίσεις και εντυπωσιάζει με το αποτέλεσμα κόντρα στα Sony Xperia Z Ultra, Samsung Galaxy Note 3 και iPhone 5s.

Οι YouTubers που πραγματοποίησαν τη δοκιμή αναφέρουν ότι και τα τέσσερα smartphones είχαν ρυθμιστεί στην full φωτεινότητα και θα πρέπει να τους πιστέψετε αν αναγνωρίζετε τον νικητή στο όνομα του Nokia Lumia 1520.

Nokia Lumia 1520 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 1520 Apica Assertive, Nokia Lumia 1520, Έχει καλύτερη οθόνη από τα Xperia Z Ultra, Note 3 και iPhone 5s;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotos G

Κλασική Νοκια πάντα η καλύτερη ποιότητα παντού.δεν περίμενα κάτι λιγοτερο.

keysmith

έχοντας το 808 έχω να πώ ότι είναι εκπληκτική η οθόνη του σε 3 θέματα

α) εντυπωσιακό πραγματικό μαύρο που ΚΑΜΙΑ άλλη οθόνη δεν έχω δει να πετυχαίνει (όλες έχουν λίγο γκρί μεσα). Αυτό το φαινομενικά απλό θέμα μεταμορφώνει τα χρώματα σε “πραγματικά” ολοζόντανα. Απλά φοβερό
β) γωνία θέασης εξερετική (σε αυτό φαντάζομαι και άλλοι είναι καλοί)
γ) φωτεινότητα εντυπωσιακή (και άλλοι θα είναι καλοί εδώ)

Με αυτά και με αυτά στο “μαυρο” δεν πιάνεται. Παρέχει “κανονικό” δλδ αληθινό μη ξεχωρήσιμο από την μαυρη κορνίζα μαυρο.

Το 1520 αναμένω να είναι το ίδιο καλό (συν την full hd ανάλυση)

tiamat

δεν αμφισβητω οτι μπορει να εχει φοβερη οθονη σε τετοια αναλυση δεν εχουμε ξαναδει ποτε nokia,αλλα λιγες παρατηρησεις απο μενα.

το ιphone το nokia ηταν σε πιο κεντρικo σημειο oποτε και η καμερα που εκανε ληψη τα κεντραρε καλυτερα σε σχεση με το sony και το samsung.

επισης το note 3 ειναι ετσι ρυθμισμενο απο τη samsung που μονο στο αυτοματο και οταν βρεθει σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου boostαρει περιπου 250% περισσοτερη φωτεινοτητα απ’οτι μπορει να δωσει με το χειροκινητο maximum . στο test δεν ηταν κανενα στο αυτοματο,οποτε δε μπορεσαμε να δουμε αυτο το boost που κανει το note.

Nickolas

@tiamat
Μάλλον έχει να κάνει και με την τεχνολογία της οθόνης το 1520 έχει ips lcd που έτσι κι αλλιώς είναι πιο φωτεινές από τις amoled συν το φίλτρο clearblack που χρησιμοποιεί η Nokia που πιστεύω κάνει πολύ καλή δουλειά αν κρίνω και από το 920 που έχω τώρα.
Δε γνωρίζω για το συγκεκριμμένο βίντεο αλλά στο παρακάτω λέει οτι έχουν βάλει τις οθόνες στο αυτόματο με τέρμα τη φωτεινότητα.
https://www.youtube.com/watch?v=Gs7wXcdhdu0

tiamat

δε το συζηταω στο βιντεο σου φαινεται πολυ πιο φωτεινο απ’οτι το note. απλα αυτο που γραφει ο δοκιμαστης για “αυτοματο τερμα φωτεινοτητα” με μπερδευει γιατι ειναι αντιφατικο!

ειτε στο αυτοματο θα ειναι κατι, ειτε τερμα φωτεινοτητα!! δε γινεται και τα δυο αυτα μαζι την ιδια στιγμη!…

ασχετα με ολα αυτα, ειναι το καλυτερο nokia που εχει βγει ποτε παντως

Kratos

WOW..!! Εντυπωσιακή η Nokia… Μπράβο της..! Δε νομίζω ότι οι 10-20 μοίρες παίζουν το ρόλο τους.. Θα ήταν ντροπή για αυτές τις οθόνες να το προτάσουμε σαν δικαιολογία πιστευω.

Darth

εξαιρετική συσκευή……….. όπως και εξαιρετικά κρίμα που φοράει αυτό το OS επανω

fenomeno

Επειδη δεν εχεις χρεισιμοπιιεισει WP μην βγαζεις χολη αδικα ….το ΟΣ αυτο πεταει ακομα και τωρα που ειναι στα πρωτα του σταδια..ασχολησου με το laggdroid και ασε τα ψηλα λειτουργικα καλυτερα !!

tech21man

Darth, γνωμη σου οπως παντα, με τα windows οσο παω απλα θυμαμαι το android σαν κατι παιδικο, με πολυ χειροτερη εμπειρια χρησης και αποδοση απο το ιδιο hardware. Ελαφρως dumb σαν εκτελεση.

Ωραιο το 1520.

Darth

@fenomeno έχω nokia 620 και δούλεψα και το 920
εξαιρετικες συσκευές (ποιοτικά κλπ) αλλά το os δεν με καλύπτει μια (έχω κάποιες απαιτήσεις παραπάνω) χρειάζομαι usb otg, χρειάζομαι file managment, χρειάζομαι πλήρες υποστήριξη mhl με δυνατότητα αναπαραγωγής mkv αρχείον από το εξωτερικό σκληρό χρειάζομαι να μπορώ στίσω samba server για δουλειά, χρειάζομαι να παραμετροποιήσω την συσκευή μου όπως θέλω εγώ ακριβός (ακόμη και που είναι το κάθε κουμπί ) έχω μερικές εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο market λόγο περιορισμών(γιατι τα θεωρούν πχ hacktool) κλπ και άλλα αρκετά..
για πες πως θα με καλύψουν τα wp σε αυτά?

για αυτό εκφράζομε……. ΕΜΕΝΑ δεν με καλύπτουν, μπορεί κάποιος που να μην ζητάει πολλά να του είναι ΓΑΜΑΤΑ για μένα είναι άχρηστα και το τονίζω για ΜΕΝΑ

tasos

@Darth αυτό για σένα …εκεί θα βρείς τη χαρά σου και θα μιλήσεις με άλλους ομοιούς σου https://www.androidcentral.com/ Στο topic τώρα……σαν συσκευή αγγίζει την τελειότητα κάθως επίσης η οθόνη είναι καταπλικτηκή , όσο για το OS με έχει βολέψει απίστευτα, δεν μου έλειψε τίποτα (πρόην χρήστης android, το παραμετροποίησα και τι κατάλαβα..χάλασε το κινητό στο τέλος, τζάμπα λεφτά έδωσα).

j

Το βιντεο λεει iphone 5. To 5 ειναι η το 5ς;

Darth

@j δεν χει καμία σημασία αν είναι 5s η 5 η το 5c και τα 3 φοράνε ακριβός την ίδια οθονη

5 όμως πρέπει να είναι (δεν έχει αν βλέπω καλά το fingerprint)

Alexboom

Darth μιλάς για root device???…μας μπερδεύεις, γιατί και τα WP Dev κάνουν αρκετά…και δεν μιλάω για τα απλά licences. Αυτά που ανέφερες τα κάνει ως επι το πλείστον root android device. To WP OS για μένα είναι ανώτερο απο το Ανδροειδές κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σημείο που να πεις ”Ρε παιδιά που βρίσκομαι τώρα???”.
Δυστυχώς το open/open android υστερεί σε ταχύτητα, σε αλλαγές και σε τακτικότητα. Επιασα στα χέρια μου 4.1 κι αγχώθηκα…δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται πολύ ”αστείο”…παιδικό…κάτι τέτοιο…ακόμα και το ΒΒ OS ήταν τλχ διαφορετικό. Δεν ξέρω, ίσως φταίει και η αλληλοεπίδραση των WP8 me Win8 που τα κάνει ολοένα και πιό δυνατά και μοντέρνα…
Ισως τελικά είναι καλό να μην μπαίνουν πολλά χέρια στην γραμμή παραγωγής, παρά λίγα και καλά…

Darth

Σχεδόν όλα από όσα ανέφερα γίνονται χωρίς root (πέρα από samba server όπου πλέων έχει εφαρμογή και χωρίς root οποίος έχει 4.2.2 και πάνω
Κατά τα άλλα όπως είπα ας κάνω την δουλειά μου και ας μην είναι blazing fast πάρα να είναι blazing fast και να του κάνω χρήση του dumbphone

DEMMIS

μη πιστευετε….. εβαλε νοκια φουλ ενταση φωτεινοτητας απο τα αλλα…. αντε με το καλο… νοκια ειναι αηδια που εχω δει.

Kostas

Για μια αλλη φορα βλεπω του ms haters να βγαζουν χολη!! Ναι παιδες για high end κινητο και ιδιαιτερη σε αναγκες χρηση συμφωνουμε για ανδροιδ λογω ποικιλιας apps, αλλα η χρηση ενος medium specs Κινητου και κατω ειναι ασυγκριτα καλυτερη σε wp!

Sotiris

Έχει καταντήσει αηδία η Nokia. Ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται. Ανεξάρτητα από το αν ειναι έγκυρο το τεστ (που δεν είναι αλλά είμαστε καλοπροαίρετοι) ποιός ο λόγος να πάρει κάποιος το 1520; Ας πάει το 1020 αν ειναι τοσο μαζοχιστής και θέλει wp.

GiannisMix

Πω πω πω πω!!! Τι χολη βγαζετε ορισμενοι ρε παιδια. ενταξει ειπαμε. να μην ειναι πραγματικο; εστω! στο 920 παντως LCD IPS ClearBlack PureMotion 😛 φυσαει! και φυσικα χρωματα και βαθυ μαυρο και φωτεινοτητα κτλ κτλ κτλ. τσπ οτι κ να λεμε τωρα λεπτομερειες. ολα οθοναρες εχουν. γουστα ειναι απο εκει κ περα οτι προτιμαει ο καθενας! Αφηστε εμας τους μαζοχες να ειμαστε στα WP! Καθηστε στα android για να πεφτουν οι τιμες των Lumia πιο ευκολα για εμας!! 🙂 Thanks Google!! 🙂

tasos

Ποτέ κυκλοφορεί ελλαδα ξέρει κάποιος να μας πει?

tech21man

Darth. Ουτε 1% του αντιπροσωπευτικου δειγματος των χρηστων αυτων των συσκευων. Παρε ενα ταμπλετ η netbook με κανονικα windows (η βαλε του linux) και μη τυρρανιεσαι για το server message block . Ουτε καν τα android τηλεφωνα βγαινουν για τις “εφαρμογες” που λες οτι χρειαζεσαι.

Δηλαδη επειδη κανεις δυο τρια πραγματα εξτρα βγαζεις αχρηστο ενα ολοκληρο os η και εγω δεν ξερω τι το οποιο κατα βαση, εχει σχεδιαστει ακριβως για να μην κανει αυτα που λες ωστε να ειναι προσβασιμο γρηγορο ευχρηστο. Ασε μας ρε φιλε. Μεινε με το Crappo find 3. Γιατι ακριβως ερχεσαι σε καθε windows thread να ριξεις την “γνωμη” σου? Οκ αν αυτο σε ευχαριστει κανενα προβλημα.

Dumb user.

tasos

@Darth πάνε δώσε πόνο σε αυτό, θα γουστάρεις https://www.androidcentral.com/

tasos

@Darth πάνε εδώ, θα γουστάρεις https://www.androidcentral.com/

Darth

@tasos προτιμώ το meego η το webos το android δεν είναι και ότι καλύτερο

jim

Τώρα γιατι εγώ βλέπω το iphone καλύτερο απο όλα απορώ. .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.