Nokia Lumia 1520, Κυκλοφορεί Ελλάδα με τιμή 749 ευρώ

Το Nokia Lumia 1520 είναι εδώ με τιμή 749 ευρώ και διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες. Με μεγάλη οθόνη 6 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS και κάμερα 20 Megapixel τεχνολογίας Pure View με φακό Carl Zeiss. Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 χρονισμένο στα 2GHz, μνήμη RAM 2GB και μνήμη 32GB. Είναι 4G, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD, έχει μπαταρία 3400 mAh και τρέχει Windows Phone 8.

Nokia Lumia 1520 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 1520 τιμή, Nokia Lumia 1520, Κυκλοφορεί Ελλάδα με τιμή 749 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Ακριβουτσικο αλλά αξίζει περισσότερο από τα αλλά smartphones με αυτή την τιμη. Και εφόσον πέφτουν γρήγορα οι τιμές των lumia ειναι μια καλή επιλογή για αγορά το καλοκαιράκι!!!

Vaggelis

Έχω την αίσθηση ότι η Nokia φούσκωσε τα specs χωρίς να χρειάζεται προκειμένου να δικαιολογήσει την τιμή. Προσωπικά εμένα που μου αρέσουν τα WP και δεν χρησιμοποιώ πολλά apps θα ήταν πρώτη μου επιλογή, από την άλλη μπορώ να δω και τον λόγο που κάποιος θα προτιμήσει το Note π.χ.
Καλώς ή κακώς το high end segment της αγοράς αποτελείται κυρίως από fanboys εκατέρωθεν και δύσκολα θα μπορέσει να διεισδύσει η Nokia. Από την άλλη καλό είναι να εκδηλωθεί και δυνατή WP/Nokia παρουσία σε αυτό το κομμάτι και σαν στρατηγική κίνηση έχει λογική.
Οι φανατικοί της φωτογραφίας δεν έχουν λόγο να μην διαλέξουν το 1020 έναντι του 1520.
Πάντως με αυτά τα specs ίσως να μπορεί να τρέξει και RT ή ακόμα και 8.1

Άγγελος

Φοβερά specs. Το συγκεκριμένο με φοβίζει λιγότερο από άλλα σε αυτό το μέγεθος, όπως το note 3 ή το max.

μιχαλης

Όλοι μπορούν να βγαλουν κινητά με τέτοια χαρακτηριστικά και τέτοιο μέγεθος οθόνης . Το θέμα είναι ποιος θα βελτιώσει το λογισμικό ώστε να εκμεταλλευτεί το μέγεθος της οθόνης . Η μόνη εταιρία που τα έχει καταφέρει,μέχρι στιγμής είναι η Samsung με το note 3.

Vaggelis

@μιχάλης Full-fledged MS Office σε 6 ίντσες δεν το θεωρείς σημαντικό;

Darth

σε ένα 4 μηνο όταν πέσει στα 300 ευρώ θα είναι καλή αγορά

μιχαλης

Δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τις δυνατότητες multitasking του note 3 . Επίσης έχω αναφερει ξανά την γνωμη για τα wp8 και επειδή χρησιμοποιώ ως βασικό μου κινητό λέω ότι δεν αξιζουν ακομα τόσο . Έχουν πολλές ελλείψεις και περιορισμούς.

jona

Υπαρχει κανενα τηλ που ναξιζει 7 8 κατοσταρικα δε νιμιζω.ασε που ολα πλεον παιρνουν γρηγορα κατηφορα εκτος iPhone για αλλους λογους,που κ αυτο δεν αξιζει τα λεφτα του.

Nickolas

Ελπίζω με την αναβάθμιση σε 8.1 να πάρει και το snap που έχει το windows 8, ώστε να μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί πλήρως αυτή την τεράστια οθόνη.
@Darth
Μακάρι αλλά και το 1020 που είναι στην αγορά πάνω από 4 μήνες δεν έχει πέσει κάτω από 550 ευρώπουλα.

Σταυρος

Γουσταρουμε Nokia κ ας εχουν προς το παρον ελλειψεις.-

Darth

@Nickolas στην αγορά της Ελλάδας εννοούσα.)γιατί από ότι ξέρω το 1020 έχουμε χοντρικά 2 μήνες και τελευταίο ενάμισι μήνα άρχισαν αν το φέρνουν πολλά μαγαζιά ……… (εκτός και αν άλλαξε κάτι από τιμολόγησή τότε απούλητα θα μείνουν)

roulis

τα λεφτά είναι πάρα πολλά για ένα τέτοιο κινητό .στα 400 ευρώ θα ήταν καλή αγορά .Τώρα που έχει 749 το βλέπω μόνο με κυάλια

ιωαννα

ποσοοοοοοο;;;;;

θα συμφωνησω με τον Darth, απ οτι καταλαβα το 929 μαλλον δεν θα το δουμε Ελλαδα

tech21man

Rouli αλλα με 800ρη chipset κτλ, ξεχνα τα wp8 με καλη καμερα και μεγαλη οθονη εχει στα 400?

Βασιλης

Το 1520 ειναι πολυ καλο αλλα αμα ερθει το 929 που λενε οτι θα το βγαλουν για verizon θα πουλησει πολυ

Sotiris

@roulis το note 3 το sony z1 και το iPhone 5s δεν μας πειράζουν ε; Το νοκια μας πείραξε που στο κάτω κατω αξίζει περισσότερο από ότι τα αλλά να εχει αυτή την τιμη…… Έλεος μόνο αυτο..

Μαινόμενος

Τα specs πάρα πολύ καλά!! Ίσως και αχρείαστα για το πανάλαφρο λειτουργικό.
Από το λειτουργικό – εφαρμογές εμένα δεν μου λείπει κάτι (προσωπικά)… εκτός από το candy crush που ζητάνε οι κοπελίτσες..αλλά τη βρίσκουμε αλλιώς. Μόνο και μόνο το δωρεάν παρακαλώ, gps navigation με φωνητική καθοδήγηση στα ελληνικά της ΝΟΚΙΑ που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο φτάνει.Βέβαια στα άλλα λειτουργικά φορτώνουν σπασμένο Navigon και όλα καλά…… Office; Nokia – Microsoft apps; Ένα χρόνο χρήση και δεν έχει κολλήσει μια φορά; τι να πρωτοπώ!! Δεν ξέρω τι ψάχνουν κάποιοι σε ένα smartphone. Fart apps; Δεν είχαμε Instagram τόσο καιρό…πωπω παιδιά τώρα που έχουμε άλλαξε πραγματικά η ζωή μου…Το μόνο που θα συμφωνήσω είναι πως για Ελλάδα είναι πανάκριβο εφόσον ξεπερνά τον βασικό μισθό αλλά το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες συσκευές με κατώτερα specs που ο κόσμος όμως αγοράζει.. ποιος θα ξεχάσει το “φτηνό” iphone 5c;; Το καλοκαιράκι όπως είπε ένας φίλος, να είμαστε καλά να το τσιμπήσουμε! Ικανοποιεί και εκείνους που θέλουν γερά specs και καλή κάμερα. Το 1020 είναι κάτι άλλο, μη τα μπερδεύουμε. Μιλάμε για phablet εδώ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Nickolas

@Darth
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει η πτώση τιμής με την αγορά της Ελλάδας. Οι τιμές πέφτουν στα online καταστήματα και αυτό επειδή αγοράζουν από εξωτερικό. Στα μεγάλα καταστήματα οι τιμές αργούν πολύ να πέσουν. Παράδειγμα το galaxy s4 που online το βρίσκεις 400 ευρώ και στα μεγάλα καταστήματα έχει 650.

tiamat

μακραν το καλυτερο και ισχυροτερο νοκια αλλα note δε θα γινει ποτε !

Μαινόμενος

@ tiamat – Πολύ καλό το Note 3 με πολύ καλή οθόνη!! Μόνο που το 1520 υπερτερεί σε κάμερα και είναι 4G, χωρίς να ανακηρύσσω νικητές εδώ, αναφέρω διαφορές στα σημεία. Διόρθωσέ με αν είναι 4G το Note 3. Μπορεί να έχω λάθος.

υ,γ: CPU Quad core και τα δύο.
2.2 GHz, ARM Krait 400 : Lumia 1520
1.9 GHz, ARM Cortex A15 : Note 3

Αλεξανδρος

Ρε παιδια σταματηστε ποια με την παραπληροφορηση του κοσμου…κανεις δεν ειπε οτι το 5c ειναι το <> iPhone… το C στεκει για Color..ελεος πια!
ΟnTopic: οντως δεν χρειαζετε τον 800 αλλα το κινητο ειναι βομβα,με τετοια οθονη κανει για multimedia αλλα και για δουλεια γραφειου οπως pdfs, xlc κτλ

Magas

Γιατί τόσο μίσος και άσκοπες συγκρίσεις από πολλούς με το note 3 δεν καταλαβαίνω. Το 1520 έχει κατά την γνώμη μου καλύτερη οθόνη (Clearblack τα σπάει), δυνατότερο hardware, (τα WP δεν χρειάζονται και τόσο 4 πυρήνες. Και τα 3 gb ram του note 3 δεν μου λένε κάτι. Αυτό με quad core θα πετάει), κάμερα δεν το συζητώ, 20 mp, Zeiss, OIS, Pureview..Ήχος τούμπανο, μπαταρία στα ύψη (να τα βλέπει αυτά η samsung), και ποιότητα nokia. Το πενάκι του note προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Λειτουργικό ομαλό και όχι φουλ στα bug και στα κολλήματα του android. Και από updates η nokia πιο σίγουρη. Μερικοί φουκαράδες με samsung s4 ακόμα να δούνε την 4.4. Και γιατί λένε μερικοί είναι ακριβό λες και το S4, HTC One, G2, Note 3 ήταν φθηνά όταν βγήκαμε. Πρός τι αυτό το μίσος λοιπόν?

jona

Δεν χρειαζεται να γινει note!

dark_master

Το κινητό είναι μια χαρά. Η τιμή του είναι στα επίπεδα που κυμαίνονται οι ναυαρχίδες και των άλλων εταιρειών. όσον αφορά τη πτώση της τιμής τους έχω να δηλώσω ότι προτιμώ να βγαίνει ένα κινητό από την αρχή φτηνό και να παραμένει σταθερή η τιμή του παρά να μειώνεται απότομα μετά από καιρό. όσο και να θέλουμε όλοι μας να έχουμε το καλύτερο τηλέφωνο σε σχετικά φτηνή τιμή το να μειώνεται απότομα η τιμή και με μεγάλες αποκλισεις δεν βοηθά γιατί ακόμα και εμείς την επόμενη φορά θα είμαστε διστακτικοί να αγοράσουμε προιόν της ίδιας εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η LG όπου το Optimus G από τα 600 έφτασε να πωλείται στα 129(όπως και τα 820/920). Όσο και να μου αρέσει το G2 ή το 1020 δεν προχωρώ σε αγορά γιατί ξέρω ότι σε λίγο καιρό θα το δω στα 300 ή και λιγότερα(όσο το WMC πλησιάζει που παραδοσιακά παρουσιάζονται νέα μοντέλα). Και πριν παρεξηγηθώ να ξεκαθαρίσω κάτι: το κινητό είναι εργαλείο,χόμπι (ακριβό μεν), αλλά και επένδυση. όταν λοιπόν θελήσω να το πουλήσω για να πάρω το επόμενο (ναι είμαι “καμμένος” και το παραδέχομαι/αποδέχομαι- όπως και πολλά παιδιά από εδώ) θέλω να μην χάσω τα χρήματα μου και να αναγκαστώ να… Συνέχεια »

Cj Georgio

Ωραίο κινητό. Έχει όλα αυτά που του έλειπαν. Όταν θα πέσει και η τιμή του θα το πάρει πολύς κόσμος.

Δημήτρης

Αλλο το note αλλο το 1520… Διαφορετικα κινητά για διαφορετικα γουστα … Τα WP η τα αγαπας … Η τα μισείς … … Εγώ προσωπικά έφυγα απο iPhone 4 πήγα σε note 1 μετά σε xperia s και τώρα πια μετά απο όλα αυτα τα υπερκινητα για την εποχή τους … Ειμαι με ένα Lumia 820 το οποίο το έχω ερωτευθεί!! Δεν μου έχει κολλήσει ποτε και εμένα προσωπικά με ικανοποιεί ! Τώρα για το 1520 πιστεύω ότι είναι το κορυφαίο phablet!

Nio

Καλο το note 3 αλλα κ αυτο δεν παει πισω..
Κ αν στο μελλον παρει full windows θα ναι περιπου 18 φορες καλυτερο.
Τωρα απλα ειναι λιγο καλυτερο κ αυτο λογω windows-nokia.

tolkien

Κυκλοφορει Germany and UK στα 580 ευρω. Αυτο τα λεει ολα. (και χωρις Extra μεταφορικα)

Panagiotis G

@Tolkien σε ποιο κατάστημα το είδες τόσο;

Cj Georgio

Εγώ που είμαι Γερμανία ακόμα στα εμπορικά μαγαζιά δεν το φέρανε. Μέσω ebay.de είναι στα 700€. Το καλό είναι ότι το καλοκαίρι θα το βρίσκεις 400€.

Kostas K.

Πολυ καλη συσκευη απο τη Nokia..Ατυχής η σύγκριση με το Note..Τις λειτουργιες του Note δεν τις εχει κανενα αλλο τηλέφωνο..Μετα το Note παντως ειναι οτι καλύτερο εχω δει στην κατηγορια των phablets εδω και πολυ καιρό
@ dark master ατυχες το παραδειγμα με το optimus g απο μια προσφορα του κ…ου της Vodafone που κρατησε λιγες ωρες…Το κινητο εχει εδω και πολυ καιρό γυρω στα 300-350 και δεν πάει παρακατω

ddr2

Παιδια, τελεια συσκευη, αλλα σε αυτο το μεγεθος, δεν μου κανει.
Ειναι τεραστια, ακομα και σε συγκριση με το νοτε2 !!!

teotsi21

η καμερες των nokia ειναι τρελες..πραγματικα top notch…

manolis

η ώρα που δείχνει το ρολόι της συσκευής… ολα τα λεφτά

Παυλακος

Eχω μια απορια.Πολλα μικρομάγαζα πουλανε το note 3, εως και 300 ευρώ φθηνότερα ,από τις μεγάλες αλυσίδες. Γιατί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.