Nokia Lumia 3310 Concept, Η επιστροφή του… βασιλιά

Όλοι γνωρίζουμε – ή και οι περισσότεροι κάποτε είχαμε πιάσει στα χέρια μας- το θρυλικό Nokia 3310. Ο Bob Freking, ένας από τους γνωστότερους concept desingers, δημιούργησε από τις “στάχτες” του dumbphone 3310, το smartphone Nokia Lumia 3310, και όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες ή το σχετικό video, αν και απλό, δείχνει εντυπωσιακό.

Στο όραμα του Freking, το Lumia 3310 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και στο εσωτερικό της συσκευής έχει τοποθετήσει το νέο SoC της Nvidia, Tegra K1. Στο οπίσθιο μέρος της συσκευής έχουμε αισθητήρα 23 Megapixel PureView με σύστημα φακών Carl Zeiss ενώ στο εμπρόσθιο έχει τοποθετηθεί επίσης αισθητήρας PureView στα 8.0 Megapixels.

Επίσης υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE, NFC, ασύρματη φόρτιση κ.α. Επίσης γίνεται λόγος και για self-healing ιδιότητες στο φινίρισμα του πίσω τμήματος του Lumia 3310. Το κερασάκι στην τούρτα; Θα υπάρχει προ-εγκατεστημένο το παιχνίδι Snake Impact 4D, το γνωστό μας… φιδάκι.

Nokia Lumia 3310 Concept, Nokia Lumia 3310 Concept, Η επιστροφή του… βασιλιάNokia Lumia 3310 Concept, Nokia Lumia 3310 Concept, Η επιστροφή του… βασιλιά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Αυτά είναι!
Παλιές εποχές..

gatzamis

Μονο εγω δεν βλεπω την ομοιοτητα στο τελικο προιον?

ahilleas

Σαν τους αμερικανούς σεναριογράφους, ξέμειναν και οι Φινλανδοί από ιδέες ονοματολογίας.. αλλά όχι τεχνολογίας..;-)

manolis

πωπω!! τρελή ομοιότητα, εγώ τα μπέρδεψα και δεν ήξερα ποιο είναι το παλιό και ποιο το καινούριο!!! :p

Καλά θα κάνει ο δημιουργός του concept phone αυτού να κόψει τα ληγμένα ναρκωτικά ΑΜΕΣΑ!!!

Panagiotis - Volos

Μα δεν υπαρχεί και κακός κατά την γνώμη μου βάλατε το βίντεο στο Techblog. Τώρα αν ο Βοb σφουγγαράκης ο designer βλέπει ομοιότητα ας αλλάξει γυαλιά. Δεν νομίζω κάτι τέτοια βίντεο να προσφέρουν κάτι.

bgfd5

Χαζομαρα το concept και ο ορος dumbphone ειναι προσβλητικος το λιγοτερο γενικως οταν χρησιμοποιειται απο σαβουριαρηδες στο ιντερνετ ποσο μαλλον σε “επισημα” νεα στο techblog.

ed

Δε μοιάζει, αλλά ομόρφο το έκανε. Πάνω σ`αυτό το concept, επειδή έχει ασημί οθόνη σε αντίθεση με το υπόλοιπο, θα μπορούσε να αλλάζει το πισω καπάκι a’la Jolla ωστε να θυμίζει πραγματικά κάτι από 3310. Επίσης μεγάλο φάουλ του concept τα χαρακτηριστικά. Το 3310 ηταν το πολύ midrange με τα σημερινά δεδομένα.

chris

Μόνο εγώ πιάνω πως το concept δεν είναι για το σχήμα του τηλεφώνου αλλά να πιάσει τις πωλήσεις που είχε το συγκεκριμένο μοντέλο τότε ; Αν βγει έστω και έτσι άνετα θα το κάνει ..

ed

*θα ηταν το πολύ midrange με τα σημερινά δεδομένα.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Αν αλλαζε καπακι πισω ισως κατι να θυμιζε…καθαρο Μαρκετινγκ…

keysmith

H μόνη ομοιότητα είναι τα χρώματα. Ουτε το μέγεθος ούτε η φιλοσοφία έχουν καμία σχέση. Το λιτό και απέριττο 3310 δεν έχει σχέση σε φιλοσοφία με ένα τεράστιο 5” με δύο pureview κάμερες.

Δεν είναι κακό να υπάρχει ένα τετοιο (συμπαθές) τηλέφωνο, απλά είναι άστοχο να λέγεται 3310.

chrid

Πάτε καλά…την αθραυστοτητα που είχε προσπαθεί να την επαναφέρει με το σελφ χελινγκ καπάκι….εγω το ερωτεύτηκα….και γιατί να μην αντιμετώπισε ΑΝΕΤΑ iphone6/s5/one2/z

Ioannis

Λοιπόν, καλοκαίρι 2000, Νήσος Κως, 543ΤΕ (τάγμα εθνοφυλακής) Καρδάμενα, θάλαμος 2ου Λόχου, μεσημέρι, θαλαμοφύλακας εγώ. Όποιος π@#$%^ μου έκλεψε το 3310 μου με την καινούρια μπλε πρόσοψη από το περβάζι του πίσω παραθύρου (για να πιάνει Telestet) παρακαλείται να μου το επιστρέψει και αμειφθεί αναλόγως!!!

Γιώργος

Δεν καταλαβαίνω γιατί τοσο κραξιμο…
Δηλαδή το Mini Cooper θα προτιμούσατε να μείνει στα χαρακτηριστικά αυτου που ειχε ο Mr Bean???
Παίρνω έναν “θρυλο” και τον εξελίσσω, τον εκσυγχρονίζω…
Απλά και ομορφα!
Εμένα μ αρέσει!

Panos7GR

Βασικά… Αντιμάχεια θες να πεις, Ioannis. Στην Καρδάμενα σας έβγαζαν εξοδουχους το καλοκαίρι.

Χαχα νομίζω τελικά πως όλοι μας φαντάροι μπήκαμε με ένα 3310 μαζί για κινητό!

arg

τόσο ομοιότητητα δέν ξανα έγινε.

μπορέις να το πείς Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΝΟΚΙΑ

Konstantinos

Από όλα συγκράτησα το snake 4d…

https://www.youtube.com/watch?v=8IUnqm8j4BE (κάψιμο μετά επιστήμης)

nieris

Το φιδάκι το έχει?η μόνο το όνομα θα έχει αλλά όχι την χάρη?

JohnWave

Θα ήταν πάντως πολύ έξυπνη κίνηση από θέμα marketing να έμπαινε το 3310 στην ονομασία ενός από τα επόμενα lumia και μάλιστα το διαφημιστικό να είχε δίπλα δίπλα το παλιό και το νέο.

Alexboom

Ωρες ώρες αναρωτιέμαι αν ορισμένοι είναι τόσο χαζοί ή το παίζουν….πως περιμένετε ρε φωστήρες να φτιάξουν το ίδιο κινητό σήμερα με αυτό προ 13 χρόνων???? Το βίντεο αναφέρεται στη νοσταλγία περί 3310….

mpakas

@alexboom σωστος αλεξ
Πίθηκοι.τι ομοιότητες περιμένετε να δείτε υποσαχαριοι μπονομπο

andreasp

πω πω ολόιδια, δε το πιστεύω!!!!
😛

manos

θα κυκλοφορήσει ειναι επίσημο ?

Vivi

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στου κουφού την πόρτα μπες από το παράθυρο…

Vaggelis

Το 3310 δεν ήταν ναυαρχίδα, ήταν “τα-κάνει-όλα-και-συμφέρει”. Βασικά αυτό ήξερε να κάνει η ΝΟΚΙΑ πάντα, να προσφέρει σωστά “προϊόντα”. Στο ίδιο price range η (sony) ericsson πάντα έδινε καλύτερα specs αλλά θες λόγω ποιότητας, θες λόγω user experience, θες λόγω φήμης τα ΝΟΚΙΑ πάντα έσπαγαν ταμεία. Κάτι αντίστοιχο με τότε κατάφερε να κάνει πρόσφατα με το 520 που αλλάζει το τοπίο της αγοράς (οι αντρόιντ κατασκευαστές δεν θα αφοσιώνονται πλέον μόνο στις ναυαρχίδες και αυτό φάνηκε με το Moto G).
Το 3310 των ημερών μας θεωρώ θα ανταγωνιζόταν σε τιμές και απόδοση με Nexus και όχι με iPhone/Galaxy S/LG G-series

Spukie

ωραίο

τασοs

ειχα το 3330 παντα ειχα νοκια βασικα.τα κινητα..ειχα κ το σονυ το πρωτο εγχρωμο μια πατατα κ μιση…δεν ξερω με αρεσουνε τα νοκια αν κ εχω το samsung galaxy note 3 θα ηθελα ενα νοκια windows phone (ειχα το htc radar) ειδικα το 1520 αν κ οποτε το η αγορα εφαρμογων ανανεωθει η ανανεωσουνε το λειτουργικο τους…αγαπω την νοκια με νοκια μεγαλωσα ..πρωτο μου κινητο το alcatel one touch με πορτακι κ επαιρνε κ ΑΑ μπαταριες…κ μετα το νοκια 5110..ζω εξωτερικο κ τα windows κινητα μετρια προχωρανε..iphone or android κυριως iphone θα δεις….ελλαδα τι περπαταει περισσοτερο??ευχαριστω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.