Nokia Lumia 520: Η συσκευή του 2013 παραμένει το δημοφιλέστερο WP

Το entry-level Nokia Lumia 520 που ανακοινώθηκε το 2013 ήταν το πιο δημοφιλές Windows Phone και 28 μήνες αργότερα παραμένει στην κορυφή. Δεν μιλάμε για πωλήσεις, αλλά για το Windows Phone κινητό που χρησιμοποιείται περισσότερο αυτή τη στιγμή.

Τα δεδομένα της πλατφόρμας AdDuplex, δείχνουν ότι το Nokia Lumia 520 παίρνει ποσοστό 12.9% του συνόλου των Windows Phone που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως. Δεύτερο είναι το Microsoft Lumia 535 με 11.7%, το Microsoft Lumia 640 κατάφερε να πάρει ένα 6.3% και το Microsoft Lumia 640 XL έχει το 3.3% της πίτας του Windows Phone.

Για την αδυναμία των ναυαρχίδων Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL με Windows 10 mobile, να πάρουν την πρωτιά, θεωρείται ότι φταίει η υψηλή τιμή τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Windows Phone 8.1 έχει το μεγαλύτερο μερίδιο που φτάνει στο 77.7% και δεύτερο με πολύ μεγάλη διαφορά είναι το Windows 10 Mobile (9.5%). Windows Phone 8 και Windows Phone 7.x έχουν μερίδιο 8.4% και 4.3%, αντίστοιχα.

Τέλος, Nokia/Microsoft Lumia έχουν το 96.97% των συσκευών με Windows Phone, ακολουθεί η HTC με 1.21% της αγοράς και η Samsung με 0.59%.

nokia lumia 520 most popular, Nokia Lumia 520: Η συσκευή του 2013 παραμένει το δημοφιλέστερο WP

nokia lumia 520 most popular, Nokia Lumia 520: Η συσκευή του 2013 παραμένει το δημοφιλέστερο WP

nokia lumia 520 most popular, Nokia Lumia 520: Η συσκευή του 2013 παραμένει το δημοφιλέστερο WP

nokia lumia 520 most popular, Nokia Lumia 520: Η συσκευή του 2013 παραμένει το δημοφιλέστερο WP

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tolkien

Αν και εχω το Microsoft Lumia 950 XL μπορω να πω οτι τα wm10 δεν εχουν πολυ ζωη ποια. Τους τρελεναν και ολους και τους βριζουν για το τι συμβαινει με το προγραμμα windows insider που θα δωσουν προτεραιοτητα σε συσκευες με προεγκατεστημενα wm10. Οτι να ναι. Αυτο το κειμενο τα λεει ολα : “Now coming to reasons of why we think this is one more unwise decision and may backfire, Lumia 950, Lumia 950 XL and Lumia 550 users make a very small part of the Insider pool and if Microsoft wasn’t able to use feedback from all Insiders to review builds earlier, I have serious doubts over how Microsoft would be able to judge the builds now with such small Feedback pool. When the new Redstone builds are supposed to bring more bugs and issues because of news features payload, why would anyone like to have it on daily drivers which in most case would be the new Lumias. One more fail!! The existing Insider devices could have made more sense for newer builds. So, while this prioritization itself doesn’t make much sense, most if not all the Insider devices are still on Windows 10 Mobile and why… Συνέχεια »

Panos7GR

Τα έχουμε ξαναπεί τα Windows Phone έχουν βρει την κατηγορία τους και είναι η μικρομεσαία. Θέλουν μόνο λίγο πιο premium αίσθηση και mainstream χαρακτηρηστικά που έχουν τα αντίστοιχα Android smartphones για να κυριαρχήσουν. Προσωπικά μπορεί να επιλέγω μόνο Android για κινητό μου, αλλά σε όλους τους γνωστούς μου που θέλουν καλό κινητό από 150-170€ και κάτω προτείνω Windows Phone. Είναι γρήγορα για τα αυτά που “φοράνε” είναι εύκολα στην χρήση (πλακίδια και όχι πλέγματα με δεκάδες εφαρμογές σαν Android-iOS) και δεν θα χάσουν την φρεσκάδα τους μετά από μεγάλη περίοδο χρήσης, όπως συμβαίνει στα οικονομικά Android smartphones. Ωστόσο πάντα η προειδοποίησή μου είναι για το Store τους που ενδέχεται να μην έχει ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν ή να μην είναι ενημερωμένες όπως στα άλλα δύο OS. Σχετικά όμως με τα Windows Phone μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση πως με την Microsoft έχουν κάνει συμφωνία πολλές εταιρείες και μεγάλες μάλιστα για να βγάλουν Windows Phone smartphones, αλλά καμμία δεν ασχολείται ενεργά. Ούτε κάν 1 ανανέωση τον χρόνο δεν βλέπουμε. Το τελευταίο της HTC ήταν το One M8 for Windows (πολλοί μπορεί καν να μην το θυμούνται) πίσω στο καλοκαίρι του 2014, το τελευταίο της Samsung ήταν το ATIV S πίσω… Συνέχεια »

Nokia

Windows και παλι windows .Αυτό το χάλι με το android που ερχόντουσαν κάθε μέρα ενημερώσεις 200mb για εφαρμογες και τα κολλήματα που έτρωγε το κινητό δεν παλευεται με τίποτα.

Προτιμώ να εχω ενα κινητό που δεν κολλάει ποτέ ,που βγάζει επικες φωτογραφίες μέρα και νύχτα,που έχει το καλύτερο gps και χάρτες απ όλες τις αλλες εταιρείες και σε μισή τιμή σχεδόν απ ολα τ αλλα smartphones παρά android και να μου σπάνε τα νεύρα κάθε μέρα.

Arispan

@Panosgr7 huawei w1

Techfan

oti kai na lene kapioi ypotithetai psagmenoi….. oi siskebes windows phone einai oi pio aksiopistes, exoun perasei apo ta xeria m (siggenon kirios) polla android kai leo opos panta oti einai gia ton poutso… kolane , krasaroun klp an den einai super high end siskeyes… an kai ta teleytaia 2 xronia i katastasi exei ftiaksei…. ofeilo na to po xoris na krivo pragmata.

ostoso, ta windows phone einai stathera kai den apaitoun terastia texnika xaraktiristika gia na kanoun to pio aplo pragma “na min sernontai”.

Eimai katoxos sony xperia z1 edo kai xronia, to agapo to kinito ayto alla eprepe na paro gia mena wp….

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έχοντας στην κατοχή μου δύο WP κινητά (925 και 640xl) και περίπου 5 Android σε λειτουργία ( note 3, Samsung galaxy s4 , core, Sony xperia ray,κ.λ.π) καταλαβαίνετε ότι η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Πράγματι τα Lumia δεν κολλάνε με τίποτα τρέχουν ομαλά, έχουν πολύ καλές φωτογραφικές μηχανές (για τα χρήματα 💰 τους πάντα) , έχουν πολύ καλό GPS (here maps) χωρίς χρήση δεδομένων. Το δικό μου 640XL έχει και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως η οθόνη το σήμα κ.λ.π. ΟΜΩΣ υπάρχει ένα μεγάλο όμως: STORE . Η ποιότητα των εφαρμογών είναι τουλάχιστον διετίας, κάποιες δεν υπάρχουν και καθόλου και γενικά δεν βλέπω να βελτιώνεται καθόλου με αποτέλεσμα εάν έρθει πάλι η στιγμή να αγοράσω κινητό θα αποφύγω τα WP. Μα θα μου πείτε πως και έχεις δύο;;; απλά δοκίμασα διότι είχα βαρεθεί από το Android αλλά τελικά δεν έμεινα ευχαριστημένος. Για έναν απλό χρήστη όμως το 640 στην τιμή που είναι τώρα είναι ιδανικό . Για έναν όμως χρήστη που τα θέλει όλα καλύτερα να βάλει λίγα χρήματα παραπάνω και να πάρει ένα καλό Android όπως έκανα και εγώ με το note 3 και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.

nikolasV

Όταν βγουν τα Windows 10 για τα κινητά θα αλλάξουν αρκετά, οι εφαρμογές θα ανανεώνονται κανονικά, (ήδη γίνεται σε αυτούς που έχουν την δοκιμαστική έκδοση) οπότε λίγη υπομονή ακόμα και όλα θα γίνουν τέλεια! 😉

Panos7GR

Μαζί σας για τα Windows Phone, είναι καλά και χρυσά, όμως αυτό με το GPS και χάρτες που ακόμα και τώρα το λέτε σαν προτέρημα για τα Windows δεν μπορώ να το καταλάβω. Ξέρουμε ότι είναι ίσως οι καλύτεροι όσων αφορά τη χώρα μας, αλλά…
Δεν ξέρω αν το μάθατε οι χάρτες HERE, μετά την εξαγορά των τμημάτων Devices και Services της Nokia παρέμειναν στην μαμά Nokia και δεν πήγαν στην Microsoft, οπότε ένα το κρατούμενο και δύο πως εδώ και καιρό δεν ανήκουν πλέον στην Nokia. Για ρίξτε μια ματιά: https://techblog.gr/b2b/here-maps-sold-to-audi-bmw-mercedes-5778/

Επίσης οι HERE Maps υπάρχουν στο Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps
(Πέρα του ότι οι Google Maps κι εκείνοι πρόσφατα απέκτησαν offline σύνδεση)

Αλλά και στο iOS: https://itunes.apple.com/us/app/here-maps-offline-navigation/id955837609?mt=8

@Arispan: Σωστά. Ευχαριστώ για την επισήμανση

Gvirginia

@Panos7GR Ναι, αυτό λέει και ο tolkien. Προσωπικά τους HERE τους θεωρώ κορυφή, καλύτερες οδηγίες κτλ από GPS γνωστής εταιρείας. Αλλά πλέον υπάρχουν στα άλλα οικοσυστήματα, άρα όπως λες δεν είναι “+” των WP. Πάντως το offline των GMaps , απ’ότι θυμάμαι, σε αφήνει να κατεβάσεις ένα κομμάτι του χάρτη μόνο (πχ Νέα Σμύρνη) και όχι ολόκληρη τη χώρα όπως έχουν οι HERE. Δε ξέρω αν το διόρθωσαν…

@Techfan Στους όρους χρήσης αναφέρει:
• Τα σχόλια θα πρέπει να είναι γραμμένα με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.
Δεν επιτρέπεται:
• Να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν.

Panos7GR

Όχι Gvirginia δεν άλλαξε και δεν νομίζω να το αλλάξει η Google. Σύμφωνα με το σκεπτικό της είναι προτιμότερη αυτή η λύση από ολόκληρη χώρα για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου και συν του στυλ ότι “κατέβασε ρε φίλος τα τμήματα του χάρτη που σε ενδιαφέρουν, τι σε νοιάζει τι γίνεται στη τραχανοπλαγιά τέρμα Θεού αρχές Αλλάχ;”. Που ναι μεν έχει βάση, όμως είναι φάουλ γατί μπορεί να θέλω να κάνω πχ διακοπές οδικώς και να γνωρίσω από κοντά την ζωή πέρα των μεγαλουπόλεων.
Πάντως δεν ήθελα να θίξω σε καμμία περίπτωση HERE vs Gmaps, απλά ανέφερα το νέο χαρακτηριστικό καθως η έλλειψη offline χρήσης δεν υφίστανται πλέον. Προσωπικά για λόγω αποθηκευτικού χώρου έχω μόνο εκείνους της Google καθώς δεν χρησιμοποιώ συχνά χάρτες γιατί μένω σε επαρχεία (ξέρεις σχετικά μικρή περιοχή οπότε την γνωρίζω), αλλά όποτε χρειάστηκα τους HERE σε ταξίδια εξωτερικού κυρίως (τους κατέβαζα μόνο τότε γιατι ειναι οι καλύτεροι δωρεάν offline) ήταν τέλειοι.

nikos

Οντως το 520 ειναι φοβερο κινητο,για low-end του 13 απλα ηταν φοβερο vfm.Την θεση του ομως παιρνει το 535(και ας εχει τα θεματα με το multitouch).Επισης το 520,530,630,635, εχουν πιο στιβαρη κατασκευη και πιο ανθεκτικο καπακι.Το 535 μου δεν ειναι τετοιο και το καπακι μεσα απο 2 πτωσεις ραγισε και το αλλαξα προσφατα.Με κοστος 10€,οπου τοσο κανει μια καλη θηκη.Τα apps των WP ναι ειναι χαλια αλλα των 90% των apps τα εχω και ειναι 2 που δεν υπαρχουν.Απο παιχνιδια εχει ολα τα γνωστα αλλα δεν παιρνουν πολλα updates.Αλλα δουλεια γινεται και δεν κανει τα χαζα κολληματα του Android.Δεν με κρεμασε ποτε και με εβγαλε ασπροπροσωπο το 535 ως αντικαταστατη του Galaxy S Duos 2 που ειχα.Δεν μετανιωσα καθολου που δεν πηρα το xperia e4 τοτε.Γιατι στα 130€ ειναι τα πιο vfm μαζι με κατι lenovo και αλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.