Nokia Lumia 800 vs iPod Nano, Ετοιμαστείτε για νέες δίκες [funny]

Στο ίντερνετ κυκλοφορεί μία περιπαικτική εικόνα που δείχνει πώς… έκλεψε το νέο iPod Nano που μόλις παρουσιάστηκε το σχέδιο του Nokia Lumia 800 με ίδια χρώματα, ακριβώς τον ίδιο τρόπο σχεδιασμού του πλαισίου. Οι ομοιότητες είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία μήνυση από τη Nokia; Όχι άλλο κάρβουνο!

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν κάπως τα σχέδια, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει κάποια δικαστική διαμάχη. Έχουμε χορτάσει από δαύτες και καλό είναι να σταματήσουν πια οι εταιρείες να κονταροχτυπιούνται. Δείτε απλώς τη φωτογραφία που δείχνει τις ομοιότητες και σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για κάποιον σχεδιαστή ενός τεχνολογικού προϊόντος να διαφοροποιηθεί…

, Nokia Lumia 800 vs iPod Nano, Ετοιμαστείτε για νέες δίκες [funny]

, Nokia Lumia 800 vs iPod Nano, Ετοιμαστείτε για νέες δίκες [funny]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pap Geo

Καλα οκ.. O σχεδιασμος αυτος στο Nano ειχε λανσαριστει πολυ πριν απ το πρωτο lumia..

giorgio

Όπως η Apple είχε πολλά prototypes σίγουρα είχε και η Nokia. Δεν σημαίνει ότι έκλεψε το design του Nano για το Ν9 (να μην ξεχνάμε από πού ξεκίνησε, όλοι πια έχουν το Lumia 800 ως αναφορά). Όμως δεν μπορεί να μην σχολιαστεί το γεγονός ότι το νέο nano είναι ΙΔΙΟ το Ν9/Lumia series. Και έχει κάθε δικαίωμα να μηνύσει η Nokia.

Κωστας

Γτ μου τα χαλας τωρα κ σε διαβαζω καθυε μερα?

“Δείτε απλώς τη φωτογραφία που δείχνει τις ομοιότητες και σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για κάποιον σχεδιαστή ενός τεχνολογικού προϊόντος να διαφοροποιηθεί……γτ δλδ αυτο δεν το αναφερεις και για την Samsung πχ?

Pap Geo

Καλα αυτο θα το κρινει η Nokia βεβαια..
Απλα προς ενημερωση σου σου λεω πως το Nokia N9 λανσαριστηκε τελη του ’11
ενω το ipod nano με τη μορφη τετραγωνου με touchscreen αρχες του ’10..
To λεει και πανω.. Αλλα εγω λεω οτι λεει το wikipedia..

Christos K.

Πάντως κι εγώ όταν το πρωτοείδα είπα…α ένα Lumia 800 (λόγω μεγαλύτερου πλαισίου κάτω από την οθόνη) με λευκή πρόσοψη…έκανα και humor σχετικά με την επιλογή της APPLE να κάνει στρογγυλά τα εικονίδια (σε φάση ότι έβαλαν τα κανονικά τετράγωνα στην αρχή και μαύρο background και είπαν ωραίο lumia nano σχεδιάσαμε, ας το διαφοροποιήσουμε τώρα)…

Αλλά αυτά σε πρώτη εντύπωση γιατί η αλήθεια είναι πως ειδικά με την εικόνα των 2 nano το ένα πάνω στο άλλο φαίνεται η σχέση του σχεδίου με το προηγούμενο μοντέλο…και μάλλον θα έλεγα αναμενόμενη εξέλιξη στα πλαίσια του μεγαλώνουμε όλες τις οθόνες μας…

Να προσθέσω πως για εμένα είναι το ομορφότερο iPod nano (ίσως και iPod γενικά) που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα, πριν από αυτό θεωρούσα ομορφότερα τα τελευταία μακρόστενα που είχαν βγάλει (5η γενιά αν δεν κάνω λάθος…)

cuaron

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα?
Οι γενικές ιδέες του σχεδιασμού έχουν μια συνέχεια και πιστεύω πως το Ν9 προήρθε από το Ν8 που είναι ένα Ν9 χωρίς καλό φινίρισμα.
Πάντως όσο και να πίστευε η apple ότι είναι δική της ιδέα είναι ντροπή να βγάλει ένα τόσο ίδιο σχέδιο. Ούτε οι Κινέζοι δεν τα κάνουν αυτά.

azriel84

Ο κλέψας του κλέψαντος. “Δανείζεται” ο ένας απ’τον άλλο. Επισήμως τα nano βγήκαν πρώτα αλλά κλάιν, έτσι και αλλιώς μιλάμε για διαφορετικά προιόντα δεν θα υπάρξει θέμα πιστεύω.

Christos K.

Θα συμφωνήσω με cuaron πάντως στο θέμα πως η APPLE θα μπορούσε να μην κυκλοφορήσει μια τόσο παρόμοια συσκευή και ας είναι το design συνέχεια των προγενέστερων nano…αλλά μου αρέσει πολύ (όχι περισσότερο από τα θεϊκά N9/Lumia 800) οπότε δεν με χαλάει και ιδιαίτερα που κυκλοφορεί έτσι….

LeGend

Μετα λέει τους άλλους οτι την αντιγράφουν…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.