Nokia N8 unboxing από το PhoneArena

Ξεκίνησαν δειλά δειλά οι παραδόσεις των πρώτων Nokia N8 σε όσους τυχερούς το είχαν προ-παραγγείλει από χώρες του εξωτερικού. Επίσημα εδώ στη χώρα μας αναμένεται να κυκλοφορήσει τώρα, μέσα στον Οκτώβριο και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να ανακαλύψουμε τις αρετές του νέου λειτουργικού συστήματος Symbian3. Η κυκλοφορία του Symbian3 θα συμπέσει και με το λειτουργικό Windows Phone 7 και έχουμε πολλά να πούμε και να σχολιάσουμε.

Δείτε το βίντεο παρουσίαση του Nokia N8 από το Techblog.

, Nokia N8 unboxing από το PhoneArena

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Χμ τι να πρωτοπω γιαυτο το κινητο;

1.Micro SIM? :S
2.Ποσες υποδοχες εχει για να μαζευει σκονη; (3.5mm jack, hdmi, charging, usb) :S
3.Στο 3ο λεπτο φαινεται να μην εχει καθολου καλη viewing angle οπως και ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ
4.Οταν μπηκε στο μενου ειχα την αισθηση android η μου φανηκε; Οποτε μιλαμε πλεον για Symbian 3+android? (Να ξαναπορησω γιατι η SE εγκατέλειψε το λειτουργικό;)

Overall? Νομιζω οτι ειναι λιγο πισω για τις εποχες που διανύουμε, ναι μεν εκτιμω την Νοκια για το ερευνητικο της εργο αλλα τα κινητα της εχουν μεινει καπως πισω (ασε που δεν τα υποστηριζει πλεον και περιμενει απο τα communities)

Βαγγέλης

Ξεχασα να προσθεσω στο 2. και micro sd, μιλαμε για ουτε λιγο ουτε πολυ 6 ολοκληρα ανοιγματα στο κινητο!!!

asterios

1)Η οθονη του συμφωνα με φωτογραφιες που κυκλοφορουν ειναι καλυτερη απο super amoled τοσο στα χρωματα και τη φωτεινοτητα οσο και στο viewing angle. Αν,λεμε τωρα,εχεις χρησιμοποιησει ποτε νοκια εχουν αισθητηρα φωτος που ρυθμιζεις τη φωτεινοτητα. Ομως η νοκια και το κακο συμπιαν εχουν σχεδιασει εξοικονομηση ενεργειας
2)Widgets εχουμε στο symbian 1 απο αρχαιοτατων χρονο οταν η google δε μπορουσε να προφερει τη λεξη smartphone.
3)Τις θυρες για τη σκονη δε τις σχολιαζω καν! Γιατι υπαρχουν τα καπακια! Η εθελοτυφλεις ή πηγαινε κανενα οφθαλμιατρο.

Αν βρεις κινητο με τοσες δυνατοτητες και τετοια τιμη το αγοραζω…
Αν ανακαλυψατε τα smartphones μεσα απο gadgeties της apple k android based…τουλαχιστον μη πουλατε εξυπναδα γιατι εκτιθεστε!

Η sony ericsson δεν εγκατελειψε το symbian foundation αλλα δε θα βγαλει συσκευες αμεσα με symbian,ζωα… Το οτι δε θα βγαλει symbian 3 δε σημαινει οτι δεν ετοιμαζει symbian 4…

stelios gr

@ asterios. θες να μας εξηγησεις απο ποτε η απλη amoled ειναι καλυτερη απο super amoled????? επιπλεον γιατι παιρνεις τοσο προσωπικα την γνωμη του καθενα για το symbian και απαντας με χαρακτηρισμους, σαν να σου επιτεθηκε καποιος! αν ο καθενας μας εδω μεσα αρχισε να λεει ζωο οποιον θελει, επειδη απλα δεν του αρεσε αυτο που εγραψε, θα γινοταν εδω μεσα της ποπης..

Βαγγέλης

Στελιο αστον δεν πειραζει μαλλον εχει μετοχες η ειναι σε καποιο γραφειο της Νοκια και της τρωει τα λεφτα ξυνωντας τον κομπλεξικο του ανδρισμο κατω απο γραφειο.

Εγω κρινω με οσα ειδα στο βιντεο και δεν μιλαω για widgets αλλα για την γενικοτερη εικονα που φερνει σε android. Δεν ειπα τπτ για το Symbian απλα ανεφερα οτι δεν το υποστηριζουν σχεδον καθολου. Το να βγαζεις νεες εκδοσεις δεν μου λεει τιποτα.

Για πηγαινε στο 2.59 και πες μου για την γωνια, και για πες μου ποιο κινητο με καπακι δεν εχει μαζεψει σκονη. Ακομα κ τα καπακια των μπαταριων μαζευουν σκονη μεχρι και κάτω απο την μπαταρία.

Νομιζω βρηκαμε τον πρωτο καμμενο Νοκια φαν. Αντε και εις ανώτερα!

Βαγγέλης

Και η Σαμμυ ακολουθει τον δρομο του αποχωρισμου, ρε τα ζωα.

https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284714&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+myphone+%28myphone.gr+%3A%3A+my+news%29

asterios

1) Η οθονη του Ν8 δεν ειναι απλη amoled. Το τζαμι απο μπροστα εμποδιζει αντανακλασεις και αυξανει ευκρινεια και γωνια θεασης. Η διαφορα cbd με οθονη ν8 ειναι οτι η επιστρωση απο το τζαμακι εχει τοποθετει on screen με αποτελεσμα να αποδιδει καλυτερα και το μαυρο (επιστρωση>τζαμι) Τωρα αν η samsung ονομαζει την τεχνολογια super η αμολυβδη ανεβαζοντας απλα pixel density ειστε θυματα του marketing. Φωτογραφιες συγκρισης υπαρχουν 2) Αυτο που με εκνευρισε και αποκαλλεσα ζωον τον οποιοδηποτε (δεν ειναι προσωπικο) ειναι οταν διαβαζει και δε καταλαβαινει και τα μεταδιδει οπως θελει να τα μεταδωσει. Ειχε βγαλει ανακοινωση η νοκια οτι το ν8 θα ειναι το τελευταιο Ν σειρα με symbian 3 και καποιοι λεγανε οτι ειναι το τελευταιο εξυπνο τηλεφωνο της νοκια με symbian. Κατι τετοια μου τη δινουνε (και δεν ειναι θεμα της νοκια,ακομα και η apple να ειχε μια παρομοια ανακοινωση το ιδιο θα ελεγα). Δε διαβαζουμε με τα ματια αλλα με το μυαλο! 3) Το προβλημα δεν ειναι η σκονη στα καπακια αλλα μεσα στο τηλεφωνο. Οταν υπαρχουν κινητα που αλλαζουν μπαταριες και εχουν εκτεθιμενη την καμερα στη σκονη δε μπορεις να κατηγορεις ενα τηλεφωνο το οποιο αν μη τι αλλο εχει προσεξει καθε τρυπα να… Συνέχεια »

konstantinos

Aυτα τα μπλε κουτια μου την δινουν

Nightmare

1) Το ότι έχει πολλές θύρες δεν εῖναι μειονέκτημα…όλα τα κινητά έχουν πολλές θύριες πλέον. 2) Οι SuperAMOLED εῖναι εμφανῶς ανώτερες τῶν AMOLED (και ναι και από την AMOLED τοῦ Ν8)…όσοι δεν με πιστεύετε δεῖτε εδῶ https://dailymobile.se/2010/07/10/pictures-nokia-n8-vs-samsung-galaxy-s-amoled-vs-super-amoled/ αν κάποιος γνωστός μοῦ πάρει το Ν8 θα το συγκρίνω με το Galaxy S μοῦ και θα σᾶς πῶ τελικά ποιο εῖναι καλύτερο αν και εῖναι προφανές… 3) Σαν κινητό έχει άριστα specs… θα το έπαιρνα άνετα. Το μόνο ποῦ με χαλάει εῖναι το Symbian…όσο και βελτιωμένο και να εῖναι δεν παύει να εῖναι δυσχρηστο και άσχημο (κατα την ταπεινή μοῦ γνώμη). Περιμένω να δῶ τι θα κάνει με το MeeGo…ελπίζω να εῖναι πολύ καλό και να το υποστηρίξει για να προχωρήσει γιατί σίγουρα με την βοήθεια τῆς Intel θα προσωρήσει το πράμμα. Είδα πρόσφατα φωτογραφίες για το πῶς θα εῖναι το Symbian4 και μοῦ άρεσε πολύ. Αντιγράφει ολίγον τι μερικά android στοιχεία…αλλά αυτό εῖναι ποῦ μοῦ αρέσει, γιατί δλδ πρέπει οπωσδήποτε η μίμηση να εῖναι κακιά?? αν εῖναι για το συμφέρον τοῦ χρήστη τι μᾶς τι αντιγράφει και ποιος και τι κλπ αυτό εῖναι δικό τους θέμα. Αυτό ποῦ έχω να παρατηρἠσω τελικά εῖναι πῶς τα Λειτουργικά βελτιώνονται με φοβερούς ρυθμούς και… Συνέχεια »

Nightmare

https://bigphonefight.com/nokia-n8-vs-samsung-galaxy-s-%E2%80%93-review Δεῖτε και αυτό.
Πάντως μοῦ κάνει εντύπωση η μικρή (σχετικά) RAM (256ΜΒ) και ο αργός (σχετικά) επεξεργαστης (680ΜΗz)… ειναι αρκετά για να δουλέψει καλά..δε λέω, αλλά αφοῦ τα Symbian πλέον εῖναι πιο εξεληγμένα δεν θα χρειάζονται και παραπάνω δύναμη… τελωσπάντων, εάν όντως δουλεύει καλά δεν με ενδιαφέρει.
Ακόμα είδα πῶς έχει 1200mAh αλλά παρ’ολα αυτά, κρατάει πολύ η μπαταρία τοῦ, πολύ περισσότερο από τοῦ Galaxy S (και ας έχει AMOLED ποῦ εῖναι ενεργοβόρα, βλέπε Desire)… ας με διαφωτήσει κάποιος γνώστης…

asterios

Φίλε Nightmare,
https://mynokiablog.com/2010/09/28/gallery-and-poll-nokia-e7-versus-samsung-galaxy-s-versus-nokia-n8-cbd-amoled-vs-super-amoled-vs-amoled/

Μπορείς να δεις την τελική έκδοση του Ν8 σε αυτές τις φωτογραφίες.
Επιπλέον,τα hardware specs που αναφέρεις είναι υπεραρκετά για το Symbian^3. Σε ένα λειτουργικό που είναι 3D accelerated από τη GPU,η CPU έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Επιπλέον,η μνήμη RAM από τη στιγμή που bootάρει το Symbian OS έχει περιθώριο περί τα 192ΜΒ. τα 16GB χρησιμοποιούνται για μνήμη RAM δεύτερου επιπέδου.
Το Symbian OS απαιτεί λιγότερους πόρους.
Το Symbian 4 δε θα είναι παρά ένα facelift του Symbian 3. Η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος έγινε σε δύο φάσεις : kernel + UI. Kernel+UI modification=>Symbian 3, Kernel Optimization+UI Optimization=>Symbian 4.

asterios

Ωπα nightmare,βρήκα τι φταίει στο website που έδωσες. Δε δείχνει κάτι λάθος απλά έχουν τον αισθητήρα φωτός ενεργοποιημένο-εξοικονόμηση ενέργειας.
Έχουν έρθει ήδη κάποια κομμάτια στο χώρο εργασίας μου (Cosmote) και η διαφορά με το Galaxy S είναι εμφανής στα χρώματα-φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσες- απλά οι Amoled έχουν ένα τεχνικό θέμα : χάνουν στον πέρασμα του χρόνου φωτεινότητα αλλά πρακτικά θες δύο χρόνια σκληρής χρήσης για να δεις τη διαφορά! Μια οθόνη…την αλλάζεις στα 5 χρόνια,που λέει ο λόγος.

filippos

Αστεριε

Εισαι αστειοσ τυπος ρε φιλε..πρεπει να ντρεπεσαι να χαρακτηριζεισ καποιουσ ζωα, αν θελεισ χαρακτιρισε ετσι τους δικους ανθρωπους..

Nightmare

@asterios
Θέλω να το δῶ απο κοντά μια μέρα (όταν με το καλό βγεί το Ν8 στον ιερό τοίχο τῶν καταστημάτων) γιατί πραγματικά μοῦ έκανε εντύπωση τῶρα ποῦ το είδα… δεν παρατήρησα βέβαια μεγαλύτερη φωτεινότητα ή ανάλυση, μοῦ φάνηκε λές και το Galaxy S είχε ψυχρά χρώματα και το Ν8 θερμά… με τις εικόνες δεν καταλαβαίνεις τίποτα… σε πολλές εικόνες ποῦ συγκρίνουν το iPhone4 με το Galaxy S φαίνεται καλύτερο το iPhone…όταν πηγα όμως στο public και τα σύγκρινα εγῶ ο ίδιος ναι μεν μοῦ φάνηκε πολύ καλή η οθόνη τοῦ iPhone αλλά σε θέμα απόδοσης χρωμάτων ήταν μακράν χειρότερο απο το Galaxy S… για να δοῦμε. Εγω βέβαια για κάποιον λόγο θα προτιμούσα το Ε7 από το Ν8.. στο Ν8 δεν μοῦ έκανε κάτι εξαρχης κλίκ…στο Ε7 ομως κάτι με τραβάει..

stelios gr

η αληθεια ειναι οτι και μενα μου κινει περισσοτερο το ενδιαφερον το Ε7 παρα το Ν8! και τα δυο φαινονται βεβαια αξιολογες προτασεις, αλλα μεχρι στιγμης δεν τα εχω δει απο κοντα και δεν μπορω να εκφερω αποψη. απλα το symbian λιγο με εχει απογοητευσει στο παρελθον..αλλα ποιος ξερει, αν δεν το δουμε απο κοντα και το ^3 δεν μπορουμε να πουμε και πολλα…παντως οσον αφορα τις οθονες των galaxy s και iphone4, επειδη τα χαζεψα και τα δυο σε ενα μαγαζι, μου φανηκε καλυτερη αυτη του samsung…του iphone μου φανηκε να εχει υπερβολικη οξυτητα στην απεικονιση…εχει εξαιρετικη αναλυση, αλλα ειναι λιγο ψυχρη και κουραστικη…(βιαστικα συμπερασματα βεβαια, δεν εχω στην κατοχη μου κανενα απο τα δυο τηλεφωνα)

Nightmare

@asterios
Έχεις απόλυτο δίκιο…ένας φίλος μοῦ είχε iPhone 4 (το ἂλλα σε Galaxy S) και οι όθόνη τοῦ είχε πολλά προβλήματα υπετόνησης και υπεροξὐτητας στα χρώματα με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να φαίνονται αλλιῶς απ’οτι εῖναι στην πραγματικότητα… ;/

nikos

τελικα η τιμη πια ειναι????

mpampis

εγω τωρα που τα ειδα και απο τα link που εχετε βαλει μου φανηκε οτι καλυτερα χρωνατα εχει το Ε7. Και επισης τετοια συσκευη πανψ απο 10mpixels φωτογραφικη δεν αξιζει χαλαει πολυ η φωτογραφια…

Aproximos

+1 στον Βαγγελη για το σχολιο Νο1

dimitris

γιατι τοση φαγωμαρα εδω μεσα ρε παιδια???????
ο καθε ενας μας εχει τη δικη του γνωμη και αποψη.
δεν συμβαινει μονο στα κινητα αλλα γενικα στη ζωη.
σε αλλον αρεσει το νοκια και σε αλλον το galaxy η το iphone κλπ
σε αλλον αρεσει η audi se allon i opel kai se allon ford ….
ειναι πολυ καλλιτερα να εκφραζουμε αποψεις χωρις φανατισμο…
αυτο θα βοηθουσε ολους μας…. για να καταληξει ο καθενας εκει που νομιζει
οτι ειναι καλλιτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.