Nokia Normandy concept video, Android σε Lumia

Υπάρχει περίπτωση η Nokia να ανακοινώσει φέτος κάποιο Lumia smartphone με λειτουργικό σύστημα Android; Φαντάζει απίθανο. Την ιστορία έχει ξεκινήσει ο γνωστός @evleaks που έχει γεμίσει το Twitter με εικόνες του Nokia Normandy που θα θέλαμε να τρέχει Android. Θα θέλαμε; Δεν ξέρουμε, θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας. Εμείς σίγουρα θα απολαύσουμε μαζί σας το concept video που ακολουθεί.

Android με υπερ-κάμερα Pure View;

Nokia Normandy concept video, Nokia Normandy concept video, Android σε Lumia

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Samo

ΌΧΙ, για κανέναν λόγο.

tech21man

Οχι. Ακυρωνει την προσπαθεια της να ταυτιστει με τα windows phone. Επισης οχι, γιατι δε διαφερει αφου και παλι η συσκευη σκιναρισμενο εστω και βαρια android θα ειναι. Τι να το κανω?

Αν η nokia ειχε κατι ανωτερο, δικο της στα χαρτια και φρεσκο νεωτεριστικο και καινοτομο τοτε ας το εβγαζε.

ed

Για μένα, δε πρέπει να ασχοληθεί με το android. Η Nokia πάντα πρόσεχε πολύ τι θα διαθέσει στην αγορά. Ακόμα και αν δεν είχε απήχηση ή μεγάλες πωλήσεις η συσκευή, την πρόσεχε στην λεπτομέρια και κυρίως στην αξιοπιστία. Αν ήταν τόσο καλό το android, δεν ήταν μ******ς… Θα είχαν βγάλει. Πλέον είναι ταυτισμένη με τα windows και καλά κάνει. Στις low-mid range συσκευές είναι πολύ πιο αξιόπιστα, στις high-end σιγά σιγά πέρνουν τα πάνω τους και στα bugdet πάντα υπάρχει το πάρα πολύ αξιόπιστο S40. Που ήταν η Samsung, LG, Sony πριν το android; Δεν είχαν αναπτύξει δικό τους λογισμικό ποτέ (τουλάχιστον άξιο αναφοράς) οπότε και πιάστηκαν από το android αναγκαστικά. Η Nokia προσπάθησε, αλλά δε πέτυχε. (Όταν είχε βγει το meego στο N900 ήταν πραγματικά ένα λειτουργικό που έκανε παπάδες για τα δεδομένα της εποχής και ότι πλησιέστερο σε υπολογιστή φτιάχτηκε)

Panos7GR

Εμένα μου αρέσε, πάντως. Πολύ ωραίο concept, αντικατοπτρίζει ακριβώς τις φήμες που ακούγονται και συμφωνώ πως θα ήταν το ωραιότερο “πάντρεμα” lumia με Android. Πριν λίγο καιρό ήμουν κι εγώ της άποψης, η Nokia ποτέ με Android, αλλά βλέποντας το ξεπεσμα με την εξαγορά από την Microsoft και με τον τρόπο που έγινε κιόλας, άλλαξα γνώμη! Τελικά ο Δούρειος Ίππος της MS που ακούει στο όνομα Elop, καλά λειτούργησε. Σκότωσε πριν καν βγει στην αγορά το N9 με το εξαιρετικό MeeGo. Δηλητηριαζε σιγά σιγά το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα για smartphone για εκείνη την εποχή, ώσπου το σκότωσε κι αυτό. Συγγνώμη, εγώ δεν έχω δει εξέλιξη της Nokia πέρα από τις καλύτερες πωλήσεις με τα WP, που και σε αυτό φταίει όχι γιατί το MeeGo ήταν κακό OS (για το Symbian δεν το συζητάω καν για το πόσο ανώτερο ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ακόμα και “πεθαμένο”), αλλά γιατι τα WP έχουν τεράστιο promoting από πίσω γιατί είναι της MS. Δηλαδή τι καινούργιο είδαμε με την Nokia με WP; Το Pure View ή το πολύ όμορφο και ποιοτικό design των Lumia; Το Pure View αναπτύχθηκε επί καιρού Symbian και λανσαριστηκε με το 808 και το design το είδαμε πρώτα στο N9 με… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.