Nokia ShapeShift, Rune Larsen’s Concept Phone

, Nokia ShapeShift, Rune Larsen’s Concept PhoneΕίναι ωραία να μπορείς να βλέπεις που περίπου κινούνται μερικές από τις χιλιάδες ιδέες/οράματα που υπάρχουν σε ότι αφορά το μέλλον των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. O Rune Larsen δουλεύει πάνω στη δημιουργία ενός Nokia τηλεφώνου που η βασική του διαφορά θα βρίσκεται στην επιφάνεια της οθόνης αφής του κινητού. Η όλη ιδέα έχει βασιστεί στον τρόπο που παίρνουν συγκεκριμένο σχήμα οι παγοκυψέλες όταν γεμίζει ο όγκος τους με νερό.

, Nokia ShapeShift, Rune Larsen’s Concept PhoneΣε αντιστοιχία, στο ShapeShift θα υπάρχουν δύο στρώματα πλαστικού, ένα ευέλικτο εξωτερικά και ένα σκληρό εσωτερικά. Ανάμεσα τους θα υπάρχει ένα λεπτό υγρό στρώμα που θα διαμορφώνει την επιφάνεια της οθόνης (όπως στο σχέδιο στη φωτό). Πιέζοντας την εξωτερική επιφάνεια, το υγρό θα μετακινείται μεταξύ των στρωμάτων σχηματίζοντας τα προκαθορισμένα κουμπιά στην εξωτερική και ευέλικτη επιφάνεια. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι δυνατό να υπάρχουν παραπάνω από ένα στρώματα ευέλικτου πλαστικού, αλλά όχι και απεριόριστος αριθμός.

, Nokia ShapeShift, Rune Larsen’s Concept PhoneΔεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι να φτάσει στην παραγωγή ένα μοντέλο με τη σχεδίαση του Larsen, αν και μάλλον είναι απίθανο λόγω των πολλών τεχνικών εμποδίων που θα πρέπει να υπερνικηθούν και του γεγονότος ότι δε φέρει την επίσημη υποστήριξη του κέντρου ερευνών της Nokia. Δεν παύει να είναι όμως ένα ακόμα βήμα προς το διαφορετικό και πρωτοποριακό και αυτό πρέπει να το επιβραβεύουμε!

17
30

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Απίθανο κινητό από ντιζάιν.
Επιτέλους βλέπουμε και κάτι διαφορετικό!
Όλα candy bar και slide-up…

Kostask11

Εγω πάντως, απο βίντεο που είδα κι ολας, η νόκια λέει ψάχνει τρόπο να φτιάξει ένα κινητό με νανοτεχνολογία που θα μπορεί να προσαρμόζεται παντού, να φορτίζει μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας,του φωτός ουσιαστικά, και να αλλάζει χρώματα κτλ όποτε θέλει ο χρήστης του…
και υπάρχει σχετικό βίντεο-promotion

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.