Nokia: Και σχέδιο του smartphone με τις 5 κάμερες στη δημοσιότητα

Nokia smartphone 5 κάμερες, Nokia: Και σχέδιο του smartphone με τις 5 κάμερες στη δημοσιότητα

Ένα σχέδιο του smartphone της Nokia που θα έρχεται με 5 αισθητήρες για την κάμερα στην πλάτη ήρθε στη δημοσιότητα.
Πρόσφατα, στο Baidu κάποιος ανέφερε ότι η HMD Global ετοιμάζει για φέτος ένα smartphone με πέντε αισθητήρες στην πλάτη, το οποίο θα έχει σχεδιασμό παρόμοιο με αυτό του Lumia 1020 του 2013.

Η ίδια πηγή σήμερα παρέθεσε και σχέδιο αυτού του smartphone, το οποίο όντως φαίνεται με στρογγυλό εξόγκωμα στην πλάτη, παρόμοιο με του 1020 όπου διακρίνεται ένας κύκλος στο κέντρο και 6 κύκλοι γύρω από αυτόν. Ο πάνω αριστερά ανήκει στο LED φλας ενώ ο πάνω δεξιά περιγράφεται σαν αισθητήρας που δεν σχετίζεται με την απεικόνιση. Οι υπόλοιποι κύκλοι αντιπροσωπεύουν τους αισθητήρες.

Να υπενθυμιστεί ότι το Lumia 1020 ερχόταν με κάμερα 41MP αλλά είναι άγνωστη η ανάλυση της κάμερας του υποτιθέμενου επερχόμενου smartphone. Κάτω από την κάμερα εμφανίζεται ένας αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η πηγή από μόνη της, όπως αναφέρει το Android Headline ότι η συσκευή θα ονομάζεται Nokia 10, αλλά δεν αναφέρει ότι γνωρίζει τα παραπάνω από κάποια επίσημη πηγή.

Άλλες πληροφορίες που γνωρίζουμε για το εν λόγω smartphone, του οποίου την ύπαρξη ακούσαμε πρώτη φορά από την ίδια πηγή είναι ότι θα έχει bezel-less σχεδιασμό και δεν είναι το Nokia 9.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sasuk1z

Αντι να δωσουν καμια αναβαθμιση στο windows που εχω στο κινητο που με εχετε ακομα σε denim !

bezilys

Είχαμε τις 2 κάμερες και λέγαμε πολλές είναι τώρα έχουμε και τις 5 δηλαδή πιο είναι το μέλλον στης κάμερες στα κινητά οι 20 κάμερες?? Από το κακω στο χειρότερο πάμε…..Μια έπρεπε κανονικά έχουν και αυτήν να την εξέλιζαν αλλά από τι φαίνεται δεν έχουν την τεχνογνωσία να τα χορεσουν όλα αυτά σε μια

Darth

@sasuk1z τι αναβάθμιση? αφού τα windows καταργήθηκαν

ZURABI

@sasuk1s αυτό να το πεις στην Microsoft που σε άφησε με το Denim. Η Nokia ποια ασχολείται με Android.

bezilys

@DARTH υπάρχουν και αυτοί που ακόμα χρησιμοποιουν το Internet Explorer!

Νίκος

Βάλε άλλες 5 να γίνουν 10

Nic21

Ποιο denim;;; Εγώ τι να πω που έχω κρατήσει ως μουσειακό το E7 (πολύ τούμπανο για την εποχή του και κανένα τηλέφωνο μέχρι σήμερα δε μου έχει χαρίσει εκείνο το συναίσθημα όταν το πρωτοανοιξα και έχουν περάσει από τα χέρια μου ΜΟΝΟ ναυαρχίδες) και με έχουν ακόμα με το τότε symbian…. Απαιτώ να μου αναβαθμίσουν τη συσκευή και να έχει και AR εφαρμογές.
Ρε τι ακούμε (διαβάζουμε) εδώ μέσα…

Χρηστος

Στα αρθρα εδω στο techblog.gr, βλεπω αναφορες για 5 ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ, στις πηγες ομως που παραθετουν οι αρθρογραφοι βλεπω αναφορες για 5 ΦΑΚΟΥΣ (Penta-lens=5-φακοι).

Δεν μπορω να δω καποια χρησιμοτητα σε μια διαταξη με 5 αισθητηρες, δεν βγαζει νοημα.

5 φακοι απο την αλλη, βγαζει νοημα (για χρησιμοτητα θα δειξει). Λογικα, θα υπαρχει ενας φακος για macro, ενας για οπτικο ζουμ, ενας κανονικος, κτλ…

Ειμαι συγκρατημενα αισιοδοξος πως θα κανει τον ιδιο παταγο με τα θρυλικα 808 και Lumia 1020…

zik

Λογικά οι φακοί θα τραβάνε ένα κομμάτι μιας φωτογραφίας ξεχωριστά και θα ενώνονται ώστε να δίνουν μια συνολική εικονα με πολλά Mpixel.

keysmith

Όπως βλέπω και στις επεξηγηματικές λεζάντες πρόκειται για γνήσιο φιλανδικό σχέδιο από Φιλανδού επιστήμονες που μάλλον έγινε σε κάποια γραφεία της nokia στην Φιλανδία. Μένει να είναι και made in Finland 😛

Δημήτρης

Φαίνεται πως θα είναι άβολο για καθημερινή χρήση και ειδικά όταν υπάρχουν κινητά που με δύο κάμερες βγάζουν τέλειες φωτογραφίες, δεν βλεπω τον λόγο να το αγοράσει κάποιος.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

keysmith μα το σχεδιο “βρωμαει” φιλανδια…. ειδικα αυτα τα ιερογλυφικα κινεζικα των σχεδιαστων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.