Nokia vs HTC, Άλλη μία νίκη της Nokia σε Γερμανικό Δικαστήριο που “τελειώνει” την HTC τοπικά

Νέο “δωράκι” έλαβε η Nokia, μάλλον για τις… γιορτές, από τον Δικαστή Dr. Matthias Zigann και το 1ο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μόναχου στην Γερμανία. Ο Δικαστής, διέταξε την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης όλων των προϊόντων Android της HTC στην Γερμανία, επειδή καταπατούν μία ευρεσιτεχνία της Nokia. Η Ευρωπαϊκή πατέντα με αριθμό EP1148681, καλύπτει την μεταφορά πληροφοριών ανάμεσα σε δύο συσκευές, που συνδέονται μεταξύ τους μέσω των τεχνολογιών Bluetooth και NFC.

Η HTC όπως είναι φυσικό θα εφεσιβάλει την απόφαση, ωστόσο ωσότου πείσει τον δικαστή ότι ενδέχεται να βγει νικήτρια από κάτι τέτοιο, η Nokia θα έχει την δυνατότητα να “μπλοκάρει” την εισαγωγή ή την πώληση των συσκευών του Ταϊβανού κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης συσκευών από μεταπωλητές.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι η πατέντα αφορά σε όλα τα smartphones με Android. Η Nokia ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τnν Motorola που ανήκει στην Google σχετικά με την πιθανότητα να αδειοδοτηθεί για να χρησιμοποιεί τις πατέντες του Φινλανδού κατασκευαστή.

Πριν λίγο καιρό, επίσης στην Γερμανία, η Nokia είχε κερδίσει μία ακόμη δίκη εναντίον της HTC, για μία πατέντα που αφορούσε στη χρήση της θύρας USB στους υπολογιστές από smartphones. Στην Αγγλία, ακόμη “παίζεται” η υπόθεση, αν και έχει επίσης κερδίσει η Nokia αντίστοιχη δίκη.

Nokia εναντίον HTC, Nokia vs HTC, Άλλη μία νίκη της Nokia σε Γερμανικό Δικαστήριο που “τελειώνει” την HTC τοπικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Ουτε πρωτοχρονια δε θα την αφησουν να κανει την HTC..

johnathan elizoglou

Καλα βλεπω με τον καινουργιο χρονο να αδιαζει μια θεση …… 🙁
Ναι μεν δεν μαρεσει η htc αλλα κριμα τοσοι εργαζόμενοι …

AntonisCh

Κρίμα για την HTC .. Η Νοκια δεν μπορούσε να τα ‘βάλει’ με καποιον άλλο?? Θεωρεί τοσο μεγάλο ανταγωνιστή την HTC??
Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα βλέπω την HTC να πάει για χρεοκοπία.

Πάνος

Μόνο εγώ βλέπω αμερικάνικη συμμαχία; Η nokia θα τα βρεί με την motorola (google) και οι υπόλοιποι ας πεθάνουν…

Αποστόλης Ρόδος

Από την άλλη αν και χρήστης HTC one … ας προσεχαν ρε παιδια. Βέβαια ο κλέψας του κλέψαντος γίνεται με τις πατέντε από όλους.
Το πιο λογικό θα ήταν να γινόταν μια συμφωνία να πληρωθούν οι πατέντες, με ένα ποσό ανα συσκευή, βάσει των συσκευών που έχουν πουληθεί και όσες πρόκειται να λανσαριστούν… πράγμα που έχουμε ξαναδεί με άλλες εταιρείες που βρίσκόντουσαν σε δικαστικές διαμάχες.
Δυστυχώς όμως διακρίνω ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της HTC που κάποιους που πιθανότατα την έχουν βάλει στο ματι, όχι για να την αφανίσουν, αλλά για να την ρίξουν στα ταρταρα και να την αγοράσουν ένατι πινακίου φακής.
Κάτω από τετοιες συνθήκες είναι αδύνατο να πάρει τα πάνω της η εταιρεία. Σιγουρα θα πουληθεί σε κάποιον μεγάλο παίκτη και ίσως και μέσα στο 2014 όπως πάνε τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.