Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

TechblogTV. Βρισκόμαστε στη Βαρκελώνη και την έκθεση MWC 2014 και σήμερα το πρωί η Nokia ανακοίνωσε τα πρώτα της smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για τα Nokia X και Nokia X+ με οθόνη 4 ίντσες και το μεγάλο Nokia XL με οθονη 5 ιντσών. Δείτε το βίντεο.

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

, Nokia X+ και Nokia XL hands-on video [MWC 214]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimicedon

Παντως παει σφαιρα !! Iσως τα παει καλα με την τιμολογηση κατω απο 150 ευρω για το XL.Εκτιμω θα μπαινει και το google play store με καποιο τροπο στο μελλον αλα Kindle way.
Nice ! Μπραβο Κωστα εισαι σε ολα μεσα και αμεσα!

manolito

Αν με 768mb ram πηγαίνει έτσι, τότε τόσα χρόνια, κάτι δεν πάει καλά με τις ναυχαρχίδες και το Android…

JEK

Μεγάλο φάουλ να μην έχει το play store,και το ui του stock android

Nickolas

Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μου, η Nokia περίμενε την εξαγορά της από τη Microsoft για να βγάλει στην αγορά κινητά android των 100 ευρώ που δε λαγκάρουν! Τρολολολ

tepe

Φοβερο. Αφου ειναι και το open source Android τοτε θα το λιωσουν οι modders. Τρεχει τρομερα καλα.
Αμφιβαλλω βεβαια η Νοκια ενδιαφερεται να βγαζει τετοιες συσκευες στο επιπεδο των Lumia αλλα για 99 δολλαρια (για το X+) δεν βρισκεις ευκολα τετοια ποιοτητα.
Καμια πληροφορια για τις καμερες?

stregas

Δώσε πόνο ρε ΝΟΚΙΑ!
Το πεντάρι φαίνεται καταπληκτικό.
Αν βρεθεί λύση και για το Play Store, θα γίνει πανικός!
Όσο για το θέμα μνήμης, η Νοκια δεν είναι Σαμυ να χώνει ότι αηδία βρει μπροστά της στις συσκευές της, ούτε βγάζει εβδομήντα παρόμοιες συσκευές το χρόνο, άρα σίγουρα θα έχει προσέξει πάρα πολύ το πάντρεμα software – hardware.
Θέλω να τα πιάσω στα χέρια μου να δω ποιότητα κατασκευής, αν και είμαι σίγουρος πως θα είναι παραπάνω από αξιοπρεπής.

agvp

χρησιμοποιώ WP εδώ και 2 χρόνια περίπου και έχω να πω πως το ui αυτών των συσκευών είναι αρκετά καλύτερο, η Microsoft θα μπορούσε και να το καθιερώσει στις συσκευές της.

vagelisda

Και να μου το έλεγαν δε θα το πίστευα…
Αν το είχαν κανει νωρίτερα ίσως και να μην ηταν εκεί που ειναι σήμερα…
Βέβαια πάλι σαν προπύργιο για τα windows το κάνουν ,για να δει ο κόσμος skin windows με.αντροιντ κάτω απο το καπώ,αλλα έστω κι έτσι,καλύτερα αργα παρα ποτε.

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Πολύ καλά τα ΝΟΚΙΑ.
Το XL,μου έχει κλέψει την καρδιά!

machineman

1 εντυπωσει δεν λαγκαρει καθολου 2 οι αλλες εταιριες με τα smartphone τους αξιας 500 ευρω και ανω γιατι λαγκαρουνε και αυτο εδω της νοκιας δεν λαγκαρει με τιποτα?μπορει να μου το εξηγησει καποιος !ναι το xl μου κλεψε και μενα την καρδια μου δεν περιμενα οτι θα βγαλει με 5 ιντεςμ

Νικολάκης

Παιδιά, πιστεύω πως η Nokia βρήκε μια πολύ “έξυπνη” φόρμουλα. Στην ουσία βρήκε αντικαταστάτη για τα λειτουργικά που ανακοίνωσε παλιότερα πως θα τους κόψει την υποστήριξη, έφτιαξε budget phones που τους έδωσε mid range χαρακτηριστικά και όλα δίκαρτα. Με λίγα λόγια συνδύασε Nokia Lumia 520 με Android και DualSim, Κόβωντας την φόρα της Google έβαλε το Android χωρίς τα στοιχεία της. Πιστεύω πως οι πωλήσεις αυτών των συσκευών΄τον επόμενο χρόνο θα είναι αρκετά μεγάλες. Και γιαυτό θα ξαναμπεί η Nokia στο παιχνίδι.

dimitris

Ειδα καλα (1η φωτογραφία) ; έχει ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΙΜΕΝΟ ΤΟ apptoide? το installus δλδ για ανδροιδ?

για όσους δεν το γνωρίζουν το apptoide ειναι ενα store που έχει τα παντα σπασμένα!!!!

αγγελος

το XL θα το επαιρνα μοθυ φαινεται ωραιο απλα θα μπορουμε να κατεβαζουμε εφαρμογες μεσω internet ετσι?

bill

Ξέπεσε και η NOKIA…

Dimitris

Οπως λεει και ο συνονοματος πιο πάνω εχει το apptoide, για όσους δεν ξέρουν μπορούν να κατεβάσουν σπασμένες εφαρμογές καθώς και το google play και φυσικά άπειρους launchers άρα τα σχόλια τύπου δεν εχει google play και τι ui ειναι αυτο μαλλον περισευουν!!!

MANOS

Εσείς που λέτε ότι δεν λάγγαρη καθόλου και τι κάνει η Google και οι άλλες εταιρίες με των 500€ συσκευές που είναι μέσα στο lagk, τα σκέφτεστε αυτά που λέτε η απλά είσαστε άσχετοι?

Ένα Store άνοιξε ο Κώστας, ένα Opera και τις ρυθμίσεις. Δεν έκανε και τίποτα βάρη για να το ζορίσει.
Το UI είναι πολύ απλό style WP8 μονο εικονίδια έχει, ούτε Widgets υπάρχουν ούτε Google Services η κάτι άλλο που να φορτώνει την RAM. Και ένα απλό Διπύρηνο 512Ram να πάρεις με Custom Rom το ίδιο θα τρέχει.

Όταν βγάλει ναυαρχίδα με κανονικό Android και PureView θα είμαι από τους πρώτους που θα το πάρουν αλλα δυστυχώς δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο με την Micro από πάνω της.
Πιστεύω ότι η Nokia τα έβγαλε για να καταλάβει ο κόσμος την διαφορα, το ποσο πιο γρήγορα ρολάρει ένα WP με τα ίδια χαρακτηριστικά (Lumia 520) και να κάνει περισότερους να στραφούν προς τα WP

MANOS

@Dimitris
Το ότι έχει Apptoide δεν σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις PlayStore, έχω προσπαθήσει σε πολλά Κινεζικα να το περάσω με διαφορους τρόπους, είτε με Apptoide-BlackMarket είτε με Root και χώσιμο του original apk στο system apps αλλάζοντας τα permitions είτε με διαφορους άλλους τρόπους που βρίσκω στο net, σε μερικά γίνετε αλλα όχι σε όλα οποτε μην παίρνεις και όρκο.

Το καλο είναι ότι στο Apptoide βρίσκεις σχεδόν όλες τις εφαρμογές και δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλα ακόμα και αν δεν βρείς κάποια μπορείς με λίγο ψάξιμο στο net να βρείς τα apk όλων των εφαρμογών

Panos7GR

Καλώς όρισες Nokia!!! Επιτέλους Android smartphone από Nokia! Περιμέναμε τόσο καιρό κι επιτέλους έγινε. Και μάλιστα δεν μας απογοήτευσε καθόλου! Ποιότητα κατασκευής καλή, τιμή χαμηλή και σε διάφορα μεγέθη οθόνης. Μάγκες να μου το θυμηθείτε θα σκίσει σε αυτή την κατηγορία! Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα αυτή την κίνηση της Nokia/Microsoft. Ίσως να είναι του στυλ Δούρειου Ίππου που λέγανε τα παιδιά σε παλαιότερο άρθρο. Επεξεργάστηκαν το Android υπερβολικά, έβγαλαν οτιδήποτε θυμίζει Google και να φανταστώ θα έβαλαν υπηρεσίες Microsoft. Προσπαθούν να “εκπαιδεύσουν” τους καταναλωτές του Android στο UI και τις υπηρεσίες της MS. Δεν νομίζω να βγει… Ειδικά αν είναι τόσο ομαλό όσο δείχνει. Μάλλον θα προτιμήσουν το Android (τουλάχιστον η αγορά δείχνει ότι το Android είναι πιο δημοφιλές) από τα WP. Ελπίζω μόνο να συνεχίσει η Nokia να βγάζει Android smartphone. Τέλος επειδή είναι Android, ναι μην ανησυχείτε για το Play Store. Άνετα μπορείς να βρεις το apk και να το περάσεις. Το ίδιο και για το Gmail και για οποίες Google εφαρμογές θέλετε. Το ίδιο ισχύει και για το UI. Αν δεν σας αρέσει υπάρχουν και οι launchers! Android είναι μάγκες! 😉 Μπορείτε να βρείτε HoloUI launchers (το UI του “καθαρού” Android), να βρείτε το στυλ του… Συνέχεια »

Johnny

Κάποτε έλεγα ότι το touchwiz δεν θυμίζει καθόλου android αλλά τώρα που είδα αυτό μπορώ να καταλάβω τι θα πει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ πάνω στο λειτουργικό της Google!!!Αν μου έλεγε κάποιος ότι αυτό είναι android δεν θα τον πίστευα με τίποτα.Πραγματικά δεν ξέρω τι έχουν κατά νου εκεί στη nokia και γιατί το ονόμασαν αυτό android αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται μια καλή προσπάθεια με smooth εμπειρία χρήσης (και σε καλή τιμή).Είμαι περίεργος να δω την ανταπόκριση του κοινού σε αυτή τη νέα σειρά της nokia

MANOS

Panos7GR +1000!
Έχουν αφαιρέσει ότι υπάρχει από Google και πρόσθεσαν τις εφαρμογές της Micro, η κάμερα είναι 3MP

Εδώ το επίσημο Video που τα εξηγεί όλα:
https://www.youtube.com/watch?v=oUCEN-XvC7g

MANOS

και 5MP το XL, sorry για το διπλό ποστ

Μαινόμενος

Μπράβο Νοκια θα σε ξανατιμήσω για την κορούλα μου!! Κάτοχος Lumia 820 !!

machineman

MANOS οχι δεν ειμαι ασχετος και τα λεω ετσι γιατι μ αρεσει!απ την αρχη που πρωτο βγηκε android εχω και εχω κανει τα παντα για να μην λαγκαρει ενα android απο lg samsung nexus ακομα και εκει lag g g εκανε,ειδικα στα games αστο!τωρα αμα ξεκινησουμε να το αναλυσουμε και να το ψαξουμε για να μην λαγκαρει ενα android εξαιρω τα τελευταια μοντελα οπως g2 z1 s4.εδω τουτο το κακομοιρο της νοκια τι εχει ενα 1g ram και ενα snapdragon s4 1.2ghz αυτα εχει και παει ομαλα το checkara σε αλλα videos που εχω βρει!η samsung εχει βαλει παντελως αχρηστες εφαρμογες που καν δεν χρειαζονται.hub δεν αφαιρειται με τ ι π ο τ α τρωει ολα τα gb του s4 mini και σε ολα τα μοντελα της!ας προσπαθησει λοιπον η samsung να βγαλει ενα απλο ui να μην μοιαζει καθολου με iphone windows phone και ουτο καθε εξης και ας αφησει την καινοτομια στην ακρη,

Γιάννης Π.

Κώστα, παρα την έλλειψη play store οι συσκευές android της Νοκια θα μπορούν να προμηθευτούν εφαρμογές π.χ. Instagram κλπ;

Scotland33

Είναι το καλύτερο & συγχρόνως το φθηνότερο κινητό που έχω αγοράσει ποτέ μου. Κυριολεκτικά για τα χρηματα του δεν το περίμενα και είναι πολύ ισχυρό. Οθόνη που σε μαγεύει. Θυμίζει πολύ περισσότερο tablet Παρά Smartphone! Υπέρβαση κανονική για τα χαρακτηριστικά του σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στο ίδιο εύρος τιμής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Android Smartphones Microsoft Nokia Android Smartphones

Microsoft, «σκοτώνει» τα Nokia X Android phones και απολύει 18,000 υπαλλήλους

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε σήμερα στους εργαζόμενούς της Microsoft με email ότι τον επόμενο χρόνο θα προβεί σε 18.000 απολύσεις. Επιπλέον ο Stephen Elop, διευθυντής στην Microsoft Devices, ανακοίνωσε ότι το Nokia X Project θα τερματιστεί.

Smartphones Android Smartphones Microsoft Nokia

Το teaser της Nokia (Microsoft) για το Android Χ2, έρχεται στις 24 Ιουνίου;

Για να το πούμε πιο σωστά, η Microsoft η οποία έχει το τμήμα Devices & Services της Nokia, ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 24 Ιουνίου μια συσκευή ή σειρά συσκευών. Αν και δεν λέει για ποια συσκευή πρόκειται μπορούμε να υποθέσουμε από το τα teasers που είναι μια πράσινη εικόνα και οι φράσεις «Green with envy» […]

Smartphones Android Smartphones Nokia Nokia Android Smartphones

Nokia X2, εμφανίζεται με 4.3” οθόνη, 5MP κάμερα και Android 4.3

Μπορεί το Nokia X να είναι ακόμη πολύ «φρέσκο» όμως όπως φαίνεται ήδη αρχίσαμε να ακούμε για τη συνέχεια του. Μια συσκευή με την ονομασία Nokia X2 εμφανίστηκε στο AnTuTu και πρόκειται για ένα ακόμη entry-level smartphone.

Smartphones Nokia X

Γιορτάζουμε και χαρίζουμε ένα Nokia X DS με Android

Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και το Techblog γιορτάζει! Οι χιλιάδες επισκέτες μας κάνετε δώρο κάθε μέρα την αγάπη σας συμμετέχοντας στο Techblog, θέλουμε και εμείς να σας το ανταποδώσουμε αυτή την ημέρα που είμαστε λίγο παραπάνω χαρούμενοι, με ένα δώρο το δίκαρτο Nokia X DS με Android.