Nokia X2, εμφανίζεται με 4.3” οθόνη, 5MP κάμερα και Android 4.3

Μπορεί το Nokia X να είναι ακόμη πολύ «φρέσκο» όμως όπως φαίνεται ήδη αρχίσαμε να ακούμε για τη συνέχεια του. Μια συσκευή με την ονομασία Nokia X2 εμφανίστηκε στο AnTuTu και πρόκειται για ένα ακόμη entry-level smartphone.

Ήδη γνωρίζαμε ότι η συσκευή θα έχει Qualcomm MSM8210 chip αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι άλλο. Από το AnTuTu benchmark μαθαίνουμε ότι το Nokia X2 θα έχει 4.3 ιντσών οθόνη με ανάλυση 800×480 pixels, 5MP εξωτερική κάμερα και 0.3MP εσωτερική κάμερα. Έχει dual-core CPU 300-1190MHz, Adreno 305 GPU, 1GB RAM, 4GB εσωτερική μνήμη και θα τρέχει με Android 4.3.

Όπως φαίνεται η Nokia κρατάει το Android για τις entry-level συσκευές της ενώ για τα high-end smartphones προτιμά το Windows Phone.

, Nokia X2, εμφανίζεται με 4.3” οθόνη, 5MP κάμερα και Android 4.3

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Αρκετα καλο ακουγεται,ελπιζω μονο πως θα εχει play store και φλας στην καμερα.Θα το προτιμοθσα βεβαια με android 4.4 kitkat ωστε να εχει καλυτερη διαχειρηση μνημης,αλλα για low-end συσκευη δεν της λειπει τιποτα.Θελω να πιστευω ομως πως δεν θς κοστολογηθει πανω απο 150€ αρχικη τιμη.

giannogeorge

Παραφροσύνη απλά.

Πολύ σύντομα η MS θα καταλάβει πόσο μπούμερανγκ θα της γυρίσει όλο αυτό. Η Nokia θα έπρεπε – εφόσον παράτησε το εκπληκτικό MeeGo- να πάει απευθείας σε Android. Αλλά ήταν ήδη από τότε, όλα κανονισμένα..

Ζορζ

Και εγώ ακριβώς το ίδιο πιστεύω με τον giannogeorge, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή σαν ενέργεια αυτό. Είδαμε πως το Lumia 520 έκανε τρελές πωλήσεις λόγω της τιμής του. Έτσι η Microsoft έδειχνε το λειτουργικό της στους καταναλωτές. Με αυτή την κίνηση απλά θεωρώ πως εκτός ότι χαντακώνει τα low Windows Phone, επίσης είναι σαν να παραδέχεται πως τα Windows Phone είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Δεν είμαι ούτε κατά της Microsoft, ούτε κατά των Windows Phone θεωρώ πως αυτή η πολιτική απλά ενισχύει το Android.(Βλ. XDA Devs, αλλαγή της ROM κλπ.)

nikos

@giannogoerge,@ζορζ καλά αυτά που λέτε και δίκαιο έχετε όμως όλα αυτά θα ισχύουν αν φοράει κανονικό android και όχι πετσοκομμένο!Το nokia x δεν βγήκε τυχαία έτσι,χρησιμοποίησε το android όμως το ui ήταν σχεδόν ίδιο με τα wp!Είναι ένας πολύ έξυπνoς τρόπος για να μετάβουν πιο ομαλά οι χρήστες android σε wp και τίποτα παραπάνω!Αν πραγματικά πίστευε πως το windows phone είναι σε αρχικό στάδιο και όλα τα συναφή θα έβγαζε και high end smartphones με android και όχι μόνο low end

Sot11

Giannogeorge +1000000000000000000000000000000000000000 !

keysmith

Παιδιά την και αν η nokia έβγαλε android τα μοντέλα είναι μη λειτουργικά! Δεν έχουν καμία σχέση είναι σαν zombies. To πάντρεμα με tiles είναι άθλιο και μη λειτουργικό. Καλύτερα 1000 φορές ένα παλιό (προπέρσυνο) 2.3 μοντέλο σε εμπειρία χρήσης.

Το ui είναι απαράδεκτο και έχει μόνο ένα πλήκτρο αντί 3. Ειδα το review του X και δεν κατάλαβα πως χειρίζεσαι μία τέτοια συσκευή (android) με μόνο το back πλήκτρο? Menu, home κτλ τι κάνεις?

Ακόμα και να του routάρεις και να το κάνεις pure android (δεν ξέρω αν γίνεται) η ύπαρξη ενός πλήκτρου είναι μείον εκτος αν τα μπορέσουν και τα έχεις ως soft on screen keys (στην οθόνη).

Μακάρι να είχε βγάλει η nokia ένα android κινητό. Αυτά πάντως δεν είναι.. Ενα πείραμα, μία trollιά της MS είναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.