Nokia X6: Επίσημο με notch στην οθόνη, dual camera και premium κατασκευή από 170€

Nokia X6, Nokia X6: Επίσημο με notch στην οθόνη, dual camera και premium κατασκευή από 170€

Το πρώτο φινλανδικό μοντέλο από την HMD Global με notch στην οθόνη ύστερα από αρκετές διαρροές παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στην Κίνα όπως είχε προαναγγελθεί. Ο λόγος για το Nokia X6 με Snapdragon 636 SoC και αρκετά προσιτή τιμή.

Το νέο μοντέλο αναγεννά τη σειρά X της πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Nokia και πρόκειται για έναν mid-ranger σε premium σώμα, καλυμμένο από γυαλί (95%) και αλουμίνιο. Το Nokia X6 φέρει οθόνη 5.8 ιντσών FHD+ (1080×2280 pixels) με αναλογία 19:9, επίστρωση Corning Gorilla Glass 3 και εγκοπή!

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο Nokia που δοκιμάζει τη «γεύση» του notch στην οθόνη του, το οποίο φιλοξενεί την πρόσθια κάμερα ανάλυσης 16MP με διάφραγμα f/2.0 και λειτουργία ξεκλειδώματος προσώπου.

Για το ξεκλείδωμα της συσκευής δε λείπει φυσικά ο κλασικός αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος. Στο πίσω πάνελ φιλοξενείται επίσης η dual κάμερα με ένα κύριο αισθητήρα 16MP (f/2.0) και ένα μονόχρωμο αισθητήρα 5MP με διάφραγμα f/2.2. Οι κάμερες του X6 προσφέρουν AI χαρακτηριστικά, bokeh εφέ, φίλτρα, κ.α.

Nokia X6, Nokia X6: Επίσημο με notch στην οθόνη, dual camera και premium κατασκευή από 170€
Το mid-range smartphone τροφοδοτείται από Snapdragon 636 SoC με 4GB RAM και 32GB/64GB αποθηκευτικού χώρου ή 6GB μνήμης RAM και 64GB χώρου. Μία υβριδική υποδοχή SIM/microSD μπορεί επίσης να επεκτείνει το διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης.

Τέλος, η συσκευή τροφοδοτείται από μπαταρία 3060 mAh και υποστηρίζει λειτουργία Quick Charge 3.0 που δύναται να προσφέρει φόρτιση έως και 50% μέσα σε 30 μόλις λεπτά. Το X6 θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό Android 8.1 Oreo και αργότερα θα λάβει την έκδοση Android P.

Η κυκλοφορία του για την αγορά της Κίνας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μάιου έναντι CNY1,299 ($204) για την έκδοση 4GB/32GB, CNY1,449 ($236) για την έκδοση 4GB/64GB και CNY1,699 ($266) για την ακριβότερη έκδοση 6GB/64GB, δηλαδή σε όρους ευρώ έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή που κυμαίνεται από 170€ έως 225€.

Η διαθεσιμότητα εκτός Κίνας ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Και εκεί που πας να πεις “αα τι ωραία ένα όμορφο κινητάκι” βλέπεις το notch.. Γιατί μα γιατί να βάλεις notch εκεί?

ΝΙΚΟΣ

Εύχομαι να πάει άπατο, όπως όλα τα κινητά με notch.

Paul

@Theo
Είναι απλό .Επειδη το έβαλε η Apple

Agnostos13

@Paul:
Ποιά Apple; Μιά Essential το έβγαλε!

Agnostos13

διόρθωση: ^^^ έβγαλε=έβαλε

(προς techblog: βάλτε κανα edit…τόσα χρόνια λέμε οτί πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα των σχολίων και ακόμα στα ίδια είμαστε)

keysmith

καλο κινητό και σιγά μην έχει 170€.. lol.. από ΝΟΚΙΑ 170€ με sd 636.. lol..
Απλά, σωστά η νοκια άρχισε τα κόλπα της Χιαομι στις ανακοινώσεις τιμών.. Τιμές κίνας, χωρίς φόρους,
H εγκοπή δεν ενοχλεί. Η αφαίρεση 3.5mm που προχωρούν κάποιοι ενοχλεί.. Προς το παρόν η nokia αφαίρεσε μόνο το fm radio 🙁

giorgosgek

oυτε εμενα μου αρεσει το notch που ξεκινησε απο το essential , αλλα ενταξει τιμιο κινητακι για τα λεφτα του , αν ειναι αυτη η τιμη…

Flagship killer

Αν και ΝΟΚΙΑ φαν…. Είναι σαν αποτυχημένο LG με νοτς…
ΝΟΚΙΑ βλέπω να (ξανα) εξαφανίζεσαι αν συνεχίσεις έτσι….

Flagship killer

Βγάζουν μια σχεδιαστική πρόταση ως X concept πριν λίγο καιρό που πραγματικά θα μιλούσαμε για επιστροφή της ΝΟΚΙΑ έστω σχεδιαστικά και ως μοντέλο παραγωγής βγάζουν αυτό το … Πραγμα…
Αν το πολυαναμενόμενο 9 μοιάζει με κανένα Samsung τότε ειλικρινά ας τα μαζεύουν και ας πάνε να βγάλουν χαρτιά υγείας… Παλιά τους τέχνη…

vaskor

Όλα θα παιχτούν στην τιμή της συσκευής ,για την Νοκια. Αν θέλεις να πουλήσεις βάλτε φτηνές τιμές .

Γιάννης

Αυτό και το nokia 7 plus είναι ότι καλύτερο στα χρήματα τους, οι επιχειρηματίες και επιδείξιες να κοιτάξουν αλλού, όσοι τα σκάνε επι 5 απλά πετάνε λεφτά στο κάδο.

Theo

Ισχύει agnostos13. Έπρεπε να έχουν βάλει disqus εδώ και πολύ καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.