iPhone 8: Πόσοι κάτοχοι iPhone προτίθενται να το αγοράσουν; [Έρευνα]

iphone 8, iPhone 8: Πόσοι κάτοχοι iPhone προτίθενται να το αγοράσουν; [Έρευνα]

Μια από τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις της χρονιάς είναι το iPhone 8,π που θα έρθει το φθινόπωρο με αφορμή τα 10α γενέθλια του κινητού της Apple. Θα είναι ένα από τα καλύτερα κινητά της εταιρείας μέχρι σήμερα και το πρώτο iPhone με οθόνη OLED.

Το iPhone 8 μας έχει απασχολήσει αρκετά ως προς το πως θα επιλέξει να το κάνει η Apple μέσα και έξω. Το μεγάλο ερώτημα στο τέλος είναι πόσοι προτίθενται να το αγοράσουν.

Το πρώτο δείγμα μας το δίνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το Branding Brand και φάνηκε ότι το 26% των κατόχων iPhones σχεδιάζει να αγοράσει το iPhone 8. Το 14% θα πάει στη σειρά iPhone 7 και το 12% στα iPhone 6. Υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 2% που δηλώνει πως θα κάνει την αλλαγή σε Android smartphone, ενώ το 1% αναμένεται να αγοράσει το iPhone SE.

Η Apple πρόσφατα ανακοίνωσε το iOS 11 και η έρευνα δείχνει πως το 44% των ερωτηθέντων ζητά βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα. Περίπου 1 στους 4 θέλει νέο design στα iPhones.

iphone 8, iPhone 8: Πόσοι κάτοχοι iPhone προτίθενται να το αγοράσουν; [Έρευνα]

Όσο για τους λόγους που οι χρήστες αγοράζουν το iPhone, το 65% απαντά για κλήσεις, το 60% για να ακούει μουσική και επειδή είναι “κουλ”. Το ποσοστό που δήλωσε πως αγοράζει το iPhone επειδή είναι “κουλ”, ξεπερνά όσους είπαν ότι το θέλουν για να σερφάρουν στο ίντερνετ και να στέλνουν μηνύματα και email (58%).

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε γιατί δεν αγοράζουν οι χρήστες το iPhone. Ο κύριος λόγος είναι η τιμή. Το 49% δεν το αγοράζει επειδή είναι πολύ ακριβό, το 42% λέει πως δεν θα αγοράσει το iPhone επειδή δεν χρειάζεται άλλη συσκευή. Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν θα αγόραζε iPhone επειδή δεν χρειάζεται τα features και τις δυνατότητές του και ότι είναι ικανοποιημένοι με τη συσκευή που έχουν.

Με την τιμή του iPhone 8 να έχει ακουστεί γύρω στα 1000 δολάρια, μένει να δούμε πως θα τα πάει σε πωλήσεις.

Εσείς θα το αγοράζατε;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alxgiann

Σώπα τι λές τώρα..αρχίζουν να ξυπνάνε και οι αμερικάνοι.. υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη δηλαδη..

Chris07

Δηλαδή το 60% το θα το αγόραζε για να πουλάει μούρη στην καφετέρια και στην παρέα. Κάντε την ίδια έρευνα και στην Ιαπωνία που είναι η Μέκκα της τεχνολογίας. Αλλά και στην Αφρική να δούμε εκεί τι θα πουν.

Νίκος

Πολύ ακριβό τηλέφωνο για τέτοια γούστα

James

“Όσο για τους λόγους που οι χρήστες αγοράζουν το iPhone, το 65% απαντά για κλήσεις, το 60% για να ακούει μουσική και επειδή είναι “κουλ”. ”

Νομίζω περιττεύει να σχολιάσω κάτι

techgeek

@Chris07 Στην Ιαπωνία την μέκκα της τεχνολογίας οι περισσότεροι αγοράζουν iPhones. Αν δεν το γνώριζες άσχετε.
” For the three months ending October 2016 Japan stands at the top in the list of regions where iOS holds the greatest share, with 51.7% of smartphone sales”

Chris07

@techgeek σιγά μεγάλε παντογνώστη θίχτηκες Ξυδάκι τράβα τώρα στην νταντα σου.

Alviso

Τι σας νοιαζει ρε ελληναρες γιατι αγοραζει iphone ο αλλος ?
Εχω λεφτα και γουσταρω να δωσω 1000 ευρο για να μπαινω στο φβ και να ακουω μουσικη, τι ζορι τραβατε εσεις ?
Ελεος φτανει πια !

ΑΝΔΡΕΑΣ

Όλοι θα πρέπει ( και προσδοκώ) να κάνουν διπλή αναβάθμιση με 7s & επετειακό.Δεν πιστεύω οι ακόλουθοι μας,που είναι οι πλέον ψαγμένοι,απαιτητικοί hard core users να μας γυρίσουν την πλάτη.Τα κριτήρια ορθά αναφέρθηκαν στην έρευνα.
Η λάμψη του φωτεινού μήλου σε συνδυασμό με τα πρωτοποριακά features του iOS 11 θα κάνουν την διαφορά.
Εγώ μαγεύτηκα με τον safari στην παρουσίαση,ανοίγει πολύ σβέλτα κάποια web page! Αν δε συνδυαστεί με την επετειακή super retina oled ,οι κατασκευαστές android θα κρυφτούν,βλέποντας πόσο πίσω είναι.
Θα επανέλθω με οδηγίες εκ του Cupertino,για το πόσο breakthrou είναι το τέλειο νέο ηχειάκι μας με όνομα HomePod.
Εκεί να δείτε γλέντια
Υ.Γ Apple rules,haters gona hate.Είμαι πελούσιος,είμαι ελιτιστής,αγαπώ την Apple!

Chris_BMW

@James

Ενω οι ψαγμένοι χρήστες android αγοράζουν τηλέφωνα για να χακάρουν μέσω αυτών τους υπολογιστές της NASA …

Νομίζω κ εγώ με τη σειρά μου πως δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο ..

Darth

αυτο με ξεπερναει

Όσο για τους λόγους που οι χρήστες αγοράζουν το iPhone, το 65% απαντά για κλήσεις, το 60% για να ακούει μουσική και επειδή είναι “κουλ”. Το ποσοστό που δήλωσε πως αγοράζει το iPhone επειδή είναι “κουλ”, ξεπερνά όσους είπαν ότι το θέλουν για να σερφάρουν στο ίντερνετ και να στέλνουν μηνύματα και email (58%).

giannis

Έρευνα έδειξε ότι οι χρήστες android όλη μέρα γράφουν κωδικούς στο κινητό τους, Φυσικά δεν μπαίνουν στα social media, ουτε ακούνε μουσική αφού είναι όλοι χακερς.

NT. Z

Τσάμπα γράφετε. Εδώ συνάδελφος πήρε το Apple-Watch-Series-2-Edition με 1850€ και επειδή η μπαταρία κρατάει μισή μέρα, όταν άλλα κρατάνε 120 ώρες, κουβαλάει στην τσέπη και το κανονικό του ρολόι!!! Λογικό δεν είναι να προσπαθεί κι αυτός όπως και όλο, να αποδείξει ότι έχει δίκιο;

Chris966

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Alviso. Αν τα ‘χω και το θέλω το αγοράζω, όσο και να κάνει. Αν όχι δεν το αγοράζω. Τόσο απλά, τι δεν καταλαβαινετε; Ποιόν ενοχλώ, ποιόν βλάπτω, δεν το έκλεψα! Αν κάποιοι με θεωρούν κορόιδο που δίνω τόσα λεφτά για κινητό, να με συγχωρήσουν αλλά είναι ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.

Agnostos13

Ναι…οκ…οι περισσοτεροι που αγοραζουν android συσκευες ειναι γιατι ειναι καλυτερα απο τα iPhones οχι γιατι ειναι φθηνοτερα!

ΥΓ. Εχει ενα ενδιαφερον να γνωριζαμε ποσες ναυαρχιδες με android πωλουνται και ποσα entry και mid-range…

James

@Chris_BMW μα ακριβώς για αυτό το λόγο οι περισσότεροι χρήστες Android αγοράζουν συσκευές ανάλογα με το τι θέλουν να κάνουν. Γι’αυτό και οι συσκευές 150-250 ευρώ γίνονται ανάρπαστες.

Αναρωτησου λίγο τι θα γίνει όταν αυτό το 60% ανακαλύψει οτι μπορεί να κάνει κλήσεις και να ακούει μουσική με οποιαδήποτε συσκευή από 50 ευρώ και πάνω

Chris_BMW

@James

Όλους αυτούς τους κατόχους των 150-200€ -στο έχω ξαναπεί κ δεν λες να το καταλάβεις – πλην κάποιων εξαιρέσεων αν είχαν την οικονομική δυνατότητα I phone θα αγόραζαν .

Γιατι μια ναυαρχίδα απο οποιο λειτουργικό κ αν προέρχεται έχει χαρακτηρίστηκα μεταξύ άλλων κ κάμερας πολυ ανώτερων των συσκευών μεσαίας κατηγορίας .

Παρόλα αυτά δεν σώζεις με αυτό το σχόλιο την πατάτα που είπες στο πρώτο σχόλιο …

james

Chris_BMW περιεργο, γιατι απο ολους τους γνωστους μου, μια ανηψια μου εχει αηφον και ενας γνωστος μου που δεν εχει την οικονομιη δυνατοτητα και επλενε αυτοκινητα περυσι ολο το καλοκαιρι για να το παρει. Αντιθετα μια φιλη μου που μονο το σπιτι της κοστισε κανα εκατομμυριο, με το Α5 κυκλοφορει. Στο ιδιο μηκος κυματος και οι υπολοιποι που δεν τους λειπει το χρημα και δε νιωθουν την αναγκη να ετεροπροσδιοριστουν μεσω ενος τηλεφωνου. Κοψτε αυτη την καραμελα με την οικονομικη δυνατοτητα, πρωτα πρωτα μειωνει εσας τους ιδιους.

Οσο για το πρωτο μου σχολιο, δεν ειπα καμια πατατα. Για την ακριβεια δε σχολιασα καν. Φιλια!

Agnostos13

@James:
Αυτη η ανηψια σου και αυτος ο φιλος σου που πλενει αυτοκινητα ειχαν την δυνατοτητα να το παρουν (ή να τους το παρουν) και το πηραν! Δεν ειναι δα και ακατορθωτο…αν το θελεις τοσο πολυ και δοσεις υπαρχουν και μεταχειρισμενα επισης.
Αλλοι παλι δεν ενδιαφερονται ιδιαιτερα για το κινητο τους ή υπαρχουν και πολλοι που τα παιρνουν δωρεαν απο επιδοτησεις (που σπανια δινουν iphone πια) ή ακομα και πολλοι που κακομεταχειριζονται συσκευες, τις πετανε δεξια αριστερα ή τις ξεχνανε σε διαφορα μερη. Αυτοι λοιπον μπορει να εχουν λεφτα για iphone αλλα δεν θελουν να τα δώσουν για κινητο…

James

@Agnostos13 το ίδιο πράγμα λέμε. Ο bmw λέει οτι αν μπορούσαν όλοι θα έπαιρναν iPhone (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)

Agnostos13

@James:
Ενταξει βεβαια υπαρχει διαφορα σε αυτους που μπορουν ανετα να το παρουν και σε αυτους που θα το παλεψουν ωστε να μπορεσουν να το παρουν…
Απο εκει και περα και εγω πιστευω αν ρωτησεις 100 ατομα αν θες κερδισεις ενα smartphone ανεξαρτητως τιμης ποιο θα επελεγες πιστευω οτι πανω απο το 50% θα ελεγε iphone!

Μηδέν άγαν

Το θέλω! Αλλά….μου χρειάζεται;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.