Ο επεξεργαστής Exynos των Galaxy S10 αποκαλύπτεται από τη Samsung στις 14 Νοεμβρίου

επεξεργαστής exynos galaxy s10 αποκαλύπτεται samsung 14 νοεμβρίου, Ο επεξεργαστής Exynos των Galaxy S10 αποκαλύπτεται από τη Samsung στις 14 Νοεμβρίου

Η Samsung έκανε γνωστό μέσω δημοσίευσης στο Twitter, πως θα παρουσιάσει τον επόμενο Exynos επεξεργαστή που λογικά θα βρούμε στα Galaxy S10 στις 14 Νοεμβρίου, παίρνοντας τη “σκυτάλη” από τον Exynos 9810 των Galaxy S9, S9+ και Note 9.

Δεν είναι γνωστό το πως η Samsung θα ονομάζει τον επεξεργαστή της, αλλά βασισμένοι στο ιστορικό με τις ονομασίες, ο επεξεργαστής θα ονομάζεται Exynos 9820 όπως οι διάφορες φήμες έχουν αποκαλύψει μέχρι σήμερα. Ο νέος Exynos θα είναι ο πρώτος της Samsung που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και στην τεχνολογία EUV. Το σημαντικό με αυτή την τεχνολογία είναι ότι προσφέρει μέχρι και 50% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και 20% βελτιωμένες επιδόσεις, σύμφωνα με τη Samsung.

Η δημοσίευση της παρουσίασης από τη Samsung συνοδεύεται από τη φράση “Intelligence from within”, δείχνοντας πως ο επεξεργαστής θα διαθέτει ενισχυμένες AI δυνατότητες και ενδεχομένως ξεχωριστή NPU (Neural Processing Unit) η οποία θα βασίζεται σε dual-core επεξεργαστή για την διαχείριση ακόμα πιο εξελιγμένων και πολύπλοκων AI και machine learning διεργασιών.

Επιπλέον, ο νέος Exynos επεξεργαστής θα επιτρέπει τη σύνδεση στα 5G δίκτυα όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα, με τη Samsung να εργάζεται πάνω στο Exynos 5100 modem το οποίο θα δώσει αυτή τη δυνατότητα στις συσκευές, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως εκτός των 4G μοντέλων Galaxy S10, η Samsung θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση που θα είναι συμβατή με τα 5G δίκτυα.

Τέλος, δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το νέο Exynos επεξεργαστή και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα μέχρι να τα μάθουμε όλα κατά την επίσημη παρουσίαση της Samsung.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.