Ο Exynos 9820 θα διαθέτει τη Mali-G76 MP18 GPU αρχιτεκτονικής 7nm;

samsung exynos 9820 mali g76 mp18 gpu 7nm, Ο Exynos 9820 θα διαθέτει τη Mali-G76 MP18 GPU αρχιτεκτονικής 7nm;

Με τη Samsung να ετοιμάζει τον Exynos 9820 για τα Galaxy S10 και S10+, ο οποίος θα είναι FinFET αρχιτεκτονικής 7nm και πιθανόν να διαθέτει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο στον τομέα των γραφικών, με τη Mali-G76 MP18 GPU να κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με το leakster @UniverseIce, ο Samsung Exynos 9820 θα διαθέτει τη Mali-G76 MP18 GPU, η οποία ανακοινώθηκε το Μάιο και θα είναι η πρώτη Mali GPU για smartphones, βασισμένη στην αρχιτεκτονική των 7nm. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η ARM θα κατασκευάσει τη Mali-G76 σε συνεργασία με την TSMC και τους πυρήνες Cortex-A76.

Ο Exynos 9820 θα είναι FinFET αρχιτεκτονικής 7nm και αναμένεται να διαθέτει το Mongoose M4 αντί του Cortex-A76, μόνο που ο Μ4 θα είναι έτοιμος για μαζική παραγωγή μέσα στο επόμενο έτος. Όπως είναι λογικό, η Samsung μιας και δε θα έχει άλλες επιλογές και θα πρέπει αναγκαστικά να στραφεί στη Mali-G76.

Η Mali-G76 αναμένεται να έχει 18 πυρήνες, κάτι που φαίνεται και στην ονομασία MP18, όσους είχε και η Mali-G72 στον Exynos 9810. Μπορεί ο αριθμός των πυρήνων να είναι ίδιος αλλά η G76 έχουν υψηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας ενώ είναι χρονισμένοι στην ίδια ταχύτητα, κάτι που οφείλεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, με τις επιδόσεις της νέας GPU να επιβεβαιώνονται μόλις τα Galaxy S10 εμφανιστούν στην αγορά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

προεχει να κατι να γινει με τις oled ομως από τον Mark Tyson στις 9 Ιουλίου 2018, Προσθήκη στο Σεμινάριό μου:  Οι οθόνες OLED είναι επιθυμητές χάρη στα βαθιά μαύρα τους, την εξαιρετική αντίθεση και την εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά και ακόμα και ευέλικτη σχεδίαση. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά γνωστά μειονεκτήματα. η απόδοση της παραγωγής έχει αντίκτυπο στο κόστος, η ζωή των μπλε pixel λέγεται ότι είναι μικρότερη και φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για προβλήματα καύσης. Είναι το τελευταίο θέμα που έχει επισημανθεί τους τελευταίους μήνες από τις αναφορές των προβλημάτων οθόνης από τους ιδιοκτήτες των τηλεφώνων Google Pixel 2 και πολύ πιο πρόσφατα από τις παρατηρήσεις μιας τηλεόρασης LG OLED 65 ιντσών που εμφανίζεται στην εβδομάδα προβολής SID 2018 στο Los Άντζελες.  Ο Cho Mu-Hyun της ZDNet αναφέρει ότι η εταιρεία Nanosys της Quantum dot έδειξε τηλεόραση LG OLED και τηλεόραση Samsung Electronics QLED στο περίπτερο της στο SID 2018. Η Nanosys αγόρασε την LG OLED TV (2017) από ένα κατάστημα μόνο δύο τρεις εβδομάδες μπροστά από το SID 2018. Στις τρεις ημέρες εμφανίστηκαν σημάδια καψίματος στην πρώτη μέρα “σύμφωνα με πολλούς οφθαλμολόγους”. Η τηλεόραση ενεργοποιήθηκε μόνο για 8 ώρες την ημέρα, συμπίπτοντας με το άνοιγμα και… Συνέχεια »

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

η lg εγινε ρομπα 2 φορες προσφατα, μια στο αεροδρομιο της χωρας της και μια σε τηλεορασεις επιδειξεων λογω του burn in

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.