Ο Snapdragon 8150 επιβεβαίωσε την ονομασία του και απέκτησε Bluetooth πιστοποίηση

snapdragon 8150 ονομασία πιστοποίηση bluetooth, Ο Snapdragon 8150 επιβεβαίωσε την ονομασία του και απέκτησε Bluetooth πιστοποίηση

Ο κώδικας του Android Pie έδειξε τον επεξεργαστή Snapdragon 8150, με την ονομασία του να επιβεβαιώνεται με την πιστοποίηση Bluetooth από την οποία πέρασε και φαίνεται πως ετοιμάζεται σιγά σιγά για το 2019 όπου αναμένεται να ενσωματωθεί στις ναυαρχίδες των κατασκευαστών android smartphone.

Ο ανταγωνισμός για το επόμενο έτος αναμένεται να έχει μεγάλη ένταση μιας και μετά τον A12 Bionic και τον Kirin 980, ο Snapdragon 8150 θα βασίζεται και αυτός στην αρχιτεκτονική των 7nm, με τη Samsung να απομένει να παρουσιάσει και εκείνη με τη σειρά της τον Exynos επεξεργαστή ίδιας αρχιτεκτονικής με αυτούς που αναφέραμε.

Η ονομασία του επεξεργαστή είχε εμφανιστεί στον κώδικα του Android Pie και η καταχώρησή του στην Bluetooth πιστοποίηση, η οποία έγινε χτές, δείχνει πως η κωδική του ονομασία είναι Qualcomm SM8150 και υποστηρίζει Bluetooth 5.0. Δε θα πρέπει πάντως να περιμένουμε την παρουσίασή του άμεσα μιας και υπάρχουν ακόμα αρκετά βήματα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, και την προσμονή για τις δυνατότητές του να είναι μεγάλες.

Τέλος, δε θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως η αναφορά στο Snapdragon 8150 έγινε στον κώδικα του Android Pie μαζί με το Samsung Experience 10 UI για τα Galaxy S9 και Galaxy S9+, δείχνοντας πως τα νέα Galaxy S10 έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζονται με αυτόν τον επεξεργαστή, ο οποίος ενδεχομένως να διαθέτει το Snapdragon X50 modem για να μπορεί να συνδέεται στα 5G δίκτυα όταν ξεκινήσει η εμπορική τους διάθεση.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Η mediatek υπάρχει πουθενά;
Επίσης , ίσως χαζή ερώτηση αλλά… η Intel δεν έχει ανακατευτει ποτέ σε κινητά;

mixtri

H mediatek υπάρχει και η Intel επίσης στα μόντεμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».