Οι top εκδόσεις του Galaxy S10 θα έχουν κεραμική κατασκευή αντί για γυαλί στο πίσω μέρος;

top εκδόσεις Galaxy S10 κεραμική κατασκευή αντί γυαλί πίσω μέρος, Οι top εκδόσεις του Galaxy S10 θα έχουν κεραμική κατασκευή αντί για γυαλί στο πίσω μέρος;

Η Samsung χρησιμοποιεί γυαλί στην πίσω πλευρά των ναυαρχίδων της από το 2015 με τη σειρά των Galaxy S6 και φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει μιας και φημολογείται πως οι top εκδόσεις του Galaxy S10 θα έχουν κεραμική κατασκευή.

Δεν αποκλείεται οι κορυφαίες εκδόσεις του επετειακού Galaxy S10 να είναι ξεχωριστές από το απλό S10 με την επίπεδη οθόνη που πιστεύεται θα κυκλοφορήσει μαζί με τα άλλα δύο, μιας και αυτά θα έχουν πλάτη από κεραμική κατασκευή και όχι γυαλί. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η Xiaomi είναι αυτή που χρησιμοποιεί κεραμική κατασκευή σε ορισμένες συσκευές της από το 2016, ενώ αυτό το υλικό βρίσκεται στο πίσω μέρος και του Essential Phone που κυκλοφόρησε το 2017.

Πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν γιατί η Samsung να χρησιμοποιήσει κεραμική κατασκευή και όχι από γυαλί όπως κάνει τόσα χρονια; Η απάντηση έχει να κάνει με την αντοχή του συγκεκριμένου υλικού. Η κεραμική κατασκευή έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε γρατζουνιές και χτυπήματα από κάθε άλλο τύπο γυαλιού μιας και κατατάσσεται λίγο πιο κάτω από το διαμάντι και το ζαφείρι, ενώ δίνει στη συσκευή μια πιο premium εμφάνιση και επιτρέπει τη χρήση της ασύρματης φόρτισης.

Επιπλέον, η κεραμική πλάτη φημολογείται πως θα βρίσκεται στα μοντέλα SM-G973 και SM-G975 τα οποία θα έχουν οθόνη στις 5.8 και 6.44 ίντσες, διπλή και τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος αλλά και gradient χρωματισμούς στο πίσω μέρος, κάνοντάς τα ακόμα πιο ξεχωριστά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Για δες τι αντιγράφει η Samsung !

mech.al.

Άργησε κιόλας, σαν υλικό είναι πολύ καλύτερο από γυαλί. Απορώ πως το αγνοήσε η Σάμμυ τόσο καιρό…

bill

mech
καλυτερο σε τι?
περα απτο πιο scratch resistant?
το τζαμι πιο. ανθεκτικο σε πτωσεις πιο φθηνο(δεν ειναι τοσο σκληρο) , το τζαμι ραγιζει πραγμα που μετα το ραγισμα το κινητο εξακολουθει να ειναι χρησιμοποιησημο
κεραμικο πιο σκληρο πιο ακριβο αμα φαει καλη πτωση ΣΠΑΕΙ δεν ραγιζει
πρωφανος αμα σπασει ενα κομματι απο το κινητο σου σκεψου ποσο δυσκολο. ειναι να το βαζεις στην τσεπη σου να το πιανεις κ τα σχετικα
αρα που ακριβως ειναι το ‘καλυτερο’?

Simon

Καλα τα πήγε με το γυαλί τόσο καιρό, λογικά και η κεραμική κατασκευή θα είναι ωραία και ανθεκτική. Στη τσέπη είναι το θέμα τι θα γινει ή μάλλον μην παραγίνει

Nickolas

Ε υποθέτω κάθισαν και σκέφτηκαν, τι μπορούμε να κάνουμε για να δικαιολογήσουμε τιμές αντίστοιχες με τα νέα iPhone; Και τη βρήκαν τη λύση, κεραμικό στην πλάτη, καμιά έξτρα κάμερα, βάλε και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, μαζί με το νέο επεξεργαστή τα φτάσαμε τα 1.200 ευρώ για το S10 plus.
Θα βγάλουν και κάνα S10 lite χωρίς κεραμικό και μια κάμερα στα 800 ευρώ και ιδού η νέα σειρά για το 2019.

vladimiros

Και εγω αυτο φοβαμαι παιδες τις τιμες…οχι πως περιμενω τα νεα Samsung,απλα μετα ανεβαζουν και οι αλλες εταιριες μετα…το 2019 προβλεπω Samsung-Huawei-Apple οχι κατω απο 1000 ευρω συσκευη με την τελευταια να κοντεβει χαλαρα 2000ευρω χωρις υπερβολες..ακολοθουν Lg-Sony 800-850 και τα φθηνα λογικα παλι θα τα εχει η Xiaomi και η oneplus.
Προσωπικα δεν παιρνω συσκευη μολις κυκλοφορησει δεν ειμαι κοροιδω να δινω τοσα λεφτα..παρνω μετα απο 1 με 1.5 χρονο εφοσον βγει..γιατι ειδαμε τα προβληματα με το Mate20 1000ευρω συσκευη και εχει θεματα με την οθονη…
Αλλα ετσι οπως τα βλεπω σε λιγο και μετα απο 1 χρονο δεν θα βρισκεις κατω απο 500ευρω κινητο…για ναυαρχιδα παντα λεω!

mech.al.

@bill
Αυτό που λες ότι το γυαλί είναι πιο σκληρό που το είδες;; Ίσα ίσα το κεραμικό είναι πολύ πιο σκληρό και σπάει πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με το γυαλί, αλλά επειδή είναι πιο σκληρό άρα η (υποτιθέμενη) θραύση θα είναι πιο ψαθυρη και μπορεί να φύγουν κομμάτια, το οποίο σίγουρα θα το λύσουν κατά κάποιο τρόπο βάζοντας λεπτή στρώση εύκαμπτου υλικού πάνω ή κάτω … Δεύτερον επειδή είναι πιο σκληρό χαράσσεται πιο δύσκολα (στο επίπεδο 8 αντί για επίπεδο 6 σαν το γυαλί). Τρίτον είναι πιο γυαλιστερό και δείχνει πιο πριμιουμ στο μάτι και γι’αυτό δεν είναι και δύσκολο να μαντέψουμε ότι στη high-end κατηγορία μετά το γυαλί το μέλλον ανήκει στη κεραμική πλάτη ( μιας και επιτρέπει και την ασύρματη φόρτιση). Στα drop test δίπλα δίπλα θα παρακολουθήσουμε τη συμπεριφορά των δύο υλικών στο γιουτουμπ.

Αστέριος Στέλιος

Στην επόμενη διαρροή – άρθρο, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα διαβάσουμε πώς αντί για αλουμίνιο θα χρησιμοποιήσει χειρουργικό ατσάλι και έτσι λογικά η τιμή του 5g μοντέλου με 515gb ενσωματωμένη μνήμη και 8gb ram, άνετα θα ξεπεράσει τα 1500€ +
Αααα και λογικά μόνο σε αυτό δεν θα δούμε την infinity O,U, V αλλά την 4η εκδοχή χωρίς τρύπες για τις 6 κάμερες ( 2 μπροστά + 4 πίσω)

giorgosgek

Το γυαλι ειναι κεραμικο οποτε λογικα η Samsung θα χρησιμοποιησει πιο ανθεκτικο υαλωδες κεραμικο και πιο ακριβως συνηπως

Vendetta

Ποιος σου είπε φίλτατε αναγνώστη ότι οι premium ναυαρχίδες προορίζονται για σένα πλέον? Τι φοβάστε περισσότερο? Ότι ανεβαίνουν οι τιμές ή ότι σαν Έλληνες πλέον πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε premium συσκευές?
Γεια σου ρε θείε με τις ατάκες σου”Μην φοβάσαι τον ανέκαθεν φτωχό Έλληνα αλλά τον πλούσιο που άρχισε να καταλαβαίνει ότι γίνεται φτωχός.” Καλά αυτό πήγαινε για τους μελλοντικούς πελάτες που θα με φέσωναν αλλά έχει και μία εφαρμογή στη περίπτωσή μας. Μάθαμε στις ανέσεις και ξαφνικά προσγειωθήκαμε απότομα.

forneverarrow

Το μόνο άσχημο είναι οτι πια πρέπει να δώσουμε 850€ για επίπεδο συσκευών που πριν δυο χρόνια άξιζαν 550€… Βλέπω το φετινό χάλι της Apple για παράδειγμα (όχι οτι οι άλλοι πάνε πίσω). Δίνει το XR 999€ τη στιγμή που είναι ουσιαστικά αντικαταστάτης του 8 το οποίο κόστιζε 859€ πέρσι. Και σε ορισμένα σημεία είναι και πιο ελλειπές απο το 8 (3D touch, για σένα μιλάω). Και οκ, iPhone είναι, θα το έχεις για μια πενταετία αν θες άνετα. Αλλα όχι να μου ζητάει και η Samsung ή η Huawei τα ίδια για μια συσκευή που σε δυο χρόνια θα είναι ξεχασμένη ακομα και απο αυτόν που τη σχεδίασε! Μέχρι και το One Plus που έχετε θεοποιήσει κάποιοι, κάθε έξι μήνες πλησιάζει όλο και περισσότερο στο χιλιάρικο… Keep it in mind.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.