Έρευνα: 1 στους 3 κατόχους iPhone διαθέτει συσκευή 4 ιντσών

Κόντρα σε όλους και όλες τις τάσεις των καιρών βρίσκονται ορισμένοι χρήστες iPhone αφού σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mixpanel ένα σεβαστό ποσοστό αυτών, διαθέτει συσκευή με οθόνη 4 ιντσών. Μήπως αυτά βλέπουν στο Cupertino και ετοιμάζουν το φημολογούμενο iPhone με οθόνη 4 ιντσών;

Τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν πως το 32.22% των ενεργών χρηστών iPhone διαθέτουν συσκευή με μέγεθος οθόνης τις 4 ίντσες και παρά το γεγονός ότι έχουμε τα iPhone 6/6s και iPhone 6/6s Plus με οθόνες 4.7 και 5.5 ιντσών αντίστοιχα, εκείνοι εμμένουν στις μικρότερες συσκευές. Πάνε 4 χρόνια από τότε που η Apple έφερε τις 4 ίντσες σε iPhone, με το iPhone 5 το 2012, ενώ ακολούθησαν τα iPhone 5s και iPhone 5c το 2013 και από τότε δεν έχουμε δει άλλο iPhone τέτοιων διαστάσεων.

Φαίνεται πως για ορισμένους χρήστες των smartphone της Apple η οθόνη αυτή είναι η ιδανικότερη για χρήση με το ένα χέρι αλλά και στο να μπορεί κάποιος να μεταφέρει τη συσκευή του χωρίς να ψάχνει μεγάλες τσέπες για να το τοποθετήσει. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως στις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Apple, Tim Cook, αναφορικά με τα κέρδη της εταιρείας, ανέφερε ότι το 60% των κατόχων παλαιότερων iPhone δεν έχουν αναβαθμίσει ακόμα σε κάποιο από τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, ή iPhone 6s Plus.

Όλα αυτά, συγκλίνουν στο ότι η Apple πιθανόν να ετοιμάζεται να δώσει σε όλους όσους χρησιμοποιούν ακόμα τα παλαιότερα iPhone την ευκαιρία να παραμείνουν στις 4 ίντσες, αναβαθμίζοντας όλο το hardware με την έλευση του iPhone 5se, δίνοντάς τους χαρακτηριστικά όπως το Apple Pay, 3D Touch και Live Photos και άλλα.

Εσείς πιστεύετε πως υπάρχει χώρος για άλλο ένα iPhone με οθόνη 4 ιντσών;

Έρευνα: 1 στους 3 κατόχους iPhone διαθέτει συσκευή 4 ιντσών, Έρευνα: 1 στους 3 κατόχους iPhone διαθέτει συσκευή 4 ιντσών

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zan

έχω γουιντος φον 535 άλλα το καλλίτερο μέγεθος για κινητά για έμενα είναι διάστασις του ιφον 4 ολο οθόνη ωραίες οι μεγάλες οθόνες άλλα παντόφλες, κινητό το πάμε

Paris Kts

Εχω το iPhone 5..
Αφενος για να το εχω τοσα χρονια εχει αποδειχθεί σταθερη αξια..
Και αφετέρου θεωρω πως το μέγεθος των 4″ είναι το ιδανικοτερο
για την ανετη χρηση που πολλοί από εμας ζητάμε..!
Οποτε εγω προσωπικα πιστευω ότι υπαρχει αρκετος χωρος για ένα μοντελο των 4″…

Κώστας Ζ.

Ρε παιδια ειδα το iPhone 4s απο έναν φιλο προχθές… Ποσο όμορφο κινητο…οσο για το μέγεθος, μακαρι να βγει ενα i στις 4 – 4,5 με σχεδίαση ακριβώς ίδια με το 4s…εκει είναι το τελειο μέγεθος και για μενα.

anwnymous

Πάντως την τελευταία φορά που είδα το iphone 4s, έψαχνα να βρω την οθόνη ανάμεσα στα bezel…φοβερή σχεδίαση όντως 😛

Για τη χρήση που προορίζονται η ερώτηση δεν έπρεπε να είναι ”Εσείς πιστεύετε πως υπάρχει χώρος για άλλο ένα iPhone με οθόνη 4 ιντσών;” αλλά ”Για ποιο λόγο να υπάρχει iphone με οθόνη άνω των 4ιντσών?”

James

32% έχει μείνει στις 4 ίντσες, αλλά ταυτόχρονα 60% δεν έχει πάρει iPhone στις 4.7 ή 5.5 ίντσες. Άρα 28% έχει μείνει στις 3.5 ίντσες. Μήπως να βγάλουν και κάνα καινούργιο 4s στις 3.5 ίντσες; Ιδανικό μέγεθος και αυτό 😛

Ο,τι να ναι έρευνες για να δικαιολογήσουν αυτό που θέλουν να δικαιολογήσουν

tech21man

Ε αυτο θα αλλαξει λογικα με περεταιρω υιοθετηση 6/6s/7. Εκτος και αν επιμενει στις 4 με το νεο iphone. Πραγματικα κουραστικο μεγεθος αν κανεις ο,τιδηποτε αλλο απο περιστασιακη χρηση ομως.

kVel

@James Iphone 4 & 4s <6% σύμφωνα με το διάγραμμα… το 28% απο το μυαλό σου το έβγαλες… ότι νάναι

ΝΙΚΟΣ

Πείτε με κακοπροαίρετο ,αλλά με το ios 10 προβλέπω σακάτεμα στην σειρά 5.Οπότε θα υπάρχει ήδη στην αγορά 4inches καινούριο iphone και σε προσιτή (σχετικά) τιμή του χρόνου τον Οκτώμβριο.

Agnostos13

@anwnymous:
Ενα iphone με οθονη πανω απο 4″ χρειαζεται για τον ιδιο λογο που χρειαζεται σε οποιοδηποτε smartphone την εχει.
Για μενα η ιδανικη συσκευη ειναι με διαστασεις iphone 4-5 και οθονη 4,5-4,7″…
Αλλα δεν την εχει κανενας μεχρι τωρα!

anwnymous

Φίλε άγνωστε δεν μίλησε γενικά για smartphones, αλλά για τα iphones, για τη χρήση & το target group που προορίζονται οι 4” (ίσως και 3”) είναι μια χαρά.

Για το άλλο που ζήτησες, οι φυσικές διαστάσεις του iphone 5 είναι 123.8×58.6.
Το Ζ3c είναι 4.6” με φυσικές διαστάσεις: 127.3×64.9.
H sony έχει σχεδόν πετύχει αυτό που ζήτησες.

anwnymous

Φίλε άγνωστε δεν μίλησα γενικά για smartphones, αλλά για τα iphones, για τη χρήση & το target group που προορίζονται οι 4ίντσες (ίσως και 3ίντσες) είναι μια χαρά.

Για το άλλο που ζήτησες, οι φυσικές διαστάσεις του iphone 5 είναι 123.8×58.6.
Το Ζ3c είναι 4.6ίντσες με φυσικές διαστάσεις: 127.3×64.9.
H sony έχει σχεδόν πετύχει αυτό που ζήτησες.

Agnostos13

@anonymous:
Δηλαδή ποιό είναι αυτό το target group?
Όσοι δεν παρακολουθούν ταινίες στο smartphone, όσοι δεν είναι προσβύοπες και όσοι θέλουν το κινητό να το έχουν στην τσέπη και όχι στο backpack?
Το Ζ3c ειναι midrange. Μιλαω παντα για hi-end!

Ιωάννης jb

Agnostos13.. Αμα είναι το z3 compact μεσαίας κατήγορίας τότε και το iphone 6s είναι μεσαίας κατηγορίας!! Πραγματικά δε καταλαβαίνει κανείς τι θέλεις να μας πεις..
anwnymous.. ακόμα γελάω με το σχόλιο 4 πολύ καλό!!!!

anwnymous

Μιλάω για το target group του iphone, για τη χρήση αυτού του target group, οι 4 ίντσες είναι μια χαρά.
Ποιος μίλησε για midrange? Mάλλον μπερδεύτηκες το Ζ3compact που αναφερόμουν είναι το παρακάτω: https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3_compact-6538.php .
Φέτος έβγαλε και Ζ5c, μόνη παραφωνία είναι τα 2gb ram, θα έπρεπε να χει πάει στα 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.